Editörler : "eskiyara"Pangaea
«17181920212223242526272829
16 Ekim 2009 23:54

Çeşitli reklamlar alıp sonra da tek sayfalık bir takvim bastırılıp okula gelir amaçlı yapılabilir.düşünceleriniz neler bu konuda

sinanc9
Genel Müdür
17 Ekim 2009 00:32

öğrencilerle birlikte yapabilerseniz ve sonuçta okula gelen gelirin bir ksımını direkt öğrecnilerin kullanabileceği şekilde harcarsanız her zaman farklı projeleri gerçkeleştimek içinde ilk adım olalbilir.

(okul kütüphanesine öğrencilerin seçtiği kitap yada aylık dergiierin aboneliği, öğrencilerle gezi, satranç takımı alımı vb

*gülce*
Genel Müdür
02 Aralık 2009 22:43

Ben burdan okuyup değiştirerek bir çok uygulamayı okuluma taşıdım.Kendiminkiler çok sıkıcı :)) Be matematik öğretmeniyim ve maalesef SBS lokomotifiyim.Bırakmıyorlar ki keyifle sadece işimizi yapalım.

Okuluma yeni geldim.Öğrfen ciler öğretmenlere getirdikleri her soru için çetik atsın diye kocaman bir pano hazırladım öğretmeler odasına.Okula hareket geldi.Veli gelince oraya bakıyoruz,çocuk hiç soru getirmemiş diyoruz veya çok gayretli.Birbirinin soru sayısını takip ediyorlar falan.

Bir de biten her çalışmayı atıp kurtulabilecekleri SBS kumbaraları yaptırdım her sınıfa.Bööyle parlak renkli.Post-it lere düşüncelerini de yazıp yapıştırabiliyorlar.Hem kağıt dönüşümüne faydası olacak.Çok komik,amaçsız gibi görünen o kaplanmış karton kutu da hareket getirdi okula :)

Hep almayım bir de yazıyım dedim :))

denizci32
Şube Müdürü
03 Aralık 2009 08:21

sınıfların temizlik ve düzeni için ayın sınıfı seçip o sınıfın öğretmen kürsüsüne üzerinde ayın sınıfı yazılı isimlikli kalemlik bırakıyoruz.

seçim kriterleri, temiz ve düzenli olması, sınıfın gürültüsüz ve sakin olması, zil çaldığında sınıfta derse hazır bulunmaları. her ay 1. ve 2. kademeden dört sınıf seçiyoruz.

amelex
Yasaklı
04 Aralık 2009 14:36

.............

aynştayn_1
Aday Memur
06 Mart 2010 00:27

Eski okuldaki idare yüzünden Sayfayı takip etmeyi bırakmıştım.Şimdi yeni bir okuldayım ve müdür yeniliklere açık bir insan sayfayı artık takip edeceğim hep destek tam destek

aynştayn_1
Aday Memur
06 Mart 2010 12:34

G

Ü

N

C

E

L

aynştayn_1
Aday Memur
12 Mart 2010 20:41

güncelll

aynştayn_1
Aday Memur
12 Mart 2010 22:18

Nereye gittiniz yaratıcı çalışkan öğretmenler?Yoksa artık bu uygulamaları yapmıyor musunuz?En azından başlığı üst sıralarda tutalım yeni üyeler yada başlığı yeni görenler güzel fikirler alır burdan....UNUTMAYALIM Yaptığımız güzel uygulamalar kadar bunları diğer öğretmenlerle paylaşmak da önemlidir

15 Mart 2010 21:25

ben okulumuzun kutuphanesını gönüllü öğrencilerle beraber düzenledim ardından da onlarla beraber afişler hazırladık kütüphanemiz açıldı diye... sırada şu çalışma var: öğrencilerle belirlenen kitaplar okunduktan sonra kütüphanede kitap tartışma günleri yapacağız, okunana kitapla yazarıyla ilgili paylaşımlarda bulunacağız.. bakalım neler olacak..

15 Mart 2010 21:32

ayrıca okulda 2 pano bize ait.. başlığı ÖĞRENCİLERİN KALEMİNDEN (bu başlığı da kendileri buldular) panolarda öğrencilerin yazdığı şiirler ve karikatürler var.. bayağı ilgi gördü öğrenciler çok heveslendiler.. ama her zaman ben onlardan daha hevelsi oluyorum :)

susevan
Memur
16 Mart 2010 20:40

Ben 08/02/2010 tarihinde bir okula müdür olarak atandım. Okulun hemen hemen her penceresinde, duvar üstlerinde ekmek vardı. "Ekmek Sepeti" uyğulaması başlattık. Artık her beslenmeden sonra artan ekmek,biskivü..vb. şeyleri oraya atmaya başladılar. Dolunca hayvancılıkla uğraşan bir veliye veriyoruz. Her sınıf bir fidan kampanyası çerçevesinde her sınıf bir fidan dikti.

aynştayn_1
Aday Memur
18 Mart 2010 22:24

g.ü.n.c.e.l.

vatanmekan
Yasaklı
20 Mart 2010 12:08

Sonunda Buda oldu KPSS SInavının Kodları Çözüldü....

Süper bir paylaşım olmuş. Sitedeki yazıları kopyalayadım linkini yazıyorum...

http://memurolmak.blogspot.com/2010/03/kpssnin-hic-bilinmeyen-sifreleri.html

20 Mart 2010 14:53

Öncelikle buraya uygulamalarını,fikirlerini yazan bunları bizlerle paylaşan tüm hocalarıma teşekkür ederim.gerçekten çok güzel uygulamalar var burada çoğunu da not aldım,mutlaka işime yarayacak emin olun.Özellikle tecrübeli hocalarımızdan rica ediyorum bizlerle bilgilerinizi paylaşın...

Ben de şöyle birşey yapıyorum:

Her dersin son 5-10 dakikasında o günkü derste neler işlemişsek bir öğrenciyi kaldırıp soru soruyorum,öğrencim cevaplayınca bu defa o bir başka arkadaşını seçiyor ve kendisi seçtiği kişiye soru soruyor.Kalkan kişi cevaplayınca da yine aynı şekilde o da farklı bir kişiyi seçerek soru soruyor ve böylece bir nevi tekrar yapmış oluyorlar.Açıkçası istekliler de bunun için dersin sonunu iple çekiyorlar...

pan_dora
Yasaklı
21 Mart 2010 15:12

hepsini okudum ve 12 tanesini not ettim diğerleri ya sınıf öğretmenlerine yarar ya da tekrar ben branş öğretmeniyim yarayacağına inandıklarımı aldım

gkhn_grkm
Şef
27 Nisan 2010 19:31

güncel..lütfen sadece okuyup geçmeyin..sizin için klasik bir uygulama olan bir uygulama bizler için orjinal bir fikir olabilir..

sinanc9
Genel Müdür
28 Nisan 2010 22:52

www.orav.org.tr

meslekte yenilik arayanlar bu siteyi inceleyiniz...

231205
Memur
28 Nisan 2010 23:27

valla imrendim size. çok güzel fikirleri olan öğretmenler var. benim okulumdada çalışmaya niyet yok. milleti arkadan ittire ittire ancak çalıştırabiliyorum. kaytarmayı seven tipler yoplanmış okuluma. neyseki arada çalışmayı seven bana destek veren 2-3 öğretmen varda yine okulda bişeyler yapılıyorr. hem yenilik düşünmüyolar bide yeni bişeyler üretenlere köstek oluyolar. o olmaz bu yapılmaz bunun ne faydası var sürekli bahane. valla zorla yaptırıyorum istediklerimi. allahtan bide şu son çıkan genelge sınıf öğretmenleri ile ilgili olan işimi daha bi kolaylaştırdı. sınıf öğretmenleri tık demeden çalışmak durumunda kalıyor. keşke herkes gönüllü yapsa, ama gönül yok diyede kimse kusura bakmasın çalışmalardan vazgeçmicem. zorla da olsa yapmak zorundalar. bu konuda hiçte üzgün değilim.çalışmak istemeyenlere iliçi tayinleri öneriyorum.

tbilgi
Müsteşar
31 Temmuz 2010 01:07

Güncel Diyeyim...

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi