Editörler : gubaz"eskiyara"
«121314151617181920212223»

senirkentli
Daire Başkanı
21 Aralık 2006 23:37

iki uygulamada süper ceno hocam ilköğretim sınıf öğretmeni olsaydım yarın diş fırçalama olayına başlardım.

kağıt karalama fikrini hafızaya aldım iyi olabilir.

ben fen bilg. öğretmeniyim ev ödevini yapmayan veya derste verilen bir görevi yerine getirmeyen öğrencilere. eksi veriyordum artık bir de laboratuvar için gerkli malzemeleri temin ettiriyorum. yaklaşık 1 ytl fiyatındaki malzemeleri aldırmaya başladım. (makas, cetvel, tahta kalemi, eldiven, z. yağı,ispirto, alçı, kireç vb..)

çünkü bazı öğrencilerin eksi almış almamış umrunda olmuyor.

işe yarayıp yarmadığını önümzüdeki günlerde göreceğim.


ceno
Kapalı
23 Aralık 2006 19:29

aslında çoğumuz yaparız ama yinede yazmak istedim...arasıra bazı sınıflarda bütün öğrencilere peşin sözlü notu veriyorum..100...dönem sonuna kadar korumaları için yapmaları gerekenleri söylüyorum...her ödev yapmama,derse hazırlıksız gelmeler,ders düzeni bozmalarının bu puandan düşüleceğini( 5 ve ya 10 puan size kalmış) söylüyorum. ve dönem sonunda kaç puanları kalmışssa sözlü notlarının o olacağını söylüyorum ..işe yarıyor arkadaşlar..


avkat
Genel Müdür
25 Aralık 2006 17:48

güzel konu

ayın sınıfı ve ayın öğrencileri konusunu yıllardır düşündüğüm bir konu ve uygulamaya geçiyorum.sonucunu göreceğiz.


sugibi
Aday Memur
26 Aralık 2006 00:29

Merhaba,

Ben bir Ticaret Lisesinde Matematik öğretmeniyim ve rehber ögretmeni olduğum 9. sınıfım var.Hafta da 5 saat beraberiz.

Öğrencilerime görüşme günü ayarladım. Ve Cuma hariç (bayrak töreni olduğu icin eve cok geç kalmasınlar diye) diğer haftanın 4 gunu her gün iki ya da üç öğrencimle okul çıkışında 15 dakika yarim saatimi ayırıp ,tek tek yada gruplar halinde konusuyorum. Aylik görüşme günü çizelgesi yaptim ve sinif panosuna astim. Panodan görüşme gününü takip edip,velilerine bir gün önceden haber verip, görüşmek için sabırsızlanıyorlar. Görüşme sonucunda da cizelgeyi isimlerinin altına imzalıyorlar.

Bu şekilde ögrencilerimi daha yakindan tanimis oldum. Evdeki problemlerini öğrenmis oldum. Neler var neler. Aile içi taciz, şiddet ve dahasi. Gerekli gödrdüklerimide rehberlik servisine yönlendiriyorum. Ve ögrencilerim bu konuşmalardan sonra bana karşı daha saygılı olup, dersimi daha dikkatli dinlenmeye basladılar.Ve diger derslerdeki uygunsuz davranışları da duzeldi.

Ve biliyorsunuz ki bayram ve yeni yıl ikisi bir araya geliyor. Sınıf öğretmeni oldugum ögrencilerimin (mevcut 40 kişi) her birine hediye aldım.

Herbirine,

Kursun kalem,

Kırmızı kalem,

Silgi,

Kalemtıraş,

Not defteri,

Selpak mendil.

Ve hediye paketlerinin icine bilgisayarda yazdıgım notu ilave ettim.

Sevgili Ögrencim ..............

Bayram ve Yeni Yıl yaklasıyor. Yeni yıla girerken benden, sınıf ogretmeninizden bir anınız olsun istedim. Guzel bir gelecek ve yeni bir yıl sizleri bekliyor.

Okul kurallarına uyan, buyuklerine saygılı, basarmak icin elinden geleni yapan, sorumlulugunu bilen , durust birer ogrenci oldugunuzu biliyorum.

Ailenizle ve sevdiklerinizle beraber guzel bir bayram ve yeni bir yıl gecirmeniz dilegiyle.

Sınıf Öğretmeniniz

İmza

Tarih

Bu Cuma gunu hediyeleri verecegim. Eminim cok şaşıracaklar ve mutlu olacaklar. Bu arada bana fazla pahalıya mal olmadı. yaklasık 40 ytl.

İyi calısmalar

26 Aralık 2006 13:27

Yaptiklarimiz...

Biz de her ay her sinifin örnek ögrencisini secerek, hem okulumuzun internet sitesinde hem de duyuru panosunda ilan ediyoruz. Ögrencilerimizin ailelerine ara karne gönderip sinav sonuclarini ve devamsizliklarini bildiriyoruz. Dilek ve sikayet kutusu hazirladik. Ögrencilerimiz buraya her türlü dilek ve sikayetlerini belirtiyorlar.

Yapacaklarimiz...


navruz
Şef
27 Aralık 2006 18:59

belkide yazılmıştır ama ekliyeyim dedim temiz öğrencilerden prens ve prenses seçiyoruz çok tavsiye ederim bi yarış varki o biçim..

28 Aralık 2006 19:05

Eğitimde zaten uygulama güzel olmalı..çirkin uygulamalar uygulama değildirler ve suçturlar...

Bizim okulumuzda iki kulüp var ki fahri olarak yürütülmekte bir sınıf öğretmeni ve müdür yardımcısının kurmuş olduğu bu kulüpler şunlar.

"Astronomi Kulübü" müdür yardımcımızın fahri olarak yürüttüğü ve kendi imkanıyla uzay teleskopu aldığı bu kulübün öğrencileri şu sıra fen alanında proje yarışmasına hazırlanmakta..ildeki komisyondan başarı ile geçtiler...

"tiyatro kulübümüz" öğretmeni okul idaresi,aile birliği ve muhtarlıkla yaptığı bir dizi çalışmalar sonucu okulun zemindeki salona tiyatro salonu yaptırttı...salonun betonunu köylüler atarken,bir iş adamımız mefrüşatını tamaladı(halıfleks,perde,ses düzeni vs.)...muhtarlık her türlü malzemeyi aldı...ve kulüp en son "il il Türkiyem " adlı komedi ağırlıklı bir tiyarto hazırlığı aşamasında..1.dönem sonu gösteri yapacaklar...

uygulama güzel...çocuklar güzel!!!!


efsa
Kapalı
01 Ocak 2007 13:10

merhaba ben birşey soracağım.

okula öğrencilerin birgün serbest kıyafetle gelmelerinin ne gibi artıları ve eksileri olabilir?


english teacheeeer
Aday Memur
03 Ocak 2007 15:17

ingilizce dersinde her sınıfımda bir ingilizce köşesi hazırladım... her hafta konumuzla ilgili resimler asıyoruz tabi öğrencilerimin çoook hosuna gidiyor resim yapmak.. bu çalışmaları bir dosyada topluyoruz....

ayrıca 4 ve 5. sınıflarda kelime köşesi yaptım.. öğrenciler küçük kağıtlara kelimeleri ve resimlerini hazırlıyorlar...

her yazılı da 10 kelime soruyorum bu köşeden.. bununla birlikte en çok kelime getirene dönem sonunda süpriz bir hediye var.......


Gül.ilk.mat.
Aday Memur
04 Ocak 2007 20:48

Ben Konya'nın küçük bir ilçesinde matematik öğretmeniyim .

Okulumuzun bi kütüphanesi yok.

Yeni uygulamaya göre matematik sınıfı yaptık.

ÖnCE SINIFA 60 TANE MATEMATİK test kitabı getirdim sonra 50 tane de okuma kitabı getirdim hediye olarak.

Sınıfa matematik konularınının formülleri ile özet hallerini sınıf panosuna astık.Tablolar yaptık.

Sınıf bambaşka oldu elimizde hiçbir materyal yokken şimdi her konu ile ilgili sınıfımızda bir köşe var.

Ayrıca bir de Matematik Gazetesi yaptım.Bu köşede de ünlü matematikçilerin hayatları ,hikayeler ,matematik fıkraları yayımlıyorum.

Öğrencilerimin ilgisini çok çekiyor.

Matematiği biraz ilgi çekici hale getirebildiysem ne mutlu bana...


ne_farkeder
Aday Memur
06 Ocak 2007 23:05

Sevgili Yunus hocam, şu edebiyat çınarı konusunda biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz? Hangi malzemeleri kullandınız?


serde81
Aday Memur
07 Ocak 2007 20:23

ben 2 kişilik bir köy okulunda çalışıyorum.kadrolu olan öğretmen ben olduğum için duyarsız bir köyde elimden geleni yapmaya çalışıyorum.yazdıklarınız çok güzel örnek almaya çalışacağım.


ays65
Memur
10 Ocak 2007 17:23

okul başarısı fazla olmayan çok kalabalık bir okuluz biz.pek çok sebeb var tabi.en önemlisi velilerin ilgisizliği..çok çocuklu aile yapısı ,yetersiz ve dengesiz beslenme gibi....ama geçen ay başlattığımız bir uygulama iyi sonuçlar verdi gibi görünüyor.

okulumuz adına deneme sınavı hazırlatıp öğrenci ve velileri biraz kamçıladık.tüm 2-3-4-5-6-7-8 sınıflar arasında yarışma gibi oldu. her sınıfın ilk üçüne girene törenle küçük hediyeler verdik. en başarılı sınıfları da seçtik tabi.okula hiç gelmeyen pekçok veli 2. sınavın ne zaman olacağını sorup duruyor.bu durum aynı zamanda öğretmenlerimiz içinde biraz kamçılayıcı oldu.1 yıl içinde toplam 6 sınav yapmayı düşünüyoruz.umarım emeğimize değer.

çocukların önüne gözle görülür hedefler konduğu zaman daha etkili oluyor.biraz hırslanma herkes için iyidir sanırım.


meltem atan
Kapalı
10 Ocak 2007 21:20

Bu yıl okulumuzda canlılık var.Haftada bir gün okuma saati yapıyoruz.Ben okul dergisi çıkarmak için öğrencilerimle çalıştım.Tamamiyle öğrencilerimin yaptığı röportaj, araştırma,yazı ve şiirlerden oluşuyor.Şu an baskıda dergimiz.Bugün yarın elimize geçecek.Hepimiz çok heyecanlıyız. Diğer Türkçe öğretmeni arkadaşım internet sitesi hazırlığında. Müzik öğretmenimiz okul korosunu çalıştırıyor.Ben bir yandan da tiyatro egzersizi yapıyorum.Hazırladığımız oyun ana sınıfı ve 1., 2., 3.sınıflara yönelik çocuk oyunu . Oyunumuzu salonu olan okullarda sergileyip bir miktar gelir elde etmeyi düşünüyoruz. Bununla da okulumuzun ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. 27 Aralık' ta Mehmet Akif Ersoy' u andık. İstiklala Marşı okuma yarışması yaptık. Göz yaşlarıyla okuyan öğrencimiz 1. seçildi.


hsoydan08
Daire Başkanı
11 Ocak 2007 19:07

Arkadaşlar Okullarımızda Yapılan Toplam Kalite Yönetimi ve Planlı Okul Gelişimi çalışmalarına destek olmak amacıyla Arhavi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü(http://arhavi.meb.gov.tr) bünyesinde bir site hazırladık. Bu siteyi www.arhavitky.tr.cx adresine yönlendirdik. Şu an aradığınız bazı dökümanları, matbu evrakları bulabileceksiniz. Ancak gittikçe geliştireceğiz. Eleştirilerinizi ziyaretçi defteri yardımıyla bizlere ulaştırırsanız sevinirim.


akdağlı
Yasaklı
12 Ocak 2007 14:36

Bende ilçemizde yapılanları yazayım.

1-Merkez i.o da hersınıfa bir bilgisayar projesi ile sınıflara bilgisayar koyduk ve bilgisayarı derslerimizde kullandık.(4 sene önce başladı bu uygulama)

2-Her öğrenciye bir dolap projesi ile İ.o mızda her öğrenciye birer dolap yaptık ve çantasız eğitime geçtik(3 sene önce)

3-Her İ.O ve hatta iki BSİO bünyesinde anasınıfı açarak(Ücret almadan ve masrafları değişik yerlerden karşılayarak) okulöncesinde okullaşma oranını %78 e çıkardık.

4-Okullarımızda ders saatleri sonunda etüd saati yaparak öğretmen nezaretinde öğrencilerin ödevlerini yapıp,ertesi güne hazırlanmalarını sağlayarak çocukların okul dışında çocukluklarını yaşamaların sağladık.

5-Her okulumuzda hergün 30-45 dakikalık okuma saatleri koyduk.

Bütün bunları maddi imkanları çok kısıtlı bir içanadolu ilçesinde TKY anlayışına inanan idareci ve öğretmenler ile yaptık.


_Kandemir
Aday Memur
22 Ocak 2007 15:33

Ben okul müdürüyüm. Geçen hafta Eğitimde İyi Örnekler konulu bir yazı geldi okulumuza. Örnek olabilecek uygulamalar hakkında bilgi istiyordu. Bir öğretmen arkadaş katılımda bulundu ve onu gönderdik üst makamlara. Buradada böyle bi uygulama görünce sevindim. "Eğitim Şart" sloganını ağzımızdan düşürmediğimiz ama eğiitimli insan kadarda kimseye acı çektirmediğimiz bi dönemde böyle çalışmaları takdir ediyorum. İnşallah tüm tayin bekleyen arkadaşlar atanırlar ve onbinlerce konu başlığı artık tayin için değilde böyle güzel şeyler için açılır.


çekirge
Aday Memur
22 Ocak 2007 20:52

Bu güzel formu okuyunca acaba ben ne yaptım neyapabilirim diye insanı düşündürüyor,sorumluluklarınızı-eğitimci olmak yani sanatçı olmanın hazzını-hissediyorsunuz.Alışa gelmiş tekdüze eğitimden sizide bıktıran eğitimden nasıl kurtulabilirim,motivasyonu dinamizmi enazından kıpırdanmaları yaşıyorsunuz.Bu heyecanı yaşatanlara-eğitimin öğrenmenin bitmeyen bir macera olduğunu-hisettiren arkadaşları saygıyla selamlıyorum.


hsoydan08
Daire Başkanı
23 Ocak 2007 09:50

güzel uygulamalar paylaşmıştık arkadaşlarla ama sanırım hızımız kesildi biraz


yağız01
Aday Memur
24 Ocak 2007 01:25

bizde her hafta en temiz sınıfı belirliyorduk. her sınıf önümüzdeki hafta için çalışıyor ve kendilerini en temiz sınıf olarak görmek istiyorlardı kürsüde .

Toplam 563 mesaj
«121314151617181920212223»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi