Editörler : F16 Gökçen
«8910111213141516171819»

kutupyldz
Memur
26 Nisan 2010 19:02

Bu kadar yazıdan sonra hala saçma sapan sorularla kendinizi gülünç duruma düşürüyorsunuz.

Cahilliğinize doymayın, gidin bir de orda sizinle eğlensinler.


lvsmbdy
Memur
26 Nisan 2010 19:28

kutupyldz günlerdir anlatıp duruyosun tamam anladık yeter artık..

senin başından bunlar geçti diye vaz mı geçicek insanlar.. sen çok akıllısın millet cahil


kutupyldz
Memur
26 Nisan 2010 20:09

Benim amacım kimsenin hevesini kırmak değil. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, gidin benim anlattıklarıma kendi gözlerinizle şahit olun.

Yok eğer uzaktan gidecekseniz, inanın 1 kuruş dahi harcamaya değmez.

Ben bugünlere kolay gelmedim. İnsanoğlu nasihatla çok akıllanmaz, ben de herşeyi yaşayarak öğrendim, akıllandım. Size ukalalık yapmıyorum.

Bir yere temizlik personeli alınırken kaç kişiden torpil buluyosunuz, haberiniz var mı? Biz bu işlerin içindeyiz. Bilmesem konuşurmuyum.

Kaldı ki geliri çok çok iyi olan hostesliğin içinde kim bilir ne torpiller dönüyordur. Haberiniz var mı? Size yedirirler mi zannediyorsunuz.

1000 KİŞİ ALINACAK DEĞİL Mİ? Kaç tane milletvekilimiz, bakanımız, müsteşarımız, genel müdürümüz, generalimiz, zengin işadamlarımız var? Sayısını biliyor musunuz?

Anlıyorsunuz değil mi? Yabancı dil bilmene gerek var mı? İlanda böyle bir şart mı gördünüz?

Kime neyi iddia etmeye çalışıyorsunuz. Benim gibi sıradan birisi oraya gitti diyelim; 5 DİL BİLİYOR FARZET kime anlatacaksın. Sana sormuyorlar bile.


umutlu_86
Kapalı
27 Nisan 2010 21:55

kutup yıldızı arkadasım sağol gercekten benm yazdıklarımın dahada ayrıntısını yazmıssın aynı fikirdeyim seninle ama insanlar ne yazıkki kendi başına glmeden anlamak istemiyorlar ben de yazdım buradan şehir dışından geleckler gelmesinler yazıktır günahtır diye o kadar anlayıssızlarkki hemen altına basvuru nerden yapılıyor diye soruyorlar:) o yüzden müstakatır gidin arkadaslar gidinde boyunuzun ölcüsünü alıp yollasınlar:)

kutup yıldızı arkadasım bende aynen senn gibi gercekten çok iddialıyıddım şimdi övnmek gibi olmasın ama hersey tamdı yani dediğin gibi görüşmeyi yapanlar çocuk zaten :) ingilizce sınavı desen 5. sınıf öğrencisi rahat yapar :)


kutupyldz
Memur
27 Nisan 2010 22:08

Nerelerdeydin? Senin yazdıklarımı görmeni inan çok bekledim. Seni tanımıyorum ama birden çok sevindm. Sen de dürüst bir insansın. Gitmeden önce ben de senin yazını okumuştum.


kutupyldz
Memur
28 Nisan 2010 20:55

Yazmadan duramıyorum yine.

Mülakata gidip boyunun ölçüsünü alan yok mu?


sevimli_casper
Kapalı
28 Nisan 2010 22:54

bem gitmedim ne oldu kimler girdi thy ye :D


kutupyldz
Memur
28 Nisan 2010 22:57

Niye gitmediniz?


cinix
Aday Memur
29 Nisan 2010 12:46

Kutupyldz,

Aynen sana katılıyorum arkadaşım. Ben 2 defa thy'de şansımı denedim ve ikisi de olmadı. 2 dil biliyorum.İngilizce ve Çince.Üni.mezunuyum.Hep hayalimdi kabin memuru olmak.Boyum da tutuyor.Ama orda saçma sapan şeyler görünce kahrediyorum. Abuk sabuk insanları aldılar başlattılar. What is your name den başka ing.kelime bilmeyenler girdi.Anlayamıyorum.Tabi bizim torpilimiz yok.kapıdan döndürüldük resmen,sadece boyumuzun ölçüsünü alıp çıktık.

Defalarca da thy'ye email attım.Ama bir cvp yok. Ama yılmadım,şansımı diğer özel havayollarında deneyeceğim, thy'yi de yine yine yine deneyeceğim.


kutupyldz
Memur
29 Nisan 2010 13:30

cinix,

Yazdıklarımın hepsi doğrudur. Siz de onayladığınız için teşekkür ederim. Tabi kimsenin kafasını yarıp içine sokamazsın. Anlayana sivrisenek saz misali.

Sana mülakata gittiğinde kaç dil biliyorsun diye sordular mı?

Zaten başvuruda böyle bir şart yok.

Tekrar deneme hususuna gelince derimki; yaşın 30'u geçmeden başka işlere de bak. Sebebini okumuşsun biliyorsun, zaman kaybetme. İnan bir ışık görsem mücadele et derim ama boş, kendini yıpratmaktan başka kimseye birşey yapamazsın. Hesap soracak kimseyi bulamazsın. Bulamamışsın da.

Zaten yabancı dilin varmış bunu belgele. Sonra daha uzun ömürlü bir iş kapısında tırnak tutmaya bak.

Şimdi bana hostesliği altın tepside sunsalar istemem.

Kemal Sunal'ın Çöpçüler Kralı filmini hatırlar mısın. Orda türkücü olup paraya para demiyordu ama sonra ne dedi iyi hatırlayın.

Gül gibi mesleğim var, sigortası, emekliliği vs. türkücülük de neymiş dedi.

Her şerde bir hayır vardır. Unutun olanları kapatın o defteri. Yolunuza bakın.


salymaly
Kapalı
29 Nisan 2010 20:33

benim gibi zor koşullarda gitmek isteyen şansını yine de denemek isteyen arkadaşlarıma yazıyorum, bi faydam dokunursa ne mutlu...

öncelikle sizlere yemin ederim ki ne bir tanıdıgım nede bir torpilim var havacılıkla ugrasan, elimi kolumu sallaya sallaya gittim ben.!

26 sında ilk gün mülakatlarına girdim, boy ve kilo ölçümü yapanlar çok nazikti bana karşı bilemiyorum bazı arkadaşlar muameleden yakınmışlar ben ne yalan söyliyim gayet iyiydi hersey.

ıq testi ve ingilizce testi var hemen ardından, basitti fakat dikkat gerektiriyodu.

tekli mülakata girdim o da gayet iyiydi, bi hanım vardı sordu ben yanıtladım. ilk gün son olarak grup mülakatına girdik.

bu bence en eleyici kısımdı. kendinize güvenin ve emin olun söylediklerinizden.

ilk gün 15dk sonra netten öğrendim geçtiğimi, ertesi güne çağırıldım.

27sinde ilk olarak ingilizce sözlü mülakata girdim ben, dileyen kurul mülakatına da girebilir ilk olarak.

davut bey cok tatlı ve nazik biri, çok akıcı ingilizce konusuyor ve anlamakta güçlük çekmiyorusunuz. konusma olagan seyler, o an ne aklın gelirse ondan sohbet ediliyor genelde.

kurul mülakatında ise 2 bayan 2 erkek var, nazik insanlar. işi neden istediğinzi ve özgeçmişinizi soruyolar. kendiniz gibi olun ve gercekten istediğinize inandırın onları. bu yeterli bence.

ikinci günün iki mülakatını da geçtim, bu netten değil panoya asılarak duyuruluyor. gecenler hemen ardından en son mülakat olan psikolojiye alınıyor. bu en belirleyici ve en sancılı geçeni.

8 kişi girdik, grup arkadaşlarımın hepsi çok tatlıydı. soru-cevap ve aktivite yaptık. bu kısmın sonucu ise hala açıklanmadı, sistemde sorun oldugunu söylediler henüz girilmemiş yani alınıp alınmadıgımı bilmiyorum henüz.

ama size şunu söyleyebilirim, bazı arkadasların şanssızlıgı olmuş olabilir fakat ben bu aşamalara kadar geldim, belki de elendim bilemiyorum ama inanın ki torpilin t si yoktu bende.

kendi dişimle tırnağımla kazıdım, günlerce ing çalıştım ke en önemlisi inanarak gittim.

alınmazsam ve seneye tekrar açılırsa tekrar basvurmayı düşünüyorum, herkes için herseyin hayırlısı olur umarım...


kutupyldz
Memur
29 Nisan 2010 22:38

Gerçekten anlattığın gibiyse yeminetmeye ne gerek var, aman ne güzel.

İnsan şöyle bir düşünüce tabi kimse kör, sağır, dilsiz değil, elini kolunu bağlayıp oturacak da değil.


salymaly
Kapalı
29 Nisan 2010 22:55

kutupyıldızı arkadaşım, herkes istediğini düşünebilir kimsenin kimseyi yadırgamaya yargılamaya hakkı yok, lütfen şu saldırgan tavrından sıyrıl konuyu tek eline aldın yagdırıp gürlüyosun, ben de elendim belki belki evet torpil var ama sen üstüne düşeni yapıp uyarıda bulunduktan sonra insanları yargılamak sana düşmez.

bu konuya daha fazla cevap yazmak istemiyorum, iyi geceler


kutupyldz
Memur
30 Nisan 2010 08:53

Günaydın arkadaşlar,

Sabah kalkınca daha tatlı konuşmak için ağzıma bir parmak bal çalsam mı diye düşündüm ama gerek yok diye düşünüyorum. Kimseyi bilerek üzdüğümü zannetmiyorum, bilmeden kırdıysam af ola.

Bu forumda herkes düşüncelerini özgürce söyleyebilir, olgun ve uygar insanlar gibi karşılıklı saygı çerçevesinde olmalı. Kimse kimseye had bildirmeye kalkışmasın. Lütfen kırıcı olmayalım.

Her şey gelip geçici. Yine de insanlığımızdan ödün vermeyelim.

Hoşçakalın...


potansiyel_işsiz
Aday Memur
30 Nisan 2010 11:38

arkadaşlar kutupyldz'nın deneyimlerine ve yorumlarına ben de katılıyorum. şehir dışından geliyorsanız hiç kalkışmayın.

izmir ege üniversitesi türk dili ve edebiyatı mezunuyum. tahmin edersiniz ki diksiyonum, oturup kalkmam ve kendimi ifade etmem kusursuz. ingilizceyi akıcı biçimde konuşacak, almancayı da akıcı konuşacak kadar biliyorum ve sertifikam var başvuru formunda belirttiğim gibi. yani 2 yabancı dilim var.

1.72 boyda ve 57 kilodayım, fiziğim gayet düzgün ve uygun. bunun dışında akıllı, uyanık, güleryüzlü ve kültürlü bir kızım.

bunları kendimi övmek için anlatmadım. 2. etabın sonunda elendiğimi ve grubumdan kısa boylu, pasif, ezik, dil bilmeyen acayip acayip insanların geçtiğini söylemek için yazdım.

testlerde bir hata dahi yaptığımı düşünmüyorum, mülakatlarda en aktif, en dürüst ve zekice cevapları veren insan olduğumu düşünüyorum.

benim gibi, fizik birikim ve kafa yapısı bakımından benzeyen, ama malesef "referans"ı olmayan kızlar bir bir elendi, geriye kalanlara bakarken ağzımız açık kaldı bunları mı seçtiler bizim aramızdan diye.

kafeteryaya annelerin yanına döndüğümde beni tanıyan tanımayan herkes şoke oldu elenmem hakkında. işte o andan itibaren torpil konusu utanmadan sıkılmadan alenen konuşulmaya, itiraflar bir bir dökülmeye başladı.

bilseydim asla gitmezdim izmirden kalkıp, asla uğraşmazdım iki gün boyunca.

arkadaşlar bakan, milletvekili vs. yeğeni torunu olmak şart değil. komşunun arkadaşının arkadaşının abisi yüksek mevkide olsa bile yeter. tek ihtiyaç 1 isim ve 1 telefon numarası referans göstermek.

bu kadar basitmiş dönen çarklar. bilemedik.

umarım anlattıklarım şimdi ve gelecekte thy'de çalışmak isteyen arkadaşlara bir nebze faydalı olur..


kutupyldz
Memur
30 Nisan 2010 12:11

Seni alnından öpüyorum benim güzel, dürüst, akıllı...vs. kardeşim.

Hiç üzülme olur mu sen bir şey kaybetmedin. Sen bu kadar donanımla açıkta kalmazsın.

Seni bünyelerine katacak kurumlar inan çok şanslı olacaklar.


denizseyri
Aday Memur
30 Nisan 2010 14:07

arkadaslar bende salymaly arkadsımla aynı fikrdeyım hatta mulakatlara aynı gün girmişiz ne bir tanıdık nede torpilim var bende psıkolıji mulakatlarının sonucunu beklyorum eger sizi uygun göruyorlarsa alıyorlar cunku ihtıac cok fazla kımsenın moralını bozmayn herkes gdp sansını denesin bence


cinix
Aday Memur
30 Nisan 2010 17:12

Ben dediğim gibi thy mülakatlarına 2 sene üstüste girdim. İlk girdiğimde (2009 mart) 4 aşamalıydı. ve hepsini geçerek 4.aşamaya yani psikolog aşamasına girdim.O zamanlar tüm aşamları thy kendisi yapıyordu. Ve yine saçma bir sebepten elendim.Ben psikolog mülakatına girerken yanımda bekleyen 3 kız da torpilli oldujklarını alenen söylediler. Şok oldum.Ve mülakattan sonra o 3 kızın da alındığını öğrendim. ve bunlardan birinin boyu 1.58di.kendi söyledi ama beni geçirdiler dedi. Son girdiğim zaman da artık sistem değişmiş,iki güne indirmişlerdi mülakatları. ben ilk gün elendim.ve grup mülakatında birlikte olduğumuz ve halen açık lisede okuduğunu(dikkatinizi çekerim açık lise) ama haziranda mezun olacağını söyleyen bir kızı aldılar.Ve bu kız ingilizceyi beyoğlunda bir kot mağazasında tezgahtarlık yaparken turistlerden öğrendiğini, çok fazla bilmediğini söyledi. Şimdi soruyorum böyle bir şey olabilir mi? bunu thy yetkililerine de ilettim. ama ses seda yok! bu kız mı temsil edecek koskoca thy'yi uçuşlarda? bu kadar basit mi yani? Şimdi diyeceksiniz ki bu kızın torpili mi vardı da girdi? belki yoktu belki vardı bilmiyorum. ama bu, yüzlerce elenen eğitimli pırıl pırıl insana yapılmış olan büyük bir haksızlıktır.


cinix
Aday Memur
30 Nisan 2010 17:19

Ayrıca Kutupyldz arkadaşım,

Daha iyi bir işe bak, ssklı geleceği olan gibi bir şeylerden bahsetmişsin,tanıdığım çok kabin memuru arkadaşım var hepsi de inan mutlular. Aylık gelirleri olsun,sosyal imkanları olsun vs. ayrıca sigorta da yapıyolar merak etme ve emekli de olabiliyorsun merak etme.:) İyi standartlarda yaşıyorsun. Haa çok zor bi iş filan diye düşünüyosanız, hangi iş kolay ki? Ben şuan zaten bir şirkette ihracat sorumlusu olarak çalışıyorum ama gel gör ki patron zihniyeti var.. ezilmek var, hakkının ve emeğinin sömürülmesi var. Maaşım zamanında verilmez,6 aydır sigortamı başlatmadılar, her an işten çıkarılma endişesi vs..bunlartın hepsini yaşıyorum ben şuan. Thy de hiç değilse sözlşemen olucak,bazı hakların olacak.Şuan benim hiçbir şieyim yok..bence pes etme tekrar dene :)


cinix
Aday Memur
30 Nisan 2010 17:23

Vee bir de burda thy alımlarıyla ilgili paylaşım yapıyoruz. Size önereceğim bir site var arkadaşlar bilmeyenler için yazıyorum:

www.uçuyorum.com

Bu siteden en güncel havacılık haberlerini, ve kabin memuru alımlarını takip edebilirsiniz. sadece thy değil diğer havayollarının da. Çok faydalı ve bilgi dolu bir forum sitesi.

Teşekkürler.

Toplam 25538 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi