Editörler : Pangaea
«161718192021222324252627»

beves
Aday Memur
27 Mayıs 2007 16:55

öncelikle okulumuzun öncelikle fiziki durumunu düzeltmek için çalıştık.Okulun ,sınıfların, pencerelerin kapıların,sıraların boyalarını yaptık. Okulun çevresinin bazı bölümlerini çitle bazı bölümlerini duvarla çevirdik.Tabi köylümüz ve esnafların desteğini de alarak.Okulumuzun sahasına basketbol potası, veleybol direkleri ve kale direkleri yaptırdık.Çöp kovaları aldık.Sınıflarımıza daha güzel görünmesi için perde yaptırdık.Pencere önlerine de öğrencilerimiz kendi çiçeklerini getirdiler ve özenle bakıyorlar. Köyümüzde internet bağlantısı olmamasına rağmen müdür yardımcımızın gayretleri ile okulumuzun web sitesi kuruldu ve bütün çalışmalarımızı oraya aktarıyoruz.ayrıca yeni yeni de konularımızı işlerken kullanmak üzere kendimiz pp sunuları hazırlıyoruz.Öğrencilerimize internetten testler, deneme sınavları indirerek bu sınavları uyguluyor ve sonuçları bilgisayardan çıkararak öğrencilerimize veriyoruz.Tabi velilere de.


beves
Aday Memur
27 Mayıs 2007 17:07

İnternetten zil programı indirdik. Artık güzel müziklerle derse girip çıkılıyor ve tenefüslerde müzikler çalınıyor.Bu öğrencilerin derse giriş çıkışlarını düzene koydu tavsiye edrim.Okul saat 2.30 da bitmiyor haftanın her gününe bir öğretmen arkadaşımız gönüllü olarak ve ücretsiz sınava girecek öğrencilerimize 1 saat kurs veriyoruz. Öğrencilere bilgisayarda pp sunuları hazırlatabilirsiniz bu hem öğrenci için eğlenceli olacak hem de sunuyu hazırlarken hazırladığı konuyu daha iyi öğrenmesini sağlayacaktır. Böyle bir ekiple çalışmaktan gurur duyuyorum. Memleketime gitmek için tayin istedim ama gittiğim yerde mutlu olabilirmiyim onu düşünüyorum...Keşke bütün idarecilerimiz benim idarecilerim gibi olsa. Onlara buradan çok teşekkür ediyorum.

28 Mayıs 2007 22:01

mutlu bir insan..işinden mutlu...yaptığı işten mutlu...mutlu kal hep böyle beves hocam..:)

saygılarımla...


Multimuallim
Aday Memur
30 Mayıs 2007 11:52

Yine memurlar nette izlediğim harika bir şiirli-müzikli sunu(video)

Öğretmenliğin tüm hgüzelliğini ve hazzını birkez daha yaşıyorsunuz

İşte link: http://www.memurlar.net/haber/63426/


matalix
Şef
06 Haziran 2007 02:31

teknolojik yönden şanslı bir okuldayım. bana düşen bir projeksiyon mak. var. matematik öğretmeniyim tahtayı çok kullanıyorum. yazmak ve örnek çözmek zaman alıyordu. paraya kıydım bir grafik tablet(hepsi burda.com) aldım. artık tahta ve tebeşir devrini kapattım. nadir rastlanan ders işlemeye başladım sınıfta bir derste en az 20 örnek çözüyorum. slayt animasyon vb uygulamalar öğrenciler için büyük bir değişiklik. tahtayı çok kullanan meslektaşlarıma (projeksiyon+bilgisayar+grafik tablet) tavsiye ederim


ahrecep
Memur
11 Haziran 2007 21:12

drama dersinde şu çılgın türkler tiyatrosunu çalıştık ve yıl sonunda sergiledik. hem ders anlam kazandı hem öğrenciler mutlu oldu.

17 Haziran 2007 02:19

güzel uygulamalar var,hepınızı kutlarım.biz de her kurulda böyle uygulamalar yapmak ıçın karar alırız ama hiç bırını yapmayız,çnkü herkes para kazanmak ıcın kurs ve özel ders peşındedir kalan 3-5 kişiyi de kımse cıdıye almaz.(onlara göre akıllı olsak para kazanırdık)

yine de sınıfın gülleri,sını ağacı vb çalışmalarım oldu,sonra da çöpte topladım


gizemy17
Kapalı
19 Haziran 2007 22:08

Ayın öğrencisini seçmek çok güzel bir uygulama ancak bizim okul çok kalabalık sizin okul nasıl bilmiyorum ama nasıl hallettiğinizi merak ediyorum.Belkide sınıf içide olsa denemek gerekir..


babyman
Daire Başkanı
20 Haziran 2007 00:59

oks ye yönelik 10 adet deneme yaptım...ayrıca oks kursunun yanı sıra öğle araları eve gitmeyip son 2 ay etüd çalışmaları yaptım...geçen sene hiç oks yi kazanan öğrenci yokken bu sene 5 tanesinden umutluyuz ...ha unutmadan erzurumun bir beldesindeyiz....


aynştayn_1
Aday Memur
23 Haziran 2007 13:14

merhaba ben fen bilgisi öğretmeniyim başkası yazmışmıdır bilmiyorum ama benimde şöyle bir uygulamam var.hatta bu çalışmayı rapor olarak okula sundum okulda ilçe milli eğitime göndermiş.inşallah herkes için faydalı olur

ÖRNEK BİR UYGULAMA ? BİLGİ KARTLARI ?

Etkinliğin Tanıtımı:Bu etkinliğin yapılabilmesi için en az bir ünitenin işlenmiş olması

gerekir.Ünitede geçen kavram ve olaylar derlenir.Sınıf mevcudu kadar bilgi kartı hazırlanır.Mukavva karton bu kartlar için ideal ve ucuzdur.Kartların ön tarafına bir soru yazılır,kartın arkasına ise başka bir sorunun cevabı yazılır.Her kartın önünde başka bir soru ve arkasında başka bir sorunun cevabı olacak şekilde sınıf mevcudu kadar kart hazırlanır.

Etkinliğin Uygulanması :Hazırlanan kartlar öğrencilere dağıtılır.Her öğrenci kendi kartının cevap kısmı açık olacak şekilde elinde tutar.Öğretmen öğrencilerden birisine kartının soru kısmını çevirip sorusunu yüksek sesle okumasını ister.Sorunun doğru cevabı elinde olan öğrenci kartını kaldırır ve doğru cevabı okur.Doğru cevabı veren öğrenci kendi kartının soru kısmını çevirip kendi sorusunu yüksek sesle okur. Yine sorunun doğru cevabı elinde olan öğrenci kartını kaldırır ve doğru cevabı okur Etkinlik böyle sürüp gider ve etkinliğe ilk başlayan öğrencide sona erer.

Yararları : Etkinlik öğrenci merkezli bir yaklaşımın ürünüdür.Etkinlik süresince bütün öğrenciler etkinliğe katılım gösterir ve etkinlik boyunca aktif olurlar..Etkinliğin en büyük avantajı bütün derslerde uygulanabilirliğinin olmasıdır.İlköğretimdeki Fen ve Teknoloji,Matematik,Sosyal Bilgiler,Türkçe,İngilizce gibi temel derslerde çok etkili bir uygulamadır.

Uygulama Notları : Bu etkinlik 6. Sınıfların Fen ve Teknoloji dersinde uygulanmıştır.Yapılan uygulamalarda öğrenciler etkinliği bir oyun gibi algılamış ve çok eğlenmişlerdir.Etkinlik sayesinde öğrencilerin o derse olan ilgileri artmış,dersler daha zevkli hale gelmiştir.Bu ilgi bu dersteki başarılarını etkilemiş ve öğrenciler derste daha aktif hale gelmişlerdir.

Hazırlayan : Hasan ÇÖÇELLİ

Misak-ı Milli İ.Ö.O. Fen ve Teknoloji Öğretmeni

Kızıltepe/MARDİN


essenss
Kapalı
30 Haziran 2007 12:47

tebrik ederim ederim hocam öğrenciyi etkin kılan her etkinlik amacına ulaşıyor sizinde amacınıza ulaştığınızdan eminim


senyo
Şef
03 Temmuz 2007 22:14

Müzik , Görsel Sanatlar,Felse,Halk Bilimi,Antropoloji,Kültür Tarihi gibi alanlar öncelikli tutulmalı.Hem çağdaş eğitim felsefesi, hemde eğitimin gerçek amacı olan toplumda sağlıklı bireyler yetiştirmek için önce kişilik ve gelişimini tamamlamış insan tipi yetiştirilmelidir.Yıllarca Daimicilik ve Esasicilik kuramlarıyla yapılan eğitimin amacına ulaşmadığı görülmüştür.Herkes matematikçi olmayacak,fenci veya kimyacı olmayacak, ama herkes sokakta yürüyen,aile kuran,çocuk doğuran ,sosyal hayatın içinde varolan bireyler olacak!!! Önemli olan toplum ve insani değerlere sahip bireyler yetiştirmek.Eski Sümer,Roma ve Türk medeniyetlerinde ki eğitimde böyledir zaten.Önce insanı yetiştirisin sonra ilgi ve becerisine göre matematik,fen,astroloji,kimya gibi konulara yönlendirisin.Müzik,insanlık tairihi,sanat,kültür,dil gibi alanlar mutlaka ön planda tutulmalı önce İNSAN yetiştirilmelidir.


cimceme
Müsteşar Yardımcısı
06 Temmuz 2007 20:23

MATALİX o grafik tablet nasıl bişidir?nasıl kullanılır..ben çömezim de bana bilgi verir misin?sen bu işi kapmış gibisin..benim de bilgiye ihtiyacım var..yardımcı olur musun örtmenim!?

10 Temmuz 2007 02:41

Ünite çalışmaları bitiminde ünitenin genel teması üzerine faaliyet gösteren bir kuruluş işyeri kamu dairesi sanayi esnafı vb. mekanlara sınıf tanı-değerlendirme gezileri düzenliyoruz.ve bütün ders ünitelerinde bunu yapmaya gayret gösteriyoruz. Zaten öğrenciler o kadar çok istiyoki yapmamaya gitmemeye çare mi varki?Mesela matematik dersine çarpıcı bir örnek vereyim:bir markete gidip sırasıyle her öğrenci bir müşterinin hesap tutarını yapıyor.ordakiler de bu değişik uygulamadan memnun.Mesala Müzik dersinde sınıfa çağırdığımız müzisyenlerden başka biz de onları mekanlarında ziyaret ediyoruz.Tema sonu etkinlik ve performans değerlendirmeleri de buna keza başarılı oluyor.tabii Müdür beyi her gezi öncesi biraz terletiyoruz ama onun da görevi bu işleri yönetmek napalım.Bence güzel bir uygulama ve üstelik bunları ilköğretim 1. kademede yapıyoruz.


zepulaş
Aday Memur
16 Temmuz 2007 23:40

ben öğretmen adayıyım bu baslığı yeni farkettim ama cok güzel olmuş notlar alıyorum meslek hayatımda yardımcı olabilecek cok tesekkürler..


geometrixs
Şef
17 Temmuz 2007 22:28

çok değerli bilgiler paylaşılmış burada. gereçekten yararlı bir başlık. emeği geçenlere teşekkürler


beyinmuhendisi
Kapalı
20 Temmuz 2007 21:11

Başlık bana farklı bir konuyu çağrıştırdığı için ilgimi çekmemişti. Geçen ay "Toplam Kalite Adına Ne Varsa" başlıklı konuyu da açmıştım. Acaba başka bir şeyi mi kastediyor diye başlığı tıkladığımda bir çok güzel uygulamanın paylaşıldığını gördüm.

Uzun süredir derlemeye çalıştığım sınıf içi ve okul bünyesinde uygulanabilecek etkinliklerden buraya yazılmamış olanlarını aşağıya ekledim. Şimdiden 2007-2008 için tüm öğretmen arkadaşlara başarılar diliyorum.

1. Öğrencilerde var olan buluş merakını ortaya çıkarma İş Eğitimi ürünleri ve proje etkinliklerini sergileme amacı ile sene boyunca yapılan iş eğitimi dersi ürünleri ile diğer derslerde yapılan proje örneklerinin duvara monte edilecek 35cm x 200cm raf üzerinde sergilenmesi.

2. Öğrencilerin, çevresinde gelişen olaylara ilgisini çekme dikkat etme becerilerini geliştirme, yararlı ve ilgi çekici bilgileri kaydetme amacı ile sınıf seviyesine göre sene boyunca yapılan iş eğitimi dersi ürünleri ile diğer derslerde yapılan proje örneklerinin yıl sonunda sergilenmesi.

3. Sınıf içine giren güneş ışınlarını engelleyerek yazı tahtasının, televizyonun, tepegöz slaytlarının öğrenciler tarafından görünmesini sağlamak amacı ile sınıfa perde alınması yerine jaluzi taktırılması.

4. Öğrencilere özet çıkarma alışkanlığı kazandırma amacı ile örencilere kısa bir hikaye okunur. Sonra öğrencilerden hikayeyi anlatmaları istenir. 2-3 öğrenciye anlattırılır. Son olarak öğretmen anlatır. Ayrıntılara girmediğimiz, sadece önemli yerleri anlattığımız söylenir. Çalışmanın başında zorluklar yaşanacaktır. Belki de 2 cümleyi geçemeyen öğrenciler olacaktır. Etkinlik, sabırla 6-7 çalışma devam etmelidir.

5. Öğrenmeyi kalıcı hale getirmek amacı ile, öğrencilerin ilgi ve meraklarını İngilizce üzerine çekmek için araç-gereç ve bölümlerin üzerine İngilizce ve Türkçe isimleri birlikte yazılır.

6. Görsel zekâya hitap ederek, öğrenilen konuyu zevkli hâle getirme, öğrenirken eğlendirme; Türkçe derlerinde okuma

parçalarını dramatize etme ve kişilerin karakterlerini canlandırma amacı ile Nasrettin Hoca, köylü kızı, palyaço, afacan çocuk tiplemesi, aşçı, manav, polis, hemşire, doktor, asker, sporcu, düğün kıyafeti? vb. kıyafetlerini fırsat eğitimi çerçevesinde sınıfta giyerek dersler işlenir. Kıyafet olarak velilerin kullanmadığı eski kıyafetler aynen kullanılır ya da yeniden biçimlendirilir.

7. Sınıf çalışmalarını zaman zaman fotoğraflarla belgelendirirsek yaptığımız çalışmalar unutulmaz ve nereden

nereye geldiğimizi öğrencilerimize sene boyunca belgeleriyle gösterebiliriz.

8. Ders sırasında ders işlerken, sınıf temizliği yapılırken, kötü kokular oluştuğunda pencerelerimizden birine taktırdığımız "aksiyel fan" ile pencereyi açmadan özellikle kış aylarında kendimizin ve öğrencilerimizin sağlığına da katkıda bulunabiliriz.

9. Hedefi olan ve planlı çalışan insanların başarılı olduğunu bilmeleri, bu durumu yaşam biçimine dönüştürmeleri için öğrencilere her 15 günde bir önceden hazırlanılan hedef oluşturma taslağı dağıtılır. Bir günlük çalışma, düşünme süresi verilir. Öğrenciler takvimi dikkate alarak önlerindeki 15 gün içerisinde nelerin olabileceğini, hangi çalışmaları gerçekleştirebileceğini, gerçekleşmesi muhtemel olayları, gezileri, etkinlikleri? vb. düşünürler. Bunları gerçekleştirebilmek için neleri yapmaları gerektiğine karar verirler. Dağıtılan fotokopilere bunları sırasıyla yazarlar. Adlarının yazılı olduğu zarflara hedefler konup, saklanır. 15 gün sonra zarfları açıp bu hedeflerden hangilerinin gerçekleşip, hangilerinin gerçekleşmediğine bakılır. Gerçekleşmeyen hedeflerin, gerçekleşmeme nedenlerini belirtirler. Daha sonra hazırlanan yeni kâğıt dağıtılıp tekrar yeni hedefler koymaları istenir.

10. Depremden korunma ve depreme karşı bilinçlenme amacı ile sınıf içinde ve okulda duvara asılı pano ve çerçeveler kancalı vidalar ile devrilme tehlikesi bulunan kitap dolabı, çiçeklik televizyon dolabı? vb. eşyalar temin edeceğimiz bir düzenekle duvara monte edilir. Bunun ile birlikte sık sık deprem tatbikatı yapılır.

11. Çevre kirliliğine karşı duyarlı olmalarını sağlamada yardımcı olabilmek için evimizde, çevremizde? pek çok bitmiş pil bulunur. Hepimiz bu pillerin çevreye verdiği zararı biliriz. Öğrencilerimize bunu anlatırken, uygulama yapma imkânı vermek ve bu pillerin zararını en aza indirmek amacıyla 5 litrelik su damacanalarına pil biriktirilir. Öğrenciler evlerinden, çevrelerinden, komşularından buldukları atık pilleri bu bidonlarda biriktirirler.

12. Veli-okul iletişimini güçlendirmek amacı ile ilk ders okula gelmeyen öğrencinin sınıf öğretmeni tarafından tespiti yapıldıktan sonra idareye bildiril,r. Bu öğrencinin mutlaka evinin telefon ile aranarak, durumunun sorulması. Bu uygulama, hem velileri hem de öğrencileri memnun edecektir. (Mümkün ise hasta olan öğrenci ziyaret edilir). Bu uygulamanın başka bir yararı, devamsızlığı oldukça azaltır.

Bayram ve yılbaşı vb. özel günlerde velilere kutlama dilekleri gönderilmesi. Bu çok kaliteli bir yaklaşım olacak ve okul-veli arasındaki sıcaklığı arttıracaktır.

13. Sınıf düzenini öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde düzenlemek amacı ile sınıfların oldukça renkli düzenlenmesi. Bu uygulama çocukların sınıflarda daha istekli öğretim görmelerini sağlayacaktır. Boş bir duvar parçası bile olmamalı.(Eski sistem küçük küçük panoların kaldırılması. Yerlerine daha geniş boyutta panoların hazırlanması.

Her tarafa çocukların yaptıkları resim ya da el işi faaliyetlerinin asılması. Güzel veya çirkin diye ayrım yapılmadan hepsinin sergilenmesi. Üçüncü sınıfa kadar olan sınıflarda oyuncakların bulunması. Zaman zaman oyuncaklar ile oynamalarına izin verilmesi.

14. Öğrencileri başarıya, ek yöntemler kullanarak motive edebilmek amacı ile uslu durdukları her gün için bir kavanoza bir bilye atılır. Eğer yaramazlık yaparlarsa kavanozdan bir bilye geri alınır. Kavanoz bilye ile dolduğunda ertesi gün sınıfta bilye partisi yapılabilir yani herkes evlerinden yiyecek bir şeyler getirir ve güzel davranışlarından dolayı mükafat olarak eğlenceli bir gün geçirirler. İlk başlarken öğrencilere fazladan 5-6 bilye tolerans sağlanabilir. Kavanoz 7-15 gün arası dolacak şekilde olursa daha iyi olur.

15. Öğrencilerin satranca olan ilgilerini arttırma, satranç oynama alışkanlığı kazandırma. Boş vakitlerini iyi değerlendirme alışkanlığı kazandırma amaçları için öğrencilerin kullanabileceği, bina giriş ve çıkışlarına

yakın, imkan varsa kapısı olmayan veya geniş kapılı bir odanın satranç salonu olarak düzenlenir.

Proje gerçekten uygulanmak isteniyorsa salona bile ihtiyaç yoktur. Binanın giriş-çıkışına yakın geniş bir alana öğrenci sıra konularak yapılır. İş Eğitimi derslerinde atıl durumda olan öğrenci sıralarının (aşağı doğru eğimli olmayan, düz olan) üzerleri kırık cam parçaları ile beyazlatılır. Bu güvenli görülmez ise kalın zımpara kağıdı ile beyazlatılır. İnce (0 numara) zımpara kağıdı ile küçük pürüzler giderilir. Sıraların üzerine satranç oyun alanı çizdirilip, zıt renkler ile boyattırılır. Beyaz kareler için boya bile kullanılmayabilir. Masayı yapan öğrencilerin adları sıralara yazdırılır. Renksiz vernik ile korunur. Bir sıraya iki oyun alanı çizdirilebilir.

16. Okulun tüm personelinin birbirleri ile iletişimini güçlendirmek amacı ile her ay, kaynağını Okul Aile Birliği?nin, idarenin veya öğretmenlerin kendilerinin karşılayacağı ufak çaplı pasta, kuru pasta, kola, meyve suyu? vb. verileceği etkinlik yapılabilir. Öğretmenler ve okulun diğer personeli katılır. Projeyi öğretmenler kendi aralarında da yapabilir.

17. Veli-okul iletişimini geliştirmek amacı ile Eğitim?Öğretim sezonunda aralarındaki süre planlanarak pilav ve aşure günü düzenlenir. Maliyeti okul aile birliği karşılar. Tüm veliler davetiye ile davet edilir. Tüm öğretmenler de aileleri ile katılırlar. İstenirse şenlik havasına dönüştürülebilir. Etkinliği her okul kendi planlamalıdır. İmkanlara göre günlerden sadece biri de yapılabilir.

Devamını yazabilme umuduyla saygılarımı sunarım.

21 Temmuz 2007 11:05

Adana'nın suç oranının oldukça yüksek olduğu bir mahallede yeni açılan ve bir sene boyunca duvarsız, eksik malzemelerle çalışan bir okulun öğretmeniyim. Okulumuza gelen 1. sınıf öğrencileri hariç hepsi nakil öğrenci ve malum diğer okulların istemedikleri yada başedemedikleri öğrenciler.

Şanslıyız ki öğretmen ve idareci ekibimiz genç ve dinamik. Hepsi ışıl birer eğitm neferi. Koca yıl boyunca çok şükür hiç bir olay yok. Bunu sağlayan yegane çalışma 'Veli Ziyaretleri'

Bir yıl boyun ca hiç durmadan kapı kapı gezerek velileri dinledik, onların görüş ve önerilerini aldık. Sorunlarına kendimizce çözümler aradık, bulduk ve de çzödük. Velilerimize okulu sahiplendirdik. VE SONUÇ: Başlarda yavrusunu okulumuza vermek istemeyenler, şimdi okula yazdırmak için ev taşımaktan tutun, sahta ikametgah ilmuhaberi bile alıyorlar.

Ben böyle bir kadroda görev yapmaltan gurur duyuyorum.

saygılarımla


beroj
Şef
03 Ağustos 2007 23:00

ben bir köyde görev yapıyorum.branş öğretmeniyim.derslerine girdiğim sınıfalarda daha verimli olmak için sevmediğim halde ama başarısını gördüğüm için öğrenciler arasında tatlı bir rekabet yada yarış yaptırıyorum. başarılı öğrencinin ismini güzel bir şekilde panoya asıyorum.herkesin göre bileceği bir şekilde.

kriterlerim

1- temizlik

2 düzen

3 sadece beim dersim değil diğer branş derslerindeki durumu

5 okul bahçesindeki durumu vb. kriterler uyguluyorum


DudaktaN_KaLbe
Yasaklı
09 Ağustos 2007 19:29

Atama başvuruları başladı!

http://www.8sutun.com/node/38094

Toplam 563 mesaj
«161718192021222324252627»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi