Editörler : Pangaea
«17181920212223242526272829

hsoydan08
Daire Başkanı
01 Nisan 2008 22:07

Arkadaşlar;

Artvin/Arhavi İLçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir E-Dergi çıkardık. İlk sayı henüz, esiklerimiz çok, çok zengin bir içerik olmadı ancak, insan olmanın gereği üretmektir anlayışıyla hazıralanan, emek verilen bir çalışmadır.

http://arhavi.meb.gov.tr/e_dergi/index.htm

07 Nisan 2008 17:12

Arkadaşlar yapılanlar çok güzel.Hepimiz takdir edilecek insalarız mesleğimizin gerekleri dışında hepimizin sevdalı olduğu çok belli.Hepinize teşekkürler...

Ben de 140 öğrencili bir köy okulundayım.Birçok eksiğimiz var ama hepsinin üstesinden gelmeye çalışıyoruz.Slayt makinemiz olamaın rağmen ilçe merkeziden her 2 haftada bir alıp güncel konular hakkında seminer veriyoruz öğrencilere.Konuları öne başlarında paylaşıyoruz arkadaşlarla.Kapsamlı araştırma ve anket uygulamalrından sonra seminer veriyoruz.Örnek Konular: Şiddetin Önlenmesi,Hayvanları Koruma,İnsan Hakları,Kuş Gribi,Bulaşıcı hastalıklar,Çanakkale ...

egitimhayati
Aday Memur
02 Mayıs 2008 13:42

eğitim adına konuşulacak paylaşacak ne varsa yazmak bizim görevimiz olması gerekmiyormu?

Herşey kapak altı olmuş kimin bir yerde avantası varsa herşey onun yönünde dönüyor.

Eğitim adına buna bizler karşı değilmiyiz? Söyleyin lütfen.

Herkes www.egitimhayati.com adresindeki forumlara bir gözatsın lütfen.

Burası bizler için kuruldu

tartışalım gerekirse yaşanılanları yazalım.Eğitimde gerek öğretmen gerek öğrenci gerekse veli tam yolundamı gidiyor?

Lütfen birşeyler yazalım tartışalım bizler koyun değiliz demokrasi var tepkimizi yazılarımızla dile getirip neler yapabileceklerimizi tartışalım.

Lütfen

Sizi davet ediyorum üye olun ve hemen bir yerden başlayalım yazın okuyalım paylaşalım öğretelim öğrenelim..

www.egitimhayati.com

Gelecekteki cocuklara birseyler katmaya calisan,

hiyerarside adaletin herzaman olmasi gerektigine inanan,

bilincli bir anne...

bedra
Memur
16 Mayıs 2008 01:07

herkese slm.

1 saattir yazılanları okuyorum. kayda değer en fazla 10(on) uygulama.. aynı şeyler yazılıp duruyor. eğitimciler 24 saat eğitimi nasıl ve ne zaman başarır. öğrencilerin, velilerin iyi insan, iyi vatandaş ve iyi bir meslek sahibi olmalarını nasıl sağlarız? sırayla; önce iyi insan!!! sonra iyi vatandaş!!! laboratuardan çıkmayalım, sınıftan çıkmayalım, okuldan çıkmayalım da ne yapalım.. ne yapalım ki çocuklarımız okula koşarak gelsin.. ve eve gitmek istemesin. öğretmenlerin fedakarlığı ne kadar.. geliniz kulüp çalışmalarını veli katılımıyla gece yapalım.. geliniz derslerimizi sınıf dışında; bağda, bahçede, işletmelerde, parklarda, evlerde .. yapalım. oluşturalım "açık hava sınıfını".. çocuklar ürettikleri veya üretecekleri oyunları oynasınlar.. okullar arasında e-mail, mektup arkadaşlığı kuralım. doğusunda, batısında neler yapılıyor paylaşsınlar.. gelin velilerle,öğrencilerle 24 saat birilkte olalım. geliniz ekders, maaş dedikodusuna harcadığımız enerjiyi çocukarımız için planlamaya ayıralım. saçmalayalım.. saçmalayalım ki farklı ürünler ortaya koyalım. bilgisayar, tv saçmalayan insanların ürünü.. gelin çıkaralım kravatlarımızı, takım elbiselerimizi, giyelim tulumlar, önlükler.. eğitim işçisi olalım. sendikalarımıza gidelim ve diyelim ki; önce eğitim.. sağlıklı planlama.. eğitimde proje.. bıraksınlar ücreti, maaşı. utanıyorum eğitimcinin maaş ve ekders ücreti konuşmasından. gelin rüya görelim. "fikir(buluş), düşünen akla gelir"; düşünelim. eğitimciler, gidelim diğer okullara boş derslerimizde... bakalım başkaları ne yapıyor.. davet edelim sınıflarımıza veliyi, esnafı, işçiyi, öğretmeni.. süreci paylaşalım. ekip olalım ekip.. kitap okuyalım diyor çoğu arkadaşlar.. kitap yazalım kitap. yardımcı kitaplar bizim kitaplarımız olsun, çok mu zor. hazırlayanlar bizden daha mı zeki.. gelin seçmeli dersleri çevre şartlarımıza göre adını koyarak seçelim, yazalım müfredatını, gönderelim TTK na onay isteyelim...okul etkinliklerimiz şölene dönüşsün. 10 okul, 20 okul katılımıyla yapalım etkinlikleri. bayram kutlamalarında çocuklarımız eğlensin. olmasın bilinen hafta sonu tatlimiz. okul bizim için dinlenme yeri olmuyorsa..?? bırakalım veliden, sistemden,çevreden, Tv den, internet cafeden şikayeti. öğrenciye ödülü geliştirelim. mikroskop, teleskop hediye edelim. okul duvarlarına, köy, mahalle, bigboartlara resimlerini aslım öğrencilerin....

yazdıklarım hasbihalimdi..

selam ve saygıyla efendim.

cem1982
Aday Memur
25 Mayıs 2008 16:33

Sizlere bir kaç proje tavsiye edecem.

1.http://cayiralan.meb.gov.tr/bilpay/default.asp

2.http://cayiralan.meb.gov.tr/okuloncesi/default.asp

3.http://cayiralan.meb.gov.tr/bilpay/forum_posts.asp?TID=402&get=last#602

neolsunki
Şube Müdürü
30 Mayıs 2008 20:37

belki dikkatinizi çeker

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=474289

tds35
Memur
23 Haziran 2008 16:45

Arkadaşlar Balıkesir de Bilgisayarlı Muhasebe kursu veren bir yer bilenler bana e-mail atabilir mi?

mohandas
Müsteşar Yardımcısı
23 Haziran 2008 21:24

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=484519&page=1

işte eğitimde geldiğimiz nokta...bakış açısını nasıl bulacaksınız bu zavallı üyenin

ayışığı15
Aday Memur
09 Temmuz 2008 09:19

Gerçekten güzel bir konu çok istifade ettik. Çalışmaya katılanlardan Allah razı olsun. Ben de bir güzel örnek katılmak istiyorum. Bir arkadaşımızın her sabah 4.sınıf öğrencilerine moral öyküleri, başarı öyküleri okuması öğrencileri çok olumlu etkilemiş

edebiyatci222
Kapalı
06 Ağustos 2008 12:53

Merhaba konuyu tesadüfen buldum.. :)

ben de geçen dönem uyguladığım bir çalışmayı paylaşayım istedim... Karikatürleri hepimiz severiz, hele de çocuklar... Salih Memecan, Yiğit Özgür, Erdil Yaşaroğlu, Selçuk Erdem... Bu arkadaşların karikatürleri çocukların en çok sevdikleri... Bunları derste kullanmaaya ve bunlardan bir dergi hazırlamaya ne dersiniz? İnanın öğrenciler zevkle kullanıyorlarr.

Bu karikatürlerden istediklerinizi alın, ister photoshopta düzenleyin, isterseniz fotokopi çekip tipeksle baloncukları silin... Bunlar A4 e sığacak kaadr bir kaç tane belirleyip sayfaya yapıştırın ve çoğaltarak öğrencilere dağıtın. Konuyu belirleeyin (o gün işlenen bir konu olabilir) ve öğrencilerin konu ile ilgili bu baloncukları doldurmalarını isteyin, defter kitap açık tabii.. İster ödev olarak verin ister sınıf içi uygulama olsun. Sonuçta eğlenceli diyaloglar ortaya çıkıyor ve her öğrenci arkadaşının yazdıklarını merak ettiği için pür dikkat dinliyorlar.. Böylece konu da tekrar edilmiş ve pekiştirilmiş oluyor... İsterseniz boş karikatürler konusunda yardımcı olabilirim...

iyi çalışmalar diliyorum....

edebiyatci222
Kapalı
06 Ağustos 2008 15:04

şimdiye kadarki ve bundan sonraki çalışmalarımı www.cananerdal.tr.cc adresinde paylaşacığım... özellikle Türkçe dersi öğretmenleri için...

pandoraca
Aday Memur
08 Ağustos 2008 04:21

merhaba, bu konunun varlığı çok hoş. 15. sayfaya kadar yazılanları okudum. benimde uygulamalarım var.aklıma geldikçe yazarım . şimdi not almakla meşgulüm...

sevgi1331
Memur
06 Eylül 2008 16:17

bizim okulda haftanın enleri seçiliyor en iyi problem çözen en temiz en iyi ödev hazırlayan gibi bu kişiler her cuma istiklal marşından önce okunuyor ve balkona çıkıyorlar bütün öğrenciler onları alkışlıyor ve bu öğrencilerin isimleri diğer cumaya kadar koridordaki enler panosunda asılı duruyor.haftanın temiz sınıfını seçiyoruz ve cuma günü açıklanıyor seçilen sınıfın kapısına en temiz sınıf yazan güzel bir tabela asıyoruz.ayrıca ben sınıfta yaptığım çalışmalardan bahsedeyim haftanın kitap kurdunu seçiyorum ve ödül veriyorum en çok sayfa kitap okuyan öğrenciye. hafta boyunca yaptıkları her güzel çalışmada küçük yıldızlar veriyorum bulları biriktiriyorlar derste hep ilgili oluyorlar ve en çok yıldız toplayanı haftanın yıldızı seçiyorum yıldız şeklinde ve ortasında haftanın yıldızı yazan rengarenk bir şekil takıyorum boynuna ve hafta boyunca hem okulda hemde dışarda takıyorlar.okudukları her 30 kitapta bir takdir belgesine benzeyen bir kitap dostu belgesi veriyorum oda rengerenk ve yüz kitap bitirene çerçeveletip veriyorum. ailelere sık sık teşekür mektubu yazıyorum öğrencimiz çok temiz ödevlerini yapıyor çok saygılı falan diye. veli toplantılarında velilere değişik ikramlarda bulunuyorum. her öğrencinin doğum gününü kutluyorum öğrencilere bir önceden şu arkadaşınızın doğum günü diyorum hepsi bişeyler yaptırıp getiriyor öğle arası eve gitmiyorlar müziğide açıyoruz hep beraber yiyorlar.

matharme
Aday Memur
06 Eylül 2008 17:06

teşekkürler

**kitty***
Daire Başkanı
08 Eylül 2008 13:17

Merhabalar,

Biz bir grup arkadaş fakir öğrencilere kıyafet ve kitap yardımı yapmak istiyoruz..Yoksul köy okulunda eğitimci olanınız var mı aranızda..

Okulun adresi özelime mesaj olarak atılırsa sevinirim...

Nadir YILDIRIM
Aday Memur
09 Eylül 2008 00:09

Arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum.. 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında bütün eğitimcilere ve eğitim paydaşlarına başarılar dilerim. Size Kahramanmaraş'ta ilimiz genelinde halen uygulanmakta olan bir projemden bahsetmek istiyorum. "MADALYALI OKULLAR". İlimiz Valiliğinin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de geniş desteğini alan bu proje detaylarını eğer site yöneticimiz de uygun görürse.. bir başlık halinde anlatmak isterim.

brc29
Aday Memur
11 Eylül 2008 22:18

yardım!!!!

pek alakasız bişey olacak ama acilen fikirlere ihtiyacım var.ilköğretim 1. sınıf için çeşitli malzemelerle nasıl küre yapabilirim kartonlarla denedim beceremedim.yaratıcı bir iki fikir verirseniz cidden çok makbule geçicek.teşekkürler.herşey gönlümüzce olsun.

ughur
Aday Memur
12 Eylül 2008 18:53

yazılı sonocunda iyi alanlarla kötü alanları eşleştiriyoruz. iyi alanlar kötüleri bir iki hafta çalıştırıyor. tekrar bir sözlü yapılıyor zayıf alanlara. eğer sözlüyü geçerlerse zayıfların notu yükseltiliyor, aynı zamanda çalıştıran iyi öğrencinin de notu yükseltiliyor. eğer kötü alan yapamazsa, iyi öğrencinin notu etkilenmiyor.

sonuçta, hem başarı oranının arttığını, hem de arkadaşlık ilişkilerinin geliştiğini gözlemledim.

12 Eylül 2008 22:00

bu denli çalışkan ve idealist öğretmenlerin varlığı beni mutlu etti.tebrikler...

ben de 2 yıldır öğrencilerimle evde internetten canlı fizik etüdü yapıyorum.hafta sonları c.tesi ve pazar akşamları... sizi de beklerim...çok da verimli oluyor...

üstelik ücretsiz...

www.aktifders.com

derya şahin

faraziye
Aday Memur
12 Eylül 2008 22:51

arkadaşlar yeni bir okula geldim. bu okulda 2. kademede dersler 1 er saat olarak dağıtılıyor. yani bir sınıfın matematik dersi dört güne yayılmış durumda. bir saat dese giriyorum sonra diğer sınıfa. onada ir saat sonra öbür sınıfa. bana çok sçma geldi. etkinlik yapamıyorum. yetişmiyor. yönetmelikte bu konu ile ilgili bir bilgi varmı yardımcı olursaız çok sevinirim. bu dağılım bütün drsler için geçerli hepsi tek tek dağılmış durumda. böyle bir uygulama ile karşılaşan varmı. ne yapabilirim. çaresiz kaldım.

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi