Editörler : gubaz"eskiyara"
12345678910111213»

bilge136
Yasaklı
18 Ocak 2006 23:03

Mevsim şeridi yerine "MEVSİM AĞACI" yaptık. Ağacın yapraklarını mevsimine göre değiştiriyoruz. Kışın karlarını pamuklarla oluşturduk. Mevsimdeki ayların da isimlerini ekliyoruz. Ay içindeki önemli günlere doğum günü olan öğrencileri de işliyoruz. Bu günde birer doğum günü kartıyla onları hatırlıyoruz. 1-3. sınıflarda zaman kavramı daha kolay ve somut olarak verilmiş oluyor.

bilge136
Yasaklı
18 Ocak 2006 23:09

Sınıf dergisi çıkarıyoruz. Yazılar öğrencilerin kendi yazdıkları ya da araştırıp getirdikleri arasından seçiliyor. Ben de araya işlediğimiz konularla ilgili bazı çalışmaları serpiştiriyorum. Hem velilerin hem öğrencilerin bundan çok memnun. İlk dönem 2 sayı çıkarabildik. Benim için çok yorucu oldu. Hepsini bilgisayarda tekrar yazmak, uygun resimler bulup eklemek, sayfa düzenleri...

Herşeye rağmen değdiğini düşünererek ikinci dönemde kaldığımız yerden devam.

aknezor44
Müsteşar Yardımcısı
19 Ocak 2006 03:52

Bizler okulmuzda öğrencilerimiz ve öğrencilerimizin katıldığı açık oturumlar yaptık.

-Birinin konusu öğretmen öğrenci ilişkileri.

-Diğeri ise Okulmuzda başarıyı artırmak için okulmuzda öğrenci,veli,idareci ve öğretmenler neler yapmalıdır.

Oturumlarda öğrenciler tartışma kuralları içinde istedikleri gibi öğretmenlerine eleşriler, öneriler, övgüler yaptılar. Çok düzeyli,yararlı ve etkileyici geçti.

denemeniz tavsiye ederim öğrencilerinizin ne kadar yaratıcı ve ince hicivlerinasıl açıklıkla ortaya koyduklarını görceksiniz.

-Sınıflararası bilgi yarışması, tartışma programalr vb düzenliyoruz.

İkinci dönem Fizik'ten özgün projeleri olanların projelerini ve araştırma aşamalarını okula ve öğretmenlere sunmalarını sağlayacağım.

bamgregor
Memur
19 Ocak 2006 13:39

1ve 2/ sınıflarda her gün gün bitiminde cocukların kendilerine bu gun anneniz(babanız)sizin icin ne yaptı?kagıtları verdik.ilk başta veliler yazacak pek birsey bulamasalarda sonradan hergün bır yenılığın yazıldıgı kagıtlar gelmeye basladı sanırım herkesın bulunduğu yerden

biraz rahatsız edilmeye ihtiyacı var bu ülkeyi rahatı kacmıs insanlar guzellestirecek sevgıyle kalın

yunusxyz
Yasaklı
19 Ocak 2006 23:13

sayın bamgregor

siz çok iyi bir öğretmensiniz 4 yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Siz bu ülke için İŞİNİ İYİNİ YAPANLARDANSINIZ.

sizin gibilerle çalışmak isterdim.sizden öğreneceğim çok var son yazdıklarınızı uygulmayı düşünüyorum.paylaşım içim sağol

20 Ocak 2006 09:27

Eğitim öğretimle ilgili çok güzel uygulamalar yazmış arkadaşlar.Demek ki güzel şeyler yapılabiliyor.Forum bölümünde gekeceğe dönük bu gibi iyi şeylerden konu açmak bence daha iyi.Ben de okulda ekip ruhuyla çalışan bir düzeni çok düşledim.İnşallah başka bir baharda bunu kendim gerçekleştireğim.

20 Ocak 2006 09:31

Eğitim öğretimle ilgili çok güzel uygulamalar yazmış arkadaşlar.Demek ki güzel şeyler yapılabiliyor.Forum bölümünde gekeceğe dönük bu gibi iyi şeylerden konu açmak bence daha iyi.Ben de okulda ekip ruhuyla çalışan bir düzeni çok düşledim.İnşallah başka bir baharda bunu kendim gerçekleştireğim.

bamgregor
Memur
20 Ocak 2006 12:00

Sayın Yunusxyz

güzel ifadeleriniz için teşekkür ederim bende bu formda yazan her arkadaştan birşeyler öğrendim öğreniyorum ufkumuzu açan uygulamalar var,özellikle çocukların yaratıcılıklarını,

kişiliklerini,araştırma ruhlarını geliştiren uygulamalara önem verilmesi gerektiğini düsünüyorum.Öğretmen arkadaşlar herseye rağmen biz, bir tapu kadastro memuruna yada maliye memuruna 1 tanesını bile verilmeyen 30 çocuk bize bırakılıyor biz öğretmenlerin çocukların dünyasına müdahil olmak yerine bazen sordukları soruları cevapsız bırakarak kendi cevaplarını kendilerının bulacağı ortamları hazırlamak yeterli olacaktır.suyu akmayabılır,toprağı yorulmus olabılır,ekım dıkım aracları eksık olabılır ama yınede sınıflar bizim bahcemizdir ölgede bile güller yetişebilir.bu mesleğin sonuna geldiğimizde aldığımız ev yada arabaların bir önemi olmayacak hatta kimse bundan bahsetmeyecek bu forma yazan bunu bulunduğu ortamdada uygulayan arkadaşlar kendi öykülerini kendileri yazmış olacaklardır diğer işlerle ömür tüketen kişiler başkalaının öykülerini sahipleneceklerdir çunku herkes güzel öyküler dinlemek ister. güzel olmak güzele ulaşmak cabasıdır sevgiyle kalın

aykız
Şube Müdürü
22 Ocak 2006 23:52

Tebrikler... Bu konu başlığı atana da bu önerileri getirenlere de çok teşekkür etmek isterim. Yeni atanmış, birşeyler yapmak isteyen ama aklına birşey gelmeyen öğretmenlere gerçekten yararlı ve işlevsel örnekler vermişsiniz.Umarım benim gibi aynı branşta deneyimli bir rehber öğrtmeni olmayan stajer öğretmenler okurlar bu bilgi demetini.Tam da hani bu meslek kutsaldı ve dünyanın en güzel mesleğiydi dediğim durumdaydım.Ama yapabileceğim şeylerin çok olduğunu göstererek umut aşıladınız.Sağ-olun

sinanc9
Genel Müdür
23 Ocak 2006 00:45

aykız

"Yeni atanmış, birşeyler yapmak isteyen ama aklına birşey gelmeyen öğretmenlere gerçekten yararlı ve işlevsel örnekler vermişsiniz.

... yeni atandığımızda da yerimizde duramıyordukk hala duramıyoruz... sorun burada zaten bizde yeni mezun öğretmen arkadaşlardan üniversitelerimizin yeniliklerinden yaralanmak iztiyoruz ama başlığın durumu ortada...

zorla gündemde tutacağız neredeyse...

yeni arkadaşlar bir an önce bu işlere el atmalı bence...

nihatx
Aday Memur
24 Ocak 2006 02:28

çalışan kazanır

uluda
Müsteşar Yardımcısı
24 Ocak 2006 21:45

8. sınıf öğrencilerine 4 okul müdürü olarak ayda bir sınav düzenliyoruz öğrenciler hem farklı okullarda sınava giriyor hemde başka okul öğrencileri ile yarışıyor .En iyi dereceyi alan öğrencilerimize ödül veriyoruz ..

uluda
Müsteşar Yardımcısı
26 Ocak 2006 12:40

Arkadaşlar en küçük uygulamanızı bile yazın.. yazın ki belki bizim büyük bi sorunumuzu çözersiniz..

iclal14
Şef
26 Ocak 2006 16:37

Bizde okulun bahçe duvarlarını boyadık rengarenk.Çiçekler, hayvanlar, çeşitli figürler, masal ve çizgifilm kahramanları ...Burada hem öğrenci hem öğretmenler görev aldı.Daha tam bitiremedik ama bu haliyle bile okula neşe verdi .Öğrencilerin çok ilgisini çekiyor.Gerçi bu uygulama orijinal değil pek çok yerde var ama sizde deneyin güzel oluyor.

mustafaca
Aday Memur
26 Ocak 2006 17:55

yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.

mustafaca
Aday Memur
26 Ocak 2006 18:09

-öğle aralarını 1,5 saate çıkarıp etüt saati uygulayarak,test çalışmaları yürütmeye başladık.

-öğrenci evlerine veli ziyaretleri yapmaya önem veriyoruz.

-okul içinde fakir öğrencilere yönelik okul annesi himayesinde yardım faaliyetleri yürütmekteyiz.

-okul bahçesinde göze hoş ve kullanılabilir olması açısından

ale direkleri (kaynakçıya rica ettik)yaptırdık.balıkçı ağları ile de file kurduk.sahayı zeminiyle boyadık çok hoş oldu.okul dıştan bakınca kolej havasına büründü.

uluda
Müsteşar Yardımcısı
26 Ocak 2006 23:00

İclal Hocam

Güzel bir uygulama Resim Öğretmenleri bizim çevredeki okulları dediğiniz gibi boyamışlar gerçekten şirin bir hal alıyor okul ..Maalesef bizde Resim öğretmeni yok ..Cıscıvlak gibi duruyor bina :)

Arkadaşlar devam

iclal14
Şef
27 Ocak 2006 11:04

Uluda hocam bakın ben resim öğretmeni değilim ama ben de çizdim duvarlara ve çok da güzel oldular mutlaka sizin okulda da yetenekli öğretmenler (siz de dahil)vardır(özellikle sınıf öğretmenlerine sorun).Resim öğretmenlerinden kullanılacak malzeme ve teknik konusunda ön bilgi alıp kendiniz ve yetenekli öğrencilerinizle yapabilirsiniz bunu.Hem korkmayın kötü olsa bile üzerini kapatıp yeniden çizebiliyorsunuz.Çocukların kendi halinde çizdikleri o doğal resimler bile duvarda çok güzel duruyor.En azından duvarların o soğuk görüntüsü gidiyor.Bence havalar düzelince deneyin , hem çok da masraflı değil...

uluda
Müsteşar Yardımcısı
27 Ocak 2006 18:25

İclal Hocam

Öğretmenler kurulunda danışayım öğretmenlerime ...Teşekkür ederim .

cumhur052
Kapalı
27 Ocak 2006 18:32

Arkadaşlar izcilik meselesini hiç düşündünüz mü?

İzcilik her türlü sosyal aktivite için çanak bir uygulamadır.

Bizler böylece şehirde çöp toplama uygulaması.

Belediye ile şehir meydanına çiçek dikme uygulaması.

Ağaç dikme uygulaması.

Huzur evlerini ziyaret.

Kumbara ile para toplayarak günü birlik geziler.

Erzak toplayarak bizzat öğrenciler ile ev ziyaretleri.

Yaptık...

Daha çoğaltabilirim...

İzciliği öğrenelim ve çalıştıralım.

Toplam 563 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi