Editörler : E.Kayı Han


Kapalı
01 Nisan 2009 09:43

"Arif Pamuk ve Yusuf Tavasli din anlayisinin "esrari

Insanlik tarihi, aldanislarin tarihidir desek yeridir ne yazik ki. Insan, ilk olarak, alemlerin Rabbi Yuce Allah'in "Adem'e secde et." emrine itaat etmeyip isyankar olan Iblis'in yalanina kulak vermis ve ilk aldanisinin bedelini, Cennet'ten yeryuzune indirilerek odemisti. Bu ilk aldanisin ardindan Allah'tan yol gosteren kelimeler almis ve yeryuzunde Islam'in iktidarini insa etmisti.

Fakat bu ilk aldanis ve onun neticesinde odedigi agir bedel dahi insanoglunun tarihi boyunca vahyin aydinligindan uzaklasip aldanislara yonelmesine engel olamadi.

Insani aldatip Cennet'ten uzaklastirilmasina vesile olan Iblis de, Allah'in rahmetinden kovulmasi karsisinda yuklendigi yeni misyonu soyle aciklamisti:

"...onlari saptirmak icin senin dogru yolunun ustune oturacagim." (Araf, 7/16)

Hz. Adem'in aldigi ilk vahiyle birlikte yeryuzunde insa olunan Rabbani dusunce ve yasam tarzi, sonraki nesillerin vahyin aydinligindan uzaklasip din adina cesitli aldanis ve yanlis anlayislarin icerisine dusmesiyle hakimiyetini kaybetmisti. Din adina uydurulan cesitli hurafe ve carpik anlayislar, Allah'in dini zanniyla yasatilmaya baslanmis, Rabbani hakikatler bu hurafe ve uydurmalarin golgesinde kalmisti.

Ardindan alemlerin Rabbi yuce Allah peygamberleri birbiri ardinca gondererek dinin hakikatini insanlara defaatle hatirlatmis ve insanlari, aldaticilarin aldatmalarina karsi teyakkuzda olmaya ve vahye sIkica sarilmaya cagirmistir. Fakat tarih bize gosteriyor ki, insanlar aldaticilara kulak vermekten hicbir zaman geri durmamis, Allah'in aydinlik ve berrak kelimeleri dururken, aldaticilarin fisiltilarina kulak vermeyi yegleyenler cogu zaman insanlar arasinda cogunlugu olusturmustur.

Dinleri hakkinda yanilgiya dusenler

Kur'an'da yer alan, Kitap Ehli'nin din adina icerisine dustugu aldanislar ve yanlis anlayislarla ilgili pasajlar, tarih icerisinde din adina icerisine dusulen aldanislar ile Allah adina uydurulan yalan ve hurafelerle ilgili ilginc ornekler icermektedir.

Mesela su ayet-i kerimelerde Kitap Ehli'nin din adina uydurdugu hurafeler ve icerisine dustugu aldanislar soz konusu edilmistir:

"Kendilerine Kitap'tan bir pay verilenleri gormedin mi? Aralarinda Allah'in Kitabi hukmetsin diye cagriliyorlar da, onlardan bir bolumu yuz ceviriyor. Onlar, iste boyle arka donenlerdir.

Bu, onlarin: 'Ates bize sayili gunler disinda kesinlikle dokunmayacak. ' demelerindendir. Onlarin bu iftiralari, dinleri konusunda kendilerini yanilgiya dusurmustur.

Artik onlari, kendisinde suphe olmayan bir gun topladigimizda ve her bir nefse -haksizliga ugratilmaksizin kazandigi tam olarak odendiginde nasil olacak?" (Al-i Imran, 3/23-25)

"Dediler ki: 'Sayili gunlerin disinda, ates asla bize degmeyecektir. ' De ki: 'Allah katindan bir ahid mi aldiniz? -ki Allah asla ahdinden donmez. Yoksa Allah'a karsi bilmediginiz bir seyi mi soyluyorsunuz? '

Gercek su ki; kim bir kotuluk isler de gunahi kendisini kusatirsa, (artik) onlar, atesin halkidirlar; orada suresiz kalacaklardir.

Iman edip salih amellerde bulunanlar ise cennet halkidirlar; orada suresiz kalacaklardir." (Bakara, 2/80-82)

"(Ehl-i Kitap:) Yahudiler yahut Hiristiyanlar haric hic kimse cennete giremeyecek, dediler. Bu onlarin kuruntusudur. Sen de onlara: Eger sahiden dogru soyluyorsaniz delilinizi getirin, de." (Bakara, 2/111)

Rabbimiz, insanliga gonderdigi son kilavuz olan Kur'an-i Kerim'de bu ve benzeri ayet-i kerimelerde onceki ummetlerin din adina icerisine dustugu aldanislari bildirmekle, Ummet-i Muhammed'i "dini dogru tutma" hususunda dikkat ve teyakkuza davet etmis, onceki ummetlerin durumuna dusmemeye, "Allah'in ipine topluca sarilmaya" ve boylece aldaticilarin aldatmasina kanmamaya cagirmistir:

"Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakinin ve oyle bir gunun azabindan cekinip-korkun ki, (o gun hic) bir baba, cocugu icin bir karsilik veremez ve (hic) bir cocuk da babasi icin bir seyi verebilecek (durumda) degildir.

Suphesiz Allah'in va'di haktir. Artik dunya hayati sizi aldatmaya suruklemesin ve aldatici(lar) da sizi Allah ile aldatmasin." (Lokman, 31/33)

Fakat Rabbimizin tum ikazlarina ve Hz. Peygamber'in ozellikle Kitap Ehli'ni misal vererek ummetine yaptigi uyarilara ragmen, Hz. Peygamber'in ardindan, ozellikle Umeyyeoglullari' nin cahiliyye doneminde kalan kabile asabiyetini yeniden canlandirmalari sonrasinda ortaya cikan siyasi ihtilaflarin zamanla itikadi alana sirayet etmeye baslamasi ve Emeviler'in olusturduklari zalim yonetimle uyumlu bir din anlayisi icat etme yonundeki gayretleri neticesinde Islam adina bircok hurafe ve bidat uydurulmus ve bu hurafe ve bidatlar kitlelere din olarak pazarlanir olmustur.

Bugun hala agizlarda sakiz edilen ve en temel Islami yukumlulukler olan "iyiligi emr, kotulukten nehy" ve "cihad"a yer verilmeyen bes maddelik "Islam'in sartlari" anlayisi da, iman ve amel arasindaki kopmaz bagi koparan ve "iman ettigini soylemenin Musluman olmak icin kafi oldugu" iddiasi ve guya en muteber kabul edilen fikih kitaplarina bile sizmis olan "zalim de fasIk da olsa yoneticiye itaat" anlayisi hep bu surecin urunleridir ve ne yazik ki hala da yasatilmaya devam edilmektedir.

Bu yazida asil uzerinde duracagimiz mesele olan, kolay yoldan ve ucuza Cennet inanis ve vaadleri de bu surecten bagimsiz olusmus anlayislar degildir.

On milyonluk bestsellerin "esrari"

Gectigimiz ay Yeni Safak'ta Elif Yildiz imzasiyla ilginc bir haber yer aldi. "On milyonluk bestseller" basligi tasiyan haberde Yusuf Tavasli, Arif Pamuk gibi, "Kolay yoldan ve ucuza Cennet" vaadinde bulunup satis rekorlari kiran "Surelerin Esrari", "Dualarin Esrari" baslikli kitaplarinin yazarlari soz konusu edilmekteydi.

Haberde bu kisiler, kaleme aldiklari Namaz Hocasi, Gullu Yasin, Elif-Ba cuzleri gibi eserleriyle "?nerede ise her Turk ailesinde en cok okunan, hatta ezberlenen kitaplarin yazarlari... Ozellikle ev hanimlari ve cocuklarin basucu kaynagi olan 'Namaz Hocalari',

'Gullu Yasinler' ve Elif-Ba cuzleri onlarin eseri. Eserlerinin tirajlari da, binler, onbinler, yuzbinler degil, hatta milyonlarla degil, on milyonlarla ifade ediliyor." seklinde tanitiliyorlar.

Tabii haberin sahibi muhtemelen soz konusu kisilerin asil satis rekorlari kiran kitaplarindan habersiz: "Surelerin ve Dualarin Esrari ve Fazileti."

Peki bu kitaplarinda ne diyor bu on milyonluk bestsellerin yazarlari?

Iste israrli bir sekilde "Bu kitap Kur'an'la taban tabana zit, Allah Kur'an'da Cennet icin bedel odenmesinden soz ediyor, bu kitap ise 10 Ihlas okuyani Cennet'e gonderiyor." diye soylememize ragmen annelerimizin ellerinden dusurmedikleri Arif Pamuk'un Pamuk Yayinlari'ndan cikan "Surelerin ve Dualarin Esrari, Hikmeti ve Fazileti" adli kitaptan birkac alinti:

"Bu sureye (Insirah) mahsus bazi esrari Ilahiye: Bu sure-i celileyi her gun duha vaktinde iki yuzer defa okumaya devam eden kimse bazi esrari Ilahiyyeye vakif olur." (Sh. 157)

"Cenab-i Peygamber buyurdu: Her kim bu sureyi (Kulhu vAllahu ehad?) on iki defa okursa Cenab-i Ecelli Ala onun icin cennette on iki adet kosk bina eder." (Sh. 179)

"Her kim (Kulhu vAllahu ehad?)i namazin icinde veya disinda yuz defa okursa Cenab-i Ecelli ve Ala onun icin cehennemden kurtuldu diye bir berat yazar." (Sh. 181)

Oysa Rabbimiz Kuran-i Kerim'de Cennet'in bir bedeli oldugunu ve o bedelin de mali ve cani Allah yolunda feda etmek oldugunu bildirmiyor mu bircok ayet-i kerimede:

"Allah, muminlerden canlarini ve mallarini Cennet karsiliginda satin almistir. (Onlar) Allah yolunda savasarak oldururler ve oldurulurler. Bu, Tevrat'ta, Incil'de ve Kur'an'da verilen gercek bir vaaddir. Verdigi sozu Allah'tan daha cok tutan kim vardir? Oyleyse O'nunla yaptiginiz alisverise sevinin. Bu en buyuk basaridir." (Tevbe, 9/111)

"Sizden once gelenlerin durumu, sizin basiniza gelmeden Cennet'e gireceginizi mi zannettiniz? Onlara oyle yoksulluk ve sIkinti geldi ve oyle sarsildilar ki, hatta peygamber ve onun yanindaki mu'minler bile: -Allah'in yardimi ne zaman? diyecek kadar darliga ve zorluga ugramislar ve sarsilmislardi. Iyi bilin ki Allah'in yardimi yakindir." (Bakara, 2/214)

"Insanlar 'iman ettik' demekle, bir imtihana tabi tutulmadan birakilacaklarini mi saniyorlar.

Biz, onlardan oncekilerini de imtihan ettik. Allah, elbette dogrulari bilir. Ve elbette yalancilari da bilir.

Biz, onlardan oncekilerini de imtihan ettik. Allah, elbette dogrulari bilir. Ve elbette yalancilari da bilir." (Ankebut, 29/2-4)

Soz konusu kitabin ilerleyen bolumlerinde "Kur'an-i Kerim'in 114 Suresindeki Sirlar" basligi altinda da su iddialara yer veriliyor:

"Besmele: Her muradin olmasi icin besmele-i serife yedi gun yedi yuz seksen altisar defa okunur." (Sh. 361)

"Fatiha-i Serife: Kirk defa yazilarak suda silinerek icilir. Hastanin yuzu ve elleri de ayni suyla silinirse cesitli dertlerden kurtulur." (Sh. 363)

Rabbimizin mubin, apacik olarak tanimladigi Kur'an-i Kerim'in her sure icin daha bircok benzeri "sir"!

Yeni Safak'taki habere bakilirsa Arif Pamuk yaptigi buyuk saptirmalarin ne anlama geldiginin farkinda. Cunku 'Ahiret Azigi' adli kitabi icin bir okuyucunun kendisine "Cennet'ten arazi mi satiyorsun?" seklinde tepki gosterdigini soyluyor. Hakikaten de Pamuk ve benzerlerinin yaptigi bundan daha guzel nasil tarif edilebilirdi?

Rabbimizin apacik Kur'an'la bize bildirdigi berrak din-i Islam'la ilgili oldugu iddiasiyla piyasada satilan, bu kisilerin kitaplarina bakar misiniz?:

"Surelerin ve Dualarin Esrari ve Fazileti", "Ashab-i Bedir Isimleri, Sirlari ve Faziletleri", "Berhetiyye Duasinin Havas ve Esrari", "Besmele-i Serife ve Ayet'el Kursinin Esrari Hikmeti ve Fazileti", "Cevsen-i Kebir Duasi ve Sirlari."

Havas, esrar? Bu kitaplarda anlatilan din, Rabbimizin bize Kur'an-i Mubin'de ogrettigi ve Hz. Peygamber'in pratize ederek bize emsal teskil ettigi din-i Islam degil. Sir ve gizem dini, kolay yoldan Cennet vaat ederek milyonlarca kitap satma dini ne yazik ki. Bir de bu kolay yoldan ve ucuz Cennet vaadine "Hz. Peygamber buyurdu ki?" seklinde baslayip uydurma hadisler naklederek Kur'an Peygamberi'nin adini bulastirmak din adina islenen bu buyuk curumun vebalini daha da katlamaktan baska bir sonuc dogurmuyor.

Evet, "on milyonluk bestseller"in esrari, insanlara Kur'an-i Kerim'de beyan edilen Rabbani hakikatlere aykiri olarak kolay yoldan ve ucuza Cennet vaad etmelerinden ve bu vaad yoluyla baski ustune baski yapip "piyasa" yapmaktan baska bir sey degildir. Ayrica bu tur kitaplarin fahis fiyatlari goz onune alindiginda (mesela Arif Pamuk'un "Surelerin ve Dualarin Havas ve Esrari" adli sacma sapan kitabinin fiyati 25 YTL) bu aldatmanin soz konusu kitaplari basan yayinevlerine dunyalik getirisinin buyuk boyutlarda oldugunu gostermektedir.

"On Ihlas okuyani Cennet'e gonderen" soz konusu kitaplar belli ki buyuk bir aldanisin urunu. Tarih icerisinde olusturulmus olan Emevi ve diger sulta rejimleriyle uyumlu muharref din anlayislarini, Kur'an'in isiginda sorgulamayip Allah'in dini diye kabullenen Arif Pamuk ve Yusuf Tavasli gibi kimseler, kendi aldanislarini kaleme dokerek kitlelerin aldanmasina da on ayak oluyorlar. Buna bir de soz konusu kitaplara fahis fiyatlar koyarak, tabir caizse Cennet'i ucuzlatip kitaplarini pahaliya satarak aldatmanin akatsayisini artirmis oluyorlar. Yuklendikleri bu buyuk vebalden kurtulmalari kendi ellerindedir muhakkak. "Allah adina aldatanlardan" olmamak icin, oncelikle Islam'i bizzat ari-duru kaynagindan tedris etmek ve uydurmave hurafelerden yuz cevirip, bizim icin guzel ornekler tasiyan Nebevi sunnete ittiba etmek gerekmektedir.

selam ve dua ile

İktibas: Şükrü Hüseyinoğlu


zeynelhadi
Yasaklı
01 Nisan 2009 19:45

Arif Pamuk ve Yusuf Tavaslı gibilerin kitaplarını ellerinden düşürmeyen ma'lesef bir çok imam da var. Oysa bu kitapların içeriği yazıda da belirtildiği gibi aslı astarı olmayan bilgiler ve hurafelerle dolu. Bu hurafeleri islam olarak algılayan şahsiyetler islama nasıl faydalı olabilir bunu anlamak mümkün değil. Şu bir gerçektir ki bu tür islam ve Kur'an dışı kitapları okuyanlar islamın dışında başka bir din seçmişlerdir. Çünkü İslam Kur'an'a dayalı bir dindir. Oysa hurafelerle dolu Kur'an dışı bir anlayışı rant aracı haline getiren bu tür kitapları ellerinden düşürmeyenler "İslam" dinini anlamaları imkanszıdır.


mütedebbir
Kapalı
01 Nisan 2009 23:17

bu kitaplar hakkAten çok uçuk. süleymancılar bana kızmasın ama genelde onlarda okuyorlar.

ben size diyanetin eserlerini tavsiye ederim.


***salih***
Müsteşar
02 Nisan 2009 11:34

başlığa destek....

dinin özü dediğimiz geröekler için kapsamlı bir çalışma yapılmalı...hurafeler ve bid'atlar islam hayatından çıkarılmalı..


İmran Ali
Kapalı
02 Nisan 2009 19:53

Bana dinimi öğret Kur'anım...


Araf_ta
Aday Memur
05 Nisan 2009 18:07

özellikle bayan öğrenciler(yaşı ileri) bu kitapları dikkate alıyor ..elinden düşürmüyor..ama kuran kursları ile bu anlayış yıkılmaya başladı bence.


İmran Ali
Kapalı
09 Nisan 2009 20:28

İnşallah ama benim mıntıkamın Kur'an kursu hocaları ben neyi ilmi noktada izaha kalksam tam tersini yapmayı kendilerine ahlak edinmişler adeta. En basiti 41 yasin. Diyanet bile bu konuya bir açıklık getirmişken bu hocalar cayır cayır bunu teşvik ediyorlar.

Şuur yok sayı var. Nasıl Kuran kursu hocaları ise daha Kurandan haberleri yok. Kur'an ölülerin ardından okunmakta ısrar edilen surelerden birisi olan Mülk Suresinde bakın ne buyuruyor.

" Mülk 2. O ki, hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır."

Bakınız çok önemli bir kavram gizli burada. Ayet "ekserü amela/çok iş" demiyor, "ehsenu amela/en güzel iş" diyor.

Hem çok hem güzel iş olabilir mi? Elbette olabilir. Ama bir az güzel işi becerelim sonra ona sıra gelir.


İmran Ali
Kapalı
11 Nisan 2009 11:48

" Mülk 2. O ki, hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır."

Bakınız çok önemli bir kavram gizli burada. Ayet "ekserü amela/çok iş" demiyor, "ehsenu amela/en güzel iş" diyor.

-------------

Hem Yusuf Tavaslı hem Arif Pamuk hem de İçerisinde uydurularak yazılmış virdler olan "tam namaz hocaları" (yarımı çeyreği de var herhalde ki)ekserü amela/çok ama yok iş yapıyorlar.


İmran Ali
Kapalı
12 Nisan 2009 20:00

Bir yerde "sır, (çoğul) esrar" kelimeleri geçiyorsa eğer orada duracaksın. Bakın Mustafa İslamoğlu bu kavramlarla alaklı bir yazısında nasıl bir izah da bulunuyor:

"Esrar", sır kelimesinin çoğuludur. Acaba kafayı uyuşturan bitkiye "sırlar" anlamına gelen "esrar" adı verilmesinde, "sırcı/gizemci" yaklaşımın aklı örtmesinin payı var mıdır? (Mustafa İslamoğlu: Sır Dizileri Furyası-1))

İşte artık açıkca anlaşılmıştır ki bu tür kitaplar aklı/bilinci örten esrar/uyuşturucu gibi zihni örtmektedir ki o zihin akletmesin...


İmran Ali
Kapalı
28 Nisan 2009 09:47

Arif Pamuk KÜL-liyatı kitap sergilerinde güncel. Arif abinin hatırını kıracağıma başlığımı güncelleyeyim bari...


cins kafa
Kapalı
28 Nisan 2009 09:50

hayır İmran hocam öyle değil. Arif Pamuk'un gündemden kalkması için bu başlığı güncelleyeceksin.


İmran Ali
Kapalı
18 Haziran 2009 19:27

g

ü

n

c

e

l

l

e

m

e

k

g

ü

z

e

l

d

i

r


müfekkir
Memur
18 Haziran 2009 20:11

çocukluğumda Resulullah'ın Dilinden Dualar isimli bir dua kitabı vardı evimizde iki satırlık dualara bile milyonlarca sevap veren bir dua kitabı, özellikle yaz tatillerinde o duaları sürekli okurdum çünkü milyarlarca sevabım oluyordu

bu durum o kadar ileri gitmişti ki kendimi günahsız uçacak durumda olan biri, bir melek gibi hissetmeye başladım çok sevabın yan etkisi olarak. Şükürler olsun Rabbime sonra ilahiyat okudum da bunların para kazanmak için yazılan düzmece kitaplar olduğunu anladım ilahiyat okumasaydım o duaları okurmuydum bilmiyorum ama imamhatip okumak bile yetmiyor o hurafelerden kurtulmak için çünkü imamhatipler de Arif Pamuk benzeri hocalar mevcut


hattaboğlu
Genel Müdür
18 Haziran 2009 21:24

oo bu başlığı nasıl görmemişim ben.

evvela zeynelhadi den başlayım

"Şu bir gerçektir ki bu tür islam ve Kur'an dışı kitapları okuyanlar islamın dışında başka bir din seçmişlerdir"

zeynelhadi

oha..tek kelime ile oha..ne yani muharref incili okuyan bile dinden çıkmıyorda tavaslı okuyanmı islamın dışına çıkıyor..

yavaş gel hemşerim yavaş..o kadarda değil.ben okudum tavaslıyı da pamuğu da..ve taş gibi müslümnanım hamdolsun..

--

başlığa gelince

her suçun olduğu gibi bunun da ihalesi hz muaviye ye yıkılmış..tebrikler nasıl bir taktik stratejik çözümleme yapıyorsunuz aklım almıyor.

--

la ilahe illallah diyen cennete girer hadisi sahihtir..ne yani şimdi bu kelimeyi söylemek ihlas suresinden zormu ? buna neden şaşmıyorsunuz (tahmin ediyorum nasıl takla attıracağınızı) bir iki uydurma hadis yüzünden koca kitablara düşmanlık yapmayı bırakın..altına da islamoğlu nun reklamını da koyup "sanal reklam uygulaması" yapmayın.

--

sayılara takılan dostlarım neden tesbihatı 33 er defa tavsiye etmiş efendimiz sav ? yada neden namaz 4 rekatta 5 değil ?

fikrin varmı imran ? Ayet "ekserü amela/çok iş" demiyor, "ehsenu amela/en güzel iş" diyor. demişin allah neden 4 rekat farz demiş bugun yatsı nın farzını 5 kılsak olmazmı ? ha bu demek değildir tabi verilen 41 yasin vs gibi sayılara ölçü.ama sayıların sırrını küçümsemek te çok hafifçe kalır ilmen.

--

hiç kimse şuursuz sayın tesbih çekin demiyorki, şuur yok sayı var diyorsunuz ? yardınızmı okuyanın kalbini ? şuurla 41 yasini okusa ne olur ?

--

ölünün arkasından okunmaz mı kur an ? kur an her derde devadır merak etmeyin asıl maksadı anlayıp ibret almak ama tek kullanım yönü o değil!!!

şifadır..hastalara da okuyun..efendimiz çokça yapmış..hem maddi hem ruhi hastalıklara şifadır..

--

ölene de şefaati vardır okuyun merak etmeyin..ölenin amel defteri bazı hallerde kapanmaz...ölünün arkasından da okunur.okunmaz diyen kur an dan kanıt göstersin..mehmet akifin şiirinden değil!

--

kur an okumak ta sevabdır ...sadece okumak bile insan sevab olarak yeter...

--

derdim yusuf tavaslı veya başkasının savunmasını yapmak değil..deli depeye deyince en önde fırlamayın.bir doğrunun yanına on yanlış katıp kakalıyorlar siz başkasına acırken kendiniz acınacak hale düşüyorsunuz..

robot bir müslüman oluveriyorsunuz..oku oku oku amel et amel et amel et..ruh yok his yok aşk yok muhabbet yok..

ne kadar uçuk kaçık olmak yanlış ise sizin gibi indirgemeci olmak ta yanlış..

--

cennet müjdeli birçok hadisi şerif var..ayette var elbet..allah istese yekten kor cennetine..bir köpeğe su vereni cennete kor 500 sene ibadet edip bu benim ibadetim diyeni de cehenneme kor..kolaymı bu kadar evet kolay!!! allah kadiri mutlak..kul değil..allah a sınır çizmek haddinize değil.

--

tavsiyem bu gibi birilerine mürit olup kitap reklamı yapan ve kendilerinden çok satanaı böyle kıskananlara aldanmayın..kanmayın..

okuyun kardeşim tavaslıyı da diğerlerinide..

....


İmran Ali
Kapalı
18 Haziran 2009 23:28

sayılara takılan dostlarım neden tesbihatı 33 er defa tavsiye etmiş efendimiz sav ? yada neden namaz 4 rekatta 5 değil ?

fikrin varmı imran ? Ayet "ekserü amela/çok iş" demiyor, "ehsenu amela/en güzel iş" diyor. demişin allah neden 4 rekat farz demiş bugun yatsı nın farzını 5 kılsak olmazmı ? ha bu demek değildir tabi verilen 41 yasin vs gibi sayılara ölçü.ama sayıların sırrını küçümsemek te çok hafifçe kalır ilmen.

------------------

Namazın kaç rekat olacağını ve tesbihatın sayısını da mı Yusuf Tavaslı öğretti bize? Ya da 41 Yasini efendimizden mi gördük? Birincisi tartışılmazken ikincisi tartışılır değil mi? İşte biz de bunu yapıyoruz.

Ayrıca daha başkaları da var. Kara Davut, Nur'a doğru... bu kitapları sanma ki tavaf etmedim. İçlerinde iyi şey yok değil. Hem ayetler ve sahih hadisler bir iki taneyse hurafeler diz boyu. Şimdi sen bunları anlarsın ya vatandaş nasıl algılayacak... Vatandaş bunları okuyor ve ona göre amel ediyor.

Bak adamın birisi diyor ki. Peygamberi rüyamda görmek için bir dua okuyorum sayarak. Günde 8 saatimi alıyor. 40 gün boyunca okudum ama hiçbirşey görmedim. Şimdi sence bu okuma şuurlu bir okuma mı? Allah bundan razı olur mu? Efendimiz zamanını israf eden bu adamı uyarmaz mı? 40 gün boyunca günde 8 saat ilmi bir çalışmaya yoğunlaşsa daha bilinçli bir ibadet yapmış olmaz mı?

Ben bu kitapları okumam ve elinde bulunan birisini görürsem de engel olurum. Cemaatimi de bu doğrultu da yönlendiririm. Kimse yanımda bu tezgahçıların adını dahi anamaz. Ve bunda da kendi mıntıkamda hamdolsun başarılı oldum. Kimsenin aklını atıl hale getirmesine izin vermedim!


keremmisali
Genel Müdür
18 Haziran 2009 23:34

hattaboğlu tarikat takıntın mı var kardeş? anlamadığım bu hurafeleri dine sokmaya çalışan arif pamuk'u mu savunuyorsun?


İmran Ali
Kapalı
18 Haziran 2009 23:42

Bu gece uyumam bu şarlatanların vereceğim örneklerle ipliğini pazara dökerim. Ben bu ve bunun gibi Din Mafyası'nın en azılı düşmanıyım!

Bundan sonra bu başlık altında yazacağım komedileri okursunuz artık!


İmran Ali
Kapalı
19 Haziran 2009 00:02

İlginçtir bu kitaplar parayla satılmaz, hediyesi .... TL'dir.

Eğer Türkiye'de bir kitabın 10 milyon adet basıldığına dudak büken varsa Yusuf Tavaslı'nın tam namaz hocasını incelemeye alsınlar. Ayrıca Arif Pamuk kitaplarının esrarengiz çokluğu üniversitelerde doktora tezi olabilecek duruma gelmiştir. Bu adamın 250 adet kitabı vardır...


hattaboğlu
Genel Müdür
19 Haziran 2009 10:21

imran

sen sayıların hikmeti yok demişsin bende sana hikmeti ni gösterdim..41 yasin sünnette varmı yokmu araştırmış değilim..derdim o da değil ama sayıları küçümsemenize takıldım...ve 41 yasin okumanın insanın imanına ne gibi bir zararı olur ? sanki allah a aoğuıl isnad etmiş havası estiriyorsunuz ?

--

adamın sattığı kitaba takmışın ticaret yapıyor diye..sen islamoğluna bak..paranın anasını belliyor hilal tv den tefsir meal veya diğer kitablarından..senin gibi birçok reklam uşağı var..80 tl ye tefsir kakalıyor..50 tl meal..

ben bu forumda 3-4 senedir yazıyorum daha 1 defa olsun tavaslı veya pamuğun reklamını yapan görmedim..ama en az 1000 defa islamoğlu gibilerin kitab reklamını gördüm..en başta sen yapıyorsun..

anlıyorum rekabet işini..ben ticaretten geldim,kıskanıyorsunuz çok sattığını ama kötü esnaf gibi el malını kötüleyerek değil kendi malınızın kalitesini artırarak piyasaya yönelin.(esnaf tavsiyesi) pazarcı esnafını geçtiniz.

--

başlığa astığın ONlarca yanlış var hepsini didiklerim ve yanlışlarını kendi ağzınla söyletirim (ki çoğunuda yazdım gıkın çıkmadı)..

ölülere okumak

la ilahe illallah diyen cennete girer

şifa olayı...

bunlarıda mı tavaslı uydurdu ?

--

keremmisali

evet tarikat takıntım var ! bi sorunmu var ? tarikatla bu konunun alakası ne ?

savunsam ne olur..

din tahripçisi islamoğlunu mason afganiyi sahabe düşmanı bir alçak olan..... malum u savunmuyorum...

--


İmran Ali
Kapalı
19 Haziran 2009 10:49

Uydurmak ayrı şeydir kullanmak ayrı şeydir. Senin Afgani'yi ve diğer değerlerimizi kullanarak forumda dikkat çekmen gibi Arif Pamuk'da rivayetleri kullanarak güzel dikkat çekiyor. Ve gerçekten güzel esnaflık yapıyorsun. Sen aynı şeyleri tekrarlamaya devam et ben de devam edeyim.

Mubin Duası

--------------------------------------------------------------------------------

Mühim işlerin kolaylıkla halledilmesi için Yâsin Suresi arka arkaya dört defa okunmalıdır. Yalnız her "mübîn" ayeti okununca yedişer defa "Mubîn" duası okunmalı. (9)

okuyun efendim okuyun da Müftü beyleri dize getirin bakalım.


İmran Ali
Kapalı
19 Haziran 2009 10:52

Ayrıca ölüye biz de Kur'an okuruz. Gazel okuyacak halimiz yok mezarlıkta.

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi