Editörler : E.Kayı Han
02 Mart 2009 09:58

Tarım Bakanlığı Ünvan Değişikliği (Tek başlık)

tüm memur arkadaşlar bu bölümde bi̇lgi̇ ve görüşleri̇mi̇zi̇ paylaşalim.

tarim74
Aday Memur
02 Mart 2009 10:14

Merhaba tün Tarın Bakanlığı çalışanları ünvan değişikliği sınavı yapıldı genelge yayınlandı. Fakat bir çok arkadaşımızı memnun etmeyen bir süreç uygulanmakta birçok branşta özellikle mühendisliklerde kadro tahsis edilirken kurumda bulunan mühendisler kadar kadro tahsisi yapıldı. ama biz teknikerler için özelliklşe ziraat vb. teknikerlik bıranşları için çok az kadro tahsisi yapıldı öyle ki 1500 kişi ünvan beklerken 300 kişi gibi kadro tahsisi yapıldı. Bundan sonraki süreç nasıl devam edecek doğrusu merak konusu bilgilerimizi ve eleştirilerimizi paylaşalım

kaybıken
Kapalı
02 Mart 2009 10:25

ayzeir sorduğun soruya cevap personelin sayfasında yayınlandı, oraya bakabilirsin

Artist20
Aday Memur
02 Mart 2009 11:23

arkadaşlar şu konularda bilgisi olan varsa lütfen cevap versin:

1-tercih yapmadığımız zaman feragat etmiş mi sayılıyoruz yoksa, tercih etmesek de bilgisayar otomatikmen bir yere yerleştirecekmi herkesi?

2-şimdi feragat etsek birdaha ki sınava girebiliyormuyuz?

Bir Eleştiri: yıllarca kuruma hizmet etmiş personelini doğuya gönderen kurumumuz yeni atamaları neden batıya yapıyor?

ben anlamış değilim; bir ile 45-50 mühendis birden gönderilmesini? ben şu an 4. bölgedeyim. ilçe tarımda ben gidince burada müdür ve bir müh. arkadaş kalacak, 4. bölgenin halini görün şu an ilden toplam 5 müh. gidecek ama 3 kişi gelecek. buaraya ne teknisyen nede veteriner gönderirler.Allah geride kalanlara sabır versin...

deriner
Aday Memur
02 Mart 2009 12:48

kaç tercih yapabileceğimiz konusunda bilgisi olan varmı

Akdenizvet
Şef
02 Mart 2009 13:44

Genelgede gayet açık 5. ve 6. bölgede 3 hizmet yılını doldurmuş personelin 3. ve 4. bölgede tercih yapabilmesi için hizmet çizelgesi Pergem'e gönderilmesi gerekiyor.

tunahan16
Aday Memur
02 Mart 2009 13:44

ya deriner hiçmi genelgeyi okumadın böyle soru sorma merak ediyorsan sana yardım edeyim yinede

Tercihte bulunacak personele ilişkin Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstek Formu (Ek?20) de yer almakta olup, genelge ekinde unvan bazında belirtilen illeri ve boş kadroları gösteren tablolar doğrultusunda en fazla 15 il, sınavı açılan kadro sayısı 15 den az olan unvanlarda ise kadro sayısı kadar tercih etmek suretiyle 23/03/2009 ? 30/03/2009 tarihleri arasında www.tarimpersonel.gov.tr/tercih/tercih.htm adresine girerek doldurulması gerekmektedir. Tercih formunun imzalı çıktısının personelin çalıştığı birimleri tarafından bir üst yazı ile 06/04/2009 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir. Bu suretle tercihte bulunan personelin yerleştirme işlemleri puan ve tercihlere göre bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir Tercihlerine yerleştirilemeyenlerin atanacakları yerler, boş kalan diğer kadrolara bilgisayar ortamında yapılacak kura sonucunda tespit edilecektir.

tek-tonik
Kapalı
02 Mart 2009 14:00

Artist20 rumuzlu arkadaş,madde-9'da belirtildiği gibi tercihte bulunmazsan feragat etmiş sayılıyorsun.Şimdi feragat edersen tabiki bir sonraki sınava girebilirsin.yalnız o zaman değerlendirme puanın 2 yada 4 puan düşüyor.Selamlar.

Artist20
Aday Memur
02 Mart 2009 14:32

tek-tonik kardeş teşekkürler...

müho
Memur
02 Mart 2009 14:55

haydi doğuya , kaç yıl kalırsınız bilmem haydi mutlu edin bizi.

kaybıken
Kapalı
02 Mart 2009 15:02

arkadaşlar felaket senaryosu yazmak istemem ama personel genel müdürü norm kadro için ısrarlı imiş dolayısıyla 5.ve 6. bölge hizmetlerini tamamlayıp şu anda listede olmayan vilayetlerde çalışanlarda listedeki illerden birine gitmek zorunda kalabilir

bahçe
Memur
02 Mart 2009 15:03

merhabalar bence iyi yapmışsın böyle yeni başlık açmakla çünkü bu sınavda en çok mağdur edilenler teknikerler mesela ben 88 puan aldım teknikerler sıralamasında 438. kişi oliyorum nasıl olacak böyle 200 kişi almakla bu 1335 kişi nasıl bitecek bir an evel bu kadroları artırmalarını bekliyoruz.Ben sağlık hizmetleri sınıfında çalışiyorum teknik hizmetlere geçmeyi düşüniyorum ama böyle giderse buda çok zor gürüniyor tekniker arkadaşlar sendikalara sesimizi duyuralım

müho
Memur
02 Mart 2009 15:04

haydi umudunuzu yitirmeyin

bizim gibi olmayın hep gün sayıyoruz.

tek-tonik
Kapalı
02 Mart 2009 15:10

Bu arada PERGEM anlaşılmayan konulara dair soruları cevaplamaya başlamış.Web sayfasında mevcut.Yalnız dava konusu olacağından korktuklarından sanırım,şu ünlü merkez kuruluş sorusuna henüz cevap yok.

müho
Memur
02 Mart 2009 15:12

doğuya haydi bir iki

furkanc
Aday Memur
02 Mart 2009 15:19

"

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi personel

MADDE 8 - Taşra teşkilatında görev yapmakta olan Mühendis, Veteriner, Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri, Teknisyen, Veteriner Sağlık Teknisyeni, yer değiştirme suretiyle atanmaya tabidir.(Değişik: 15.08.2003 tarihli 25200 sayılı R.G. ve 27.04.2007 tarihli 26505 sayılı R.G.)

Bakanlığın, tarım, hayvancılık, gıda gibi asli görevleriyle ilgili bölümlerden mezun olmayan Mühendis, Tekniker ve Teknisyenler ile Bakanlığa doğrudan bağlı enstitüler, il kontrol laboratuvarları, tohum tescil ve sertifikasyon, tarım alet ve makineleri test merkezi, üretim istasyonları, hayvan park ve pazar kurumu, tahaffuzhane ve gümrük veteriner, el sanatları eğitim merkezi, zirai karantina, tohumluk test, tescil ve sertifikasyon, personel eğitim, ikmal ve okul müdürlüklerinde görev yapan müdür, müdür yardımcısı, mühendis, veteriner, tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri, teknisyen ve veteriner sağlık teknisyenleri hakkında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz. (Değişik:15.08.2003 tarihli ve 25200 Sayılı R.G.)

Unvan değişikliği suretiyle yer değiştirmeler

MADDE 14 -

... Yönetmeliğe tabi olarak görev yapmakta iken, ilgili eğitim-öğretim kurumundan mezun olmaları nedeniyle Unvan Değişikliği Sınavına istinaden Mühendis, Veteriner ve Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri kadrolarına atanacakların bulunduğu yerde kadro durumunun müsait olmaması veya ihtiyaç olmaması halinde hizmetinin bulunmadığı veya eksik süresinin bulunduğu diğer hizmet bölgelerine veya bulunduğu bölgedeki diğer hizmet alanlarına atamaları yapılabilir.(Değişik: 15.08.2003 tarihli 25200 sayılı R.G. ve 27.04.2007 tarihli 26505 sayılı R.G.)

"

müho
Memur
02 Mart 2009 15:21

kimse üzülmesin bakayım hepiniz doğuya başka çaremi var, mühendis bey olmanın şartı doğu

Zea mays
Aday Memur
02 Mart 2009 15:27

Ben 9 yıl 23 gündür doğudayım (5.Bölge), burada adam yemiyorlar..Polemik yaratmamak adına başka bişeyde yazmayacağım.

Artist20
Aday Memur
02 Mart 2009 16:24

arkadaşlar bazıları yazılanları dilediği gibi anlıyorlar sanırım.. ama kimsenin doğudan korktuğu yok bence herkes yeni ortam vs şeylerden korkuyor. sadece kendi memleketinde görev yapan arkadaşlar için kötü bi durum, 4. bölge diye burayı yazacak olan arkadaşlar inanın doğuyu mumla arayacaklardır. ile 195 km(4 saat ile) ve ile araç yok.

doğuda zorluk çekmiş olan bazı arkadaşların iştahı kabarıyor, ben gene de uyarayım dedim..

bence kendi memleketim değilse ister doğu ister batı farketmez...

mr_kelebek
Kapalı
02 Mart 2009 16:48

her zaman söylemişimdir, devlet işi zor değil zorlaştıranlar insanlar...

muhtemelen doğuya gitmek istemeyen insanların en çok çekindiği nokta burada dikine dikine yorum yapan insanlarla beraber çalışmak...

hayır böyle yazınca eline ne geçiyor...

ama biri çıkar beddua eder, yerinde çakılır kalırsın, ANLADIN SEN ONU...

ayzeir
Aday Memur
02 Mart 2009 20:03

arkadaşlar mahkemeye ne zaman müracaat etmek lazım bilenler yardımcı olurmu. süre aşımı olmaması için soruyorum

Toplam 12697 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi