Editörler : gubaz"eskiyara"
«67891011121314151617»

curlym
Şube Müdürü
20 Şubat 2006 21:40

harika bir baslık tebrik ediyorum

paylasımlar d abir harika

bir kacını biz de uyguluyoruz fakat benim bir sorum olacak :

1.sınıfta hani okumaya gecenlar için elme agacları vardı elmalar okudukca kızarıyordu.sizce bu uygun mu yada daha baska neler yapılabilir.?

ben yumurta -civciv(kabuğundan cıkma olayı için)

ya d a kelebek v.s dusunuyorum sizce nasıl olur ?

curlym
Şube Müdürü
21 Şubat 2006 15:16

Arkadaslar ben eğitsel kolumla alakalı olarak haftası için konferans düzenlemiştim.özlü sözler,sarkılar,siirler ve öğrencilerin ortaya koydugu doğaclama bi oyun içeriyordu.bunu butun okula bayrak töreninden önce ya da rehberlık saatind e sergileyebilirsiniz.

Bu sayfa yasasın kaybolmasın,elinize,emegınıze sağlık?.

elma-sekeri
Şube Müdürü
21 Şubat 2006 19:57

curlym..

elma agacı nasıl bi uygulama?

merak ettimde:)

Aygolgesi
Kapalı
21 Şubat 2006 22:01

elma-sekeri,benim elma ağacı ile ilgili bildiğim uygulama şu:

Bir kartona kocaman bir elma ağacı ve her öğrencinin isminin yazılı olduğu bir elma yapılır.Okumaya geçen öğrencinin elması kırmızı ile boyanır,elması kızarır yani:)Ya da aynı yöntem kurallara uyma,görevlerini yerine getirme amacıyla da uygulanır,öğrencinin o günkü performansına göre kendisine ait elma bir miktar kırmızıya boyanır:))

Ancak elma kızartma,kurdele takma gibi uygulamaları hiç yapmadım,onaylamıyorum da.Elması kızarmayan öğrenci ile dalga geçilmesi,öğrenci üzerinde olumsuz etki yaratması gibi sonuçlarla karşılaşılabilir.

curlym
Şube Müdürü
22 Şubat 2006 15:49

elma sekeri, aygölgesi arkadas anlatmıs:)

aygölgesi,ben de o dusunce de olduğum için degısikseyler dusunuyorum,elman kızarmadı deyip alay edebiliyorlar.

baska neler olabilir sizce ?siz neler yapardınız arkadaslar?

yunusxyz
Yasaklı
22 Şubat 2006 17:19

bu konu bitti mi?çıktısı alabilirmiyim idareye sunmak üzere yoksa yazılcak ve yapılcak daha çok şey var mı

sarraf05
Şef
22 Şubat 2006 18:45

küme çalışması metodunu imkan ve konununiçeriğine göre dğiştirip şakillendirerek öğrenciler aktifleştirilebilir.

sarraf05
Şef
22 Şubat 2006 18:48

bazı derslerde önceden hazırlık yapmak kaydı ile öğrencinin biri yada iki tanesi öğretmen rolünü üstlenebilir.(öğrencilerin çok hoşlarına da gidiyor. öğretmende sırada aynen öğrenci gibi davranıyo)üst sınıflarda tavsiye ederim uygulayın.

sarraf05
Şef
22 Şubat 2006 18:50

bazı derslerde önceden hazırlık yapmak kaydı ile öğrencinin biri yada iki tanesi öğretmen rolünü üstlenebilir.(öğrencilerin çok hoşlarına da gidiyor. öğretmende sırada aynen öğrenci gibi davranıyo)üst sınıflarda tavsiye ederim uygulayın.

sarraf05
Şef
22 Şubat 2006 18:53

öğrenciler ile birlikte ders saati dışında bir ortamda birlikte biraz vakit geçirmek. hem iletişimi hem de sınıftaki başarıyı arttırıyo.(haftasonu gezileri veya izci kampları gibi etkinlikler)

simal_yildizi
Aday Memur
22 Şubat 2006 19:18

matematik sınıfımızda öğrencilerimle birlikte matematiğin önemi ve tarihi, öncelikle ünlü türk matematikcilerimiz olmak üzere ünlü matematikçilerimizin kısa hayat öykülerinin, çalışmalarının ve eserlerinin tanıtımından olusuan matematik ve bilim panosu olusturduk öğrencilerin oldukça ilgisini cekdi.Matematik gazetesi cıkartıyaruz ilk sayımıız çıkarmak oldukca zor oldu ama sonunda güzel bir çalışma olduğuna inanıyorum.Gazetemizde görevli öğrencilerimiz matematik dersine karsı olusan korkuların çözümlenmesi ve dersi sevmek için neler yapmalması konularında öğrencilerimize yardımcı olmak amacıyla arkadaslarıyla röportaj yapıyor.Öğrencilerimizin matematik dersi için yazmış oldukları şiirleri gazete yayınlıyoruz.Öğrencilerimiz tarafınfan kendi hazırlamış oldukları soruları (zeka soruları vs) ödüllü bulmaca olarak gazetede yayınlıyoruz.Öğrencilerimiz için guzel bir motivasyon oluyor.Gazete çalışmlarımıza devam atmeyi düşünüyoruz.Ayrıca ben her hafta matematik panomuza ödüllü bulmacalar hazırlayıp asıyorum.Öğrencilerimizde oldukça ilgi gösteriyor.

sarraf05
Şef
22 Şubat 2006 19:25

sınıflara akvaryum koyun ve bakımını öğrencilere verin.

canlı çiçeklerin bakımını öğrenciler yapsın seçimide onlara bırakın.

sarraf05
Şef
22 Şubat 2006 19:28

bahçe duvarlarını ve okul duvarlarının uygun yerlerini mesaj içeren resimlerle süsleyin ,

mümkünse resimleri öğrencilerle birlikte yapın.

okul bahçesine oyun sahaları (satranç,bedminton farklı )hazırlayın ve kullanıma sunun.

sarraf05
Şef
22 Şubat 2006 19:31

koridorların uygun yerlerine motive edici sözler yazın

mask
Şube Müdürü
22 Şubat 2006 20:42

simal_yildizi hocam , uygulamlariniz cok guzel.Bu uygulamalarinizi matematik ogretmeni arkadaslarimla paylasacagim.Bu tur etkinliklerin ogrencilerin matematigi sevmesinde onemli rol oynacagi kesin.Tesekkurler.

ayhan55
Memur
25 Şubat 2006 18:23

fragrance
Aday Memur
25 Şubat 2006 21:28

selamlar

ben 4. sınıf öğretmeniyim. görsel sanatlar dersinde konumuz vitray çalışmasıydı. herkesin bir parça cam getirmesi yerine kalıcı olması için sınıfımızın camlarına vitray yapmaya karar verdik. bazı öğrenciler yapılacak objelere karar verip objeleri kağıda aktarırken bazıları da kontürleri cama çizdiler, bazı öğrenciler boyadılar. papatyalar, kelebekler, değişik çiçekler.. sınıf pencereleri inanılmaz güzel oldu. birlikte çalışmayı, görev paylaşımını öğrenmeleri açısından güzel bir uygulama..

mc222
Kapalı
26 Şubat 2006 00:17

Bu başlık sayesinde okulumuzda yapacağımız bazı uygulamalar:

* Okulumuzun bahçesine kum havuzu, barfiks, denge tahtası vb yapmak

* Daha önceden planladığımız ama askıya aldığımız okul içine ve bahçesine müzik yayını yapmak

* Okul duvarını çocuklara boyatmak

* Ses sistemimizden yararlanarak müzikli ve anons uyarılı zil yapmak

Tabii şimdilik... daha içinden seçeceklerimiz var.

Bence forumun en güzide başlıkları:

* 1. sınıf okutan öğretmenlerimize...

* 250 kitap...

* Eğitimcilere ücretsiz yazılımlar...

* Eğitimde güzel uygulamalar...

* Anasınıfları ile ilgili başlık

Hit kişilerimi de buraya yazmak istiyorum:

* Aygölgesi

* Yunusxyz

* Hsoydan08

* Serdaraydin (keşke daha fazla yazsa)

* Sevil a (keşke daha fazla yazsa)

* Serpil Ekinci

* Hena

26 Şubat 2006 08:24

sınıfıma takvim hazırladım güzel ve eğlenceli oldu

hsoydan08
Daire Başkanı
26 Şubat 2006 11:21

Kendi adıma teşekkür ediyorum . İdareci olduğum için bu günlerde az vaktim oluyor,yoksa sizin gibi arkadaşlarla bir şeyler paylaşmak inanın çok zevkli...

Toplam 563 mesaj
«67891011121314151617»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi