Editörler : "eskiyara"Pangaea
«17181920212223242526272829

apocan83
Aday Memur
07 Ağustos 2010 00:48

çok yararlı bir başlık olmuş, emeği geçen hocalarımı tebrik ederim, saygılar...

***hayyam***
Aday Memur
10 Ağustos 2010 13:14

Emeği geçenlere tşklerr

ayfaayfa
Kapalı
12 Ağustos 2010 12:19

Uygulamaları okuduktan çok sonra farkettim ki konu 2006dan beri güncel.Bu bilgileri ulaşmamızı sağlayan herkese yürekten teşşekkürler..

ergök
Aday Memur
30 Nisan 2011 21:26

Arkadaşlar eğitim gönüllüleri.Bende bir okul idarecisi olarak burdan ve başka sitelerden edinmiş olduğum güzel uygulamları kendi okuluma uygulayarak çalışmaya gayret ediyorum.Son olarak gelecek yıl uygulamak istediğim bir uygulamayı Çanakkaleli arkadaşların başlatmış olduğu okul postası projesinin güzel olduğunu düşünüyorum.Okul postası linkte tüm ayrıntılar var.Okuldaki bir LCD TV DEN akan yazılarla günün enleri notlar,duyurular,doğum günü olan öğrenci,nöbetçi öğretmen .ders programı,vs vs güzel bir çalışma okullar için faydalı olacaktır.

aalpay06
Aday Memur
29 Mayıs 2011 01:25

Sınıfın bir köşesine gizlice bir kamera yerleştirin ve ders anlatın sonra görüntüyü izleyin hatalarınızı ve öğrencilerin davranışlarını daha net görebilceksiniz. Böylelikle siz yokken öğrencilerinizin davranışlarını da daha doğal görmüş olacaksınız.

denizbulut
Aday Memur
04 Ekim 2011 22:32

emeği geçenlere teşekkürler

paranoyak47
Daire Başkanı
05 Ocak 2015 13:23

?? devamı yok mu ? uygulamalrın..

zeytin947
Kapalı
08 Ocak 2015 16:40

4.sınıf öğretmeniyim şu anda...iletişim defteri adı altında sorumluluk projesi başlattım.hem veli ile daha rahat iletişim sağlanıyor hem de öğrenci defteri annesine göstermesi gerektiğini unutmayarak saorumluluk almış oluyor...

davranış prpblemi yaşayan öğrencilerim vardı...Davranış tablosu yaparak sınıf duvarlarına astım..onlar da resimlerini yapıştırdılar.e-okuldaki davranış notlarını girmem daha rahat oluyor...kötü davranış ve iyi davranış sticker ile görselleştiriliyor...sürekli gözünün önünde oluyor ve daha dikkatli oluyorlar...

ayda bir kez ödüllü okuma yarışması yapıp,okuma isteğini arttırıyorum...

konuları drama yaparak video'ya çekiyorum ve eğitim sitelerinde paylaşıyorum kendilerini görünce okula karşı istekleri artıyor...

istiklal42
Memur
21 Ekim 2015 22:44

Çocuklara "benim istediğim meslek" konulu resimler yaptırıp sınıfa asılabilir diyerek güncelleyelim.

hsoydan08
Daire Başkanı
25 Ekim 2015 22:08

Başlığı ben açmıştım, yeniden güneccelendiğini görmek güzel

hnfckm
Memur
27 Ekim 2015 17:04

teneffüse çıkarken cebime birkaç tane küçük hobby koyuyorum, denk geldiğim bir öğrenciye "küçük bir bilgi yarışması yapıyorum, soruları bilirsen hobby kazanacaksın " diyorum ve sormaya başlıyorum 1.Seni kim yarattı? 2Allah kaçtır? 3peygamberimizin adı ne? (tabi hepsi bilemiyor annem yarattı diyen de var müdür yarattı diyen de var 4. sınıflardan bile. yine de yanlış cevabını düzeltip doğru bilmiş gibi hobbyi veriyorum)

böylece o çocuk sınıfa gittiğinde bu soruları ve cevaplarını arkadaşlarına öğretiyor, o çocuklar da diğerlerine ;)

27 Ekim 2015 23:55

Sayın hocam, 10 sene aradan sonra yazışmanızın devamını çok olumlu buluyor ve görüşlerinizi

önemsiyoruz. Fırsat ve imkan bulduğunuzda aşağıdaki öncül konulara değinmenizi temenni ediyor ve tekrar kutluyorum. İşte yıpranma payı, rehberlikler ve 3600 gösterge dahil o birkaç konu;

http://forum.memurlar.net/konu/2159727/

http://forum.memurlar.net/konu/2113598/

http://forum.memurlar.net/konu/2160686/

http://forum.memurlar.net/konu/2102311/

http://forum.memurlar.net/konu/2000138/

hsoydan08, 9 yıl önce

Başlığı ben açmıştım, yeniden güneccelendiğini görmek güzel

doğru46
Memur
28 Ekim 2015 09:29

Faydalı bir konu.Eğitimci değilim ama 3 çocuk babasıyım.Bu tektiklerin bazılarını evde bile uygulaya

imgelem
Şef
29 Kasım 2015 17:32

4. sınıf öğretmeniyim. hazır yerli malı haftası da yaklaşmışken, öğrencilerden 1 ay içinde kendisinin ya da ailesinin satın aldığı her ürünün ambalajına bakıp nerede yapıldığını öğrenmesini ve bunu görsel bir kitapçık haline getirmesini isteyeceğiz. amacımız çocuklara, yerli malının pasta börekten ibaret olmaması gerektiğini fark ettirmek.

Mat.ador
Şef
29 Kasım 2015 20:37

Yurt disi projesine katilmak isteyen ogretmenler inceleyebilir. https://m.facebook.com/Science-Cup-Bilim-Kupas%C4%B1-1681505445395624/

kemterim
Aday Memur
02 Aralık 2015 10:17

Merhaba arkadaşlar ben de köy okulunda Türkçe öğretmeniyim.Okulumuzun iyilik kutusu var her öğrenci hafta içinde yapmış olduğu iyilikleri kutuya atıyor ve bayrak töreninden önce 3 öğrenciyi çikolata ile ödüllendiriyoruz.Yanan ışığı söndürmenin ,akan musluğu kapatmanın arkadaşlarına gülümsemenin iyilik olduğunun farkına varmaları hoşumuza gidiyor.

Başka bir uygulama özgüveni düşük öğrencileri belirleyerek kendini başarılı hissedecek alanlar sunuyoruz örneğin belirli gün ve haftalarda dörtlük okutmak veya okul duvarlarına elinin izini çıkartmak veya bir saksı çiçeği hediye edip sorumluluk kazandırmaya çalışıyoruz.

Çok yazdım ama son olarak da bahar aylarında toplum destek adına yaşlı teyzelerin evlerine ziyarete gidip camları silip sobalarını temizleyip küçük güzellikler yapıyoruz. İyilik ve güzellikle kalın böyle faydalı bir başlık için de ayrıca teşekkür ederim.

Eleştiriyorum
Kapalı
02 Aralık 2015 22:58

bu yapacağınız şey suçtur,başınıza iş açar.Sakın böyle bir şey yapmayın.Bırakın videoyu öğrencinin resmini bile çekmeyin.

aalpay06, 13 yıl önce

Sınıfın bir köşesine gizlice bir kamera yerleştirin ve ders anlatın sonra görüntüyü izleyin hatalarınızı ve öğrencilerin davranışlarını daha net görebilceksiniz. Böylelikle siz yokken öğrencilerinizin davranışlarını da daha doğal görmüş olacaksınız.

goygocea
Aday Memur
10 Aralık 2015 05:05

Bir proje yarismasimi sayin hocam.

Mat.ador, 9 yıl önce
Yurt disi projesine katilmak isteyen ogretmenler inceleyebilir. https://m.facebook.com/Science-Cup-Bilim-Kupas%C4%B1-1681505445395624/

paranoyak47
Daire Başkanı
30 Aralık 2015 11:14

OKU-KAZAN YARIŞMASI

3. ve 4. sınıflara yönelik yapılır. sınıf seviyelerine göre birer kitap seçilir. kitap öğrencilere dağıtılır. belirli bir süre verilir. süre sonunda kitapla il-gili 50 soruluk bir test sınavı hazırlanır. sınavda 1. 2. ve 3. ye ödül verilir.

xxlarge-
Şube Müdürü
30 Aralık 2015 15:47

Ezberci Eğitimin Zararları

Eğitim sisteminin en büyük sorunu ve ezberci eğitimin en büyük zararı öğrenmiş olduğumuz bilgilerin çok çabuk ve kolay bir şekilde unutulmasıdır.Ezberci eğitim yanlış bir eğitim sistemi olup, öğrencileri eğitim sisteminden uzaklaştırmaktadır. Düşünme ve anlama yoluyla öğrenmeyi es geçip ezberciliğe yönelmek eğitim sistemi için bir talihsizliktir. Öğrenciler için zevkli bir eğitim sisteminin örnekleri varken ezberciliğe dayanan bir sistem, her şeyden önce öğrencilerin kişiliğini zedeleyen bir öğrenme tarzıdır.Öğrenci, amacına ulaşmak için ezberlemek zorunda, çünkü yüksek not almak ve gerekiyorsa diplomayı almak için ezberlemek zorunlu kalıyor. Ergenlik döneminde zihin kapasitemiz ve öğrenme potansiyelimiz ezbercilik olduğu zaman körleşmektedir. Zihinlerini çalıştırmadan, okul hayatları boyunda doğru dürüst anlamadan ezber yapan bir çok öğrenci, kabiliyetlerini geliştiremeden mezun olmuşlardır.

Aslında bu öğrenciler eğitim görmüş sayılmaz, Hafızalarında sadece birtakım bilgiler bulunmaktadır. Zira ezberci eğitimde bilgileri çabuk aşınır ve kaybolur. Bilgilerimizi zihnimizde koruma altına alan mantıksal yapı düşünme ve öğrenme yapısıdır. Bilgiler, düşünme yoluyla organize edilebilir.

Ezberci eğitimin yerine öğrenme ve muhakeme etme alışkanlığı olan bir eğitim sistemi benimsense bu sistem öğrencilikten sonra da olumlu etkisini sürdürecek, bilgileri unutma hızı ve unutma oranı azalacaktır. Ezberci eğitim yaratıcı düşünceyi kullanamamamıza neden olacaktır.

Eğitim sistemimizdeki sınav maratonu yaklaşımı nedeni ile öğrencilerimizde ezberci eğitimin boyunduruğu altına girmiştir. Bunun neticesinde de sorgulayan, araştırma yapan, bütünlüğü kavramaya çalışan, olayları ve konuları inceleyen öğrenci yetiştirme ikinci planda kalmaktadır. Bu da çok yönlü ve yetenekleri gelişmiş bir öğrenci ve nesil yetişmiş olacağına tek yönlü ezbere dayalı bir nesil ve öğrenciler yetişmektedir. Düşünme ve anlama yeteneği körelmeyecek insanlar yaratmak için ezberci eğitimden uzaklaşılmalıdır.

Toplam 563 mesaj
«17181920212223242526272829

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi