Editörler : Pangaea
«151617181920212223242526»

hamma
Aday Memur
03 Nisan 2007 18:22

TÜRKÇE VE EDEBİYAT ÖĞRETMENİ ARKADAŞLARIMIN DİKKKATİNE:

Merhaba size başlıkla ilgili olmayan ancak gerçekten kafamı kurcalayan bir soru yöneltmek istiyorum:

Sözde öznesi bulunan edilgen cümleler geçişli midir?

? Sınıf temizlendi.? cümlesinde aslında belirtisiz nesne olan "sınıf" sözde özne ise o zaman bu cümle de aslında geçişli sayılamaz mı?

Bu konudaki yanıtlarınızı acile bekliyorum. Başlığı açan arkadaş kusuruma bakmasın çünkü nasıl başlık açılacağını bilmiyorum.


kurtulusx
Kapalı
03 Nisan 2007 23:10

Anatolia20 Hocam ;

sanırım sınıf öğretmenlerinin büyük bir çoğunluğu bu dertten muzdariptir. Fikir çok hoşuma gitti. Hatta kanımca değerlendirme sonucunda haftanın en az şikayet alanı ödüllendirilebilir.

Umarım benim yaramazları biraz olsun durdurur.


soulkeeper
Genel Müdür
04 Nisan 2007 19:23

şu anb yazılıları okuyorum ve mutluluktan ucuyorum.sizinle de paylaşmak istedim.koca sınıfta cok az zayıf not var ve bu notlar cümle kurma gibi zor sorulardan alındı..

çünkü sınav öncesi çocuklar bir ders ekip calışması yaptılar.ingilizce 4 . sınıflardas calışma grupları içinde konuyu anlamış olan öğrenciler zorlananlara yardımcı oldular .arkadası ile calışan ve ona öğreten öğrenci ile onunla calışıp öğrenen ve basarılı olan öğrenci ekip calışması performans ödülü almıştı.hedef doğru cümle kurma idi ..

zayıf oldukları konuda arkadasları ile calışan ve performans ödülü olarak pekiyi alan bu öğrenciler sınavda cok basarılı oldu.aralarında hayatında ilk kez pekiyi alan bile var!

basarıyı tadan bu çocukların bu basarının öbür derslere de sirayet etmesi halinde artık bambaska olacaklarını hissediyorum.

birbirlerine öğrettiler ve hep birlikte başardılar bu daha da harika:))

çok sevinçliyim


sahinadal
Aday Memur
10 Nisan 2007 14:14

BİR ÖĞRENCİYİ GÜLDÜRMEK SEVİNDİRMEK ONA BİLGİ VERMEK GİBİSİ YOKTUR...

10 Nisan 2007 21:32

Zaman alacak biliyorum, fakat eğer öğretebilirsen ona,

Kazanılan bir liranın,

bulunan beş liradan daha değerli olduğunu öğret.

Kaybetmeyi öğrenmesini öğret ona ve

hem de kazanmaktan neşe duymayı.

Kıskançlıktan uzaklara yönelt onu. Eğer yapabilirsen,

Sessiz kahkahaların gizemini öğret ona.

Bırak erken öğrensin, zorbaların görünüşte galip olduklarını...

Eğer yapabilirsen, ona kitapların muzicelerini öğret.

Fakat ona sessiz zamanlar da tanı.

Gökyüzündeki kuşların, güneşin altındaki arıların,

ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin

ebedi gizemini düşünebileceği.

Okulda hata yapmanın, hile yapmaktan çok daha

onurlu olduğunu öğret ona.

Ona kendi fikirlerine inanmasını öğret.

Herkes ona yanlış olduğunu söylediğin de dahi.

Tüm insanları dinlemesini öğret ona,

Fakat tüm söylediklerini gerçeğin eleğinden geçirmesini,

ve sadece iyi olanları almasını da öğret.

Eğer yapabilirsen, üzüldüğün de bile

nasıl gülümseyeceğini öğret ona.

Gözyaşlarında hiçbir utanç olmadığını öğret.

Ona kuvvetini ve beynini en yüksek fiyatı verene satmasını,

Fakat hiçbir zaman kalbi ve ruhuna

fiyat etiketi koymamasını öğret.

Uğultulu bir insan kalabalığına kulaklarını tıkamasını öğret ona.

Ve eğer kendisinin haklı olduğuna inanıyorsa,

dimdik dikilip savaşmasını öğret.

(Abraham Lincoln tarafından

oğlunun öğretmenine yazılmış

bir mektup.)


ersasel
Şef
13 Nisan 2007 15:00

Bende rehber öğretmeni olduğum sınıfımın öğrencilerine bir yıl boyunca toplam 3 kitap bitirmelerini sağlamak amacıyla, Onlardan 3 ayda bir okudukları kitapların içeriklerini rapor halinde kendilerinden alıyorum. Raporları okuyor okudukları kitaplarla karşılaştırıyorum. En güzel raporu yazanı da not olarak değerlendiriyorum. Tabiki kendi dersim için.


münif
Memur
15 Nisan 2007 15:50

Arkadaşlar herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.Öğrendikçe mutlu oluyoruz.Bende öğrencileri motive için gruplara araba markası vererek tatlı rekabet oluşturmaya çalışıyom ve faydalı olduğunu gördüm.Hangi grup ilerlerse hız ve model büyüyor.(Yanlış anlaşılmasın at gibi yarıştırmak değil maksat)


gabar
Aday Memur
16 Nisan 2007 14:36

Arkadaşlar çok yararlı çalışmalarını paylaşmışlar. Yeni ortaöğretim modelini iyi tanımamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili ayrıntılı yazıya http://ttkb.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir.


s.kurtcu
Kapalı
21 Nisan 2007 00:58

ben beden eğitimi öğretmeniyim.bır kız takımı çalıştırıyorum.geçen yıl takımdaki öğrencilerimin birbirlriylr çok fazla kavga ettiğini ve tahammülsüz olduklarını farkettim.bu sorunu çözmek için tüm sınıflara duyuru yaptım isteyen herkesin çalışmalara katılabileceğini söyledim.tabiki 90-100 kişi kadar katılım oldu.(4-5-6-7-8.sınıflar dan)tabi bu kadar kişiyi ben tek başıma çalıştıramazdım!bir hocalık-asistanlık-öğrencilik ilişkisi kurduk.yani ben hoca,kızlarım asisatanlarım dı.onlara yeni katılan öğrencilerden 6-10 kişi arası gruplar verdim.herkes kendi grubundan sorumlu tabi ki.ben teknikleri gösterdim asistanlarım uygulamalı olarak öğretti ve hataları düzelttiler.ben sadece denetledim.herkes kendi grubunun molasını ve su içme izinlerini kendi verdi.böylece hem kızlarım sabretmeyi öğrendi hemde çok kısa zamanda temel teknikleri öğrenmiş bir sürü öğrencim oldu.aralarından en iyileri birlikte seçtik ve okul takımına aldık.şu anda tüm imkansızlıklara rağmen güzel bir takımımız var.


soulkeeper
Genel Müdür
27 Nisan 2007 04:20

SINIF MELEKLERİ

İngilizce dersinde derste basrılım olan öğrenciler isterlerse sınıf yardım meleği oluyor ve zayıf bir öğrenciye yardımcı oluyorlar eğer yardım ettikleri arkadaslarına öğretmeyi basarırlarsa sınıf içi performans ödülü alıyorlar yani pekiyi.

Bu calışmaları sırasında onlara materyal de saglıyorum.

yardım melekleri arkadaslarına ödev verebiliyor ödevlerini kontrol ediyor .

evine yakın bir yardım meleği varsa baska sınıftanda secebiliyorlar.


s.kurtcu
Kapalı
29 Nisan 2007 00:47

beden eğitimi öğretmenlerinin bir sorunu da kız öğrencilerin spor faaliyetlerine katılmakta biraz isteksiz olmasıdır.bunu yenmek için yine geçen sene yaptığım bazı uygulamaları anlatmak isterim.çünkü olumlu sonuç aldım.

1.az sayıda bulduğum kız öğrencilerle bir takım kurdum.ve cep telefonumla antrenmanlarda fotoğraflarını çaktim.çektiğim fotoğrafları spor kolu panosuna güzel başlıklar yazarak astım.

2.her ay birisini ayın sporcusu seçtim.(kriter olarak da saygı ve disiplini belirledim.)seçilen sporcumun resmini panoya astım.büyük ilgi çekti.

3.öğrencilerimin aldıkları teşekkür ve takdir belgelerinin fotokopileririni çekip yine panoya astım.

4.onlara önemli olduklarını hissettirmek için kendi takım arkadaşları olacak öğrencileri seçme ve onları yetiştirme hakkı verdim.

faydasını gördüğüm için iyi bir uygulama olduğunu düşündüm.nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim...


ögretmenbey
Kapalı
30 Nisan 2007 19:07

sosyal bilgiler dersinde bilgi yarışması köşesi açtım


ibrahimorhan
Aday Memur
04 Mayıs 2007 09:47

harranda eğitim gönüllüleri diye öğretmenlerin kurduğu bi grup var her pazar bir köye gidip o köyün badana boya ve tamirat işlerini yapıyorlar geçen pazar 15 öğretmen ilçe milli eğitim müdürü dahil bizim köye geldiler okulun tamiratı yapıldı okulumuz yep yeni bir hale geldi


ressamsema
Kapalı
06 Mayıs 2007 20:40

edebiyat ağacı.....çok hoş ya..kesinlikle kayda aldım ve bende sanat ağacı yapmaya karar verdim..çok teşekkürler..


sky33
Şef
09 Mayıs 2007 23:24

öğrencilerin annelerine anneler günü için bir bilgisayarda kağıt hazırladım.kağıda int.te bulduğum bir şiir yazarak anneler günlerini kutladım.cuma günü göndereceğim inşallah...


haluk00
Kapalı
10 Mayıs 2007 22:25

okullarımızda bu uygulamalar için bir çok örnek var..bitanesini açıklamak istiyorum .. hemen hemen bütn sınıflarımızın öğretmenleri sınıflarının başında.. sabah öğle olmak üzere 32 sınıfımız var .. bunların 11 tanesi ek ders karşılığı çalışıyor .. geriye kalanlar devletin kadrolu öğretmenleri.. ek ders karşılığı çalışan arkadaşlar istedikleri zaman istifa edebiliyorlar ama meraklanmayın onada çözüm bulduk öğretmeni giden sınıfı diğer sınıflarla birleştiriyoruz ve böylece hiç sıkıntı yaşamıyoruz beşerli oturan öğrenciler dışında.. bu ve benzeri örnekler bizim eğitim verme arzumuzu kamçılıyor.. meb den ricam seneye ek ders karşılığı çalışanların sayısını arttırmasıdır saygılarımla..


theottomanempire
Müsteşar Yardımcısı
21 Mayıs 2007 23:31

Yardım meleği gerçekten etkili olabilir thx. Ben yaramaz bir öğrencimle konuştum,ona sevgi gösterdim.Derslerde gereksiz konuşmaz oldu,sonra soru cevapladığı vakit tüm sınıf alkışladık çocuk gerçekten acayip şekilde değişti.Artık yaramazlık yapmıyor,verilen çalışmaları yapmaya çalışıyor.

Bir de öğrencilerin ailelerini abla ve abilerini tanımak etkili oluyor.3 yıldr aynı okuldayım,aynı aileden bazen 3 kardeşi okuttuğum oldu,mezun oluyorlar,onlardan haber alıyorum güzel oluyor,tabi bu bir yöntem değil :D


ayla_70
Aday Memur
24 Mayıs 2007 12:59

bende aile ve çocuklar ile birlikte folklor ekibi kurdum herkes çok mutlu bizler bir aile gibiyiz


toros01
Aday Memur
26 Mayıs 2007 12:31

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Fakat bizim okulda birlik beraberliğin olması çok zor.Hatta imkansız.Sınıf öğretmenleri arasında 'ben en iyi öğretmenim'psikolojisi var.Herkes birbirine düşman.Kimse kimsenin başarısını çekemiyor.Birisine bir şey sorsan 'hiç bi şey bilmeyen öpretmen' olarak görülürsün.Bıranş öğretmenleri de çok ukala.Sanki onlar sınıfçılardan daha zeki zannediyorlar kendilerini.KPSS SINAVINDA HER ŞEY ÇIKIYOR ORTAYA


beves
Aday Memur
27 Mayıs 2007 16:43

Arkadaşlar biz köy ilköğretim okuluyuz. öğretmenleri ve idarecileri ile el ele vererek sene başından beri okulumuz için yapabileceğimiz şeyleri düşündük ve uygulamaya koyduk.

Toplam 563 mesaj
«151617181920212223242526»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi