Editörler : gubaz"eskiyara"
«17181920212223242526272829

fırtına27
Memur
15 Ocak 2008 16:01

Merhaba Arkadaşlar ben din k. ve Ahlak B. öğretmeniyim. Bende öğrencilerime bir site kurdum.Öğrenciler bu siteden hem bütün ders notlarını görebiliyor, hemde din dersi ile ilgili güzel bilgilere ulaşabiliyorlar.Ayrıca Namaz nasıl kılınır, israf , ve kısa sürelerin okunmasıyla ilgili cd ler kopyalayıp girdiğim bütün sınıflarda dağıttım.Ayrıca laptop bilgisayarımla yarınki derse çeşitli sunular hazırlayarak giriyorum. böyle derse girmek çok etkili oluyor.Site örneğimi görmek isteyenler için www.yahyakaraoglan.tr.gg site kurulması konusunda yardımcı olabilirim.tamamen ücretsizdir.:)

serde81
Aday Memur
19 Ocak 2008 22:36

Ben de yeni gördüm bu baslığı.Benim gibi İlköğretim 1. sınıf okutan öğretmenlere davranış geliştirmeleri ile ilgili cok basit şeyler söylemek istedim.Temizlik ve kişisel bakım sorunu varsa eğer; benim yaptığımı yapabilirler.Her gün sınıfın en temiz ,en iyi dinleyen ,en iyi okuyan, en yardımsever öğrencisini secip, son dersin son 5 dakikasında alkışlatıp örnek göstermek yeterli oluyor.

ogretmen67
Aday Memur
28 Ocak 2008 19:07

arkadaşlar yeni program attım gördünüz mü öğretmen-programlar-not defteri -e.kaskatı eğitimde en güzel uygulama yaptığın herşeyi paylaşmaktır.

avrsya
Aday Memur
03 Şubat 2008 20:24

İnanılmaz güzel uygulamalara burda rastlamaktan dolayı şu anda o kadar mutluyum ki:bende mesleğimin ilk yılında uyguladığım basit ama olumlu sonuçlara ulaştığım etkinlikleri buraya yazmak istedim.

Ben taşımalı eğitim veren bir köy okulunda 3.sınıf öğretmeni olarak çalışıyorum.Buraya ilk geldiğimde henüz 2 bilemediniz 3 yıllık öğretmenlerimin öğrenciler hakkındaki "salak,aptal,moron,idiot"gibi düşüncelerini bir türlü kabullenemiyordum.

Öncelikle sınıfımda bir fikir ağacı oluşturduk.elmalarını ise çocuklarla birlikte görsel dersinde birlikte hazırladık.Bu fikir ağacına çocuklar sınıfla,okulla,evle yada çevreyele ilgili herhangi uygulanabilir yeni fikir yazıp yapıştırıyorlar.sınıfça hep beraber bu fikirleri tartışıp ne kadar uygulanabilir olduğuna karar veriyoruz.Karar verdiklerimizi de uyguluyoruz.

Sınıf dolabımızın 2.katını sınıfın ortak kullanımına açtık.burada derste kullanılıp tekrar yerine konmak üzere bulunan kırtasiyelikler var.İnanın bana müdürümden öğrendiğime göre iki tane hırsızlık davranışları gösteren çocuğun olduğunu sandığım sınfımda bir kere bile kitaplıkta böyle bir soruna rastlamadım.Bunun bence tek bir nedeni vardı:KAYITSIZ ŞARTSIZ ÇOCUĞA GÜVEN...

Yeni programların özüne uygun olarak sınıfı 5er kişilik 6 grup olarak düzenledim ve her grubu heterojen olarak(bir tane lider kapasiteli çocuğu diğer seviyelerdeki çocuklarla oturttum)Özellikle hayat bilgisi ve türkçe derslerindeki grup çalışmalrınada çocuklar öyle güzel sunumlar hazırlıyor ve bunun sonunda öyle güzel raporlar yazıyorlar ki:

Bu yaşta artık her olgunun neden sonuç ilişkisini,gerekçesini açıklayabilecek,her konuda eleştiri yapabilecek düzeye şimdiden geldiler.

bu sonuçları görmek bir öğretmen için(heleki öğrencinin idiot olduğunu düşünen öğretmenlerin bulunduğu bir okulda görev yapan bir öğretmen)ne mutluluk verici bir olay...

Yeni yararlı etkinlikler için burada fikirlerinden faydalandığım her öğretmen için çok TEŞEKKÜRLER!!!

mintax
Daire Başkanı
06 Şubat 2008 05:04

başlık için sonsuz teşekkurlerr

uygulanabilecek cok fazla sayıda fikir ve etkinlik var.

ben birinci sınıf öğretmeniyim.

her harf öncesi o harfi kavratacağım temel kelimeyle ilgili bir boyama yaprağı hazırlıyorum.

örneğin ö (ördek)

yaprağın ortasına kocaman bir ördek resmi ve etrafına duzensizce yerleştirilmiş bir sürü ö harfi.

çocuklar harfleri inanılmaz hızlı bir şekilde kavrıyolar.

bir harfi unuttuklarında direkt olarak o resim akıllarına geliyor.

ö yü görüyolar düşünüp düşünüp ördeğin ö sü diyolar.

birinci sınıf cocuklarında boyama inanılmaz onemli değerli meslektaşlarım ve her konuda kullanılabilecek bir etkinlik

ozanouma
Aday Memur
18 Şubat 2008 16:40

en temiz sınıfı seçeriz hafta.

en temiz sınıf diğer hafta istediği bir gün okula sivil olarak gelebilir ;)

omer68
Aday Memur
18 Şubat 2008 19:26

Bizim okulda da ayın öğrencisi seçiliyor ve bayrak töreninde hediyesi veriliyor.

Sınıfta da kendim bir uygulama yapıyorum. Kitap okuyup okuduğunu anlatana ödül veriyorum. (1. sınıfı okutuyorum)

omer68
Aday Memur
18 Şubat 2008 19:28

Bizim okulda da ayın öğrencisi seçiliyor ve bayrak töreninde hediyesi veriliyor.

Sınıfta da kendim bir uygulama yapıyorum. Kitap okuyup okuduğunu anlatana ödül veriyorum. (1. sınıfı okutuyorum)

formatör11
Aday Memur
20 Şubat 2008 11:41

Bİraz farklı bir tarftan bakarak, eğitimin bütünlüğüne uyan faalişyetler yanı sıra,elde varan olan imkanları da kullanmak çok önemli.örneğin okullarımızdaki fen laboratuarları çok az kullanılıyor.teorik kadar pratikte yaptırmalıyız öğrencilerimize.sorunlar faklı bakış açıları yerleştirmeliyiz zihinlerine.ders saati yetmiyor araç gereç yetmiyor bahaneleri aşılmadı.öğretmenleriz çocuklarımızı daha sık götürmeli laboratuarlara.

*sebeb*
Şube Müdürü
25 Şubat 2008 21:22

tüm gönüllü arkadaşlara öncelikle merhaba.paylaşılan uygulamalar gerçekten istifade edilmeyecek gibi değil.tek tek not alıyorum uygulayabileceklerimi.umarım ben de istifade ederim öğrencilerim de.

emeği geçen tüm arkadaşların yüreğine sağlık.bir şeyleri değiştirebilmek güzel şey...

snfögrtm
Şef
27 Şubat 2008 18:24

değerli öğretmenler,

biz de sınıf kurallarını beraber oluşturduk sene başında,şimdi her gün uyanlara yıldız koyuyoruz,uymayanların ise yıldızını siliyoruz.çok faydasını gördüm,tavsiye ederim.özellikle derste gezinmeyi alışkanlık haline getirenlere çok iyi bir çözüm oldu.çoğunuzun uygulamalarını okudum ve çok beğendim.sizin gibi çalışkan öğretmenlerin olduğunu bilmek çok güzel.saygılar.

sinanc9
Genel Müdür
29 Şubat 2008 22:44

http://www.thk.org.tr/yeni/egitim/kurslar/webformmodelrehber.doc

http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm#

siz ve öğrencileriniz bu sitelerdeki faaliyetlerden ücretsiz yaralanabilirsiniz.

İstikbal göklerdedir.

K.Atatürk

denizci32
Şube Müdürü
03 Mart 2008 13:43

http://groups.google.com/group/egitimyonetici

eğitim yöneticileri arasında bir grup kurduk ve paylaşımda bulunmaya çalışıyoruz.

bilmem burada duyurmanın bi sakıncası var mı?

ksolhan
Memur
03 Mart 2008 22:48

biz erzurumda bir kasaba okulu olarak ;

- şartları zorlayarak branş sınıf uygulamasına geçtiik

-haftada bir saat bütün okul personeli(müdür, müdür yardımcısı,hizmetli,öğretmen, öğrenci) olarak kitap okuyoruz. adeta hayat duruyor.

-serbest konuşma kürsüsü hazırladık. öğrencilerimiz bütün okulun önünde istediği bir konuda konuşma yapabilmekte.

-her öğretmenimiz haftada bir veli ziyaretine gitmek zorunda

-tenefüslerde öğrencilerimize müzik dinlettirmekteyiz.

-türkçe sınıfımızda bir ağaç var haftalık olarak dallarına öğrencilerimiz farklı konularda kendi ürünlerini asmakta.

-bütün bu çalışmalar toplam kalite yönetiminin birer ürünü. görev dağılımından ziyade katılımcı düşünce ortamlarının ürünü. herşeyden önce kişilerle ilgili problemler bir tarafa bırakılıp ortak amaca hizmet edilmeli. böyle bir mesleği ve sizler gibi özverili meslektaşları paylaştığım içim çok şanslı oduğumu hissediyorum. Sonsuz saygılar...

hsoydan08
Daire Başkanı
15 Mart 2008 22:45

http://arhavisplan.meb.k12.tr/

Arkadaşlar stratejik planlama çalışmalarının yoğunlaştığı bu günlerde yararlı olacağını düşündüğüm dosyaları içeren amatörce bir web sayfası tasarladım. Umarım işinize yarar.

http://arhavisplan.meb.k12.tr/

hıngelci
Aday Memur
18 Mart 2008 00:12

21 yıllık hizmetimin 6 yılını okul müdürlüğü, 6.5 yılını şube müdürü (1 yıldan fazla Milli eğitim müdürlüğü)olarak çalıştım. Akdağlı adı ile Ulaşta yaptıklarımızı yazmıştım. Şimdi tayin yaptıramadığım için öğretmenliğe döndüm. İnanın en güzel meslek. Sanki göreve bugün başlamış gibiyiyim. Bence en güzel uygulama. Yaşasın onurlu insan yetiştirmek.

isoc17
Şef
26 Mart 2008 01:13

arkadaslar arayanlara GÖRMEZ KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU(http://gormezilkogretim.tr.gg) nun yardıma ihtiyacı var. eğitimde güzel olanlardan biri de paylasımdır.

bilmukabele
Aday Memur
29 Mart 2008 10:57

Sizleri tebrik ediyorum cefakar hocalarım

o.küçük
Aday Memur
30 Mart 2008 01:02

arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum ilk baktığımda gerçekten hoşuma gitti ve çok güzel uygulamalar ile karşılaştım hepinize teşekkür edip eğitim hayatınızda başarılar dilerim.inşaallah ilerleyen zamanlarda bende bizim uygulamalarımızdan bahsedeceğim.

Akdenizz
Aday Memur
01 Nisan 2008 14:26

Merhabalar biz de bulunduğumuz bölgede bilgisayar yazılımcısı öğretmen arkadaşların açtığı jamekan.com da diğer arkadaşlarla iletişimde bulunuyoruz. il ve branş bazında istediğimiz arkadaşa kolaylıkla ulaşıp paylaşımda bulunabiliyoruz. Canlı grup sohbetleri yapabiliyoruz. Biraz reklamlarını yapmış oldum ama madem güzellikleri anlatıyoruz ben de bunu paylaşmak istedim. Bildiğiniz bu tür başka gelişmiş iletişim alanları varsa ve bilgimiz olursa bence daha yararlı olur.

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi