Editörler : gubaz"eskiyara"
«789101112131415161718»

elma-sekeri
Şube Müdürü
26 Şubat 2006 17:40

fragrance onu bende yapıcaktım..vazgectım:))onun yerıne cam esyalara ve porselene vıtray yaptık harıka oldu...


d.ali
Yasaklı
26 Şubat 2006 20:32

sayın soydan, size kendi tecrübelerimden bir kesit aktarmak isterim. 1997 senesinde ilk öğretmenliğe başladığımda hayal kırıklığına uğramıştım. öğretmenler birbirleri ile küs, veliler hergün okul basar, okulda başarı yok, okula sadece torpili olmayanlar ya da sürgünler gelirdi. müdürün aklı fikri içki ve para kazanmaktı. okul müdürü daha fazla para kazanmak için ( o zamanlar yayınevlerinden açıktan para alınırdı) istanbula tayin istedi ve bir müddet sonra 2500 öğrencili bir okula müdür oldu. neyse müdürün tayini çıkınca okulun en genç öğretmeni olmama rağmen müdür vekilliği bana verildi. daha sonrada müdür yardımcısı olarak vekalet ettim. arkadaşlar başlangıçta burun kıvırdılar. fakat allahında yardımıyla kısa sürede okulda ekip ruhunu canlandırmayı, birlikte hareket etmeyi, iletişim kanallarını sağlıklı kılmayı, küslükleri gidermeyi başarabildim. bazen çok sert önlemler alarak bazen de arkadaşların yapacağı bir çok işi üzewrime alarak. zaman geçtikçe arkadaşlar birer birer bana inanmaya ve birlikte hareket etmeye başladılar. ders programlarında, nöbetlerde hep öğretmen arkadaşlarımın isteğine göre istişare ile orta noktayı bularak onların menfaaitini gözettim. okulun gelir ve giderini birbiriyle anlaşamayan iki arkadaşa verdim. kendim hiç parasal işlerle uğraşmadım. velileri okulda yönetimin içine kattım. okul aile birliği için yönetim odası tahsis ettim. okula gelen veliler sorun çıkarmak için gelse bile onları çok sıcak karşıladık, söylediklerinde kesinlikle haksız oldukları düşüncesi ile değil haklı olabileceklerini düşünerek dinledik. hiç bir zaman veliler karşısında öğretmen arkadaşlarımı küçük düşürecek bir davranış içerisinde olmadım. bu sebepten dolayı zaman zaman evim taşlanmıştır. müfettiş arkadaşlarımıza öğretmenlerin hep iyi yönlerini anlattım. hiç bir zaman tek başıma karar vermedim. okulu öğretmen arkadaşlarımla birlikte idare ettik. (bir arkadaşım vardı, o da müdür vekilliğine adaydı. en fazla desteği ondan gördüm) arkadaşları sendikalarından dolayı, etnik ve dini kimliklerindendolayı yargılamadık. halktan gaz vermek isteyenlere yüz vermedik. kısaca okul personeli arasında sevgi saygı barış ve güven tesis ettik. zaman içerisinde velilerin okula karşı düşünceleri olumlu yönde değişti ve katkıları arttı. bu okulun donanım olarak da bir yere gelmesini sağladı. sürgünle gelinen okul torpille gelinen okul oldu. her yıl 8-10 öğrencimiz anadolu liselerini kazanır oldu. sporda, tiyatroda il düzeyinde başarılar elde ettik. şu anda 2 öğrencimiz inanç türkeş vakfı üstün zekalılar okulunda. ilçede aylıkla ödülü bizim bir arkadaşımızın alması sıradan bir olay oldu. velisinin okutmak istemediği bir çok öğrencimiz şimdi ya üniversitede okuyor ya da iyi bir meslek sahibi oldu.

ŞUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM.

BAŞARI İÇİN ÖN ŞART OKUL İDARECİLERİNDE BİTİYOR. YÖNETİCİLERİN BÜYÜKLENMDEN KİBİRLENMEDEN BİRAZ FAZLA FEDAKARLIK YAPMASI ŞART. İNSAN ODAKLI YÖNETİM BAŞARININ İLACIDIR.

OKULDA BARIŞ, ARKADAŞLIK, GÜVEN TESİS EDİLDİĞİ ZAMAN BAŞARI KENDİLİĞİNDE GELİYOR. BİR OKUL İKİ DERKEN BİR BAKARSINIZ BÜTÜN ÜLKE CENNET OLMUŞ. BİZİM DAVRANIŞLARIMIZ FERDİ OLMAKTAN ÖTE KURUMSAL DAVRANIŞLAR HALİNE GELİR VE MİLLETİMİZ MİLLETLER AİLESİNDE HAK ETTİĞİ YERİ ALIR.(devam edecek....)


mc222
Kapalı
26 Şubat 2006 22:12

@ d.ali

Forumun sizin gibi başarılı bir idareciye ihtiyacı vardı.

:)))

Hoşgeldiniz, safa geldiniz.


aypel
Aday Memur
27 Şubat 2006 16:24

ben atanamdığım için farklı branşlara girmiştim.şuan atandım ama branşımla alakası olmasa bile sizinle yaptıklarımı paylaşmak az da olsa katkıda bulunmak istiyorum .

türkçe derslerine girdiğimde öğrencilere kendi seslerinden ,fon müziklerini de kendileri ayarlamak üzere şiir kasetleri doldurdular.bu çalışmaları sınıfta dinledik.müdürüm bu çalışmayı duyunca okul genelinde şiir yarışması düzenledi.1.ye,2.ye ve 3.ye ödüller verdik çok güzel çalışma oldu,teneffüslerde çoçukların ellerinde şiir kitapları vardı ilgili olsun veya olmasın herkes şiir okuyordu.

sınıf öğretmenliği yaparken ise dramadan çok faydalandım.mesela fen bil.dersinde rüzgar çeşitlerini işlerken her biri kendi istediği bir rüzgar oluyor adını vermeden kendini tanıtıyor sınıfa bilin bakalım ben kimim diyor öğrenciler bulmaya çalışıyor.

yine ilk ders bir öğrenci haberleri,bir öğrenci hava durumunu ,bir öğrencide spor haberlerini sunuyordu.spor haberleri biraz olaylı geçince uygulamadan kaldıdım.tabi bu öğrencileri bir gün önceden görevlendiriyordum.

yine snf öğrtmliğinde güzel konuşma.... da ddramadan çok faydalandım çocuklara anlatmaktan şöyle konuşun şöyle yapın demekten çok kurallara uygun şekilde dram a yaptırmak çok daha etkili oluyor.telefonla konuşturuyorum araya hatlar karışıyor falan .kendini tanıtıyor ,iş başvurusu yapıyor.


hena
Yasaklı
28 Şubat 2006 19:25

keyifle okuduğum bir bölüm,

okulun kütüphanesi oldukça kötü durumda idi..

kütüphanecilik kolundaki öğrencilerinin hepsini sırayla okula bir tepsi hamurişi yapmakla görevlendirdik.getirilen pasta,börek.pohaça vb uzun tenefüsde beilrlediğimiz bir yerde, fiyatını belirleyerek kol öğrencilerine sattırdık.dönem sonunda epey para birikti..sene sonunda da..

2-3 yıldır bu uygulamayla kütüphanenein çehresi değişti...


ali karadayı
Müsteşar
28 Şubat 2006 19:33

Hena öğretmenim,biz bu uygulamanızı yıllardır yapıyoruz. Güzel bir kütüphanemiz var.

Biz bugün okula Talha Uğurluel'i getirdik. Bu yılki ikinci gelişiydi okulumuza. İlki "Osmanlı'yı Anlamak"tı, bugünkü "Çanakkale" sunumu. Bir buçuk saat boyunca öğrencilerimiz ve biz tarihi yaşadık. Bütün okullara tavsiye edilir.


elma-sekeri
Şube Müdürü
28 Şubat 2006 19:38

ne guzel..valla bızım okulda hıc boyle seyler yapılmıyor


Aygolgesi
Kapalı
28 Şubat 2006 21:39

Haftanın sınıfını seçip,bir hafta boyunca o sınıfın kapısında ödül olarak verilecek çelengin asılı durması uygulaması sizce olumlu sonuçlar doğuruyor mu?

Biz bu hafta uygulamaya başladık,komisyondaki öğretmenlerimiz sınıfları dolaşıp puan vermeye başladılar,ama daha şimdiden tartışmalar başladı.Bu puanlama yüzünden 2 arkadaşımız şimdi konuşmuyor.İlerde öğrencilerde veliler de birbiriyle tartışıp konuşmaya bilir mi??:))


hena
Yasaklı
28 Şubat 2006 21:45

neye göre haftanın sınıfı?

ölçekleriniz ne?

amaç ne?


Aygolgesi
Kapalı
28 Şubat 2006 21:56

Temizlik ve düzen:(20 puan üzerinden değerlendiriliyor,beş kriteri var)

Sınıfın havası temiz mi?

Yerler temiz mi?

Sıralar düzgün mü?

Kapı ve duvarlar temiz mi?

Sınıf araç gereçleri tam ve düzenli mi?


hena
Yasaklı
28 Şubat 2006 22:04

niyet iyide

daha başlangıcında fire vermişsiniz

amaç bitmiş

devamı gerekiyor mu ?

hiç sanmıyorum artık!


sakarya_54
Müsteşar
28 Şubat 2006 23:00

Rekabet güzel de

KISKANÇLIK VE BENCİLLİK OLMASA...

7470


yakuphan
Genel Müdür
28 Şubat 2006 23:11

Geçen yıl, görevlendirme ile çalıştığım ilköğretim okulunda uygulamıştık. Puanlamayı ben ve 8. sınıflardan her öğretmenin üzerinde mutabık kaldığı iki öğrenci yaptık. Çok güzel sonuçlar aldık. Özellikle birinci kademedeki öğrencilerin sınıflarında gözle görülebilir bir değişme oldu. Ancak 1. ve 2. sınıfları denetlememek gerekiyor. Zira 1. sınıf okutan öğretmenlerimizden biri, öğrencilerin sınıflarını temizlemek istediklerini, ancak bunun sağlıkları açısından sakıncalı olabileceğini söyledi. Bu nedenle onları kapsam dışında bıraktık. İkinci kademede ne yazık ki aşırı bir rekabet oluşuyor. Buna dikkat etmek gerekiyor.

Ayrıca her hafta farklı bir sınıfı seçmek iyi olur kanısındayım. Bir kere ödül alan, tekrar almak için çabalamaya başlıyor. Biz sınıflara çelenk vermemiştik, sadece 1. 2. 3. gelen sınıfları haftanın en temiz sınıfları olarak okul panosuna isimlerini yazmıştık. Çelenk yerine mavi bir masa bayrağı da sınıflara ödül olarak verilebilir.

Güzel bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Biz okulda bayağı bir faydasını gördük. Özellikle kontroller sırasında, birinci kademe sınıflarında niye kontrol yapıldığını her seferinde anlatmak gerektiğine inanıyorum.

~Saygılar~


uluda
Müsteşar Yardımcısı
28 Şubat 2006 23:22

Ben birazda okula gelir sağlamak için okulda sinema günleri düzenlemeyi düşünüyorum masrafsız olacak .. zaten projeksiyon makinemiz var ve kaliteli filmleride öğretmenlerden kurduğumuz bir komisyonla seçtirip oynatmayı düşünüyorum ancak bu yasak mıdır ? Onu araştırıyorum ..Uygulayan veya bilgisi olan arkadaş var mı?

Saygılar.


hena
Yasaklı
28 Şubat 2006 23:26

var var hocam

okul aile birliği getiriyor

ilçeden izin alıyorlar

sinemalar hem çocuklara hem ailelere izlettiriliyor

iyide geliri varmış


mc222
Kapalı
28 Şubat 2006 23:26

@uluda

Hayalimdi benim bu!!! Biz köydeyiz ama... sizinki biraz tehlikeli. Toplu gösterim, suçtur sanırım; çünkü ticari eser bunlar! Forumdaki avukatların olduğu bölümlere sorsanıza!


sakarya_54
Müsteşar
28 Şubat 2006 23:37

iyi öğrenmeden denemek tehlikeli olabilir.

bu konu bizde de dillendiriliyor ama...


isot79
Aday Memur
01 Mart 2006 00:00

AYGÖLGESİİ.. O fikir kimden çıkmış.Temizliğe not vercekmiş. Hele o puanlama.. Nasıl iş bu anlamadım ben. Bu insanları nerden bulup öğretmen yapıyorlar


Aygolgesi
Kapalı
01 Mart 2006 00:07

isot79,puanlamada objektif davranılmadığı düşüncesi ile bu sorun yaşandı.Arkadaşlarımın öğretmenliğine söz söyleme hakkını nereden buluyorsunuz ve nasıl bu şekilde bir bağlantı kurdunuz bunu da ben anlamış değilim????


sarraf05
Şef
01 Mart 2006 02:01

ne tür ve hangi film lerin oynatılacağına kurul kararı alınması ve okul-aile birliği bünyesinde yapılması uygun olabilir.

eğer şikayet konusu olursa (ki muhtemel )epey başınız ağrıyabilir.

ama orjinal bir düşünce

Toplam 563 mesaj
«789101112131415161718»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi