Editörler : Lanet
30 Haziran 2009 15:20

Memurlar.net üyelerinden ?mc222 ve ailesine Gönül Köprüsü? = Gelin bu eserde sizinde katkınız olsun!

--- Merhaba değerli dostlar;

--- mc222 arkadaşımız bundan 30 gün önce 31 Mayıs 2009 Pazar günü aramızdan ayrıldı.

--- Bu süre zarfında çok değerli arkadaşlarımız onun için güzel şeyler yazdılar ve söylediler.

--- Sağ olsun&varolsun ş@h_in editörümüz onun için bir öykü yarışması düzenleme olgunluğu gösterdi ve gündeme yerleştirdi.

--- Değerli dostlar;maalesef biz MEB personeli, ölüsüne ? dirisine ve emeklisine sahip çıkmayan değişik bir grubuz.

--- Şimdi sizlerden Memurlar.net?inde katkılarıyla mc222 ?in anısını sonsuza kadar sürdürecek bir paylaşıma katılmanızı rica ediyorum.

--- Zorlama olmadan mc222?in anısını memleketinde ve/veya görev yaptığı yer olan Akyazı Yuvalak Mehmet Kaya İlköğretim Okulu?nda onu yaşatabilecek bir esere imza atalım.Bu eser bir kütüphane olabilir ,bir çeşme olabilir yeter ki sizler bu olaya gönlünüzü koyun ve bu eseri 24 Kasım 2009 Öğretmenler gününe yetiştirelim. .

--- Burada en büyük sorumluluk başta simurganka olmak üzere bütün editlere ve mc222?nin değerli arkadaşları olan sakarya ? ş@h_in ? uluda - everyone ve benim mahlas?larını bilmediğim diğer arkadaşlarının oluyor.İnşallah bu sorumluluğu yüklenirler.

--- Önemli olan bu iki aylık boşlukta ailesi ile görüşüp izin almak ve toplanacak paranın ailesinde mi yoksa Memurlar.net bünyesinde oluşturulacak olan bir fondamı değerlendirileceğine karar vermek.

--- İkinci önemli olayda Akyazı Yuvalak Mehmet Kaya İlköğretim Okulu Müdürü İsmail AYGÜN?ün bu olayı yurt çapına yayabilmemiz için önce İlçe ? İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Valilik izin onayını alması.

--- Bir diğer meselede toplanacak olan paranın yatırılabileceği hesaplar (banka ? PTT Havale).eğer bu fon Memurlar.net bünyesinde oluşturulursa sorun yok.Ancak MEB bünyesinde oluşturulacaksa mutlaka ve mutlaka MAKAM ONAYI şart.

--- Her neredeyseniz ve nerede yaşıyorsanız her şey ama her şey gönlünüze göre olsun.


akarcalı
Müsteşar
30 Haziran 2009 15:21

--- Vira Bismillah deyip açılacak olan Banka veya PTT Havale Hesabına ben 50 TL yatıracağımı taahhüt ediyorum.


sakarya_54
Müsteşar
30 Haziran 2009 15:37

Üzerimize düşen görevi yapacağız.


rajaclavata
Müsteşar Yardımcısı
30 Haziran 2009 16:03

elbette elimizden geleni ziyadesiyle yaparız.


uye1340398
Kapalı
30 Haziran 2009 16:08

...tabi ne demek..

saygılar..


selenay17
Şef
30 Haziran 2009 16:24

Ben 500 ytl + akarcalı'ya ait olan 50 ytl'yi veriyorum. Benim aktarabileceğim bu miktar, nerede düşürdüm diye aramayacağım asgari bir miktardır. Sayın akarcalı, bu parayla sözgelişi araba taksidini ödesin. Akarcalı kadar değerli bir eğitimciye hayattayken sahip çıkmak istiyorum.

"Meb personeli olarak, ölüsüne dirisine, emeklisine sahip çıkamayan değişik bir kitleyiz. Katılmamak mümkün değil. Tıpk bu forumda dirisine sahip çıkamadığımız gibi..."

Özelden "ben senin bir adam sanmıştım" mesajları atan siz sayın akarcalı. Murat kardeşimin ,şahsınıza "samimiyetinize bir an bile inanmıyorum " yazdığı çok sayın akarcalı... Siz mi yazıyorsunuz bunları ?

Bu foruma yazdığı son mesaj nedir rahmetli Murat öğretmenin ?

Sakarya tarafından " Bas git, Mc222 rumuzunu 223 yaptırma" cevabı ile karşılanmış mesajı....

Neymiş, okuluna ya da ailesine yardım kampanyası açılacakmış.Geçiniz..Siz ailesinin yardıma muhtaç bir durumda olduğunu nerden biliyorsunuz ? Bas git buradan diyerek kapıdan dilenci kovar gibi kovduğunuzudan olacak, sadakaya muhtaç sanıyor olmalısınız.

Azıcık okuduysanız okul müdürünün yazdıklarını, bilgisayar alamayan öğrencilerine kendi cebinden sayarak bilgisayar aldığını öğrenirdiniz. Ama yok, okumazsınız. Kendiniz yazar, kendiniz okur, yüklemi cümlenin sonuna denk getirdikçe de birbirinize üstadım, mirim, pirim, duayenim diye koçaklama yazarsınız.

Birbirinizi koçaklamaya devam ediniz. Sağlığında "bas git"lediğiniz üyenin arkasından utanıp sıkılmadan "değerli arkadaşımdı" bilmem ne diye yazmayınız. Onu azıcık tanıyan her iki kişiden üçü sizden asla ve asla böyle bir kampanya istemeyeceğini biliyor.

Uzaktan seviniz kendisini, sizden çok uzakta onuru üstüne teyelle tutturulmamış, soylu insanların yanında bir yerdedir. Ölüsünden bari uzak durunuz.

Kampanyaya katılmayı aklından geçiren tüm arkadaşlara, Murat kardeşimin , kendisinin ardından, bu iki üyenin böyle bir kampanya başlatmasını asla ve asla istemeyeceğini tüm kalbimle teyit ederim. Bir adamın onuruyla bu kadar oynanmaz.

Siz ikiniz ...

Uzak durunuz....

Uzak durunuz...


akarcalı
Müsteşar
30 Haziran 2009 16:37

--- selenay17?ye;

--- Bu yazıyı yazmamın gerekçesi özelinize mesaj olarak gönderilmiştir.

--- Umarım gerekçeyi açıklamaz ve gerekçeye binaen benden bu yazıda özür dilersiniz!

--- Saygılarımla.


*isa*
Yasaklı
30 Haziran 2009 16:53

Anladığıma göre henüz vefat edeli 1 ay kadar olmuş. Çeşme yaptırmak belki olabilir ama Anadolu'da adettendir kırkına hatim yapılıp duası okunur. Buradada cüzler dağıtılıp 10 gün sonraya bir hatim yapılabilir.


selenay17
Şef
30 Haziran 2009 17:04

Gerekçe merekçe ? Resmi yazı mı yayınlıyoruz galiba.

Akarcalı, taziye başlığında da belirtmiş. Mc222 ile editörken tartışmış olduklarını, ama kendisini bir köy okulunda çalışırken gösteren fotoğrafları yayınladığı bir başlıktan sonra özel mesaj atıp barışmış olduklarını yazmıştı. Bana o mesajı gönderiyor. Akarcalı'ya yazdığım cevap :

"Bu sizin adam değilsin diye özel mesaj attığınızı değiştirmiyor.Sizinle dost akraba kardeş hatta forumdaş bile değildi. Azıcık öyle olsaydı onun kadar nadide bir insan bu forumdan "bas git " diye kovulurken,sesinizi duyardık.

Çalakalem yazılmış "toprağı bol olsun" larınızı da sadaka kampanyanızla birlikte alarak gidiniz. Rica ediyorum sizden..."

Akarcalı'yla yazışmamız bu kadar. Bilgisayarımın faresinde bir sorun var, kopyala yapıştır yapamıyorum. Anlamı bozmayacak bir iki sözcük değişikliği belki olmuştur.

Özür dilememi gerektirecek bir eşey yok. Olsa kaçınmazdım.


ali tukel
Müsteşar Yardımcısı
30 Haziran 2009 17:15

yok daha neler...cüz dağıtılacakmış,çeşme yapılacakmış,para toplanacakmış...sanal bir ortamda kimse kimsenin ne olduğunu bilmediği halde böylesi bir kampanyayı kendine vazife görmek niye?

MEB'in sahip çıkmadığını nereden biliyorsunuz? Da burada üç beş üyeyle kişiye sahip çıkıyorsunuz...selanay17'nin anlattıklarına tamamen katılıyorum ,ancak kişilerin arasında geçen hadiselerin sebebiyetleri ve küslükler beni alakadar etmez...helallikte alamazsınız zira kişi ölmüştür ne nedir bilmiyorumama buradan böylesi bir kampanya başlat dediğim gibi durumdan vazife çıkarmaya benzer,bu kişin bağlı olduğu kurumun müdürü ve bölgenin ilsa valisi ilçeyse kaymakamı gerekeni yapacaktır tabi maduriyet durumu varsa...

saygılarımla.

Sayın akarcalı hocam başlıklarınız genelde enket toplama,kamu oyu oluşturma babında ve direk olarak devletin organlarını çalışmıyormuş gibi göstermek şeklinde,hey gidi günler hey adlı konu başlığınızda koymuş olduğunuz fotoğraflar ve çalışmalarınız çok güzel ancak yazılarınız devleti aciz gösterecek niteliktedir,iyi niyetilimisiniz bilerekmi yapıyorsunuz bilmeyerekmi ama benden size tavsiye birileri incelemeye alıp hakkınızda devleti,organları,kurumları ve şahısları zayıf göstermekten suç duyurusunda bulunabilir...

memurlar.net editörlerine duyurulur.


Türkçeci0505
Başbakan Müsteşarı
30 Haziran 2009 17:18

Evet, güzel bir düşünce bu.

Ben de bir öğretmen olarak bu güzel düşünceyi paylaşmaktan , rahmetli hocamızın anısına yardımda bulunmaktan onur duyarım.

Fakat demeden geçemeyeceğim.

Miktarlar burada yazılmasın. Hoş durmuyor. Sayısal değerlere yer verilmezse başlığın kastettiği düşünce daha şık duracaktır diye düşünüyorum.

Saygılar.


Türkçeci0505
Başbakan Müsteşarı
30 Haziran 2009 17:30

Başlığın içeriğini tam okumamakla hata etmişiz galiba.

Yine amacından koparılmış bir başlık daha.

Sn. akarcalı ve Sn selenay17, bu dünyadan güzel hatırlarla çekip giden bir insan üzerinden karşılıklı tartışmaya girmenizi kınıyorum.

Hata ettim, başlığın içeriğini tam okumamışım.

İkinci kez okuduğumda kılıçlarını kuşanmış iki arkadaş ve yazılarını gördüm. Bu nedir, nasıl bir ''dünyalık''tır?

Bir daha başlıklara girmeden önce içini tam olarak okumam gerektiğini de öğrenmiş oldum.


coming_soon41
Genel Müdür
30 Haziran 2009 17:31

ben de bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım...


uluda
Müsteşar Yardımcısı
30 Haziran 2009 18:22

"O üç kişiden biriyim.."

Murat Hocamın annesinin buna ihtiyacı olmadığından neredeyse eminim..

Yapılacak en güzel şeyi Şahin hocam yapmış..

Onun değerlerini yaşatmak adına gereken herşey o başlıkta mevcut..


sakarya_54
Müsteşar
30 Haziran 2009 21:12

Bu başlığın amacından tek anladığım "Murat KESKİN'in anısını yaşatacak onun isminin verileceği bir eser ortaya konulması" idi.

Bu amaçla destek verdiğimi yazdım.

Toplanan para ile aileisne ya da okuluna "yardım" edilmesi fikri hiç aklıma gelmedi. Desteklemiyorum.

---

Murat ile olan diyaloglarım ya da problemlerim tamamen ikimizin arasında geçen, karşılıklı olarak cevapları verilmiş ve "BİTMİŞ" diyaloglardır.

3. kişilere buradan hiç bir şey düşmez.

Hiç kimse sanalda tanıdığı bir rumuzun kim olduğunu, ne düşündüğünü, ne hissettiğini bilemez. Bilemeyecektir. Niyet okuyuculuğu bu başlığa yakışmadı...

Bu mesajıma cevaben yazılacak bir kaç uzun mesaj olacaktır elbet.

Tek ve son cevabım; "Yukarıda Allah var"

Bu konuda bile tartışma okumak zorunda kalan 4. kişilerden özür dilerim.

Saygılarımla


selenay17
Şef
09 Temmuz 2009 16:00

Sayın Akarcalı'ya,

Sevgili Murat kardeşimin ölümünden, ölümünden önce ona yaşatılanlardan dolayı çok öfkeli ve üzgün olduğum bir gerçek. Başlığınız böyle bir ana denk geldi. Öfkemde ve üzüntümde bir azalma olmasa da peşisıra açtığınız başka bir başlıktan, bu sakil görünen kampanyayı iyiniyetle açtığınızı anlıyorum. Sevgili Şahin editör, yardım kampanyası niteliğinde değil ama güzel, özel, ona ve bize yakışır başka bir ( ya da iki ) kampanya hazırlıyor. Sizlere duyurduğu anda katılımlarınızı beklerken; yazının ilk paragrafındaki ifadeler için içtenlikle özür dilerim. Araba taksidinizi ödemek üzere kimsenin bağışta bulunmasına ihtiyacınız olmadığına oldukça eminim. Saygılar.


selenay17
Şef
09 Temmuz 2009 16:05

Sayın Sakarya,

Size sayın diye hitabediyorum, başarabilirseniz aynı şekilde cevap vermenizi istiyorum. Tartışmada demogojiden hoşlanmam. Allahı peygamberi hiç karıştırmaksızın, Murat'ı"bas git" diye kovmadığınızı söyleyeceksiniz. Ya da birkaç kişi sizin asla böyle biri olmadığınızı, asla böyle bir üslupla konuşmayacağınızı söyleyecek.

Birgün başını bekleyebileceğiniz düzgün bir cümle kurmayı başarmanız, hep öyle hatırlanmanız dileğiyle...


alvaro
Genel Müdür
17 Temmuz 2009 03:35

Murat öğretmenimi ve ailesini rahat bırakın. Gönül köprüsüymüş!

Biz burada kurmuştuk o köprüyü. Kıldı tüydü sebeplerle forumdan kovulduk.

Murat msn kullanmazdı, sevmezdi. Buradan ayrıldıktan sonra bağlantımız sekteye uğradı. Bir gün duydum ki vefat etmiş.

Gel de öfkelenme. Kızıyorum bu sonucu doğuranlara. Şimdi burada ucuz kahramanlık yapmaya çalışmayın akarcalı ve sakarya.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi