Editörler : oto-danisman-expert


Yasaklı
01 Haziran 2009 17:11

GM nin batması opel ve chevrolet gibi markaları nasıl etkiler sizce...

özelliklede yedek parça konusunda

01 Haziran 2009 20:28

la GM batarmı koklu sırket.dunya capında sırket.parcalar her zaman yapılır.turkıyede yan sanayı dıye bır sey var.


ceyhan1905
Müsteşar Yardımcısı
02 Haziran 2009 00:08

"sezercikaslanparçası" gelsin yanıt versin...

02 Haziran 2009 10:34

Sayın Editör, mesajınızı okuyunca çok güldüm. Bu forumlarda bir Chevrolet savunucusu olmam başarıya ulaşmış belliki :)) Makaraya sarmışsınız işi.

Sorun General Motors'da değil, sorun Opel'de. Haberleri iyi okuyun. Opel sadece Avrupa pazarına sunulmak üzere isimlendirilmiş bir GM markası. Mesela brezilyada Opel diye marka yok. Orada Chevrolet diye geçiyor. İngilterede avrupa pazarı ama orada Opel değil, Vauxhall markası adı altında satılıyor. Sorun Opel'de yaşandığı için Opel marka araçlarda sıkıntı olabilirmi onuda söylemek güç. Çünkü firma satılırsa yeni firma tedarik sağlamaya devam edecektir. Ayrıca bizim yan sanayimizde çok başarılı çalışmalar yapıyor. General Motors firmasının en büyük markası olan Chevrolet olarak bir sıkıntısı yok. General Motors'a birşey olmaz. Alman Opel ve kullananlar düşünsün :)


eğitmici311
Yasaklı
02 Haziran 2009 15:31

aslanım sezercik heyt bee şevrole sana üstün hizmet madalyası verse azdır yav. :D

03 Haziran 2009 11:42

şevrolenin bana üstün hizmet madalyası filan takacağı yok :)) Krizden reklamı kıstılar heralde. Ben kendi arabamınkini kendim yapıyorum .Onlar acaba benim kadar arabamın reklamını yapıyorlarmı acebaa? Yapsalar kesin araç yetiştiremezlerdi kesin orası :)


golatar
Kapalı
13 Haziran 2009 00:00

Vauxhall; el yapımı araçlar üreten çok eski bir ingiliz otomobil firması. Zamanında, GM bu şirketi satın alıyor. kendi bünyesine katıyor. GM avrupa pazarına girmek istediğinde, her ülkeye göre satış politikası belirliyor. İngiltere' de, o zamanlar Opel' in kötü imajını da gözönüne alarak; elinin altında hazır bulunan yerli markayı kullanıyor; Vauxhall. Bu gün Ülker grubu GODİVA' yı satın aldı, Godiva' nın adını değiştirdi mi. Kendi ürünlerini satacak Ülker, ama Godiva' nın adından faydalanacak. Opel modellerini Vauxhall adı altında satıyor. Anlamak çok zor değil.

Keza Holden; eski ve yerli bir avustralyan markası, GM kendi bünyesindeki modelleri Avustralya' da bu sefer Holden olarak satmayı tercih ediyor.

Bunun sebebini anlamak tekrar ediyorum gayet basit. Örneğin bugün tutucu diye bileceğimiz sürü ile insan, yerli banka ile çalışmak istiyor, hepsinin yabancı ortaklı olduğunu bildiği hlde..

dandik yanlış bir ifade, Opel' in sadece averupa' da (ada haricinde) bilinmesi, sadece GM' nin tercih ettiği bu stratejinin sonucu. Ayrıca her segmentte en iyileri üreten bir firma dandik değil, çok başarılıdır.

14 Haziran 2009 00:23

vauxhal(opel) ingilterenin en tutulan otomobil markasidir.

bizdeki reno gibi.

yedek parca bulamazsaniz turkiyede ingiltereden getirtirsiniz merak etmeye gerek yok opelciler. Huzur icinde arabalarinizi kullanin...

:-)

21 Haziran 2009 21:27

GM batarsa reno'da batar, mercedes'de batar kardeşim :)

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi