Editörler : gubaz"eskiyara"
«8910111213141516171819»

curlym
Şube Müdürü
01 Mart 2006 11:50

aygolgesi öğretmenim

bu uygulamayı biz de yapmıştık olanları söyleyim: genel olarak bişey olmadı ama benim öğrencilerim birseyler söylüyordu önce inanmadım ama baktım doğruymus kendim sahıt oldum. kaymak tabakanın sınıf ögretmeni cocuklara haber veriyormus puanlamanın olacagı an.cunku bu gizliydi bizde sadece o kolun ögretmenleri biliyordu ve genelde onun sınıfı 1. oluyordu ögrenciler zaten cogu seyın bilincinde ve temiz ögrencilerdi ee bide habe r verilince ....

ve bide benim sınıfımde olmayan seyleri varmıs gibi göstermiş birkac kez puanlarımızı dusurmustu.

her hafta başka ögretmen gidiyor sınıflara

öğretmen10
Aday Memur
02 Mart 2006 21:37

Çocuklarimiz neden basarisiz oluyor?..

Bir gün ormandaki hayvanlar bir araya gelip okul

açmaya karar verirler.

Bir tavşan, bir kuş, bir sincap, bir balık ve yılan

balığı yönetim kurulunu oluşturdu.

Tavşan, müfredatta koşmanın bulunmasını istemektedir.

Kuş, uçmanın dahil olmasını, balık yüzmenin dahil

olmasını ve sincap, ağaca tırmanmanın mutlaka zorunlu

dersler arasında olması gerektiğini söylemektedir.

Bütün bunları bir araya getirip, bir müfredat

programı yaptılar ve bütün hayvanların bu dersleri

görmesini istediler.

Tavşan koşu dersinden A alıyor olmasına rağmen, ağaca

tırmanmak onun için çok ciddi bir sorundu. Sürekli

kafa üstü düşüyordu. Bir süre sonra beyni hasar gördü

ve eskisi gibi koşamadı. Artık koşuda A almak yerine,

C alıyordu. Ve tabii, ağaç tırmanmada ise her zaman

zayıf alıyordu.

Kuş, uçmada çok başarılıydı, ama sıra toprak kazmaya

geldiği zaman, o kadar başarılı değildi. Sürekli

gagasını ve kanatlarını kırıyordu. Bir süre sonra

toprak kazma notu hala F olmasına rağmen, uçma notu C'

ye düşmüştü. O da ağaca tırmanmada çok zorlanıyordu.

Sonuçta sınıf birincisi olan hayvan her şeyi yarım

yapabilen, geri zekalı yılan balığı oldu. Ancak

eğitimciler çok mutluydu, çünkü herkes bütün dersleri

görüyordu. Ve buna "geniş tabanlı eğitim sistemi"

dediler.

uluda
Müsteşar Yardımcısı
03 Mart 2006 23:49

sayın mc222

Yasakmış ama ben kültür bakanlığını aradım ve bu konuyu sordum ilgili birimi bulamadılar )))

Öğrenince haber vereceğim ..

Saygılar

selenay15
Genel Müdür
05 Mart 2006 17:47

Sabahcı grubun öğretmeniyle ortaklaşa TIMSS'den hazırladığımız sorulardan haftalık yarışmalar yapıyoruz.Her hafta soruları doğru çözenlerini bir mantar panoya hazırladığımız sütun grafiklere öğranciler işliyor. 1. dönemin sonunda en çok doğru soru cevaplayanlara küçük ödüller verdik. Yararlı oldu.

sinanc9
Genel Müdür
05 Mart 2006 22:58

selenay15 hocam

TIMSS' sorularını nereden bulabiliriz?

8173

bernahoca
Aday Memur
05 Mart 2006 23:05

papatya uygulaması.

güzel şeyler yapanların papatyası boyanır.

uluda
Müsteşar Yardımcısı
05 Mart 2006 23:35

mc222 hocam

Hena hocam bu konuda çok güzel bir anlayış sundu şöyleki ..

Sinemalar ile anlaşarak bu iş yapılabilir gibi... bende bir sinemacı ile bugün görüştüm ve bana olabileceğini beyan etti biz gösterim bittikten sonra orjinal Cdyi onlardan alarak izletecez ve kırışacaz geliri )))

Yarin komisyonu kurarım

Teşekkürler Hena )))

Saygılar

selenay15
Genel Müdür
05 Mart 2006 23:51

sinanc9 hocam aşağıdaki adreste hem Matematik hem de Fen Bilgisi soruları 2003 yılında hazırlanmış iki makalede var.

http:/ilkogretim-online.org.tr/vol2say1/index.htm

umit@
Aday Memur
10 Mart 2006 00:57

Okulumuzda;

1-Her akşam 3 veli evi öğretmenler tarafından ziyaret edilir.

2-Her hafta "haftanın öğrencisi" ve "haftanın sınıf" seçimi olur.

3-Her ay "ayın velisi" seçilir ve hediyesi verilir.

4-Her hafta değişik meslek grubunnun bir temsilcisi okula gelir ve öğrencilere konferans verir.

5-Yıldızlı sınıf uygulaması yapılmaktadır.3 yıldız alan sınıfa kupa verilir. (Haftanın sınıfı uygulaması ile)

umit@
Aday Memur
10 Mart 2006 01:01

6-Sihirli kutu uygulaması yapılmaktadır.Her hafta panoya asılan soruların cevaplarını öğrencilerin "Sihirli kutuya" atmaları istenir ve doğru cevap verenlere hediyeler verilir.

Kh@ron
Müsteşar Yardımcısı
10 Mart 2006 17:20

bir Kasımpaşalı olarak ilk defa böyle bir ilke imza attığımızı düşünüyorum... belki yeni şafak gazetesi okuyanlarınız olduysa:)

moskado
Yasaklı
10 Mart 2006 19:22

8644

gerçekten bu sayılanlar çok güzel uygulamalar

ama ben daha çocuklara laf anlatamıyorum

saolsun aileleri..

bugünlere lafla değil dayakla gelmişler..

Bu tabuyu kıramıyorum..

bana niye bizi dövmüyor sunuz diye soruyorlar...

:(

sinanc9
Genel Müdür
12 Mart 2006 08:39

8681+1

(forumda güzel uyguyamalar boş msj atınca zahmet edip bir kelime yazsaydınız diyor)

biz bu başlığı gündemde tutmak yeri geldiğinde boş msj attık doğrudur... sizde zahmet edih bu kadar okunmuş bir başlığı ana sayfaya taşısanız.... ama ne de olsa eğitmle ilgili bir konu gerek yok heralde... edtörlerimizin seçimine bile girmeyen bir başlık neredeyse bizde boş mu versek...

dinarlı975
Aday Memur
12 Mart 2006 13:02

evde ve sınıfta tutulmak üzere gözlem formları kullanıyorum veli ziyaretleri yapıyorum edindiğim eğitim cd lerini çoğaltıp öğrencilerime vermeye çalışıyorum okuldaki özel günleri kameraya alıyorum ( bu yıl 1. sınıfı okutuyorum. İlk karne törenlerini kaydettim. )

doğum günlerini panoya asıp herkesin gününü sınıfça kutluyoruz

sınıfça özel anlarımızı kutluyoruz örneğin bvu yıl seslerin verilişinin bittiği gün kutlama yaptık

yeni müfredatla birlikte etkinlik örnekleri çok güzel bvenzer örnekleri kendim hazırlayıp uygulamaya çalışıyorum

yakuphan
Genel Müdür
24 Mart 2006 20:18

dinarlı975

Yaptıklarınız gerçekten çok güzel. Sizin yerinizde (sınıf öğretmeni) olmayı istedim bir an. Özellikle özel günleri kameraya çekip, çocuklara dağıtmanız çok hoş. Öğrencileriniz, sizin onlara verdiğiniz değeri, gösterdiğiniz uğraşı gördükçe kesinlikle başarılı, iyi birer insan olacaklardır.

İyi ki varsınız...

Not: Ben bir lisede bilgisayar öğretmeniyim. Sınıf öğretmenliğim yok, ancak olduğunda bu yaptıklarınızı ben de lisede yapmaya, en azından sınıfımda uygulamaya çalışacağım.

~~Saygılar~~

ozi_ozi
Şef
26 Mart 2006 18:40

ben de branş öğretmeniyim.sınıf öğretmenlerinden birinden duymuştum hoşuma da gitti.sınıftaki panoya günün iyi ve kötü davranışları asılıyor.bu 2.kademede de işe yaradı ama çocuklar biraz yapmacık oldu.sırf panoya adı yazılsın diye,önce bir kağıdı yere atıp sonra bakın hocam temizledim.. vs. gibi.

nht21
Aday Memur
28 Mart 2006 10:18

rehber öğretmenim,ÖĞENCİLERİMLE ARKADAŞ GİBİYİM VE HİÇ SORUNUM YOK ONLARLA, İSTEDİKLERİ SADECE SEVGİ VE İLGİ

sinanc9
Genel Müdür
29 Mart 2006 23:18

23 Nisan için müzik eşliğinde dans ettirmekt isteyenlere alternatif çözüm...

TRT korosunun 23 nisanlardan birinde seslendirdiği bir parça ve dans görüntüsü...

yabancı parçlarla dans ettirmektense tercih edilebilir bir uygulama bence...

müzik ve görüntü

http://www.hemenpaylas.com/download/326958/23_nisan.rar.html

aşağıdaki linkden alınmıştır... yani

www.egitimforumu.com

http://www.egitimforumu.com/index.php?topic=1291.0

personell
Aday Memur
05 Nisan 2006 00:32

Selamlar

Ben de size katılayım dedim.

1.)Her sabah ilk ders okuma yaptırıyorum.Bu uygulama ile öğrencilerimin okumaları hızlandı.

2.) Yeni müfredatla malum çocukların çantası ağır. Sınıfa bir dolap yaptırdım.(9 gözlü ve Kapaklı) Herkese bir numara verdim.Her gün görevli öğrenciler kitapları numara sırasına göre toplayıp dolaba koyar ertesi gün arkadaşlarına dağıtır.

3.) 2 haftada bir mutlaka sınıfça Sinema'ya gideriz.

4.) "Haftanın Kitap Okuma Prensi/Prensesi" adlı iki tür belge hazırladım. Hafta boyunca en fazla kitap okuyup özetini çıkarana verir ve panoya asarım.Sonraki hafta panodan alır öğrenciye verir yenisini asarım.

(Ev ziyaretlerinde çocukların odalarına çerçevelettiğini gördüm.Çok güzel bir uygulama.)

5.) Velilerle ((((TVYE ! SAAT HAYIR KAMPANYASI)))düzenledik.Her akşam TV 1 saat kapatılır OKUMA yapılır.

********* http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=83671 linkinde yazdığım yazıları veli toplantılarında velilere dağıttım. Olumlu dönütler aldım.MUTLAKA LİNKTEKİ YAZILARI İNCELEYİN.

Saygılar!...

ramelov
Şef
05 Nisan 2006 20:25

her sınıfta ayın öğrnecisi seçiyor ve fofograflarını çekip panoya asıyoruz altlarına da isimlerini yazdık tabi agac dikerek her öğrencinin bir agacı oldu ve gözleri gibi bakıyorlar şimdilik bu kadar

Toplam 563 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi