Editörler : Pangaea


Kapalı
11 Haziran 2009 22:26

Yüksek Lisasn Yapmış ve Askere Gitmiş Olanlara Bir Sorum Var?

Arkadaşlar Yüksek Lisasn mazunları askerlik Şubesine sadece Lisasn diplomasını mı götürürler, yoksa Yüksek Lisans Diplomasını da götürürler?

Yüksek Lisans mezunu olma durumu askerlik şekli üzerinde etkili mi?(kısa dönem veya asteğmen olarak yapmamız üzerinde bir etkiye sahip mi?


biyoloji2000
Yasaklı
11 Haziran 2009 23:59

valla ben yüksek lisans yaptım, onun belgesini de götürdüm, çünkü bir yıl tecil hakkı vermişlerdi, yani kayıtlarda var, henüz askere gitmedim, 2 ay sonra mesaj atarım :))


mugur1247
Kapalı
12 Haziran 2009 21:08

güncel


mugur1247
Kapalı
13 Haziran 2009 23:17

güncel


vakanuvist
Şef
14 Haziran 2009 00:29

Askerlik dönemi geldiğinde askerlik şubeniz sizden, o ana kadar aldığınız diplomaları ve varsa kurs sertifikalarınızı isteyecektir. Kurs sertifikalarınızı verip vermemek sizin elinizdedir.

Yüksek lisansın askerlik süresinde "Yedek Subay" lık için bir avantaj olduğu sadece varsayımdan ibarettir. Yüksek lisans Asteğmen'lik için bir ölçüt değildir. Bu sadece şansınıza kalmış bir şeydir.


edeb_tr
Şef
14 Haziran 2009 23:14

arkadaşım ben de bu yıl bitirdim yüksek lisansı..askerliğe başvuru yaptım benden geçiçi mezuniyet belgesini istediler..atama konusunda ise yüksek lisansa öncek veriliyor diyorlar asteğmenlikte ama gene de pek inanmamak lazım cünkü askeriye ihtiyacını alır pek dikkat etmezler...


undiscovered
Kapalı
15 Haziran 2009 00:53

Anladığım kadarıyla asteğmen olarak askerlik görevinizi yapmak istiyorsunuz. Bunun için yüksek lisans mezunlarına öncelik tanındığı noktasında bir duyum aldıysanız kaynağını iyi araştırmalısınız sanırım. Çünkü, asteğmen olarak yada kısa dönem olarak görev yapmanız tamamen başvurduğunuz dönemde ihtiyaca göreve gerçekleşiyor bu nedenle şansınıza ve nasibinize ne çıkar diyelim artık. Ama benim size tavsiyem askerden döndüğünüzde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz planlar varsa ve biran önce sivil yaşantınıza kaldığınız yerden devam etmek istiyorsanız kısa dönem gitmeye bakın. Bunun için de daha çok sonbahar kış dönemini tercih edin ; Kasım gibi. Ancak biran önce gitmeniz gerekiyorsa da beklemeyin derim. Bu arada aklınıza takıldıysa söyleyim yükseklisans mezunu 307. kısa dönemim. Şimdiden hayırlı teskereler.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi