Editörler : Pangaea
«17181920212223242526272829

elma-sekeri
Şube Müdürü
10 Ağustos 2007 15:11

slm..

bu sene 1. sinif okutacagim..bir hafta erken okula baslatacakmisiz..bununla ilgili oyun vs bir oneriniz varmi?

gecen yil ne yaptiniz?


ynerse
Memur
12 Ağustos 2007 22:52

bende 1 okutacağım öğrenciyi sıkmadan o hafta neler yapabiliriz.

elma şekeri ben bahçeyi gezdirirken patlamış mısır oyunu oynatmayı düşünüyorum. mısır sever misiniz ? eveeeet diyecekler. patlamışmısır olurmusunuz? eveeet :)o zaman çömelin. gösterelim belki bilmezler :9 mutlaka bir düdük edin küçük sınıflarda iyi oluyo. isimlerini de bilmeyeceğiz o zaman.ben düdüğümü çaldığımda yada pat diye bağırdığımda zıplayacaksınız. tamam mıııı ? tamaaaam :)bunlar zıplaya zıplaya yoruluyorlar. bidaha hiç yaramazlık yapamıyorlar :)oynarken de çok şirin oluyorlar :) ben çok heyecanlıyım ya sen ? ilk kez 1 alıcam :)


ynerse
Memur
12 Ağustos 2007 23:35

mezun ettiğim sınıfımla yaptıklarımız:

1. orman haftasında okulun bahçesine ağaç diktik. 2.sınıftaydılar hepsi özenle baktı ve korudu.

2.3. sınıfta sınıfımıza tv ve dolap aldık.

3.4. sınıfta sınıfımıza askılık ve büyük panolar aldık.

4. 5. sınıfta ürün dosyaları için dolap aldık.

her yıl kitaplığımıza kitaplar aldık seviyeye uygun.bunlar velilere yaptırdıklarım.

2. sınıfta çok şikayet ediyorlardı. dilek ve şikayet kutusu yaptım. her cuma açıldığını biliyorlardı. çok büyükler bana yansıyordu. küçükler cumaya kadar halloluyor. çözülmeyenlerin cuma günü çaresine bakıyorduk.

sınıf içinde kalem açmaya çöpe gitmeleri sorun oluyordu 44 kişi krem kutularına açmaya alıştırdım . teneffüste döküyorlardı. tavsiye ederim.

2. sınıf karnelerine nazarlık ve kurdele yapıştırdım. istisnasız hepsine.

3. sınıfta küçük ressam , en güzel resmi yapan 3 kişi,altın kalem en güzel kompozisyonu yazan 3 kişi ve kitap kurdu en çok kitap okuyan 3 kişiyi belirleyerek rozet verdim. çok etkili oldu.

3. sınıf karneleri ile birlikte kendim bilgisayarda hazırlayarak hepsi 5 olanlara başarı belgesi verdim.

bunun dışında 3. sınıf ve sonrasında sınavdan en iyi notu alan öğrenciye başarı belgesi verdim.

sınıftaki vcd de seviyeye uygun nemo buz devri harry potter gibi filmleri izlerip. izlerken küçük notlar alıyorlardı. türkçe defterine özet çıkarttırdım. resim dersinde de zevkle resimlerini yaptılar filmlerin.

resim dersinde klasik müzik dinlettim.

öğrencilerimin fikirlerine önem verdim.velilerimle iş birliği yaptım.

okulumuzdaki lösemi hastası bir öğrencimiz için düzenlenen kermeste 5. sınıf olan öğrencilerim canla başla kendilerinin yaptığı 200 kadar çim adamı sattı ve iyi para kazandılar :)

sene sonunda güzel bir yıl sonu gösterisi yaptık :)

sınıfım çoğu zaman en temiz sınıf seçildi.öğrencilerim ilde ilçede dereceler alıyor. 4 öğrencim dpyb sınavını kazandı. giden öğrencilerim bile hala arıyor. öğrencilerimle msn de görüşüyorum.işimi seviyorum. emeğimin karşılığı olan sevgiyi ( parayı değil ) alıyorum :)

benim gibi çalışan işini seven öğretmenler olduğunu bilmek güzel...


suvemüzik
Aday Memur
13 Ağustos 2007 12:50

edebiyat çınarı fikri harika bunu müzik için yapabilirim... ayrıca öğrencileri motve etmek temizlik, başarı gibi konularda inanılmaz önemli güzel paylaşımlarınız için teşekkürler.


gultekin72
Aday Memur
14 Ağustos 2007 15:33

biz her hafta okuma saati düzenliyoruz her sınıf için kitap setleri aldık bir saati okuma saati olarak düzenledik ve bütün sınıf sessizce kitabını okuyor öğrenciler 20 30 sayfa okuyorlar kalanını da merak ettiklerinden evde kitaplarını bitiriyorlar bazı öğrencilerim haftada 3 kitap bile okuyabiliyor bu sayede öğrenciler bir yılda ortalama 60 kitap okudu

sınıf içi münazara yaptık sınıfta birinci gelen gruplar yarıştı bu şekilde okul birincisini belirledik başka bir okulun birincisi ile yarıştılar her iki gruba hediyeler verdik

sınıf içi bilgi yarışmaları yaptık güncel konulardan ve türkçe den sorular sordum öğrencilerin ilgisini çekmek için dizilerden okulumuzdan da sorular oluşturdum

öğrencilere her hafta birer hikaye yazdırdım bınlardan güzel olanları topladım sene sonunda kitap olarak bastırdık

masrafları reklamlardan çıkardık hatta para bile kazandık o paralarla okula kitap alacağız kitap beklediğimizden de güzel çıktı öğrenciler de çok sevindi en azından ellerinde ben bunu yaptım diyebilecekleri bir materyal oldu

türkçe dersinden her hafta deneme sınavı yaptım dilbilgisi konularını yazdırmadım onun yerine fotokopiyle çoğaltarak öğrencilere dağıttım bu sayede bayağı vakit kazandık derslerin büyük bölümünü dilbilgisine ayırmaktan kurtulduk

sınıfta tiyatro çalışmalrı yaptık sınıf içi oyunlar oynadık ör kabak oyunu kelime tamamlama hikaye tamamlama...


zekisey
Aday Memur
15 Ağustos 2007 23:56

Güzel ülkemin çalışkan,sevgi dolu,paylaşımcı vb.pek çok özelliği bir arada barındıran insanları, hepinize selamlar;

bu yazıyı ilk defa bugün gördüm; bu saate ve bu sayfaya kadar aralıksız okudum ve nihayet bitirdim.Konuyu açanlara,açtıranlara ve konuyla ilgili yorum yapan herkese sonsuz teşekkürler.Çok güzel örnekler vermişsiniz.Türkçe öğretmeniyim.Yaptığım nacizane örneklerden bazılarını sıralayayım affınıza sığınarak:

- Sınıf günlüğü : bir ajanda temin edilip,numara sırasına göre her öğrencinin sınıfta yaşananları kendi gözlemleriyle anlatmaları (hem sınıfla ilgili tüm dedikoduları öğreniyorsunuz hem de öğrencilerin anlatım gücünü zenginleştiriyor)

- kelime küpü : öğrenilen 6 kelime zorluk derecesine göre numaralandırılarak küpün her bir yüzeyine yazılır.sınıf gruplara ayrılır.her grup küpü yani zarı atarak önlerine gelen kelimeyi cümle içinde kullanır.Her doğru cümle küpte belirtilen numara ile puanlandırılır.(örnek: dehliz -yani koridor- (6 puan)

-tombala : öğrenilen kavram,kelime,olay,yazar,...vb.ile ilgili sorular oluşturularak bir torbanın içine atılır. gruplara ayrılan öğrencilere tombala kartları dağıtılır. ilk tamamlayan grup ödüllendirilir. (vatandaşlık dersinde de uygulamıştım.)

- suçlu-polis : cümlenin ögeleri konusu anlatılır.önce yüklem olan kelime yani suçlu bulunur,tahtanın ortasına yazılır ve bir öğrenci polis olarak onu sorgular. (5n 1k)

Şİmdilik bu kadar.Sabahtan beri 27 sayfalık formu okudum g,notlar aldım azıcık yoruldum.Umarım dediğiniz gibi bu konu 2.sayfalara hiç düşmez.Herkese iyi günler...


s_ayhan
Aday Memur
17 Ağustos 2007 10:03

Tüm öğretmenlerimize etkinliklerinden dolayı teşekkür ederim.Başından son sayfasına kadar okudum,çeşitli notlar aldım.Okul açılınca uygulayacağım inşallah.Ayrıca forumdaki konuşmaları çıkarıp etkinlikleri madde madde yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Memleketimde bu kadar ince düşünceli arkadaşın olması beni mutlu ediyor.Hepimize iyi çalışmalar...


gulsah-sahin
Memur
19 Ağustos 2007 22:10

çok güzel ve anlamlı bir konu hocam tesk edrim..biz bir köy okuluyuz..bütün öğrencilerimizin evine aile ziyareti yaparız ve hediyeler götürrüz...kermes düzenleriz ögrencilerimizin yaptıkları el işleri ile...ve en önemlisi öğrencilerimizin uğrasıyla yasasın okulumuz kampanyasına okulumuzu tamir ettirdik..

ben öğrencilerimi çok seviyorum


zekisey
Aday Memur
20 Ağustos 2007 09:42

Merhaba,

Bizim Fen bilgisi öğretmenlerimiz 2.dönemin başında ilk iki yazılıda her sınıftan en yüksek not alan 3 kişinin "Koç Müzesi" ne götüreleceği açıklandı ve iyi not alanlar götürüldü.

İngilizce öğretmenlerimiz de benzer bir uygulamayla ders durumu ve yazılı notları iyi olan öğrencileri "English planet(İngilizce gezegeni)" isimli bir kulüpte topladılar ve İngilizce oyunlar(skeç) oynattılar.BU oyunlar da zaman zaman sergilendi.Gayet güzel olmuştu.


idealist61
Aday Memur
21 Ağustos 2007 23:49

Arkadaşlar önerilerinizi ve uygulamalarınızı okudum.İlgimi çeken uygulamaları not aldım.Yeni öğretim yılına hazırlanırken yararlanacağım.Tüm paylaşımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim


06fatih06
Başbakan Müsteşarı
25 Ağustos 2007 12:12

slm arkadaşlar,

ben 84,67 ile sözleşmeli atandım. kadro galiba en son 84,722 de kaldı. şubatta bana kadro gelirmi. yardımcı olursanız teşekkür ederim.


muallimakif
Aday Memur
26 Ağustos 2007 08:49

Herkese kolay gelsin,

Geçen eğitim-öğretim yılında yaptığım çalışmaları yazayım;

birinci sınıf okuttum, sınıfıma dizüstü, projektör, ses çihazı ve eğitim yazılımları aldım, süper oldu; okuma-yazma kolay oldu.


zekisey
Aday Memur
28 Ağustos 2007 16:52

"muallimakif"öğretmenim merhaba,

Çalışmalarınızın başarılı olduğuna eminim.Umarım hep böyle olur.Sizden ricam kullandığınız eğitim yazılımlarını bize de bildirmeniz.Hem fiyat olarak hem de başarılı olması açısından önerdiğiniz yazılımlar olursa teşekkür ederim.


oskayra
Aday Memur
29 Ağustos 2007 21:47

fen ve teknoloji derslerinin eğer varsa laboratuarda uygulamalı olarak işlenmesi özellikle yeni sistemle etkinliklere alışkın öğrencilerin verimini artırıyor.çok basit deney ve gösteriler internet kaynakları ile hazırlanmış sunumlar biraz emek istiyor ama sonuç herşeye değer... fen dersinde ve fen öğretiminde üniversitedeki hocalarımızla iş birliği ile çalışmak isterim.bu paylaşımların daha işlevsel olacağı platformlara ihtiyacımız var.


yaman07
Yasaklı
03 Eylül 2007 10:27

ben antalyada ılköğretım matematık öğretmenıyım

dersın ılk on dakıkasınıoğrencılere susun demek yerıne

dersın ılk ondakıkasını darama oynayarak gecıyoruz oğrencılerın cok hoşuna gıdıyor derse etkınlıkle baslamak.

TAHTANIN SAG VE SOL KOŞELERINE DERSIN ADI TARIH YERINE DERSLE ILGILI GUZEL SOZLER YAZDIRIYORUM.OĞRENCILER KENDISI URETIYOR BU SOZLERI IÇELERINDE GUZEL OLANLARI,MATEMATIK PANOSU YAPTIRDIM OKULA ORDA SERGILIYORUM PANAYA HER HAFATA ODULLU SORU YAZIYOR OGRENCILERIN MATEMAtık ılgılı sıırlerını yayınlıyorum öğrencıler yaptıgı calışmaların yayınlaması cok hoşuna gıdıyor basarılarını artırıyor.BU SENE SERGI ACACAM VE TIYOTRA OYNATACAM MATEMATIKLE ILGILI


Mualllim
Aday Memur
04 Eylül 2007 09:58

Geçen yıl bende sınıfımda eğitim yazılımları kullandım.Uygun eğitim yazılımları sormuş bir arkadaşımız. 1.sınıf için ilk defa kullandığım ve çok memnun kaldığım "Nasreddin Hoca ile Okuma Yazma Öğreniyorum" eğitim yazılımını tavsiye ederim.1. sınıf müfredatını baştan sona birebir uygulamışlar.Neredeyse başka kaynak kullanmadım diyebilirim.Zaten bu programda sınıf öğretmenleri tarafından hazırlanmış ve bakanlık tarafındanda ödüllendirilmiş.İçinde çıktı alıp kullanabileceğiniz çalışma sayfalarıda var.Bence güzel bir çalışma olmuş.Hatta sınıf seviyesinin altında olan öğrencilerime aldırttım.Çok kısa bir zamanda sınıf seviyesini yakaladılar.Eğer evinde bilgisayarı olan öğrencileriniz varsa sene başından aldırın.Çok büyük bir kolaylık sağlıyor.


akvbs
Kapalı
06 Eylül 2007 11:14

eğitim alanında her türlü yardımlaşma için ben hazırım saygılarımla


sachlar
Kapalı
08 Eylül 2007 10:45

bu kadar muhteşem fikir beni inanılaz duygulandırdı. ben de birkaçbişey eklemek istiyorum;(ben branş-ingilizce- öğretmeniyim)

1. sınıfımda baba isimleriyle alay etmek moda idi. buna devam edenlere para cezası uygulamayı uygun gördü sınıfım.toplanan parayla doğumgünü gelenlere hediyeler alıyoruz. sonuç olarak ir velim kızının ona süpriz doğumgünü kutlaması yaptığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

inananın öğrencilerimin aasında doğum tarihini bilmeyenler vardı çünkü ailesi iç kutlamamış :(

2. okulumuzda münazara takımı kurduk fen öğretmeni arkadaşım ile. tüm yarıyıl tatili boyunca hazırlandık. öğretmen arkadaşlardan topladığımız paralarla-okulumuz varoş bir bölgede ama 3 km sonra lüks içinde bir yaşam var-seyirci olarak aldığımız öğrencilerle beraber hepsini mac donalds a yarışma sonrası ödül olarak götürdük. bu öğrenciler her seferinde sınıflarının iyi öğrencileri olarak seçildi ve diğer yaşamı görerek çalışma azmi gelsin diye bu uygulamaya dahil edildiler. sonuç olarak 3 tur geçebildik ve toplam 90 öğrenci bu uygulamalarda yer aldı. diğer öğrencilere haksızlık diye düşünmek yerine en azından üçünü dördünü kazansak kardır diye bakmayı uygun buluyorum.

3.sınıfıma iyikilerimiz ve keşkelerimiz panosu yaptım. sahip olamadıkları şeyler için üzülmektense sahip oldukları için sevinmeyi öğretmeyi hedefledim.

4.heryıl mezun olan 8.lerimiz için okul salonunda mezuniyet düzenliyoruz çünkü salon kiralayacak paramız yok ve tüm öğrencileri bu organizasyona katmak istiyoruz.


sachlar
Kapalı
08 Eylül 2007 11:32

5. oks hazırlık test kitapları topladık öğrencilerimize belirli zaman dilimlerinde bu kitapları dağıtıp sonra diğerleriyle değiş tokuş yaptırıyoruz. dersanelerden burs bulmaya çalışıyoruz.

6.sınıfımda çalışma grupları oluşturdum tüm derslerinde bu gruplar birbirlerinden faydalanabiliyorlar....

keşke daha çok imkanmız olsa da daha çok şey yapabilsek.sınıflarımızın panolarını kendi topladığımız paralarla tamamlayabildik...ve inanın komple bir ekip ruhu filan da yok birkaç kişinin bireysel çabasıyla yapıyoruz bunları!


*gülce*
Genel Müdür
08 Eylül 2007 21:47

Pazartesi 1. sınıflar ve anasıfı başlayacak.

Ben branş öğretmeniyim.

Ama onlar sınıftayken ,dağınık saçlı bir kukla buldum evde,onunla sınıfa,sınıfın sakar öğrencisi gibi girmeyi düşünüyorum :))

Sınıf öğretmenlerine fikrimi açmadan değil tabii ki.Sürpriz yeni miniklere olacak.

Daha önce kukla yaptırmıştım iş eğitimi dersinde 8. sınıflara,1.sınıflar onlarla gerçek kişilermiş gibi konuşmuşlardı.

Ama biraz ürküyorum.Çocuklar sürpriz dolu ne de olsa.

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi