Editörler : gubaz"eskiyara"
«91011121314151617181920»

sedefin
Şef
14 Nisan 2006 23:21

Bu konuyu açandan Allah razı olsun.Biz de çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için okulda tüm öğretmenler ve öğrencilerle birlikte her günün belli saatinde ,her öğretmen kendi sınıfında olmak üzere kitap okuma saati yapıyoruz ,çocuklarda büyük ilerleme var.

yakuphan
Genel Müdür
16 Nisan 2006 07:10

Bu konu 9.231 defa okundu.

Okumayanlar (özellikle sınıf öğretmenleri) lütfen bütün cevapları okumaya çalışsınlar, çok faydalanacaklardır.

Okurken sıkılmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

(Bu başlık artık sabitlense de sürekli güncellemek zorunda kalmasak, Eğitim bölümünün en eğitici başlığı olduğu gayet açık)

Bu, bu başlığı son güncellememdir.

~~Saygılar~~

suley
Şube Müdürü
16 Nisan 2006 11:52

* 9 ve 10. sınıflarda bir saat okuma saati olarak koyduk. Ve başlarında kimse durmuyor. çünkü herkesin dersi oluyor o saatte. Nöbetçi öğretmen sık sık gidip kontrol ediyor. Bazı sorunlar çıkartıyorlar ama sorunlar giderek azalıyor. Başarılı olmak sizin sabrınıza ve nasıl davranacağınıza bağldır.

* Şiir gecesi düzenliyoruz. Yıl sonunda.

* Kompozisyon benzeri yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize okul önünde hediyeler vererek kutluyoruz.

PaRaNTeZ
Kapalı
16 Haziran 2006 21:47

Bu sene öğrencileirmizle güzel bir AB liği projesi yaptık.Onlarla birlikte birkaç AB liği ülkesini ziyaret ettik.İki hafta öncede o ülkelerden insanlar bizim ülkemizi ziyaret ettiler.Çok güzel bir yıl oldu.O ülkeleri görme eğitimlerini ve insanlarını tanıma fırsatımız oldu.Önümüzdeki yıl için de benzer çalışmalarımız var.Umarım başarılı oluruz.

gok_tengri
Aday Memur
17 Haziran 2006 13:46

benim öğretmenlikte 2. yılım.doğuda bu sene 1. sınıfları okuttum. ve türkçe derslerinin büyük bir çoğunluğunu oyunlar oynayarak işledik. türkçe bilmeyen öğrenciler olduğu için görsel materyaller ve resimler kullanmaya dikkat ettim. ayrıca anasınfına gitmemiş küçük kasları gelişmemiş öğrenciler için kum havuzu yaptım ve bunun çok faydasını gördüm.sınıfımda 28 kişi vardı ve okuma yazmaya geçemeyen iki öğrencim kaldı. bunlardan birinin sadece 2. dönemki devaqmsızlığı 60 gün diiğeri ise 72 gün. haa bir de ben 1. sınıflara 2 buçuk ay sonra geçtim.

sakarya_54
Müsteşar
06 Eylül 2006 00:07

tekrar okumaya değer

yakuphan
Genel Müdür
15 Eylül 2006 20:20

Yeni bir eğitim-öğretim yılı başlıyor. Bu sene de bu güzel uygulamaların örnek alınması dileğiyle.

Bu konu 9.651 kere okunmuştur.

(Sayın @sakarya_54, bence tekrar tekrar tekrar okunmaya değer)

z.ögrt.
Aday Memur
23 Ekim 2006 00:51

butun sayfalari okudum ve cok keyif aldim,

emegi gecen herkese cok tesekkurler

parss
Aday Memur
24 Ekim 2006 00:46

ben de bütün sayfaları okudum herkese teşekkürler

vaybee
Aday Memur
27 Ekim 2006 17:12

bu başlığı açana çooook teşekkürler.bugün (atanamadığım için ücretliyi tercih etmek zorunda kaldığım)okulda keşke bu mesleği seçmeseydim dedirtecek kişilerle uğraştım ama bu başlığın içeriğini okuyunca moralim düzeldi.paylaşım harika hep güncel kalmasını diliyorum...

xxbulentxx
Aday Memur
28 Ekim 2006 02:16

BÖYLESİ GÜZEL SEÇİLEN KONUYA VE BÖYLESİ GÜZEL İNSANLARIN PAYLAŞTIĞI BİR FORUM KONUSUNA KATILMAK BİR ONURDUR.UYGULAMALARIM;

-Sınıf kurallarının sınıfca oluşturulup denetlemesinin de hakimler kurulunca yapılması.Kurallara karşı gelen öğrencilere yaptırımı yine onlar belirliyor.

-Karma küme ve yıldız toplama uygulaması.Tamamı ile birbirinden sorumlu( her anlamda ,temizlik ,ödev,derse hazırlık,dinleme v.b)kümelerin kurallara uydukça ve başarılı oldukça yıldız toplaması ve en çok yıldız toplayan kümenin o haftanın 1. kümesi seçilmesi.Panada yayınlanması.

-Kümelerde paylaşılmış liderlik ve anlatmaya dayalı öğrenme.Her hafta küme lideri değişiyor ve küme görev dağılımı yapıyor.Tekrarlarda ve pekiştirmelerde sıralı anlatım ile öğrencilerim birbirlerinin öğrenmediklerini kontrol ederken kendileri öğreniyorlar.

-Farklı ünite köşesi.Kimsenin okumadığı ve hazırlaması sıkıcı ünite köşesi yerine slogana ve makete dayalı ünite köşesi.Mesela virüs konusu işlenmişse o köşeye virüsün karton maketi asılıyor ve onu sloganvari bir şekilde anlatıyoruz.

ŞİMDİLİK BU KADAR GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE....

burasmen7
Aday Memur
28 Ekim 2006 03:08

Meslek Lisesi öğretmeniyim.

4 sene önce okula ilk geldiğimde 10 bilgisayarımız vardı. Velilerle konuşup para topladık (ki okulumuz zengin bir muhitte değil) 3 lab. kurduk. Devletten gelenler ve yap-işlet kurslarından gelenlerler toplam 6 bilg. bir de donanım labımız oldu. Bir bilgi işlem kurduk.

2 öğretmenimizin Microsoft sertifikası vardı. Mictosoft la bağlantı kurduk ve okulumuzun IT Academy ünvanı almasını sağladık. Böylece bilgisayar konusunda Microsoft' un sınırsız yazılı materyal, similasyon ve öğretmen slaytlarını kullanabiliyoruz.

Ayrıca yakında mezun olan öğrencilerimizin herbirine diploma yanında uluslararası geçerliliği olan bir sertifika da vermeyi planlıyoruz.

Geçen sene İngiltere' deki bir Yüksek okulla bağlantı kurduk. Da Vinci projesi kapsamında bir proje hazırlamayı kararlaştırdık. Süre nedeniyle yetiştiremedik kısmet bu seneye

Biz de 15 günde bir en iyi sınıf seçip yıldız veriyoruz.

Her sene en çok en iyi sınıf seçileni tiyatro ya da geziye götürüyoruz.

Bahar ayları başlayınca hemen her hafta okulda çeşitli sanatçılar getirip müzik ve sanat etkinlikleri, şenlikler, meslek fuarları ve okul tanıtım fuarları düzenliyoruz.

hsoydan08
Daire Başkanı
28 Ekim 2006 19:31

Bu başlığı açaraken bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmemiştim ancak, yazılanları okudukça çok güzel uygulamlarla karşılaştım ve bunları kendi çalıştığım okuldada uygulama fırsatım oldu. Anacak bir üzüntüm var okullarımızda bizim gibi düşünen , akşam evinde bile okulu için kafa yoran, enerjisini, bu doğrultuda harcayan eğitimcilerin sayısı ne yazıkki çok fazla değil, bunu kendi çalıştığım yerlere bakarak yapıyorum. Farklı davranan eğitimci arkadaşlardanda özür diliyorum.

mihri79
Daire Başkanı
02 Kasım 2006 22:19

benim kafamda mıknatıslı harfler vardı kendim yapacaktım ama tesadüfen bir tabelacıda rastladım harf basıyorlar, el yazısıyla bastırdım harfleri, beyaz bir tabaka var tabela yaptıkları onları 5 cm boyunda küçük küçük kestirip harfleri ayrı ayrı yapıştırdım üzerine arkasınada mıknatıs yapıştırdım, sobalar kapıyı duvarı yakmasın diye yanlarına koyulan bişey var alüminyum folyoyla kaplı içinde teneke varmış galiba mıknatıs tutuyor yani, onu tepesinden delip ip geçirip tahta yaptım harflerle hece kelime oluşturuyorlar üzerinde ayrıca rakamları artı eksi eşittir işaretlerinide bastırıp aynı şekilde hazırladım matematik içinde kullanıyoruz baya işe yarıyor.

esesy
Şube Müdürü
02 Kasım 2006 22:34

sayın mihri öğretmenim çok güzel bir fikir.yarın burdaki tabelacılara bakacağım.eğer yaptıramazsam bana da yaptırıp yollarmısnız?

esesy
Şube Müdürü
02 Kasım 2006 23:03

yeni keşfettim bu sayfayı.utanarak söylüyorum bunu.ne güzel seyler yazmıssınız.kafamda çok güzel şeyler canlandı.emeğinize sağlık....ben de müdaimiyim artık buranın.sayın sakarya 54 bu da bilgi paylaşımıdır.paylaşıma tasırsanız hem kaybolup gitmez.daha güncel tututlur.

mihri79
Daire Başkanı
02 Kasım 2006 23:18

tabi hocam bi bakın bulamazsanız yardımcı olurum.

eucleides
Aday Memur
07 Kasım 2006 17:26

mıknatıslı harflerin yapıştığı pano için galvaniz de kullanılabilir. üzerine beyaz folyo yapıştırılırsa iyi olur. etrafına da marangozda çıta çaktırılırsa daha da iyi olur.

satranç tahtası yaparken kullanmıştım

ogretwoman
Aday Memur
07 Kasım 2006 18:05

ben daha önce çalıştığım okulda sınıf öğretmeni olduğum sınıfı gruplara ayırmıştım bir kitaptan fikir alıp.

Tiyatro grubu ,müzik grubu bilim teknoloji grubu komedi grubu vb.her gün öğle araları bir grup kendi hazırladığı etkinliği öğretmenlerini ve diğer öğrencileri çağırarak sınıfta sergiliyordu.öğrencilerin hem sosyal yönleri çok gelişiyor hem de yaramazlık yapacak halleri kalmıyordu Öğle araları da çok şenlikli geçerdi

Ama bu okulumda hiç güzel bişey yok:(

melek_ilk.mat.
Kapalı
12 Kasım 2006 22:21

merhaba arkadaşlar

ben de burayı yeni keşfedenlerdenim.zaten öğretmenlikte de ilk yılım(ücretli başladım:(()çok güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkürler herkese.çok işime yarayacak.ben 6. sınıflarda performans ödevleri ile ilgili güzel fikirleri olanlar var mı die soracaktım?

Toplam 563 mesaj
«91011121314151617181920»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi