Editörler : Pangaea
«34567891011121314»

Atabey19
Genel Müdür
03 Şubat 2006 15:55

Arkadaşlar pek çoğumuz gibi ben de önce eğitim diyenlerdenim. Öğretmenliği sadece sınıfa girip bilgilendirme yapıp sınıftan çıkmak olarak görmüyorum. Öğrencilerimi sınıfta güneş, ay ve yıldız olarak sınıflandırıyorum. Bu sınıflandırmayı öğrenciler kendisi yapıyor. Gayretli çalışan öğrencim gelip Öğretmenim ben artık güneş oldum, yada bir kaç gün üst üste çalışmadan gelen öğrencim "öğretmenim ben ay oldum diyor. Tabii bu öğrencileri gayrete getirmenin bir yolu. Benzer pek çok uygulama yapılabilir.

bne asıl başka bir uygulamamdan bahsetmek istiyorum. Her öğrenci için iki haftalık takip cetveli hazırlıyorum. Cetvelde öğrencinin evdeki davranışlarının olumlu olumsuz değerlendirileceği bölümler var. Örneğin:

Öğrenciniz yemeklerden sonra dişlerini fırçalıyor mu?

Yatağını kendisi düzeltiyor mu?

Pijamalarını katlayıp yerine koyuyor mu?

Sabahları kalkınca günaydın diyor mu?

Yemeklerden önce ve sonra ellerini yıkıyor mu?

.... Liste uzayıp gidiyor.

Kazandırmaya çalıştığım davranışların pekiştiğini anladığım zaman davranışları değiştiriyorum. Hazırladığım cetvelleri öğrencilerle velilere gönderiyorum. Veliler cetvelleri günlük olarak dolduruyor. Bu sayede öğrencilerde büyük değişiklikler meydana getirdiğimi teşekküre gelen veliler bizzat iletiyorlar. Denemeye değmez mi? SAYGILAR.

uluda
Müsteşar Yardımcısı
03 Şubat 2006 21:01

Atabey Hocam

Bizde Eksik olan bu işte genelde öğretime o kadar yoğunlaşılıyor ki özellikle ilköğretimde davranış halini alması gereken yukarıda belirtiğiniz davranışlar es geçiliyor ..Sizi tebrik ederim hocam

Saygılar..

DEVAM

ekobib
Memur
03 Şubat 2006 21:43

okulumuz taşıma kapsamlı,öğrencinin %90 taşımalı olarak gelmektedir. velilerin okula katılımı azdı. tüm arkadaşlar olarak bütün personel (20 kişi) ders bitiminde taşıma yapılan 10 yere tek tek farklı günlerde gittik. kırsal kesim olduğu için tüm öğretmenlerin idarecilerin köylerine gelmelri velilerin çok hoşuna gitti. veli okul arasında sıcak bir iletişim başladı. çocuklarına ve okula karşı ilgileri çok arttı.kısa zamanda gözle görünür değişikler oldu.

sinanc9
Genel Müdür
04 Şubat 2006 00:14

atabey19

tatil bitti heralde..

Veli ziyaretleri her zaman işe yarıyor

sinanc9
Genel Müdür
04 Şubat 2006 12:30

2684

sinanc9
Genel Müdür
04 Şubat 2006 20:46

2675

bu başlığı okuyanlar alttaki başlığı da severek okuyacaklardır...

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=67185

2.dönemde uygulamayı düşündüğünüz yerilikler..

Atabey19
Genel Müdür
05 Şubat 2006 11:52

Evet sinanc9 hocam, tatili bitirdik elhamdülillah. Şükür sizlere kavuşturana.

Arkadaşlar herkesin birbirinden öğrenebileceği pek çok şey olabilir. Başlık yerinde ve çok güzel açılmış. Teşekkürler uluda hocam. Haydi anlatın öğrenelim. SAYGILAR.

akdağlı
Yasaklı
05 Şubat 2006 15:46

Ulaşta Kaymakam beyin katkısını alarak bütün okullarımızın kütüphanelerine yüz temel eser seti verdik.

sinanc9
Genel Müdür
05 Şubat 2006 16:56

2924

Atabey19
Genel Müdür
05 Şubat 2006 17:33

sinanc9 ve sakarya 54 hocalarım mesajlarınızda bazı numaralar görüyorum. Cahilliğimi mazur görün de bir açıklama yapın ne oluyor bu numaralar? İyi birşey se bizde yapalım bir iki numara :-)))))))SAYGILAR

gokay
Genel Müdür
05 Şubat 2006 17:48

HER OKUL MUD SINIF ÖĞRETMENLERINDE BRANSLASMAYA GITMELIDIR

YANI

1 SINIF ÖĞRET

2 SINIF ÖĞRET

3 SINIF ÖĞRET

4 SINIF ÖĞRET

5 SINIF ÖĞRET

HER YIL ÖĞRETMEN AYNI SINIFI OKUTMALIDIR OKULUN BASARISI MUTLAKA ARTACAKTIR ÖĞRETMENLER BASLANGICTA ITIRAZ EDEBILIR AMA SONRA ALISACAKALARDIR ONLAR ICINDE BUYUK KOLAYLIKTIR BU

İLKÖĞRETIM YONETMELIGINE GORE BU HEMEN UYGULANABILIR YONET BAKABILIRSINIZ SADECE UYGULAMAK IDARENIN ISTEGINE KALMIS

UYGULAYAN BIRCOK OKUL VAR

eskici9
Memur
05 Şubat 2006 18:17

selam herkese yeni atanan bir resim öğretmeni olarak yazılarınızı dikkatlice okudum ve umutla doldum teşekkür ederim..

Atabey19
Genel Müdür
05 Şubat 2006 19:20

hsoydan08 hocam güzel ve verimli bir başlık. Teşekkürler. Konuyu güncel tutmalısın bence.SAYGILAR

sinanc9
Genel Müdür
05 Şubat 2006 19:42

2675-3044 = 369

atabey19 hocam

konuyu güdemde tutmak için boş msj atıyorduk onun yerine o saattaki tıklama sayısını yazdık...

bu başlığı son 23 saat diyelim 369 kişi okumuş..

özellikle foruma yeni giren arkadaşlar ön sayfa dışına pek çıkmıyorlar... bizde onun içn gündem de tutalım ve bakalımk kaç kişi okuyor dedik..

sakarya_54
Müsteşar
05 Şubat 2006 21:48

Bu başlıktan herkesin alabileceği bir şeyler vardır düşüncesi ile gündemde tutmaya çalışıyoruz.

Sadece okunmasını değil yeni katılımları da bekliyoruz

Saygılar.

Not: Atabey19 devamsızlık sınırındasın ona göre...

3095

Atabey19
Genel Müdür
05 Şubat 2006 23:20

sinanc9 hocam bilgilendirmen için teşekkürler.

Geldim geldim sakarya54 hocam artık devamsızlık yok. SAYGILAR

Atabey19
Genel Müdür
06 Şubat 2006 13:14

Bende güncelleme modasına uydum :3179

uluda
Müsteşar Yardımcısı
06 Şubat 2006 18:46

sayın gokay hocam

okul ismi vermenizin bir mahsuru olur mu?

Birde ben 1. Kademede genelde eğitim ön planda bir eğitim beklentisi olduğum için öğretmenin öğrenciyi iyi tanıması ve sorumluluğunu alması fikrindeyim ..belki 123-45 şeklinde olabilir ancak her sınıfın farklı öğretmence okutulmasının BANA göre doğru olmayacağı kanaatindeyim..

Saygılar

07 Şubat 2006 13:55

sorumluluk sınavlarının olması ne yazık ki eğitim ve öğretimi biraz daha aksatacak. Bugüzel olmayan uygulama

hsoydan08
Daire Başkanı
07 Şubat 2006 19:45

Okullarımızda ders bazında bilgi yarışmaları düzenlenerek öğrencilerde öğrenme merakı uyandırılabilir. Örneğin ben ikinci dönem okulda coğrafyadan Türkiyenin illerini konu alan bir bilgi yarışması düzenlemeyi düşünüyorum.

Toplam 563 mesaj
«34567891011121314»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi