Editörler : "eskiyara"Pangaea
«17181920212223242526272829

baymevzuat
Şube Müdürü
04 Ocak 2009 18:00

Teşekkürler hsoydan08, Hem açtığınız başlık hem de siteniz çok güzel.


sinifogretmeni_15
Aday Memur
05 Ocak 2009 03:56

bütün yazılanları tek tek okudum ve bazılarını not aldım..tüm öğretmen arkadaşlara cok teşekkürler...


Asceticc
Şube Müdürü
08 Ocak 2009 01:08

İlgiyle okudum, oldukça faydalandım..Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.


turkishmania
Memur
14 Şubat 2009 00:52

Arkadaşlar özellikle de tecrübeli arkadaşlar. Deneyimlerimizi burada paylaşarak mesleğe yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olalım. herşey Türk Gençliği için. çünkü onlar bizim geleceğimiz...


halimesamet
Memur
15 Şubat 2009 00:56

merhaba bende konuyu çok beğendim ve yaptıklarımdan bahsetmek istedim....

1. her sene tüm öğrencilerimin ilk günden itibaren ders içindeki etkinliklerde bol bol resimlerini çekerim ve yıl içinde yaptığım tüm toplantı gösteri vb etkinliklerde devamlı yenilenmiş olan power point gösterisi yaparım yani veli ilk toplantıdan itibaren tüm etkinliklerime mutlaka katılır çümkü hep şunu diyorlar ;hocam gösteri tadında oluyor hem de ne yaptığınızı hep görüyoruz birde bunun cdsini sınıf annesine veririm onlar çoğaltırlar...

2.mutlaka dönem sonu sene sonu okuldan ayrı yani sınıfçılar ve branşçılarlada dönem yıl sonuna katılıyoruz gösteride ama anasınıfı olarak ayreten ve farklı içerikle dönem içerisinde aöğrendiklerimizden bir gösteri yaparım en son bu dönem sonunda yaptım protokol katılımı olması sebebyle yerel tv de ve gazetelerde bolca çıktık okul öncesi eğitimin yaygınlaşması için çok iyi örnek oluyor bu arada veliyi öyle koordine ederimki mutlaka 5 kişi misafir getirir ki yaptıklarımız çok kişi tarafından izlensin:)99

3. bu sene bir proje hazırladım ama eğitimde ii örneklere gönderdim kazanırsa ayreten yazarım çok iyi bir proje her ilde ilçede uygulanabilir yerel gazetedee teşvik etmesi için birazı yayınlandı ama bunu sonra açıklamak istiyorum bu arada her öğrtemenimizin kendi branşında gerekirse benim gibi tek başına proje hazırlayıp eğiitmde iyi örnekler kuruluna göndermesinin yararı olur diye düşünüyorum..

4. dışarıdaki panıomuzu veli bilgilendirme panosu devamlı süslü ma çok nitelikli yazılarla veli seviyesine uygun üslüpla yenileriz. anasınıfları olarak çocukların değişik zamanlarda ki resimlerini basıp asarız veli devamlı ordan da farkında olmadan öğrenme yapar..

5. sınıf taki tüm köşeleri yeniden ellerimle hazırladım:)) ve her sene değiştirmeye gayret gösteriyorum bu köşelerin resimleri isteyen arkadaşlara resim atabilirim örneğin sayı kavramı köşem bu sene geçen yılkinede kıyamadığım için iki tane biri sayı treni biri de her 3 boyutlu çocuk gövdesinde bir sayı tutuyor özellikle anasınıfçılar ve sınıfçıların işine yara mevsim köşem de yine süslü ama nitelikli bence her öğretmen bu tarz köşeleri kendi elleriyle hazırlasa hem sınıfı özgün olur hemde şık olur . bunun için googleye deniz yasemen blog spot yazıp (ki ben devamlı o siteye girerim çok hoş ve yararlı) ordaki köşeleride inceleyebilir hocam çok başarılı gerçekten...yada okulöncesi forum aüye olup ordan yararlanılabilir ben sınıf öğretmenlerinde bunu bir eksiklik gibi gördüm bu güne kadar hem matbu şeyleri alıp asıyorlar genel demeyim de tanıdıklarımı değiştirmek için hep yaptıklarımı gösteriyorum sınıfları güzel olsun diye ama belkide onlar okuma yazma öğretirken çok zorluklar yaşıyodur neyse ..

6. velilere bulduğum güzel yazıları mutlaka renkli aa4 kağıtlarına bastırıp veririm ve sınıfta çocuklarla basit buzdolabı süsü yapıp o yazıların buzdolabına asılmasına isterim(buzdolabı süsü basit yapımı:))hani tüpçüler vb sucular tel no yazan şeyler dağıtıyorlar ya onu alıp kesin çocuklarla basit küçük bir yuvarlak mukavva yada karton kesin her çocuğa verin bunu yapışkanla kaplasınlar üstüne tercihen köftelik ince bulgur döksünler. pıtırlı yüzey oluyor daha sonra parmak boyayla en dış kısmından başlayarak dairesel şekilde mavi sarı vebeyaz renk kullanarak boyasınlar üstünede arkan bir kurdele fiyonklayıp yapıştırınca buzdolabı süsü ve bunu 4,5,6 yaş çocukları yapabiliyor..uzattım galiba)))

7.arkadaşlar çok mu yazdım neyse kusura da bakmayın artık...çok şeyler yapaıyorum ama zamanla yazayım inşallah..

hı bide okuldaki ister özel eğitim sınıfı varsa yada en genç yada en yaşlı yada istediğiniz şekilde seçeceğiniz bir sınıfın köşelerinide kendim ve velilerim yapıyoruz. mesala biz özel eğitim sınıfını kardeş sınıf seçtik onun sayı köşesi renk köşesi vb yaptık duvarlarına yapıştırdık(bu arada uzun kullanılması için pano yoksa ucuz strafor alıp üstüne jelatin yada alümünyum folyo ne varsa kaplayıp onun üstüne yapılanı iğneleyip üstünden streç film geçirince daha şık duruyor)

ve kapatırken sınıf kapımızı kumaşla kaplayıp üstüne kumaşlardan şekiller ve içine pzmuk doldurup süslerseniz özellikle sınıçı ve anasınıfçı lar için çok düzel olur bence diğer sınıflarda yapabilir teknoloi tasarımcılar vb

örnegin benim sınıf kapım tamamen fuşya kumaş kaplı.

altı yeşil çim kumaşı. üstünde papatyalar vb var çok hoş duruyor..

birde camlarımı çiçek vb ne isterseniz renkli dışarıdanda aynı kaliteden gözüken yapışkanlar var metresi 2,3 tl alıp şekiller kesip ypıştırırsanız süper duruyor uzattım kusura bakmayın

iii çalışmalar..


oxuss22
Şef
15 Şubat 2009 13:44

"halimesamet" hocam senin sınıfını baya merak ettim eğer varsa fotoğraflarını da paylaşabilir misin? Arkadaşlar fikir ve uygulamalarınız çok başarılı. İnanıyorum ki bu yazıların devamı gelir. (Not: Arkadaşlar bir de yapılan uygulamalarınızı -varsa- fotoğraf/video şeklinde paylaşıma sunarsanız seviniriz. Herkese eğitim döneminin ikinci yarısında başarılar dilerim.)


halimesamet
Memur
15 Şubat 2009 21:13

hocam

bu resimleri göndermek yerine dah iyi bir fikir buldum 2,3 gece uğraşıp bir internet sitesi kuracağım inşallah ordan tüm hocalarım faydalanır diye düşündüm şimdi onunla ilgili çalışıyorum , 2 çocuktan ve okuldan vakit buldukça oray a resimleri atarım şu anki bir resimli halinin adresi

http://busenemiz.blogcu.com

orda her resimin arkasında zaten duvarlarımdaki köşeler vb gözükecek ayretende köşelerimle ilgili kategori açacağım umarım.

iyi çalışmlar..


simay_83
Kapalı
20 Şubat 2009 23:32

kelime haznelerini geliştirmek için,bir önceki kişinin söylediği kelimenin son harfi ile kelime türetmece,hafızayı geliştirmek için önceki kişilerin söylediği kelimeleri tekrarlayarak kendi kelimesini söyler,yanılanlar oyundan çıkar..söylenen kelime çoğaldıkça hafızada tutmak zorlaşır ve en sona kalan öğrenci ödüllenir.tahtaya herhangi bir kelime yazılır..harfleri ile ilgili cümle oluşturulur..örneğin; masa..Manisa'dan aynayla sandalye aldı.

10 Mart 2009 20:55

Arkadaşlar ben de kendi çapımda farklı uygulamalar yapıyorum.

Öğrencilerin kelime hazinelerinin gelişmesi için her gün son 10 dakika öğrencilere sözlük okutuyorum.

Her dersin son 5 dakikasında

10 Mart 2009 20:59

Her dersin son 5 dakikasında o derste öğrendiklerini,her öğrenci yanındaki sıra arkadaşına anlatıyor,tabi diğer sıra arkadaşı da diğerine anlatıyor.Çok verimli oluyor.

Öğrencilere çeşit çeşit çocuk dergileri alıyorum ve dergileri methediyorum,okumak için kavga ediyorlar.

15 günde bir çocuklardan benim hakkındaki olumlu-olumsuz düşüncelerini,isim belirtmeden yazmalrını istiyorum.Eksiklerimi,artılarımı görebiliyorum.


rukiye neda
Aday Memur
10 Ağustos 2009 22:48

Arkadaşlar, her biriniz gerçekten süpersiniz. Güzel çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler...


tbilgi
Müsteşar
11 Ağustos 2009 05:06

İki senedir dersine girdiğim bir sınıfla okulda ve okul dışında, evde yapıp getirdikleri kek, börekleri ve annelerinin yolladığı başörtüsü, havlu gibi eşyaları satarak sınıfa bilgisayar, projeksiyon, her öğrenciye kilitli dolap, ve storlu perde aldık.

Bir çok öğrencinin hoşuna gidiyor satış yapmak, inanıyorum ki içlerinde geleceğin iş adamı ve iş kadınları olacaklar var...


tbilgi
Müsteşar
15 Ağustos 2009 00:34

........


sinanc9
Genel Müdür
31 Ağustos 2009 01:13

Uzun bir aradan sonra bu bölüme tekrar yazıyorum. Bu başlığa ilk yazdığımız günleri hatılayarak. O zamandan bu güne kadar yazan başlık sahibi ile bir kaç kişi kalmış aynı isimle yazan. Arkadaşların çoğu foruma aynı isimlerde olmasalarda yine göz atıyorlar diye düşünüyorum ve bu foruma yazmadığım süreçte gönüllü olarak başladığım yeni bir projeyi paylaşmak istiyorum.

Daha önce duymuş yada paylaşılmış da olabilir çünkü yaklaşık bir senedir çalışılıyor, yüz yüze eğitimlerin pilot uygulamaları da yapıldı ve 5 yıl daha devam edecek.

Ayrıca Bir kaç başlıkta duyurusunu yaptık ama en çok bu başlığı takip edenlerin yararlanacağını umuyorum.

Proje;

Öğretmenin Sınırı Yok

sitesi;

http://www.ogretmeninsiniriyok.com/

Uygulayıcısı ORAV - Öğretmen Akademisi Vakfı

http://www.orav.org.tr/

Resmi açıklama;

http://hedb.meb.gov.tr/#Slide_3

(en altta)

Yaşam boyu devam eden kişisel gelişimi desteklemek ve Türkiye çapında bütün öğretmenlerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile tasarlanan site.

(işte aradığımız yer dediğiniz duyar gibi oluyorum)

http://ekampus.orav.org.tr/

Proje ne aşamada?

1-5 Eylül 2009 Sakarya 20 grup (500 öğretmen)

7-9 Eylül 2009 Tuzla 10 grup (250 öğretmen)

9-11 Eylül 2009 Pendik 10 grup (250 öğretmen)

14-18 Eylül 2009

Balıkesir 20 grup (500 öğretmen)

öğretmen eğitimi planladı ve yapılacak.

İpucu: Ekim ayında Hatay, Gaziantep ve Urfa illerinde planlanıyor.

Eğitimlere nasıl başvurulacak? Katılım şartları neler

http://www.orav.org.tr/contactus/schoolapplication.aspx


sinanc9
Genel Müdür
23 Eylül 2009 01:02

Guncel 33310


sinanc9
Genel Müdür
06 Ekim 2009 00:13

GUNCEL 33407

06 Ekim 2009 13:57

güncelll


matharme
Aday Memur
06 Ekim 2009 22:31

güzel örnekler var...


azime85
Aday Memur
11 Ekim 2009 14:16

gncl


pasifikkk
Kapalı
14 Ekim 2009 23:55

kac yıllık baslık..herkes okusun..

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi