Editörler : gubaz"eskiyara"
12345678910111213»

sakarya_54
Müsteşar
28 Ocak 2006 01:40

Bizim okulda çift ayakkabı uygulaması vardı.

Ama baskılara dayanamadık bıraktık.

Şöyle ki;

1999 depreminden sonra okula gelen yardımlar ile her öğrencimize bir ayakkabı bulduk.

Bu ayakkabıları okulda isim yazılı olan ayakkabılıklara yerleştirdik.

Öğrenci evden kendi ayakkabısı ile geliyor, ayakkabılıktaki temiz ayakkabısını giyiyor ve sınıfa giriyordu.

Okulumuz 3 yıl süre ile tertemiz idi.

Ancak daha sonra bazı veliler (ayakkabıyı biz verdiğimiz halde) "ayakkabı alacak param yok. bu ne biçim iş" vb. şikayetlerini arttırdılar. Bazı yerlerde de "takunyalı eğitim" gibi yakıştırmalar olunca uygulamayı bıraktık.

Şimdi ne güzel her yer çamur...

nesekan
Şef
28 Ocak 2006 02:08

Sevgili Meslektaşlarım,

Gerçekten çok harika fikirler bunlar ve herkese çok teşekkürler.Ben de hayata geçirdiğim birkaç uygulamayı yazmak isterim.

Ben derslerime belli periyotlarla veli misafir ediyorum.Özellikle de problemli öğrencilerin olduğu sınıflara ve problemi olan,sınıf,düzenini bozan öğrencilerin velilerini özellikle de.Çok faydasını gördüm.Öğrenciler de çok şaşırdılar ve evde gördüğü anne babasını okulda sınıf ortamında da görmek öğrenciye tuhaf geliyor.Veliler bizlere çok hak veriyor.Bu uygulamayı başlattığımdan beri veliler her istediğimi yapıyorlar,hiçbir şeyi aksatmıyorlar.

Branşım matematik ve branş arkadaşlarıma yönelik br tavsiye:Defter kitap açık sınav yapıyorum ve sorularım işlem yaptırmaktan çok yorum yaptırmaya dayalı oluyor ve inanın öğrenciler defter ve kitaplarını önlerinde açık görünce psikolojik olarak rahatlıyorlar.5sınav yapıyorum ve bunlardan 3 ü grupça oluyor.Gruplara not veriyorum ve bu sınavlar bir ders yazılı diğer ders mülakat şeklinde geçiyor.

Bir de derste öğrenciler bir işle uğraşırken yada bireysel sınav olurlarken klasik müzik dinletiyorum.özellikle bunu şiddetle tavsiye ederim.

28 Ocak 2006 14:48

EVET KATILIYORUM

sinanc9
Genel Müdür
28 Ocak 2006 19:53

güzel uygulamalar...

bir sanat eğitimi yerinde vardı girişte galoş giyiyorsunuz.. büyük küçük herkes.. sigara da içilmiyor... inanın o zaman nekadar pis yerlerde gezdiğiniz anlıyorsunuz...

malumunuz hastanelerde bile galoş giymeden geçmeyi marifet sayıyoruz...

öğrencilerimiz ve bizde her türlü tozu pisliği yutuyutyoruz..

yunusxyz
Yasaklı
29 Ocak 2006 10:54

bu konuya sonunda duyarlılık gösterildi ve hakeden ilgi gösterildi ya artık ölsemde gam yemem.memlekettte bu kadar fedakar ve kalite öğretmenin bulunması mutluluk verici.bu konuyu anasayfada tutmak bayağı zamanımı aldı

Aygolgesi
Kapalı
29 Ocak 2006 23:31

Uzun zamandır bu başlığa fikir yazılmaması beni üzerken öğretmenlerimin gündemde tutma çabası ise sevindirici.

Pek orjinal olmamakla birlikte sayfaya bir katkımın daha olması için yazıyorum.

Öğrencilerimizin iş-eğitimi dersinde yaptıkları çalışmaları dönem sonlarında,okul kermesinde satmaları...

sinanc9
Genel Müdür
30 Ocak 2006 00:52

Aygölgesi Hocam

hani dreler ya bir mıh(çivi) bir nal, bir nal bir at, bir at bir süvari, 1 süvari Savaş kurtarır diye...

buradaki her uygulama her okulda bir mıh dır... bunu uygulayacak öğretmen idareciler o ilçe ve ildeki çalışmaları desteklerlerse eğitim bu durumdan kurtulur heralde..

xxbulentxx
Aday Memur
30 Ocak 2006 03:56

Arkadaşlar harikasınız..Bu konu ve konuya ilişkin düşüncelerini gönderen ve göndermeye devam eden bütün hocalarıma teşekkür ediyorum.Bizim okulda yaptığımız uygulamalar ;

- Okul gazetesi çıkarılması ,

-Her iki kata istek kutularının asılması ve her ay yine öğrenci kurulunca kutuların açılıp rapor haline getirilmesi,

-Ayın örnek sınıf seçimi,

-Sınıfta oluşturulan sınıf kurulunca o haftanın örnek davranışı ve öğrencinin seçimi ,ödüllendirilmesi,

-Her ay 10 kitap kampanyası,

-Sınıfta ihtiyaç kutusu (içinde fazla kalem,silgi ve kalemtraş var.Olmayan alıp kullanıp işi bitince yerine koyuyor.)

yunusxyz
Yasaklı
30 Ocak 2006 17:15

başlığı açan ve paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekürler

cumhur052
Kapalı
30 Ocak 2006 19:01

Yatılı okullarda, yatak yapmayı özendirmek için,

her gün iyi yatak yapmayandan 10 kuruş toplayıp yataklarını iyi yapanlara hediye aldık...

1 ay sonra öğrenciler çok iyi yatak yapmaya başladılar...

Kötü yatak yapan olmadığı zamanlar... Belletmen öğretmenler hediye aldılar...

Daha sonra temizlik uygulamaları yaptık...

Bizce en kötü kokan ve yıkanmayan öğrenciyi model olarak aldık... Tertemiz yaptık arkadaşları içinde onu bolca övdük... Diğerleri ona benzemeye çalıştı...

Ayakkabıları için yatacakları yer dışında raf yaptık...

Ama tekrar ediyorum en önemlisi izcilik faaliyetlerini okulda uygulamak...

uluda
Müsteşar Yardımcısı
30 Ocak 2006 19:39

Arkadaşlar Okuma Saati Uygulamasını bulunduğum İlçe Merkezinde tüm okul Müdürleri ile tartıştık ve Danışma Kurulu Toplantısında karar alınacak ..Eğer olumlu olursa somut olarak bu başlığın faydasını tüm ilçe öğrencileri yaşayacak ..

Teşekkürler Aygölgesi..ve Sakarya 54 hocam ve tüm arkadaşlar ...

hsoydan08
Daire Başkanı
31 Ocak 2006 09:05

Başlığı açarken ülkemizde idealist öğretmen arkadaşlarımın varlığından emindim, bunu bir kere daha görmek mutlu etti beni.Ekonomik zorluklar çekiyoruz elbette,şikayetçi olduğumuz başka durumlarda var özellikle özlük haklarımız konusunda, ama biz öğretmeniz arkadaşlar , sıradan memurlar değil, güzel uygulamalarını bizimle paylaşan tüm arkadaşlara Artvin/ Arhavi'den teşekkürlerimi yolluyorum.

dialog
Şef
31 Ocak 2006 11:31

eğitimde güzel uygulamalar konu başlığını açan ve bu konuya katkıda bulunan tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkürler......

31 Ocak 2006 14:48

başlığa ben de destek veriyorum, işime yarayacak olanları not ettim. böyle idealist öğretmenleri görmek beni mutlu etti.başarılarınızın ve gayretlerinizin devamını dilerim

ayhan55
Memur
31 Ocak 2006 15:55

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER

1. Sınıfları temiz tutmak adına her ay bir sabahçı bir öğleci sınıfın örnek ve en temiz sınıf seçilmesi ve bu sınıfın ödüllendirilmesi.

2. Öğrencilerdeki olumsuz davranışları düzeltmek amacıyla her ay sabahçı ve öğleci öğrencilerden en az birer öğrencinin ayın öğrencisi seçilmesi ve bu öğrencilerin bayrak töreninde ödüllendirilmesi.

3. Okulumuzdaki eğitim ve öğretimi olumlu yönde geliştirmesi amacıyla öğrenci ve velilerin isteklerinin belirlenmesi ve bu amaçla dilek kutusunun oluşturulması.

4. Öğrencilerdeki rekabet ruhunu geliştirmek amacıyla sınıflar arası bilgi yarışmalarına ve sportif yarışmalara ağırlık verilmesi.

5. Okulumuzu daha iyi tanıtmak ve 20. Yılı dolayısıyla; Okul takvimi yaptırdık. Bu takvimde aşağıdaki noktalara değindik:

a ? Okulumu seviyorum. Öğretmenlerimi seviyorum. Bu okul hepimizin, Biz bir aileyiz. Vizyonumuzu, Misyonumuzu tanıtmak, paylaşmak, Okul takvimi sayesinde WEB adresini, e-post, ve telefon numaramızı tüm velilere ulaştırdık. Böylece iletişimi hızlandırıp kolaylaştırdık.

b- Eğitime % 100 destek, Bilgisayarlı Eğitime Destek kampanyalarını velilere bu sayede ulaştırmak.

6. OKS? ye hazırlık amacıyla Okulumuz Ölçme - Değerlendirme ekibi 8.Sınıflara yönelik Deneme Sınavı yapmıştır.

7. Okulumuzun Kaynakları Artırma Ekibi dönem sonu itibarıyla şapka ? maske yaparak dönem sonu eğlencesi hazırlamıştır. Bu kaynak Müzik araç-gereci alımında kullanılacaktır.

8. Bilgi Kutusu oluşturularak temel derslerden (TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN VE TEKNOLOJİ ve SOSYAL BİLGİLER) soru sorulup cevaplar bu kutuya atılacak, doğru cevaplar arasından kura yoluyla bir şanslı öğrenci ödüllendirilecek.

yunusxyz
Yasaklı
31 Ocak 2006 17:34

sasyın editörler bu başlığı neden anasayfaya taşımazlar anlamam.

31 Ocak 2006 18:14

cemre74 eğitimle ilgili görüşlerini bekliyoruz.

uzmandanisman
Kapalı
31 Ocak 2006 18:27

Güzel uygulamaların artamıs dileğiyle...

Maalesef 2 ay önceki güzel uygulamalarımızı artık yapamıyoruz. Çünkü m.yardımcımız emekli oldu yerine gelen 2 m. yardımcımızla yapılan tüm güzel uygulamalar sekteye uğradı.İlk kez tatili bu yıl okul olarak dört gözle bekledik. Bakalım 2. dönem ne olacak. Farkındayım çirkin bir şeyler yazdığımın. Fakat buraya çok güzel uygulamalarımız vardı; onları belirtmek için sayfayı açmıştım. Fakat içimden gelmedi...

Özür dilerim...

uzmandanisman
Kapalı
31 Ocak 2006 18:36

Yanlış yazmışım:

Güzel uygulamaların artması dileğiyle...

yunusxyz
Yasaklı
31 Ocak 2006 21:02

burda yazılanların çıktısını alacağım.herkese tavsiye ederim

Toplam 563 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi