Editörler : Pangaea
«17181920212223242526272829

ughur
Aday Memur
20 Eylül 2008 14:02

müdürünüz yanlış yapıyor. 4 saatlik dersler 2+2 farklı günlere dağıtılmalı. hatta bize 3 saatlik derse 1+2 ye bile izin vermediler.2+1 olmalıymış.

celal233
Aday Memur
21 Eylül 2008 00:42

alakasız bir konu olabilr ama acil yardım;

Mili eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yayılmasına özellikle dikkat ediyoruz. ( 1924 )

M. Kemal Atatürk'ün dediği bu söz doğrultusunda biz öğretmenlere ve siz dğerli eğitim gönillüllerine büyük fedakarlıklar düşmektedir. Bu sözün yerine gelmesi için eksikliklerimizi azami ölçüde beraber tamamlarsak, geleceğimizi emin ellere teslim edebiliriz. Sizlerden tek isteğim 1. sınıf öğrencilerine yönelik kitaplar...

Celal TAŞDEMİR

M. Akif Ersoy İ.O.

KONAKLI MAH. KAZIM KARABEKİR CAD. BÖLGE TRAFİK ARKASI -IĞDİR

fires08
Aday Memur
23 Eylül 2008 21:51

Sayın hsoydan08, son dönemlerde görev yaptığınız arhavi MEB de,"Eğitimde çok güzel uygulamalar " yaptığınızı duyuyoruz. Özellikle öğretmen ödüllendirilmeside (!) Durmak yok yola devam.

el libertador
Şube Müdürü
24 Eylül 2008 22:45

http://harikaegitimprojeleri.tr.gg/

el libertador
Şube Müdürü
24 Eylül 2008 22:58

her öğrenciye kendini tanıtan bir parağraf yazmasını istiyorum,inanın kimi öğrenciler kendini anlatacak bir şeyler bulamıyor.kendini keşfetmemiş.sonra yazılanları topluyorum ve rastgele birini seçerek bu arkadaşınız kim diyorum bilen ödül olarak kendisi birini çekiyor ve okuyor sınıfa soruyor.böylece öğrenciler birbirlerini tanıma fırsatı buluyor.neye üzülürler neye sevinirler neye kırılırlar.kendilerini ifade etme becerileri gelişyor az da olsa.

el libertador
Şube Müdürü
24 Eylül 2008 23:02

dersin son 5 dksında 2'li grup oluşturup türkiye veya dünya haritalarının önünde şehir ülke bulma oyunu oynuyoruz.ilk bitiren grup şampiyon oluyor.zevkli bir şekilde harita çalışmış oluyoruz

el libertador
Şube Müdürü
24 Eylül 2008 23:06

öğrencilere yaz tatilini nasıl geçirdiklerini sormak yerine yaz tatilinin iyi geçmesini sağlayan kişiye teşekkür mektubu yazmaları istenebilir

efsane5555
Yasaklı
07 Ekim 2008 19:35

bu sene bendahil güzel uygulam ayok galiba yazaan arkadaşımız yok hiç

efsane5555
Yasaklı
12 Ekim 2008 15:52

öğlen aralarında enstrüman çalabilen çocuklara çaldırıp okul anfisinden yayınlıyoruz....

secret80
Kapalı
13 Ekim 2008 23:32

ingilizce dersimizde yiyecek ve içecek konusu işliyordum.bir önceki gün çocuklardan meyve,içecek getirmelerini istedim.ha bide koca bi sepetimiz vardı.getirdiklerini doldurduk içine.tahtaya kelimelri yazdık hep beraber.sonra türkçesini sordum bilenede gelen yiyecekleri dağıttım.biri patates getirmiş,çiğ patates bunun için bile birbirlerini ezdiler.hatta limon için bile.bir diğer derste gördümki süper öğrenmişler.

_sude_naz_41
Kapalı
27 Ekim 2008 23:35

Bu ülkenin geleceği için emek harcayan meslektaşlarım iyi ki varsınız.Sizlerle gurur duydum.Hala umut var...

tatlı öğretmen
Aday Memur
28 Ekim 2008 20:19

hazırlamış olduğum öğrenci ve velilerimize tavsiye ettiğimiz sitemizi sizinle paylaşmak istiyorum

http://www.tatliogretmen.tr.gg/

görüşlerinizi sitemizin forum ve ya ziyeretçi defterine yazarsanız sevinirim

aynur293
Aday Memur
30 Ekim 2008 14:39

Teknolojı Holdıng bır web sıtesı yapmıs.Sıtenın amacı reklam.Reklam vermek ısteyen kuruluslar,bu sıteye basvuruyor.Ve sıte ıcındekı tum kısılere reklam maılı gelıyor.Uyeler de bu reklamları okudukca puan alıyor.Puanlar da paraya donusturulup,hesabınıza yatıyor.Yapmanız gereken davetımle sıtedekı ılgılerı yerlerı doldururak uye olup gelen maıllerı okumanız.Ayrıca ne kadar cok uye getırırsenız, altınızdakı uyelerın okudukları reklamlardan da puan kazanıyorsunuz.Cok kolay degıl mı.Ne kadar puan,o kadar para.Davet lınkım ıse

http://www.superteklif.com/SuperUye/SuperUyeFormu.aspx?bid=c662c463-732a-4bc2-9d75-95d152d63ffd

can18
Şube Müdürü
30 Ekim 2008 22:57

Sevgili arkadaşlar bir fikir de benden. Belki bu fikir size daha önceden söylenmiş olabilir.

Benim yaptığım uygulamadan biri öğrencilerin ve benim katıldığım bir hediyeleşme organizasyonu. Herkes hediye vereceği kişiyi bilirken, hediyesinin kim tarafından verileceğini bilmediği bir sürpriz hediyeleşme oluyor.

Hediye günü gelince tüm öğrenciler mutluluktan havaya uçuyor.

nisanw
Şef
01 Kasım 2008 21:21

bu başlığı çok beğendim ve ilgiyle okudum.bende hergün bi öğrenelisini sınıfa davet ederek kendi çocuğunu ve sınıfı gözlemlemesini ve kağıda dökmesini istiyorum .kendim bununla ilgili bir form hazırladım.

Birde her hafta iki öğrenciyi kaptan seçiyorum.Kriterler her hafta değişiyor.bir hafta en fazla kitap okuyanlar.bir hafta ödevini düzenli yapanlar vb kaptanlar ayrıcalıklı olup sıranın en önüne geçebiliyorve öncelikli olarak herzaman değerlendiriliyo.ayrıca hediyede alıyorum.saygılar sunarım

tekno5584
Şef
04 Kasım 2008 20:19

Ben de sınıf kitaplığının 4 kapağından birisini kilitledim. İçinde sınıf ajandası ve bazı hediyeler bulunmakta. Öğrencilere derse başlamadan önce bugün 3 öğrenci şu şu ödülleri kazanacak diyorum. Hediyeler:Mum,tükenmez kalem,silgi,boya kalemi, açacak, çikolata,not defteri vb. nesneler oluyor. Diyelim ki açılar konusu ile ilgili sorduğum soruyu ilk ve doğru çözen istediği hediyeyi seçiyor ve sınıf ajandasında kendi adının bulunduğu yaprağa da kazandığı ödül işleniyor. Zamanla öğrencinin kazandığı ödüller artınca da sayfası kabarmaya başlıyor. Diğer öğrenciler de ödül kazanmak ve ajanda içinde yer almak için çaba sarfediyorlar.Ödül bitince de simli kalemlerim ile öğrenci defterinin üzerine güzel bir yıldız yapıyorum ve ajandaya kayıt ediyorum. Katkım olduysa ne mutlu bana

can18
Şube Müdürü
22 Kasım 2008 20:13

Arkadaşlar heyecanlarınız azalmasın. Tam 600 bin öğretmen. Bu 600 bin öğretmenden lütfen en az binde biri yazsa 600 öğretmen her gün fikir belirtmeli.

Var Yok Oyunu

Özellikle 8. sınıflara kadar her sınıf ve seviyede oynanabilir. Oyununun amacı oyuncuların doğru bir telafuz ile oyunda her oyuncuya bir bitki ismi verilir. Daha sonra oyuna herhangi bir kişi başlar."pırasa var ıspanak yok" gibi sonra sırayla oyun oynanır. Yanlış söyleyen veya şaşıranlar oyundan çıkar. En sonunda sona kalan kişiler oyunu kazanmış olur.

Bu oyun diğer kavramlarla oynanbilir. Ülke, hayvan, şehir vb. gibi.

Dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi öğrencilerin özellikle hayvan ve bitki isimlerinde öğrencilere bunun oyun olduğu ve oyun bitiminde herkese gerçek isimleriyle hitap edilmesi öğrencilere anlatılmalıdır.

hsoydan08
Daire Başkanı
14 Aralık 2008 20:44

Arkadaşlar www.egitimdegelecek.com benim sitem işinize yarayacak dökümanlarla zenginleştrimeye çalışıyorum, zamanım oldukça elimde bulunan çok sayıda dökümanı paylaşacağım sizinle

hsoydan08
Daire Başkanı
14 Aralık 2008 20:45

Arkadaşlar www.egitimdegelecek.com işinize yarayacak dökümanlarla zenginleştrimeye çalışıyorum, zamanım oldukça elimde bulunan çok sayıda dökümanı paylaşacağım sizinle

hsoydan08
Daire Başkanı
21 Aralık 2008 00:34

Arkadaşlar,

Aralık ayında milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesi gereken TKY İzleme ve Değerlendirme Formu EK-1

dolu bir şekilde www.egitimdegelecek.com adresinde haberler bölümünde var.

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi