Editörler : swat3410E.Kayı Han

zeytinn85
Şef
15 Aralık 2009 13:27

her meslekte artılar eksiler vardır..bu işi gerçekten seversek olumsuzlarını görmeyeceğiz bilee.zaten bu yola başkoyduk şartları bilerek herkesin gönlüne göre olsun..


zeytinn85
Şef
15 Aralık 2009 13:30

valla ben ücretli öğretmenliğe devam ediyorum eğitine kadar güvenlik soruşturmasında okula sivil ekip gelmşti polis olduğunu duymuşlar hepsi sınıfta mum gibi ya bize gelirlerse diye valla polislerin izlenimi süper.ben susun diye bağırıp çağırayım:) benmde kazandığımı duyunca polis olucam diye bir itibar küçücük öğrenciler düşünün:) burda birz korku var ama güzel yinede ders huzurla geçiyor:)


aydemir86
Aday Memur
15 Aralık 2009 13:57

Valla arkadaşlar üniversite mezunu olupta çevrenize izah etmek zor geliyorsa bir de şunu deneyin. Bana bazı gereksiz insanlar soruyorlar: Madem polis olacaktın niye 4 sene üniversite okudun? Ben de Polis olabilmek için okudum diyorum. Nasıl yani diyor, 4 yıllık fakülte mezunu olma şartı var diyorum. Ve de bir daha sesi çıkmıyor. millet konuşur, olumsuz şeyler söyler hep.. evlenirsin konuşur, çocuğun olmaz nerde der? Daha bir çoğu toplum kitle psikolojisi böyle birşeydir. Ben bu mesleği bilerek girdim, olumsuz şartlarını da biliyorum ama gerçekten istiyorum. şimdi bana deseler gel seni sosyolog olarak devlete atadık. gitmem inan ki. Bu mesleği istiyorum ve de allahın izniyle gögüsleyip yapacağım. nöbettir ek görevdir, talimattır her ne ise,zor da olsa yapacağım inşallah. Memleketin biz gibi okumuş insanlara ihtiyacı var, duyarlı olalım, hiç bir şeyi küçümsemeyelim. bencil değil biraz sencil olalım :) Muhabbetle kalın, allah meslek aşkınızı arttırsın.


zed***
Şef
16 Aralık 2009 00:15

arkadaşlar ücretli öğretmenlik yapmaktan bıkmış biri olarak aynı işi yapıp da 3. sınıf muamelesi görmektense bu onurlu mesleği yaparım hem saygınlığım olur hem de herşeyde adaleti yaşarım.

şu bir gerçekki emniyet teşkilatı çok düzenli bir kurum. milli eğitimin cılkı çıktı. buu yüzden yeni mesleğimde canla başla çalışacağımdan adım gibi eminim.

allah aldığı paranın hakkını verenlerden eylesin. her mesleğin zorluğu var mutlaka bu mesleğin en zor tarafı kelle koltukta olması ama onun da zamanı belli zaten nerede ve ne zaman geleceğini kimse bilmez.


prof_ali
Kapalı
16 Aralık 2009 17:26

zed***

haklısın.

16 Aralık 2009 17:58

kim nederse desin şu an Türkiyede zorda olsa en gözde meslek polisliktir.Polis olmak ayrıcalıktır.


infeRiuSS
Aday Memur
16 Aralık 2009 18:50

Gördüğüm, Duyduğum..

İyi yanları:

Ekip arkadaşlığı, Maaşı, Sosyal İmkanlar, Vatana ve Millete hizmet ettiğinin bilincinde olmanın rahatlığı ve huzuru, tabi müslüman için bunları Allah Rızasını gözeterek yapacağı için Sevabı..

Kötü yanları:

Kötü yanı demekten ziyade, eksik yanları diyelim. Çünkü kutsal bi meslek.

Amirlerin şahsiliği, Tatili olmaması, erken yıpratması, Aileye fazla vakit ayıramama, Emniyetin polisine sahip çıkmaması, bir kodamanın çocuğunu tutukladığı için Hakkariye sürülme ihtimali gibi dengesizlikler..

Allah, herkese bu mesleği sevdirerek yaptırsın.


sporty_35
Aday Memur
16 Aralık 2009 19:36

bide kimisi için iyi kimisi için kötü türkiyeyi biraz geziyorz


zed***
Şef
17 Aralık 2009 17:32

zaten öğretmen ve polis oldun mu göçebe hayatına alışacaksın.

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi