Editörler : E.Kayı Han
12345678910111213»

ihfas
Aday Memur
09 Mart 2009 13:28

sahraçöl denilen arkadaş kelimelerini dikkatli kullan gelin kazığa falan oturun demek ne demek oluyor açıklasana bu ülkede doğu batı diye bişey diyen yok sen 4 senedir kazıktamı oturuyon lafını bilde konuş ayrıca teknisyen kökenlilerden neden bu kadar rahatsız oluyosun sende 4 yıl yatılı okuma hakkını kazansaydın aynı durumda olurdun onun için kelimelerini yazarken biraz ölçülü ol.Bu arada Pergem de daire başkanının söylediğine göre nisan ayı içinde atamalar tamammış arkadaşlar neden derseniz mart ayındaki tayin dönemi bir genelge ile mayıs ayında olacaktır bütün arkadaşlara saygılar

sahraçöl
Memur
09 Mart 2009 13:33

ne kompleks varmış sizde yav.Bir doğuya gelin sizde görev yapın dedik, ne diyeceğinizi şaşırdınız vay be siz neymişsiniz de haberimiz yokmuş valla 4-5 sene geçici görevlerle üniversite okudunuz mühendis oldunuz beş para faydanız olmadı sizin bu bakanlığa, son duyumum, norm kadro ve herkese doğu görevi

epak55
Aday Memur
09 Mart 2009 13:54

Sahraçöl

ANLAŞILAN ARKADAŞ SEN YENİ DÜŞTÜN BU YOLLARA BİZ YILLARDIR BU YOLUN YOLCUSUYUZ.

GOCUNMA YARALARIN AZAR.İNTAHAP BAĞLAR

ÜÇÜNCÜ OMUŞUN N EİŞİN VAR OZAMAN ORDA

SENDE YOKSA 4 FENLİ MİSİN?

BAK ÖYSM BİZE ARTIK BİZE KENDİ BRANŞIMIZA EK PUNDA VERMİYOR.

SENİN OKUDUĞUNOKULUNAYNISNI BİZDE OKUDUK YOK Bİ NUMARASI

NUMARASI OLSAYDI BAKANLIK BİZİ TEKRARDAN SINAVA TABİ TUTMAZDI:)

AYRICA ÖNEMLİ OAN DİPLOMA İŞTE HERKESDE KAPI GİBİ

ÖPÜYRUM SENİN AK ANLINDAN

GELİYORUZ KORKMA

ANNIMIZA YAZILMIŞSA DOĞU VEYA GÜNEYDOĞU KENDİ ADIMA GÖRMEDİĞİM YER DEĞİL

BAK HARİTAYA ŞIRNAK BEYTÜŞŞEBAP

3 YIL

tudem51
Aday Memur
09 Mart 2009 13:56

ya güzel kardeşim.niye buraya bunları yazıpta ortalığı bulandırıyosun.insanlar bi şekilde okullarını okumuş kadrolarını almak için son aşamaya gelmiş.doğuya giden gider gitmeyen feragat eder.sen niye tatlı canını sıkıyorsun.teknisyen kökenli olanlara kadar bu bakanlıkta ilahiyat mezunu olupta daire başkanlığı yapan insanlar var.sen neyi düzeltbileceğini sanıyosun ki.burda ortamı geriyosun.hem bu ünvan değişikliği konusu seni pek ilgilendirmiyor anladığım kadarıyla.ha kadrosunu alanlar doğuya gelecek bende kurtulacam diye umutlanıyosan hayal kırıklığına uğrayabilirsin.evet kadrosunu alıp doğuya gelenler olabilir ama sen ordan bu kafayla zor kurtulursun.çünkü hakkını alacağın yer burası değil.bu bakanlıkta yeni olduğun belli oluyor.oralarda varsa teknisyen kökenli arkadaşlara bi danış.sana yol gösterirler.

yunuvar
Memur
09 Mart 2009 14:49

Bu bakanlıkta 11. yılım. Senin o kazık diye tabir ettiğin yerlerde 6 yılım geçti. Allah'a şükürler olsun hiçde pişman değilim. Teknisyendim, tekniker oldum, 3 senedir de mühendis. Şimdi nasip olursa Yüksek Lisans bitiyor. Kendi adıma hiç birinde lisede aldığım eğitimin onda birini alamadım. Bu arada, sadece lise bilgilerimle fakülteyi bölüm 2. olarak bitirdim. Ama 11 senedir görüyorum ki, ziraat lisesini kazanamayıp, düz lise okumak zorunda kalan, sonradan da zor bela puanı ziraat fakültesine yeten(Haliyle başka bişey beklenemezdi) , bari okumuş olayım askerliği kısa dönem yaparım diyen, daha sonra da, ya memur da olabiliyomuşum diye düşünmeye başlayıp ve sonunda zor bela memur olan arkadaşlarda bir çekememezlik olduğu açıkca orta. Genelleme yapmak istemiyorum ama büyük çoğunluğu. Haksızda sayılmazlar. Bir çok işi çok daha kolay kavrıyıp, çok daha pratik ve hızlı yapıyoruz. Onlarda izliyorlar. Hatta teknisyen bi arkadştan bişeyler öğrenmek çok zorlarına gitsede bazen mecbur kalıyorlar. Neyse konumuz Bakanlığın sırtında yük gibi duran bu arkadaşlar değil. Bırakalım da onlar Tarımı en üst seviyeye getirsinler. Biz yapamadık(!). Benim asıl sıkıntım, doğu görevini 6 sene gecemi gündüzüme katıp, alnımın akıyla tamamladım. Şimdi memleketime geldim. Doğudaki, batı diyen arkadaşlara da dipnot düşeyim. Bulunduğum ilçede elektrikler gitti mi 4-5 gün gelmiyor. Sular gidiyor. İl merkezine direk ulaşım yok. Neyse, adı batı işde. Ama bu seferde KONYA tercih yapılacak iller arasında yok. Şimdi mecburen başka bir il seçmek zorundayım. Çocuğum okula başladı. Tam düzenimi kurdum derken, şimdi de bu. Reva mı arkadaşlar bu eziyet yaa. Hiç mi takdir görmeyeceğiz bu bakanlıkta. Eğer mahkeme düşünen arkadaşlar varsa arkasındayım. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Saygılar.

sahraçöl
Memur
09 Mart 2009 15:10

Allah herkesin gönlüne göre versin hepinize başarılar

selim_han
Aday Memur
09 Mart 2009 15:21

Arkadaşlar bırakın şimdi dışarıdan yapılan müdahalelere cevap yetiştirmeyi... Laboratuvarlar ve enstitülerden yazılar bakanlığa çoktan gitti. Lab. ve Enst. çalışanları bizim kadrolar ne zaman gelecek haberi olan var mı?? Aylık kaybım 700 tl. Nisan 15 e kadar gelir mi kadro? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

yegrenli
Aday Memur
09 Mart 2009 15:40

unuvar kardeş döktürmüşsün gene. aynen kelimesi kelimesine katılıyorum sana. kişi ancak görebildiği noktaya kadar düşünebilir. sahraçöl sana tavsiyem en az 3 kez ankaraya git milletvekili daire başkanı kimi bulursan konuş meramını anlat, iste tayinini tevekkül et, bekle. biz çok bekledik zamanında.

dolgan
Aday Memur
09 Mart 2009 15:49

Sahra Çöl ben sana başka oturacak yerler tarif ederim ama edebim ona müsade etmedi.

Üniversite sınavına girerken 3. olsaydında başka meslek seçseydin. Seni Tarım bakanlığı adam yerine koymuş atamanı yapmış. Sen düzgün bir mühendis olsan kendine güvenin olsa özel sektörde iş bulurdun bu zamana kadar....

Teknisyenler yüzündenmiş...Senin gibi ukalalar yüzünden üniversite okuyacağım diye canım çıktı. Yıllardır işçi gibi çalıştım. Her türlü haksızlığa göz yumdum...Niye gidecekmişim doğuya...Senin gibi yeni yetmeler ne güne duruyor..

explorer80
Aday Memur
09 Mart 2009 17:17

bugünkü muhabbetler saçma sapan. lütfen forumu laf sokuşturmak için değil bilgi alışverişi için kullanalım. birbirimize ancak böyle faydamız olur. doğuda bulunan arkadaşlar bulundukları yerler hakkında yazarlarsa tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olabilirler.

ayzeir
Aday Memur
09 Mart 2009 20:55

arkadaşlar daha herşey bitmedi. kendinize güveniniz olsun. Merkez teşkilatı ==== Taşra Teşkilatı aynı işi yapar.

yönetmeliği merkez teşkilatı ayrı tutulmamış. siz yazınızı yazdırın ve gönderin. mahkeme kararını versin merkez teşkilatı ile taşra teşkilatının aynı haklara sahip olup olmadığını. ama hukuki olarak bilgisi olanların yardımına ihtiyacımız var sendika duymuyor zaten bizi bizim adımıza mahkemeye neden vermiyor. gelin toplu ca taşra teşkilatı istifa edelim. Adalet sağlanana kadar yola devam.

6 yıl doğuda çalıştım yinemi gideyim sahra il müdürlüğümüzde senin gibi atanıp doğu nedir bilmeyen kendini mühendis sanan kişiler var. sen elime su bile dökemessin. terbiyem buraya kadar müsade ediyor.

birlik olmaktan ve hukuğa güvenmekten başka bir şey yapamayız.

hukuğu bilenlere soruyorum atama yapılıp göreve başlayıncamı mahkemeye verelim yoksa beklemedenmi.

gariban.60
Memur
09 Mart 2009 21:14

tabiki arkadaşlar kim daha iyi falan yok bu bakanlıkta bizi birbirimize düşüren bu yapı. bizde mecburi görev varmı aslında yok. kpssyle istanbulda başlayana deniyormu ki sen git 5-6 yı yap yok. sonra doğudaki batıdakine batıdaki il merkezindekilere onlar enstitüdekilere. yapmayın şahıslara kızmayın. yapı bu bende teknisyen kökenliyim. bize de haksızlık etmeyin 17 tane ders 14-15 i meslek dersi. çoğumuz ilk kazandığı okulu bitiremedi. sonra puan kesilerek veterinerleri ziraatleri kazandık. biz diğer bakanlıkta okuyanları da görüyorduk. 14 yaşmızda vandan istanbula gelip yatılı okulda okuduysak bize de saygı gösterin. bakanlğın yapısından da bizi sorumlu tutmayın ben de çok şikayet ettim enstitüdekilere göre bize yapılan haksızlığı ama orda çalışanların suçu değilki bu. adamıolan girebilyor oraya. demekki bizim yokmuş. 11 senedir ilçelerde çalıştık şu an 2 kişi ile de devam ediyoruz. benim ve daha bir sürü kişinin doğudan farklı yerlerde çalışmadığımızı bilin. bu ildende 11 yıllık memurların gidemediğini bilin. eş durumum olmasa hiç arkama bakmadan gidecem doğuya şimdide gidecem ama arkaya bakarak. ordakilerde bizi anlasın. düzen bozuluyor. ben her zaman diyorum bu ile biri geldiğinde bizde ilçemize eleman istiyoruz ama doğudan geldiyse veya ilçeden aman diyorum kalsın merkezde veya istediği yerde çalışsın. birbirimizi anlayamıyoruz kanunlarda bizi anlaştıramıyor. çnkü bakanlık yapısı güçlüler kazanır güçsüzler çalışır

gariban.60
Memur
09 Mart 2009 21:25

ayzeir arkadaşım senin yazını yeni okudum. evt birden ben yazmıştım. 99 daki yönetmelik hala yürürlükte çıkan bu genelgeler ona aykırı olabilirmi. 2005 te ihtiyaçtan kalındı. o yönetmelik hala var. ayrıcalıkta ayrı bir konu onu belki bulurlar ihtisaslaşmış falan diye.

unutmayalım 2005 tekiler mahkeme kararı ile kaldılar

ayzeir
Aday Memur
09 Mart 2009 22:00

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve

Unvan Değişikliği Yönetmeliği

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 ? Bu Yönetmeliğin amacı, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile döner sermaye kadrolarında görevli personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

Madde 2 ? Bu Yönetmelik; Tarım ve Köyişleri Bakanlığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan Devlet memurlarından doğrudan Bakanlığa bağlı taşra kuruluşlarının müdürleri ve bunların yardımcılıkları hariç, müdür ve daha alt görevlere görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakları kapsar.

Dayanak

Madde 3 ? Bu Yönetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 441 sayılı Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4 ? Bu Yönetmelikte geçen;

Bakanlık : Tarım ve Köyişleri Bakanlığını,

Bakan : Tarım ve Köyişleri Bakanını,

Bakanlık teşkilatı : Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatını,

Personel : Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışanları,

Birim : 441 sayılı Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen merkez ve taşra teşkilatı birimlerini

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi personel

MADDE 8 - Taşra teşkilatında görev yapmakta olan Mühendis, Veteriner, Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri, Teknisyen, Veteriner Sağlık Teknisyeni, yer değiştirme suretiyle atanmaya tabidir.(Değişik: 15.08.2003 tarihli 25200 sayılı R.G. ve 27.04.2007 tarihli 26505 sayılı R.G.)

Bakanlığın, tarım, hayvancılık, gıda gibi asli görevleriyle ilgili bölümlerden mezun olmayan Mühendis, Tekniker ve Teknisyenler ile Bakanlığa doğrudan bağlı enstitüler, il kontrol laboratuvarları, tohum tescil ve sertifikasyon, tarım alet ve makineleri test merkezi, üretim istasyonları, hayvan park ve pazar kurumu, tahaffuzhane ve gümrük veteriner, el sanatları eğitim merkezi, zirai karantina, tohumluk test, tescil ve sertifikasyon, personel eğitim, ikmal ve okul müdürlüklerinde görev yapan müdür, müdür yardımcısı, mühendis, veteriner, tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri, teknisyen ve veteriner sağlık teknisyenleri hakkında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz. (Değişik:15.08.2003 tarihli ve 25200 Sayılı R.G.)

Yönetmeliğe tabi olarak görev yapmakta iken, ilgili eğitim-öğretim kurumundan mezun olmaları nedeniyle Unvan Değişikliği Sınavına istinaden Mühendis, Veteriner ve Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknikeri kadrolarına atanacakların bulunduğu yerde kadro durumunun müsait olmaması veya ihtiyaç olmaması halinde hizmetinin bulunmadığı veya eksik süresinin bulunduğu diğer hizmet bölgelerine veya bulunduğu bölgedeki diğer hizmet alanlarına atamaları yapılabilir.(Değişik: 15.08.2003 tarihli 25200 sayılı R.G. ve 27.04.2007 tarihli 26505 sayılı R.G.)

ayzeir
Aday Memur
09 Mart 2009 22:08

bu yönetmeliklerde

1-merkez teşkilatı ve taşra teşkilatı için ünvan değişikliği yönetmeliği çıkıyor

" Bakanlık teşkilatı : Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatını,"

2-madde 8.de kuruluşları ayrı tuttukları açık ve net

3- benim bu nlardan çıkaramadığım merkez teşkilatı nerde yoksa benmi göremedim.

merkez teşkilatı taşra teşkilatından ayrı tutulurmu sorun bu

bu konuyu açmamız lazım.

çünkü adam daire başkanın kızı ankarada bilmem ne genel müdürlüğünde başlatılıyo. doğu yok sıkıntı yok.

sahra bahsettiğimiz olay bu hak ne emreder herkese aynı işlem yapılsın. o zaman sorun çıkıyormu bakalım.

yapılanıyorsan yapılan artık bakanlık haksızlıklar diz boyu hep bizmi çekecez bu kahrı ızdırabı.. hakkım varsa haram olsun

AsiveSiyah
Aday Memur
09 Mart 2009 23:21

sahraçöl arkadaşa

Sahraçöl bende 5. bölgede 5 yıldan beri çalışıyorum üstelik ben senin gibi branşımda deil Türkiye genelinde 371. olarak teknisyen kadrosuna atandım.Şimdide veteriner hekim kadrosu alacam inşallah.Yani özel deilsin bunu bil zaten çok özel olsaydın başka bölüm kazanırdın üniversitede.Bizler taknisyenlikten geldiğimiz için kendi branşımızı yazdık da madem biliyorsun 15 senedir atama yapılmadığını ne işin vardı Ziraat Fakültesinde(Hoş başka bölüm kazanamamışındır belli :) )

Şimdi gelişme kısmında senin uslubunla sana cevap vermeye çalışacam elimden geldiğince.

Dediğim gibi ben 5 senedir 5. bölgede çalışıyorum memleketimde 5. bölgede ve kimse beni kazığa oturtmadı herhangibir arkadaşımıda.Şimdi merak ettiğim bişi var :

Seni nasıl o kazığa oturttular (Bunu merak etmiyorum tabi sende bu kafa oldukça çok kazık görürsün )

Çalıştığın yerde koltuk yokmuyduda kazığa oturdun

ve gerçekten şunu daha fazla merak ediyorum.

O kazık yağlımıydı yoksa yağsızmı :)))

tek-tonik
Kapalı
10 Mart 2009 08:58

Arkadaşlar hepimiz aynı gemideyiz.Lütfen ucu hakarete varan tartışmalara girmeyelim.Zaten son yazdığı mesaja bakarsak sahraçölde yaptığı yanlışın farkına varmış.Herkese selam ve sevgiler...

mksavran
Aday Memur
10 Mart 2009 10:19

biran önce neticelendirilmesi gerekir bu konunun,

sahraçöl arkadaşım seninle aynı yerde çalışmayı istiyorum ve benim gibi seni bekleyen pek çok teknisyen kökenli arkadaşımız var, umarım yanımızda da bu kadar agresif olursun..

ender bey
Aday Memur
10 Mart 2009 12:15

sahraçöl yazdığına pişman olmuştur.belkide istemeden olmuştur.bence o konuyu kapatalım.

tercih yaptıktan sonra bir ay içinde atamalar yapılır mı yoksa 3-5 ay beklermiyiz daha.

ayzeir
Aday Memur
10 Mart 2009 12:36

arkadaşlar bir sorum olacak.

450 küsürlerdeyim sınav sonucuna göre doğu görevim var. ben batı tercihi yaparsam gelirmi. yoksa atamam yapılmazmı.

bilen varmı. batıda 210 kontenjan var bana sıra gelirmi. istanbulada giderim.

Toplam 12712 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi