Editörler : E.Kayı Han
«644645646647648649650651652653654655656

gksgksgks
Aday Memur
06 Ocak 2026 11:55

Rezil bir bakanlık kararı. 4.5 sene önce açılan sınavda başka branşlar da var ve herkes için sınav açılacağını söyleyip, benim gibi jeoloji mühendislerini dışarda tutmak güzel işmiş. Verin o zaman benim gibileri sınav şartıyla DSİ' ye. Ülkenin özeti bu olanlar.

lavinya00
Aday Memur
06 Ocak 2026 13:40

bahar dönemine 1 dersim kaldığı için sınava giremeyeceğim çok üzücü mezuniyet aşamasında belgesini kabul etseler keşke kim bilir sınav tekrar bir daha ne zaman olur

ansen
Aday Memur
06 Ocak 2026 15:17

siz dilekçe vermiş miydiniz bakanlığa ünvan değişikliği sınavına eklensin diye bölümünüz.

gksgksgks, 2 hafta önce

Rezil bir bakanlık kararı. 4.5 sene önce açılan sınavda başka branşlar da var ve herkes için sınav açılacağını söyleyip, benim gibi jeoloji mühendislerini dışarda tutmak güzel işmiş. Verin o zaman benim gibileri sınav şartıyla DSİ' ye. Ülkenin özeti bu olanlar.

nubidyum
Aday Memur
07 Ocak 2026 08:46

İnşaat var, harita var, sondaj teknikeri bile var. jeoloji yok. yazıklar olsun.

idariBaskan
Aday Memur
08 Ocak 2026 09:11

bu işin mutfağındakiler bedavadan para alıyo :d sokaktaki herhangi bir vatandaşı oraya koysalardı daha sağlıklı bir süreç başlatılırdı :d komedi gibi bir sınav ilanı

Smy-rna
Aday Memur
09 Ocak 2026 04:05

Sözleşmeli memurum martta 3 yılım doluyor sınava girebilir miyim

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
09 Ocak 2026 08:48

İlan metninde belirtildiği üzere "başvurunun son günü itibarıyla gerekli şartları sağlayan personel" sınava başvurabilecektir. Şartlardan biri de kadrolu olmaktır. 5 şubat tarihinde kadrolu olmayacağınızdan başvuramazsınız maalesef.

Smy-rna, 1 hafta önce

Sözleşmeli memurum martta 3 yılım doluyor sınava girebilir miyim

ansen
Aday Memur
13 Ocak 2026 10:55

ünvan değişikliği ilanında tarım ticareti ve işletmeciliği bölümünden başka mühendisliğe denk sayılan tespit ettiğiniz başka bölüm var mı?

sedat32
Aday Memur
13 Ocak 2026 20:33

Bu bolumun tarım ekonomisi ile esdegerligi var ÖSYM klavuzlarina bakabilirsiniz.

ansen, 4 gün önce

ünvan değişikliği ilanında tarım ticareti ve işletmeciliği bölümünden başka mühendisliğe denk sayılan tespit ettiğiniz başka bölüm var mı?

ansen
Aday Memur
13 Ocak 2026 22:35

Bilemediğim için soruyorum YÖK?ün sitesinden baktım mühendislik bölümleri sayısal puanla öğrenci alırken bu bölümler eşit ağırlık puanı ile öğrenci alıyor.eğitimi veren fakülteler iibf yada uygulamalı bilimler fakülteleri ders içeriklerinde mühendislik temel dersleri yok.eğer bir denklik söz konusu ise bunu YÖK belirliyor olmalı.nerden baktıysanız paylaşmanız mümkün mü?

sedat32, 4 gün önce

Bu bolumun tarım ekonomisi ile esdegerligi var ÖSYM klavuzlarina bakabilirsiniz.

santana10
Daire Başkanı
14 Ocak 2026 00:18

Organik Tarım ile Organik Tarım işletmeciliği bölümü mezunlarına da mühendis 1 den sınava girme hakkı verilmiş

ansen, 4 gün önce

ansen
Aday Memur
14 Ocak 2026 07:55

Konuyu sendikalardan yada bireysel olarak yargıta taşıyan oldu mu?Bilgisi olan var mı acaba?Organik tarım işletmeciliğine de YÖK atlasdan baktım EA puanı ile alıyor genelde uygulamalı bilimler fakültesinde yer alan bir bölüm, lisans düzeyinde.mühendis ünvanı alamıyorlar.

santana10, 3 gün önce

Organik Tarım ile Organik Tarım işletmeciliği bölümü mezunlarına da mühendis 1 den sınava girme hakkı verilmiş

Hfzmn
Aday Memur
14 Ocak 2026 13:10

ünvan değişikliği sınavına hazırlık için ücretsiz premium üyelik 'gysplatformu'

sedat32
Aday Memur
14 Ocak 2026 20:43

ÖSYM klavuzlarina bakarsanız mühendis olarak kabul gördüklerini görebilirsiniz ki ÖSYM bu konu belirleyicidir.

ansen, 3 gün önce

Konuyu sendikalardan yada bireysel olarak yargıta taşıyan oldu mu?Bilgisi olan var mı acaba?Organik tarım işletmeciliğine de YÖK atlasdan baktım EA puanı ile alıyor genelde uygulamalı bilimler fakültesinde yer alan bir bölüm, lisans düzeyinde.mühendis ünvanı alamıyorlar.

ansen
Aday Memur
15 Ocak 2026 02:17

Söylediğiniz gibi hem ÖSYM hem YÖK atlasdan baktım ziraat fakültesi bünyesinde değil 2 bölümde.iki bölümde ea puan türü ile öğrenci almış.üniversiteye giriş klavuzunda da bu şekilde açıklanmış puan türleri ve fakülteler.ilgili üniversitelerin ilgili bölümleri de ziraat mühendisi olarak mezun olur ifadesini kullanmıyor çünkü adı üzerinde mühendislik yada denkliği kabul ediken teknoloji fakültesi bünyesinde değil ilgili bölümler.Eğer sizin bahsettiğiniz ÖSYM de yer alan tarım Bakanlığının sözleşmeli personel alımına ilişkin klavuz ise orada da sadece lisans mezunu olmak şartını şartını taşıyor bu bölümler.ona zaten sözüm yok fakülte 4 yıllık mezunları lisans seviyesinde mezun kabul ediliyor.mühendislik fakülteleri gibi, iibf, eğitim fakülteleri gibi 4 yıllık eğitim veriyor,lisans düzeyinde mezuniyet sağlıyor ancak mühendis ünvanı ile mezun olmuyor.

sedat32, 3 gün önce

ÖSYM klavuzlarina bakarsanız mühendis olarak kabul gördüklerini görebilirsiniz ki ÖSYM bu konu belirleyicidir.

s-i-n-e-m1907
Aday Memur
15 Ocak 2026 15:47

Organik tarım işletmeciliği bölümünü çıkarmışlar Mezun arkadaşlar adına üzüldüm...Duyuru güncellenmiş.

idariBaskan
Aday Memur
16 Ocak 2026 09:01

dostum ULuslararası Standart Eğitim Sınıflaması (ISCED) yök'ÜN tablosunu incelersen tarım işletmeciliği bölümü mühendislikten sayılmıyo xd işkembeden atmışsın. zaten pergem yaptıgı hatanın farkına varıp tarım işletmeciliğini de çıkarmış listeden duyuruyu güncellemiş xd eline yüzüne bulaştıracaklar sınavı

sedat32, 3 gün önce

Muhammed0646
Memur
17 Ocak 2026 00:09

Biraz daha tepkili olmamız lazım, açılan kadro sayıları çok düşük. Önceki sınavdaki gibi yapılmasını istiyoruz. Bu hakkaniyetli olmaz.

Toplam 13118 mesaj
«644645646647648649650651652653654655656

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi