Editörler : Pangaea
«141516171819202122232425»

karakoy62
Şef
13 Şubat 2007 15:00

Sınava girecek öğrenci sayısına göre sınav programı hazırlanırken tek olarak ta düşünülebilir.Hepsi birden de olabilir.Örneğin Matematik -9- dan iki öğrenci ,-10-dan 1 öğrenci,-11- den 3 öğrenci gibi olduğunda tek komisyon yapılabilir.

ozlem_ozlem
Memur
13 Şubat 2007 17:19

okuyorum arkadaşlar inanılmaz güzel şeyler var hepinize teker teker teşekkür ediyorum kalem kağıt elimde neler yapabiliriz diye not alıyorum ama güncelleyin lütfen kapanmasın bu forum

15037

lazer
Aday Memur
19 Şubat 2007 14:57

güzel bir girişim teşekkürler hsoydan

turanmetin80
Aday Memur
21 Şubat 2007 21:53

merhaba arkadaşlar bu yıl 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜNÜ ilçemizde bizim okulumuz organize edecek elinizde 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜNÜ ile ilgili ne varsa bana göndermenizi rica ediyorum lütfen bu konuda bana yardımcı olun.

akdağlı
Yasaklı
02 Mart 2007 10:57

Bir okulumuz "Her hafta bir sınıfın ihtiyacını karşılayalım" sloğanı ile bir sınıftaki tüm öğrencilere evlerinde kurabiye,pasta,simit,puaça vs yaptırıp tüm öğrenci ve öğretmenlere ücret karşılığı satarak toplanan para ile o sınıfın ihtiyaçlarını karşılıyorlar.Güzel para toplanıyor ve ihtiyaçlar gideriliyor.

gakgom
Daire Başkanı
05 Mart 2007 20:38

Burada bu güzel uygulamaları bizlerle paylaşan öğretmen arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.Şükürler olsun Yaradan'a ki aldığı parayı sonuna kadar hak eden öğretmenlerimiz var.Türkiye'nin sizin gibi insanlara ihtiyaçları var sayın hocalarım.Çok, çok teşekkürler.

07 Mart 2007 14:33

DİSİPLİN OLAYLARI NASIL 5 AYDA %90 AZALDI ?

Bursa'nın Orhangazi İlçesinde Eğitim Öğretime devam eden yaklaşık 1500 kişilik Çok Programlı Lisesinde disiplin olayları 5 ayda % 90 azaldı.

2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi içerisinde toplam 199 disiplin olayı olurken olaya karışan öğrencilerden bir kısmı uyarma-kınama ve mahrumiyet cezası alırken bir kısmı da okuldan uzaklaştırma cezası almıştı. 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında ise okul müdürlerine uygulanan 5 yıllık rotasyon uygulaması sonucu okula yeni atanan Okul müdürü Yılmaz AYDEYER'in göreve başlaması ile birlikte bu soruna okul idaresi ,öğretmenler, okul aile birliği ve okul meclisi ile birlikte çözüm arandı. Ve alınan bir takım önlemlerle okulda disiplin olayları %90 azalarak toplam 9 disiplin olayı olurken 9 öğrenci disiplin cezası almış oldu.

Disiplin olaylarının azaltılması için ilk önce okul velileri ile görüşmeler yapılarak,özellikle öğrencilerin ergenlik çağı sorunlarının aşılması, zararlı alışkanlıklardan korunma ile ilgili bilgiler verildi.

İkinci aşamada ise okul meclisi aktif hale getirilerek okul meclisi tarafından öğrencilere anketler uygulandı ve öğrenci istekleri alındı. Bu istekler arasında okul bahçesine çöp bidonları ve oturak konulmasından teneffüslerde müzik yayını yapılmasına kadar her türlü talep değerlendirilerek uygulamaya konuldu.

Üçüncü aşamada ise çok sayıda öğrenci sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere teşvik edildi ve okul idaresi tarafından desteklendi.

Okulda;

- Yaklaşık 25 öğrenci futbol dalında faaliyete katılarak yarışmalarda il grup 2.liği,

- 22 öğrenci Atletizm alanında çalıştırılarak hem kızlarda, hem erkeklerde Bursa 3.lüğü,

- 6 öğrenci karate dalında Türkiye 5.liği ve Bursa 1.liği ve 3.lüğü;

- 8 öğrenci masa tenisi,

- yaklaşık 70 öğrenci şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarına katılarak ilçe ve il genelinde çeşitli ödüller almışlardır.

Ayrıca Okulun fiziki anlamda ki yetersizliğine rağmen okulda bir koridor "satranç koridoru" olarak düzenlenerek yaklaşık 50 öğrenci de satranç faaliyetine yöneltildi. Okul idaresi tarafından, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde alınan başarılar, sabah törenlerinde tüm okul öğrencilerine duyurularak faaliyetlere katılan öğrenciler tebrik edildi. Ayrıca okul idaresi tarafından öğretmenlere sosyal ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilere sözlü notu verilirken bu başarılarının da göze alınarak not verilmesi istendi ve öğrencileri daha da teşvik etmek amacı ile iyi bir sözlü notu verilmesi sağlandı.

Dördüncü aşamada ise yine okul idaresi tarafından öğretmenler tarafından öğrencilere şiddet uygulanmaması, kötü söz söylenmemesi konusunda uyarılar yapılarak çatışma ortamlarının ortadan kaldırılması sağlandı. Olumsuz davranış gösteren öğrencilerle birebir görüşmeler yapılarak sorunlarına çözümler arandı. Kesinlikle öğrenci haklarına saygı gösterilmeye çalışıldı.

Ayrıca dönem başında diğer okullarda cep telefonu yasağı olmasına karşın bu okulda cep telefonu derste kapalı olması şartı ile serbest bırakıldı. İşin ilginç tarafı geçen yıl cep telefonunun yasak olmasına rağmen cep telefonu yüzünden ceza alan öğrenci sayısı bir hayli fazla olurken, bu yıl serbest olmasına karşın hiçbir öğrenci bu yüzden ceza almadı.

Okul Müdürü tarafından sabah törenlerinde nasihat edici konuşmalar yerine öğrencilere kendileriyle gurur duyulduğu ve onlara güvenildiği konusunda motive edici konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar sırasında öğrenciler tarafından alkışlandığı ve okul müdürüne çiçek verdikleri görülmüştür. Ayrıca Karne dağıtımı sırasında 76 öğrenciye sosyal ve sportif faaliyetlere katılımlarından dolayı Başarı Belgesi, örnek davranışları nedeniyle 120 öğrenciye onur belgesi ve 200 öğrenciye taktir ve teşekkür belgeleri verildi.

hsoydan08
Daire Başkanı
07 Mart 2007 22:46

Arkadaşlar Okullarınızda Mart ayında yapacağınız TKY anketlerini bilgisayar ortamında yapmak amacıyla bir program yaptık, http://arhavi.meb.gov.tr adresinde haberler bölümünden indirebilirsiniz. Okullarınızdaki kırtasiyeciliği bir ölçüde azaltacak. Arkadaşlar indirirse ben nasıl kullanacağınızı tarif edeceğim

10 Mart 2007 14:13

Türk Eğitimi can çekişiyor.Bunun sonuçlarını ilerde acı olarak göreceğiz.Maalesef Eğitim, yani genç nesil, Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ellerine teslim edildi.Onlar da ne de olsa bugün varım yarın yoğum diye çalışıp çocuklara bir şey vermek için aşırı bir gayret içerisinde değiller.Ben şahsen veli olsam çocuğumu ücretli ya da sözleşmeli öğretmenin derse girdiği bir sınıfa yazdırmam.

soulkeeper
Genel Müdür
11 Mart 2007 01:44

merhabalar.İngilizce öğretmeniyim ve 4 . üncü ve 5. sınıflarla çalışıyorum.

İngilizce dersinde komedi tarzında bir oyun oynadık.Oyun o kadar güzel oldu ki çocukları turneye gönderdik.2. 3. 6. sınıflara gidip oyunlarını sergilediler.

Bir sınıfa öğrettiğim danslı şarkıyı bir kaç gönüllü öğrenci bir başka sınıfta öğretmenlik yaparak onlara öğrettiler daha sonra da yarışma yapıp en güzel dansedip söyleyenleri seçtiler.

Anatolia20
Daire Başkanı
11 Mart 2007 19:57

arkadaşlar ben 3. sınıf öğretmeniyim.benim çocuklar küçük oldukları için sürekli şikayet ediyorlardı. derse girer girmez başlıyordu şikayetler. ben de bu durumun önüne geçmek için şikayet kutusu oluşturdum. şikayeçli olan öğrenciler bu kutuya şikayetlerini atıyorlar ben de öğle aralarında bunları okuyarak değerlendiriyorum.dersin verimliliği açısından çok iyi oluyor. tavsiye ederim.

yelda58
Daire Başkanı
14 Mart 2007 22:09

tiyatro çalışmaları ve sunumu

haftanın temiz sınıfını ödüllendirilmesi

çeşitli dallarda başarı sağlamış ögrencilerimizin ödüllendirilmesi,

yaz aylarında teneffüslerde istek parçaların çalınması( çok hoş görüntüler oluyor tavsiye ederim .tabii makul parçalar olmalı .çok neşeleniyorlar.)

şikayet kutuları,

yardım kampanyaları ( kitap-giysi-yiyecek vs.)

konferans salonlarında sinema gösterimi

hsoydan08
Daire Başkanı
17 Mart 2007 10:46

Arkadaşlar bir iki ufak hatası vardı programın düzelltik. Ayrıca http://arhavi.meb.gov.tr adresinde TKY bölümü var okullarınızda yürütülen Planlı Okul Gelişimi çalışmalarına destek olacak evraklar var içinde,bu bölümü zaman içinde geliştireceğiz.

ihvan
Aday Memur
18 Mart 2007 15:28

Japonya eğitim sisteminden Türkiye için güzel örnekler;

http://www.uzmanogretmenler.net/index.php?option=com_joomlaboard&func=view&catid=39&id=145#145

luden
Aday Memur
18 Mart 2007 18:21

evet uzun süre sonra tekrardan memurlar netteyim ve böyle güzel bir başlıkla karşılaşmam ne iyi.

ben kendi adıma şöyle diyebilirim kesinlikle fiziksel ceza uygulamıyorum,onların da çok önemli ve değerli olduğunu hissediriyorum ve gerçekten seviyorum uzaktan diil dokunarak,bunun çok yararını gördüm,çocuklarım gerçekten çok düzeldi oklulun en haylaz öğrencisi bile okula düzenli gelmeye ve elinden geleni yapmaya başladıı

sınıf olarak köyümüzün kirliliğini protesto ettik pankartlar açtık,velilerin tek tek evine gittim,sadece bayanlarla toplantılar yapıyorum çok yararlı oluyoo çocukların ailelerinin destek verdiğini görmesi onları motive ediyor,mutlaka her 23 nisanda ve yıl sonunda etkinlik yaptırıyorum,drama,pandomim,ront,skeç ne olursa önemli olan katılmaları ve sosyaleşmeleri,pekiştireçleri hiç ihmal etmemek gerek çok işe yarıyorr,aferin diyip saçını okşamak bile yetiyor,sınıfımızda sınf temsilcimiz başkanımız ve başkan yardımcımızın yönetimini üstlendiği sınıf kuralları panosu var,altındada imzaları,kuraları ihlal eden uyarılıyor ve tekrarlanırsa sınıfca ceza veriyoruz,zaten bir zamandan sonra kimse ihlal etmiyoo,sınıfı gruplara ayırdım her grup bir köşeyle ilgileniyoo,köşelerin süslenmesi,güncellenmesi gibi,görevlendirmek çocukta sorumluluk duygusunu geliştiriyo,derslerinde başarılı olamayan öğrencilerim bile birşeyller başardığı için çok mutlu oluyor,her gün sınıf nöbetcileri sınıfı temizliyor,her hafta sonu sınıfın enlerini seçiyoruz ve süslü bir panoda adı bir hafta boyunca yazılı kalıyoo tabi en çalışkanını değil,görevlerini en iyi yapan,sınıf kurallarına en çok uyan,en çok ilerleme gösterenlerini seçiyoruz,gerçekten çok motive oluyor çocuklar böylece okuma yazma bilmeyen öğrencim kalmadı tabi onlarla beden eğitimi müzik resim gibi başka branş öğretmnelerin derslerinde özel ilgilendim

elleellem
Aday Memur
19 Mart 2007 03:37

Çok güzel.süper.olayın özeti.Forumu açan arkadaşa teşekkür ederim.Daha sonra tam olarak inceleyeceğim.şikayet kutusu güzeldi.uygulayacağım.gerçi ikili öğretim,teneffüs az,nöbetçilik vb.işler var ama yinede uygulamaya çalışacağım.

yasli
Aday Memur
19 Mart 2007 22:16

İNGİLİZCE DERSİMDE 7 + 1 seven plus one isimli bir cd yaptık

26 kişilik sınıfımda her öğrenci 7 ingilizce 1 türkçe kısa oyunda 86 değişik rolde görev aldı. 10 farklı mekan kullanıldı ve türkçe altyazılı. montajını ben yaptım. hoş bir çalışma oldu. isteyen arkadaşlara gönderebilirz. temasa ggeççebilirsiniz. http://weandlanguage.sitemynet.com

zuhalolgay
Aday Memur
20 Mart 2007 19:00

ARKADAŞLAR ÇOK GÜZEL BİR BAŞLIK AÇMIŞSINIZ, AÇAN ARKADAŞA TEŞEKKÜR EDİYORUM.VE BÜTÜN SAYFALARI TEK TEK OKUDUM.BENDE DERS ESNASINDA SÜREKLİ AYAĞA KALKIP KALEMİNİ AÇAN ÖĞRENCİLERİM İÇİN BİR FİKİR GELİŞTİRDİM, HEPSİNE BİR TANE PLASTİK BARDAK ALDIM VERDİM, ARTIK AYAĞA KALKMIYORLAR.AYRICA ÇEŞİTLİ ÖDÜLLENDİRMELER YAPIYORUM, ÇOK İŞE YARIYOR.DAHA YAPTIĞIM BİR ÇOK UYGULAMA VAR AKLIMA GELDİKÇE SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM.

sarıfırtına61
Daire Başkanı
22 Mart 2007 10:53

mutlaka güzel uygulamalar vardır

örneğin kitap dağitılması gibi bunun yanısıra öğretmenleri sınıflandırarak objektif kriter olmadan sınıflara ayıran

Meslek Liselerine önem vereceğizdiyerek gelip meslek okullarını görmezden gelen, Sağlık meslek liselerini kapatan ,idarecilik sınavında başarı gösteremeyenleri idareci yapan,öğretmenini öğrencisine ezdiren...söyleyecek çok söz var...

soulkeeper
Genel Müdür
27 Mart 2007 03:24

-ingilizce öğretmeniyim ilköğretim 4 ve 5 lerle calışıyorum Bu yıl öğrencilerim için ingilizce web sitesi yaptım ve işlediğimiz konuları pekiştirecekleri ingilizce oyunların linklerini,oyunun amacını nasıl oynanacağını acıkladım.sarkılar ve sesli hikayeler,ders calışmak isteyenler için ses destekli sitelerin lşnklerini konu konu verdim. onların bulduğu ingilizce oyunları ve siteleri de ekledim-öğrencinin ismine hitaben teşekkürle birlikte.çocuklar çok sevdi:)

Toplam 563 mesaj
«141516171819202122232425»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi