Editörler : E.Kayı Han
27 Mayıs 2009 15:34

kısa dönem kalkıyor tamam da bu cümle ne ya!!!

Hazırlanacak yasa taslağının, sadece askerliği tektip indireceği; askerlik süresinin yasa kapsamında olmayacağı öğrenildi


1881-.....
Yasaklı
27 Mayıs 2009 16:00

Yani ilker beyin istemesine göre askerlik süresinde oynama yapılacak anlamı çıkıyor.


defne2
Kapalı
27 Mayıs 2009 16:15

Daha adil bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti İlker Başbuğ.. Ama bu "daha adil" sistemde üniversite okuyanla okumayan arasında adalet getirmek yerine deniz kıyısındaki ordu evlerinde askerlik yapan zenginlerle, doğunun sınır karakolunda hain bi saldırıda canını kaybetme namzeti çiftçi ahmet'in oğlu arasında adaleti getirecekler mi?..


forza_iolp
Yasaklı
27 Mayıs 2009 23:09

herkesin dilinde askerlik süresinin kısa dönemliler için uzayacağı yönünde bi söylentidir gidiyor. yahu insanları yapılan çalışmalardan haberdar etsenizde, herkes ayağını yorganına göre uzatsa olmazmı?


Hakeem Olajuwon
Kapalı
27 Mayıs 2009 23:16

ben sürenin kısalmasını olası görmüyorum


forza_iolp
Yasaklı
27 Mayıs 2009 23:21

inşallah uzamaz. uzarsa çooook kişinin canı yanacak. ekonomik yönden vede kariyer yönünden.


sukuBİP!
Kapalı
28 Mayıs 2009 10:17

bende askerliğimi deniz kenarında yaptım defnee

bir sürü de çiftçi arkadaşım vardı:)

birileri ülkenin iç güvenliğini sağlarken birileri de denizleri koruyacak,


bayraminci
Yasaklı
28 Mayıs 2009 12:32

ya uzucak mı uzamıcak mı kesinleşsin artık fuckecem haa


forza_iolp
Yasaklı
28 Mayıs 2009 20:15

bizi en çok üzen ve endişelendiren de kısa dönemin uzayıp uzamayacağı yada uzarsa ne zaman uzayacağıdır.


şahinşahin
Kapalı
17 Haziran 2009 09:02

Tek Tip Askerliği Açıkladı

Milli Savunma Bakanı'na, tek tip askerliğin bu dönem ve gelecek dönem kanunlaşması ihtimali soruldu

17 Haziran 2009 / 08:20Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tek tip askerliğin bu dönem ve gelecek dönem kanunlaşmasının mümkün görülmediğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Askeri Hakimler Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerini tamamladı. Görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını cevaplayan Milli Savunma Bakanı Gönül, uzman çavuşların bir çok problemi bulunduğuna işaret ederek, bu konuda bir çalışma yapıldığını anlattı. Hazırlanan taslağın, uzman çavuşların problemlerini çözmeyi amaçladığını kaydeden Gönül, taslağın şu anda bakanlıkların görüşünde olduğunu, görüşten geldikten sonra nihai şeklini alacağını belirtti.

Bugün askerliğin yapılmasında pek çok tip bulunduğuna dikkat çeken Gönül, "Kimisi dövizli askerlik, kimisi kısa dönem, kimisi yedek subaylık şeklinde askerlik yapıyor. Bunları mümkün olduğunca etkinlik ve verimlilik bakımından daha mantıklı ve hizmete yönelik nasıl yaparız diye bir çalışma yapıldı. Hükümetin kanun tasarısı haline getirdiği bir metin henüz mevcut değil. Bu çalışmalar geliştiriliyor. Ne zaman kanun tasarısı haline geleceği konusunda tarih vermek mümkün değil. Öyle anlaşılıyor ki bu dönemde ve belki gelecek dönemde kanunlaşması mümkün olmayabilir" diye konuştu.

Gönül, emekli astsubaylarla ilgili kanun taslağının şu anda Başbakanlık'ta bulunduğunu belirterek, taslağın bakanlıkların görüşüne sunulacağını ve ona göre şekilleneceğini söyledi.

Görüşmelerin sonunda tasarı Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaştı. Kanunla Sahil Güvenlik Komutanlığı Hukuk Müşavirliği kadrolarına askeri hakim sınıfından subay atanabilmesi için askeri hakimlerin yargıyla ilgili idari görev kadroları arasına Sahil Güvenlik Komutanlığı Hukuk Müşavirliği de eklendi.


forza_iolp
Yasaklı
17 Haziran 2009 12:43

mhp çanakkale mv.li bakana sordu varmı böyle bişey diye oda yok dedi. dün tbmm tv de canlı canlı izledim :)

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi