Editörler : "eskiyara"Pangaea
«17181920212223242526272829

kepsutlu
Aday Memur
09 Eylül 2007 17:09

Bizler de çevre ile ilgili çalışma yaptık.her hafta en çok atık pil, karton ve pet toplayan öğrencileri kol saati ile, en çok toplayan sınıfları da duvar saati ile ödüllendirdik. Okulumuz ve çevresi temiz oldu.Yapılan çalışmaları

www.hacerozerioo.k12.tr adresinde görebilirsiniz.

yaman07
Yasaklı
11 Eylül 2007 21:29

okulda matematık panosu

okuldergısı

derslere gırıste drama oyntama konuyka ıgılı

guzel sozler yazama tahtaya dersle ılkgılı

13 Eylül 2007 16:57

ben bir masal kutusu yaptım.çocuklar kendilerinin yazdıkları masalları bu kutuya atıyorlardı .daha sonra her küme kutudan bir masal seçip bunu dramalaştırıyorlardı .çocıkların çok hoşuna gitti anlama, anlatma, yazma ve drama gibi alanlarda kendilerini gliştirebilmelerine yardımcı olacağını düşünüyorum

darkinlife
Aday Memur
17 Eylül 2007 19:41

Arkadaşlar ben Tutum Yatırım ve Türk malları haftasını velilerimle birlikte kutluyorum.Sıraları birleştirerek kocaman bir masa oluşturuyoruz.Herkes evden yapıp getirdiği yiyecekleri servis yapıyor.

Öğrencilerim için fon kartonundan süslü şapkalar yapıyorum.Elişi kağıtlarıyla,yapma çiçeklerle süslüyorum.Bol bol fotoğraf çektiriyoruz.Bu fotoğrafları yıl sonu gecesinde slayt sunusu olarak izletiyorum Güzel bir anı oluyor.Bir de müzik eşliğinde minikleri oynatıyoruz.Çok eğleniyoruz..

kamilsarizeybek
Aday Memur
22 Eylül 2007 13:15

Çok güzel fikirler var bayıldım. Herkese teşekkürler. Benim eşimde sınıfında 4-5 okuturken sınavlarda il derecesi yapanlara okul forması alıyor ve o öğrenciyle başbaşa piknik yapıyor veya yemeğe gidiyordu. Sınıf inanılmaz derecede coşuyordu ödül için. Ayrıca sınıfın gerisinden takip eden öğrencilere gönüllü arkadaş edindirip evlerde birlikte ders çalışmalarını sağladı. Sene sonunda başarısız olan öğrenci kalmadı. Birde sınıfta her öğrencinin isminin bulunduğu küçük kutucuklar yaptı, okudukları kitap isimlerini ve küçük özetlerini oraya bıraktılar. Sene sonunda en çok okuyanlara çeşitli ödüller verdi. Kitap kurdu oldular.

dünya_55
Şef
22 Eylül 2007 19:38

gerçekten harika bi başlık bu ve ilk defa denk geliyorum kendimden utanarak söylüyorum bunu. çok ii fikirler var. hepinize teşekkürler ben de 5.sınıfları okuturken gezegenleri güneş sistemine uygun bi şekilde yerleştirdim tavandan sarkan gezegenler sınıfa ayrı bi hava kattı herşeyi bırakın benim bile ezbere söyleyemediğim gezegenleri şimdi tüm öğrencilerim biliyorlar bu arada ben de öğrendim hanii

bi de pano sıkıntısı yaşıyorduk beyaz eşya satan bi yerden köpük aldın sınıfımda kümeler vardı ve herbirine bi köpük yani pano verdik hergün yenilenen küme panoları çocukların çok hoşuna gidiyordu bilmiyorum deneyebilirsiniz

hepinize kolay gelsin arkadaşlar

aersoz1
Aday Memur
24 Eylül 2007 13:54

Başarılı olacağına inandığınız öğrencileri bulunduğunuz yerdeki kariyer sahibi insanlarla tanıştırır ve onlarla biraz vakit geçirmelerini sağlarsanız işe yarıyor.

ıng_24
Yasaklı
29 Eylül 2007 23:44

biz de yibo öğretmenleri olarak fitrelerimizi öğrencilerin ihtiyaçları için kullanacağız

congrati
Aday Memur
01 Ekim 2007 17:15

öyle güzel uygulamalar var ki aslında ama uygulayamıyorum hiçbiriniiiii...:((( imkanlar yetersiz, sınıflar kalabalık...

ebruturkmen34
Aday Memur
01 Ekim 2007 22:44

işini iyi yaptığına inanan ama yine de görev yaptığı bölgede öğrencilerin okuma gibi bir ideali olmaması sonucunda yeterince verici olamadığına inanan bir öğretmene ne önerirsiniz?Çocukların ufku çok dar.Çevre ve aile çocuğun gelişmesine engel.Burda hala kız çocukları okula yollanmıyor.Eğitim seviyesi ne yazı ki çok düşük.Çocukları kazanamıyoruz.Buralı öğretmen arkadaşlar ve idareciler ne yazık ki duygusal davranıp diploma verelim diyerek eğitim ve öğretimi geçiştirme zihniyetindeler.

*uzra*
Şef
09 Ekim 2007 10:40

sayın arkadaşlar bu güzel uygulamalrın hemen hepsini okudum.ben yeni başladım ve yazdıklarınız çok işime yaradı çok teşşekür ederim hepinizin eline sağlık.ancak çoğunu uygulayamıyorum çünkü sınıflarım 60 kişilik ne yazık ki!!bende güzzel uygulamalar bulursam sizinle paylaşacağım..hoşçakalın...

memetkaymaz
Aday Memur
12 Ekim 2007 20:23

arkadaşlar. kısa bir süre sonra yepyeni uygulamalarla aranızda olacağım. hepinize, işini iyi yapan, memeleket sevdasıyla dopdolu arkadaşlarımın hepsine kolay gelsin diyorum.

çok güzel dönütler sağlıyorum bu başlıktan.

katılımın daha fazla olması dileğiyle.

yüxexses
Yasaklı
24 Ekim 2007 14:38

demek istediğim olumlu davranış geliştirmek için cezada kitap okuma cezası verilmesi ne kadar doğru

zehraltan
Aday Memur
24 Ekim 2007 19:35

İlçemizde geçen yıl yapılan bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Yaşadığımız yer küçük bir ilçe. Öğrenci ailelerimizin çoğunun maddi gücü yetersiz. Çocuklarımız yokluklar içerisinde büyüyor. Bir çoğu bilgisayarla ilk kez okulda bilgisayar dersinde tanışıyor. Okululumuzun interneti bir türlü bağlanamadığından internetten haberleri bile yok. Buna karşılık geçen yıl ilçe kaymakamlığımız öncülüğünde milli eğitim müdürlüğümüzü de katkısıyla başarılı öğrenciler için bir çalışma odası oluşturuldu. Fakat basit bir oda değil bu. Her öğrenci için bir adet bilgisayar ve internet bağlantısı, akıllı tahta (çok acayip bişey akıl almıyor), projeksiyon aleti, müzik seti, dinlenebilmeleri ve sohbet edebilmeleri için oturma köşesi ve hatta istedikleri zaman çay vs. içebilmeleri için kettle bile bulunuyordu. Ayrıca oda oldukça şık ve zevkli döşetilmişti. Yine bazı öğretmen arkadaşlarımız bu öğrencilerle yine bu odada etüt yapıyorlar ders çalışmalarına yardım ediyorlardı. Ve işin en güzel tarafı Öğrecilerimiz bu odayı istedikleri kadar kullanabiliyorlardı. Belirli bir saati yoktu. Orada istedikleri kadar zaman geçiriyorlardı. Bu yıl henüz uygulanmadı ama çalışma odası hala aynı duruyor. Önümüzdeki günlerde kullanmaya başlarlar umarım. Bu çok güzel bir uygulama olmuştu. Fakat herkesin kolaylıkla yapabileceği bişey değil. Büyük bir yatırım gerektiriyor. Ve herhangi bir okulun bunu kolayca yapabilceğini sanmıyorum. Keşke öğrencilerin yokluklar içinde okuduğu her yerde böyle bir çalışma yapılabilse...

ibrahim559
Şef
25 Ekim 2007 20:12

Değerli meslektaşlarım Ortak Değerlendirme Fikrimiz ilk meyvelerini verdi,İzmir Pınarbaşı R.Turhan İ.Ö.Okulundan Duygu TÜRKMEN 3-A sınıfıyla ve Çankırı Korgun İ.Ö.Okulundan Şenay KURT yine 3-A SINIFIYLA ortak değerlendirmemizekatıldı ve değerlendirme sonuçları gerçekten heyecan verici.Sonuçlara www.idealistogreetmenler.com sitesi "önce eğiitm" sayfasında ulaşmanız mümkün.Eğer siz de bu ortak değerlendirmeye katılmak istiyorsanız henüz kalmış sayılmassınız.Sitedeki açıklamalar doğrultusunda ortak değerlendirmeye katılmanız mümkündür.En içten sevgi ve saygılarımla.

ksolhan
Memur
26 Ekim 2007 22:10

bütün sayfaları okuyamadım.ik defa gördüm bu sayfayı.heyecanla bende bir uygulamamızdan bahsetmek istiyorum;

okulumuzda branş sınıf uygulamasına geçtik. harika işler yapılmaya başlandı.her branş öğretmenimize ayrı bir sınıf ayırdık. bir kasaba okulu olarak kusursuz uygulandığı söylenemez ama yinede sizlerinde uygulamasını tavsiye ediyorum.en azında fen ve ingilizce dersleri için bile olabilir.saygılar...

ksolhan
Memur
28 Ekim 2007 18:08

okulumuzun izcileri kağıt geri dönüşümü için okulun belirli yerlerine kutular koydular. temizlik ve ağaç sevgisi konularında epeyce yol alındı.

aynı zamanda belediyemizden arsa tahsisi talep ettik okul adına orman ağaçlık oluşturma çabalarımız var.kasaba okulu olarak ilçedeki izcileride bu konuda teşvik ettik.umarım sizler gibi başarılı olabiliriz

saygılar...

ksolhan
Memur
29 Ekim 2007 17:27

arkadaşlar paylaşım başlığınızı bir yıl gecikmeli yakalayabldim.açıkcası utanıyor ve üzülüyorum.sizlerden bilen varsa avrupa birlği proje hazırlama basamaklarını öğrenmek istiyorum.uzun zamandır araştırıyorum,elle tutulur birşey öğrenemedim henüz.

saygılarla...

cibi
Aday Memur
05 Kasım 2007 01:18

mrblar sevgili öğretmenlerim.ben Safinazı Kurtaralım adlı bir oyun tasarladım. çocuklara Kaba Sakalın Safinazı kaçırıp bir kaleye hapsettiğini,Temel'in onu kurtarabilmesi için soracağım soruları bilmeleri gerektiğini söyledim.

Soracağım sorular üniteyle ilgili sorulardı.bir nevi sözlü sınavdı bu.

Safinaz,Temel Reis ve Kaba Sakal'ın resimlerini bulup altlarına karton yapıştırdım(yırtılmamaları için). ayrıca bir tane kale, köprü, bir tane ağaç, deniz, ateş çukuru, canavar ve bunun gibi bazı resimler buldum.Bunlar Temel'in Safinaz'ı kurtarabilmesi için geçeceği bazı engellerdi.bir tane de anahtar resmi buldum.bu anahtarı agacın üstüne yapıştırdım.bu anahtar kalenin anahtarıydı.

Safinaz'ı sadece kafası görünecek şekilde kalenin üstüne yapıştırdım.sonra kaleyi yazı tahtasının sol üst köşesine yapıştırdım.kalenin önüne de canavarı yapıştırdım.sonra tahtaya virajlı bir yol çizdim.engelleri (ateş çukuru vb.)belli aralıklarla yola yerleştirdim.

sonra soruları sormaya başladım.soruyu bilince ilk engeli(mesela ateş çukuru) aştı.tüm soruları bilince de Safinaz kurtuldu.bu arada Temel resmini soru sorduğum çocğun eline verdim.

Bu oyun sayesinde çocuklar sözlü olmak için can atıyorlar ve de soruları bilmek için daha çok çalışıyorlar.

ilkergul
Daire Başkanı
11 Kasım 2007 23:22

Merhabalar..

Lütfen bu konuda duyarlı olalım ve bu yazıyı tanıdıklarımıza ve duyarlılığına inandığımız herkese yollayım.

Afyonkarahisar Koçyatağı Köyü Şehit Mevlüt Daldal İlköğretimokulu'nda birleştirilmiş sınıflarda öğrenim gören ve yoksullukla boğuşan öğrenciler için '' minik gülüşler büyük umutlar'' diyerek bir yardım kampanyası başlatmış bulunuyoruz..

Orada görevli olan öğretmen Arkadaşımız Sn Firdevs SARIKAYA bize ulaşarak köyde yaşayan nüfusun yoksul ve işsiz olduğunu, bu nedenlede çocuklarının temel ihtiyaçlarını ( giysi ve kırtasiye) gidermekte sıkıntı yaşadıklarını belirterek çevremizdeki duyarlı insanların bu konuda yardımını istedi..

Bizde, öğretmenliğin sadece ders verip maaş almak olmadığını, gerektiğinde bir anne bir baba olmak gerektiğini hatırlatan arkadaşımıza elimizden geleni yapacağımızın sözünü vererek bu duyarlılığında yalnız olmadığını belirttik.. Şimdi sizlerden de aynı duyarlılığı göstermenizi ve ''minik gülücüklere büyük umutlar'' katmanızı bekliyoruz...

Duyarlılığınız İçin Hepinize Teşekkürler...

iletişim

Afyonkarahisar Koçyatağı Köyü

Şehit Mevlüt Daldal İlköğretimokulu

Firdevs SARIKAYA

0 272 729 1270 ( okulun numarası )

NOT: Sadece giysi ve kırtasiye yardımı yapılmasını öngördük.. Para yardımı yapılmayacak.. Nedeni ise okul hesabına yatacak olan paraların öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılmama olasılığıdır.. Direk yardımın daha etkili ve yerinde olacağı kanısında olmamız.. Bütün yardımlar Kargo aracılığı ile okula yapılması gerekmektedir..

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi