Editörler : crops35


Yasaklı
26 Haziran 2009 14:15

8000 Memur Alımı TEK Başlık

Önümüzdeki ay 8 bin 118 devlet memuru alınacak. B grubu olarak adlandırılan kadro ve pozisyonlar için alınacak memurlar KPSS'den aldıkları puan sıralamasına göre çeşitli devlet kurumlarına yerleştirilecek.

GEÇEN YIL B GRUBUNDAN SINAVA GİRENLER

Yeni Şafak'ın haberine göre, Temmuz ayında 8 bin 118 kişi daha memur oluyor. Devlet Personel Başkanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı programı inceleyen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, önümüzdeki ay içerisinde 8 bin 118 kişinin daha devlet memuru olması için gereken imzayı attı. Geçen yıl KPSS sınavlarında, B grubundan sınava girenler arasından memurlar alınacak. Memur adayları tercihlerine göre, en yüksek puan alandan aşağıya doğru sıralanarak yeni görev yerlerine yerleştirilecekler.

Yeni düzenleme ile birlikte Kamu İktisadi Teşebbüsleri'ne de yeni memurlar alınacak. KİT'lere alınacak memur sayısı 2 bin 219 olacak.

BELEDİYELERE VE MÜSTEŞARLIĞA

Temmuz ayından itibaren 36 il, ilçe, belde ve il özel idarelerinde de memur alımı gerçekleştirilecek. Mahalli İdareler ve İl Özel İdareleri kadrosuna alınacak toplam memur sayısı ise 278 olacak. Bu arada kadro talebinde bulunan 5 bakanlığa da yeni kadro tahsisi yapıldı. Kadro isteyen 5 bakanlığa toplam 569 kadro verildi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın kurulacak olması nedeniyle yeni kadro talebinde bulunan İçişleri Bakanlığı'na 480 kişilik yeni kadro ihdası yapıldı. Bunun yanısıra Çevre ve Orman Bakanlığı'na 35, Dışişleri Bakanlığı'na 18, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 22, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na da 14 yeni kadro ayrıldı.

14 GENEL MÜDÜRLÜĞE KADRO

14 genel müdürlük ve müsteşarlık birimine de yeni kadro verildi. Bu birimler arasında en çok kadroyu 671 memur ile Gümrük Müsteşarlığı aldı. 332 memur kadrosu ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 225 memur kadrosu da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne verildi. Devlet Personel Teşkilatı'nın yaptığı çalışmada başkanlıklara da 514 kadro verildi. Buna göre 9 başkanlığa toplam 514 kadro verilirken, aralarından en çok kadroyu da 404 memur ile Sosyal Güvenlik Kurumu Ba...

KAynak: http://memurolmak.blogspot.com/2009/06/8-bin-memur-alnacak.html

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi