Editörler : gubaz"eskiyara"
«17181920212223242526272829

emine5031
Aday Memur
15 Kasım 2007 21:30

MESLEK LİSESİNDE GÖREV YAPANLAR İÇİN...

merhaba dikkatle sayfaları okuyorum ve guzel notlar aldım ama çoğunluk ilköğretime hitap ediyo. ticaret meslek lisesinde görev yapıyorum ve yeni atandım.rehberi olduğum sınıfta merkeze bir çalışkan öğrenciyi alarak gruplar oluşturdum.pilot olarak seçtiğim 2 dersten ortalamarını alıp en yuksek ortalamayı sağlayan grubu ödullendiricem ancak ödul olarak ne kullanmam gerektiği konusunda kararsızım.lisemiz ilçede.bir çok etkinşlikten mahrumuz.ve öğrencilerin maddi imkanları kısıtlı. eğer varsa farklı fikirleriniz takip ediyorum.saygılar.


denfir1
Aday Memur
21 Kasım 2007 16:40

arkadaşım www.plandunyasi.com da eğitimle ilgili aradıklarını bulabilirsin


bayrakdar20
Memur
25 Kasım 2007 15:44

hımmmmm


ender_arslanturk
Yasaklı
11 Aralık 2007 14:12

Türkiyemiz hakkında herşeyi bu programda bulabilirsiniz...

Kurulum yok, veritabanı yok. Sadece Turkiye.exe uygulamasından oluşmaktadır.

Slayt ve Detaylı Bilgi: http://www.enderarslanturk.com.tr/default.asp

Direk İndirmek için : http://www.enderaRslanturk.com.tr/ZIP/Turkiye.zip


zehraltan
Aday Memur
19 Aralık 2007 14:35

24 kasımda bu başlıkta ilçemizde yapılan güzel bir uygulamayı anlatmıştım. Ama daha ben yeni entere basmıştım ki. kaymakamlık tarafından oluşturulan bu oda esrarengiz bir şekilde boşaltıldı. ve başka bir okula nakledildi. sebebini ilçede bulunan herkes biliyor ama ben burada açık açık yazmak istemiyorum. ne diyelim güzel bir uygulamaydı kısa sürdü. inşallah yeni okulunda başarıya ulaşır.İşin asıl ilginç yanı o odadaki eşyalar okul demirbaşlarına kayıtlıydı. öyle alıp gittiler idarecilerimizde arkalarından el salladı. bu nasıl iştir anlamadım. herhelde 1000 öğrencilik okulumuza yetersiz geldiği için 100 öğrencisi olan bir okula göndermeye karar verdiler. sağlık olsun.


Antiope
Memur
19 Aralık 2007 15:53

Hepinize çok teşekkür ediyorum... Gerçekten uygulayabileceğim fikirleri not aldım ve heyecan duyuyorum şu anda... Uygulamalardan önce sınıfın durumunu anlatmak istiyorum.. 4.sınıfları okutuyorum... Hakkari merkezdeyim... 3. sınıfın 2. dönemi aldığım sınıf okulun en haşarı sınıfı aşmamız gereken çok problemimiz vardı başlarda.32 kişilik bir sınıfım var en büyük problem ise Türkçe...Sözü fazla uzatmadan uygulamalara geçmek istiyorum..

Türkçe:Sınıfın bir duvarını olduğu gibi Türkçe için ayırdık.. Her üniteyle ilgili Resim yazı şiir konuyla alakalı olabilecek herşey toplanıyor... Tema başlarında. Ve düzenlenip okunarak Duvara yapıştırılıyor... Başlarda ben yapıyordum. Ama daha sonra öğrenciler bu görevi benden aldılar. Şimdi Bir duvarda 6 farklı konu bulunuyor ve çocuklar bu konuları sürekli gördükleri için daha çok akıllarında kalıyor.. Arada bir de sorular sorulduğunda ipucu olarak kullanıyorlar. Dilbilgisi köşesi yapıldı. Dilbilgisi ağacımız var .. Sıfat zamir gibi türleri öğrenirken kelime kartları hazırlanıyor karışık bir şekilde ağaca asılıyor. Öğrencilerden bu kelimeleri ayırmaları isteniyor.. Teneffüs oyunları adını verdim. Oyun olduğunu düşündükleri için sürekli başındalar. Ama dilgilgisi konuları için iyi sonuçlar aldım.

Fen ve teknoloji: İki uygulama yaptım bir bilim köşesi Bilim adamları ile ilgili her türlü şey buraya yansıtılıyor. Bu ders müfredatı içinde olmayan ama genel kültür bilgisi vermeyi amaçlıyorum. oldukça dikkat çekti çünkü bilim çocuk ve bilim teknik oyun kartları ve kendi hazırladığım resimli kartlar ile tamamlayabilecekleri bir bulmacada ekledim. Örneğin;Edisonun keşfettiği şeyler nelerdir? Ya da güneş sistemi gezegenleri nelerdir gibi basit soruları görsellikle tamamlamaları isteniyor. teneffüs oyunları Deneyler laboratuarımız olmadığı için sınıfta yapılıyor. Ama mümkün mertebe deneylere temas etmelerini sağlamaya çalışıyorum.

Sosyal bilgiler: Sosyal bilgiler panosu sosyal bilgiler dersinde konu öğretmeninin(öğrenci)derse öğretmen gibi girmesiyle başlıyor. konuyu anlatıyor posterini hazırlıyor ve soruları sınıfa sorup cevaplandıktan sonra ödev olarak veriyor. Sonra dersi bana devrediyor. Soru cevap yöntemiyle konu tekrarı alındıktan sonra konu öğretmenimle birlikte ders bitiriliyor. (Sizi taklit ettikleri için kendinizi görüyorsunuz) Ayrıca Atatürk köşesi türkiye haritası Şeklinde bir çerçeve içinde ana panoda yer alıyor. Tavanımızda yönler materyali duruyor.

Matematik: Pano çalışmaktan hoşlanmadığım için yine duvara çalışıldı.. Çocukların 1. ve 2. sınıf eğitimleri eksik olduğu için ritmik sayma ile işe başladık bütün Ritmik sayma tablosunu yıldızlar halinde sıraladık.. ortasında Matematik işaretleri levhasını yerleştirdik Ay şeklinde Gök yüzüne benzetmeye çalıştık. Alt kısmına ise çimenlik görüntüsü verdik. Bir ağacımız daha var üzerinde yeni öğrendiğimiz kavramları yerleştiriyoruz. Örneğin uzunlukları işledik ağacımız uzunlukları anlatıyor.Çİçeklerimiz var her pazartesi çiçeklerimiz bir problem açıyor.

Genel panomuz zümre öğretmenimle birlikte hazırladığımız bir pano oldu .. Genellikle sınıf içi etkinliklerin asıldığı panoya biz daha eğlenceli renkli bir görünüm vermek için sınıf etkinliklerini sınıfta sergiliyoruz sadece.Koridordaki Genel panomuza ise bilim çocuk internet ve national geographic kidsteki işlediğimiz konulardan seçtiğimiz bir temayı uyguluyoruz. ödüllü sorular asıyoruz. Sadece kendi sınıfımızın değil bütün okulun ilgi odağı oldu .. üstünde Abdi Ve ruhi isimli iki iskelet duruyor. Konu seçimlerinde işlediğimiz ünitelerle ilgili materyalleri kullanıyoruz. Öğrencilerim konuları unutmadıkları gibi soranlara cevap verip mutlu oluyorlar. Özgüvenleri yerine geldi.

Sosyal kulüpler ile ilgili görev kartları hazırladık ve kulüplere öğrenciler görev kartlarını boyunlarına takarak gidiyorlar. Büyük bir pano yerine çıkışta bir cep yaptık kartlarınızı alın diyen bir s harfi böylelikle görevlerini öğrendiler.

Bütün kararları sınıfla alıyoruz. Hasta bile olsam Ya da 5 dk geciksem bile nedenini açıklıyor özür diliyorum ... Teşekkür etmek özür dilemek rica etmekten yoksundular.Artık ne mutlu öğrendiler .. Ama sürekli teşekkür etmek biraz yorucu oluyor.

Beyin fırtınası tekniği kullanıyoruz bol bol ... Çocuklar saçmalama saati koydular ismini ... Seviyorlar her şeyden konuşmalarına izin var .. İstediklerini alakalı alakasız konuşuyorlar..sırada oturmuyorlar. Masalarına bağdaş kuruyorlar. Dil gelişimi geri olduğu için yanlışları görmemde bana çok faydası oldu ... Ve birbirlerine tahammül etme sınırlarını zorluyoruz. Biri kalkıp maddenin tanımını verirken öbürü akşam ne yediğinden bahsediyor. Tabi sırayla .. Ya da başının neden ağrıdığından .. kendini kaptıran bir öğrenci babam dün gece kafamı kırdı dedi. Bilgi almak kolaylaşıyor.dinliyorum ve not alıyorum farkettirmeden .

Şimdilik bu kadar ..


serapy37
Aday Memur
21 Aralık 2007 19:47

güncel


forever_06
Şube Müdürü
23 Aralık 2007 01:28

Sevgili öğretmen arkadaşlarım

Forumunuzda bu konu başlığı çok iyi olmuş açanın da katılanlarında ellerine ve yüreklerine sağlık. Ben bir Jandarma Personeliyim. Sizlerden tek bir ricam olacak. Ne eksiğiniz var ise lütfen Jandarma Genel Komutranlığına Bir mektupla bildirmeniz inanın geçte olsa elinize geçecek olan yardımlar hemen olmasada ileride işinize yarayacaktır. Hepinize başarılar dileyerek saygılar sunuyorum.


oyasilit
Aday Memur
23 Aralık 2007 13:01

valla bu paylaşım biz yeni başlayanlar için çok iiyi olur


derya21
Aday Memur
25 Aralık 2007 20:23

:))


uluda
Müsteşar Yardımcısı
25 Aralık 2007 22:53

ÇİÇEKLERİMİZ VAR HER PAZARTESİ ÇİÇEKLERİMİZ PROBLEM AÇIYOR..

Ne inanılmaz bir cümle!

Tebrikler öğretmenim harikasınız bu güzelliği bizimle paylaştığınız için teşekkürler..

Antiope hocam bu yazdığınız metni aynen kopyalayıp ilk öğretmenler kurulunda okuyacağım.

Sonsuz Saygılar..


sosbil38
Aday Memur
27 Aralık 2007 10:41

arkadaşlar bende bir köy okulunda idareciyim bu güzel uygulamaları bizimle paylaşan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum

27 Aralık 2007 17:45

ben ingilizce öğretmeniyim

her sınav sonunda en yüksek notu alan öğrenciye hazırladığım sertifikayı veriyorum tüm sınıfın önünde..

bu konuda ücretsiz sertifika hazırlamaya izin veren birçok site var internette.

bir kağıt belki ama çocuklar için çok önemli ve onu almak için sıkı çalışıyorlar bu da iyi bir motivasyon oluyor onlar için..:)


efsane64
Aday Memur
01 Ocak 2008 18:21

Ben sosyal bilgiler öğretmeniyim.

Ben de öğrencileri teşvik etmesi amacıyla sınavdan en yüksek alan öğrenciye ödül veriyorum, okulda diğer öğrt. buna benzer uygulamalar yapıyor öğrencilerin başarısını arttırmada etkili olacağını düşünüyorum.


mecaA
Aday Memur
01 Ocak 2008 23:13

Başlığı yeni keşfettim, özellikle biz yeni öğretmenler için çok yararlı bir başlık. okulumda uygulayabileceklerimi not alıyorum. Bu başlığa katkısı olan tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Bende naçizane bir uygulamamı paylaşmak istiyorum. Öğrencilerimle ilçe kütüphanesine gidip hep beraber üye olduk. Birer kitap alarak döndük. Bazı derslerimizde kitap özetleri ve kitap tavsiyeleri yapıyoruz.

Bazı derslerimde de not barajı belirleyip barajı aşan öğrencilerimle yemeğe gidiyoruz. Buda onlar için bir ödül oluyor. Herkese iyi geceler...


cybermen
Genel Müdür
03 Ocak 2008 00:41

Nöbetçi olduğumuz zaman zaman gelmeyen öğretmenerin yerine de derse giriyoruz.

Din Kültürü dersinde VCD izlettirilebilir ve öğrencilerin hayattan vereceği örneklerle zenginleştirilebilir.

İngilizce de kelime tenisi adını verdiğim bir oyun oynattım. Rasgele seçilen iki öğrenciden biri bir kelime söylüyor. Diğeri ise söylenen kelimenin son harfiyle başlayan bir kelime söylüyor. Kelime dağarcığını zenginleştiriyor. Sınıf seviyelerine göre son iki harfle başlama şeklide zorlaştırılabbilir. Elenen öğrenci yerine oturup başkasıyla devam ediyor.

Türkçe de öğrencilerden birbirlerine okudukları kitapların özetini anlatmaları istenebilir. Ayrıca her gün tahtaya bir şiir yazılabilir. Okuma listesi olarak panoya tavsiye kitaplar asılabilir. Tahtaya hergün 10 yeni kelime ve anlamı yazılabilir. Öğrencilerden bunlarla cümle kurmaları istenebilir. Yine kelime tenisi oynatılabilir.(zorlaştırılarak) En fazla kelime bilen ödüllendirilebilir. En fazla sıfat yazan.....Kendi öykülerini yazmaları yada hayallerindeki kahramanların öykülerini yazmaları istenebilir.

Matematik ve Fen de öğrencilerin soruları yeniden ve kendi belirledikleri şekilde kendi rakamlarıyla yazmaları istenerek seçilenler sınıfta çözdürülebilir.

Teknoloji ve Tasarım dünden bugüne bazı eşya veya ürünlerin değişim ve gelişimini araştırmaları öğrencilerden istenebilir.

Ayrıca ayın öğrencisi, ayın sınıfı gibi uygulamalarda yaptık.

Derse hazır gelmeyenlere bir daha derse hazır geleceğim diye arkalı önlü 1 sayfa yazı yazdırılabilir.


tam-isa-bet
Aday Memur
05 Ocak 2008 23:55

saygıdeğer öğretmenlerim forumu bastan sona okudum yaratıcı fikirler güzel uygulamalar. geleceğe daha bir umutla bakıyorum artık tesekkürler.

Çorbada tuzumuz olsun..

1- ben Türkçe öğretmeniyim her dersin ilk 5 dk'sını günün konusmacısı uygulamasına ayırdım. sınıfa bir konuşma kürsüsü koydum kürsünün adını öğrenciler koydu "sözün doğrusu" konusmacılar liste sırasına gore istedikleri konularda hazırlık yaparak konusma yapıyorlar. Cok yararlı konulara degınıyorlar zamanla bazen tartışmalar uzayabiliyor düzeyli ve önemli gördüklerime mudahil olmuyorum. İlginç bir trajedi yaşadık bu konuya isabet oldu.. öğrencilerimden biri konu olarak bisiklet kullanırken dikkat etmemiz gereken noktaları secmişti. konusmasını yaptı. bir arkadası cok ıyı bsiklet kullandıgını ve ellerini bırakarak dahi cesitli hareketler yaptıgını soyledi. tum sınıfı karsısına aldı ve yaptıgının yanlış olmadıgını savundu. bu öğrencimiz o dersten bir hafta sonra okulun önünde bisiklete binerken arabaya carpıldı. hastaneye kaldırıldı cok sukur 15 dikişle atlattı.. cocuklar bu uygulamanın onemini kavradılar ogretmenim bize karsı gelmişti düşüncesini degıstırememiştik dediler..(paylasmak istedim) ogrencilerin severek katıldıkları güzel bir uygulama..

2- sınıfımda heterojen takımlar (Temel Öğretim Takımı) kurdum yıldız ogrencilerimi takım kaptanı olarak gorevlendirdim. takım kaptanları arkadaslarının calışmalarını takip ediyor zorlandıkları noktalarda yardımcı oluyor. ogrencilerim artık soruları ilk olarak takım kaptanlarına soruyorlar. odevlerini birlikte yapıyorlar takımlarının basarısını artırmak ıcın calışıyorlar. hem katılım hem paylaşım acısından cok faydasını gordum.

3- ogrencilerim gruplar halinde, bugune dek görülmemiş eşi benzeri olmayan bir kahraman resmedip özelliklerini de kendileri belirliyorlar. daha sonra kahramanı bu yaratık olan bir masal yazarak masalı kahramanlarının resimleriyle resimlendiriyorlar. ben performans gorevi olarak istiyorum %100 öğrenciye ait cok guzel calışmalar geliyor..daha sonra sergılıyoruz bu masalları.. ileride imkan bulabilirsem kendi imkanlarımızla basılı kitap haline getireceğim cok güzel olanları bazı yayın evlerine gondermeyi düşünüyorum.

4- bu sene "2008 Uluslar Arası Dünya Yılı" okul koridorlarına içi boş dünyalar yerleştirmeyi düşünüyoruz :) adları "cocukların dünyası" "hayal dünyası" "masal dünyası" "öğretmenlerin dünyası" "bizim dünyamız" vb. içi boş olarak yerleştirdiğimiz bu dünyaları çocuklarımızdan öğretmenlerimizeden kısacası herkesten doldurmalarını isteyeceğiz. çok güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum.

5- okulumuzda Türkçemizi Koruma Timi (TKT) adı altında bir takım kurduk bu tim üyeleri yakalarında tanıtım kartı ve üstünde TKT yazan siyah kartonlar tasıyor, üyelerimiz okul ve sınıf panolarını denetleyerek dil hatası yapılan ve Türkçesi yaygınken yabancı karsılığı kullanılan kelimelerin kullanıldıgı metinleri karartıyor :) öğrencilerimin hem panolara hem de dil ve anlatım kurallarına ilgilerinin arttıgını gözlemliyorum.

biraz uzun oldu affınıza sıgınıyorum daha sonra devam etmek üzere hepinize saygılar sunuyorum..

sabır, umut ve geleceğe.. sevgiyle kalın


tam-isa-bet
Aday Memur
06 Ocak 2008 00:00

yazım hataları noktalama eksiklikleri için özür dilerim.. zira forumu bastan sona taramak hem zihnimi hem gözlerimi hayli yordu. anlayışınıza sıgınıyorum.


öğrenen
Aday Memur
08 Ocak 2008 23:58

Ne kadar yeni gelecek okuyanlara bilmiyorum ama ben de bir kaç uygulamamı paylaşmak istedim.

Velileri bilinçlendirmek gerktiğini düşünerek, rehberlik yaptığım sınıf velilerini bilgilendirmek için fotokopileri(bazen bir gazete köşe yazısı bile oluyor) öğrencilerle, velilere göndererek kağıtların arkasını imzalattırak öğrenciden geri alıyorum.Aynı kağıdı dolaştırıyorum genelde.En azından öğrenci velisini bir şeyler okurken görmüş oluyor.

Sınıfta küfürsüz konuşan, arkadaşlarına yardım eden,kavga etmeyen yani özetle olumlu davranış gösteren öğrenciyi sınıfla her 15 günde bir seçiyoruz ve madalyon veriyoruz.Aynı madalyon iyi davranış gösteren öğrencileri dolaşıyor.

Bir de bir arakadaştan aylık çalışma planı formu almıştım.Bu formda öğrencinin okul dışında ferdi bakımından, evde yatağını toplamasına, ders çalışma süresine , kitap okumasına kadar veli haftalık kontrol yapıp öğretmene gönderiyor öğretmen görüşlerini yazıp veliye gönderiyor.Bir ay sonra olumlu davranış gösteren ve plana uyan öğrenci tesbit edilip ödüllendiriliyor.

Tüm meslektaşlarıma başarılar..


ali karadayı
Müsteşar
09 Ocak 2008 22:23

9. sınıflarda sınıf içi veya sınıflar arası münazara yapılması.. Alan seçimi konusunda.. 15 yaş alan seçimiiçin çok erken, alan seçimi ise sonraki bütün hayatı etkiliyor.. Örenciler konuyu hazırlarken alanların kapsamını ve hayatlarını nasıl etkilyeceğini daha iyi öğrenmiş olurlar.

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi