Editörler : crops35
05 Temmuz 2009 22:58

Zabıta ve itfaiyede nasıl görevde yükselme yapılacak.

MADDE 21 ? (1) Zabıta ve itfaiye personelinin görevde yükselme işlemleri, ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütülür.

Yeni görevde yükselme yönetmeliğinde bu madde var o zaman zabıta ve itfaiye de nasıl görevde yükselme uygulanacak.Tam olarak anlatabilirmisiniz lütfen ?


er-ruha
Memur
06 Temmuz 2009 17:12

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğinin 5 inci maddesinde bu Yönetmelik kapsamında müdür kadrolarının görevde yükselmeye tabi kadrolardan olduğu belirtilmiştir. Yönetmeliğin 20 nci maddesinde itfaiye ve zabıta personeli için ilgili yönetmeliklerinde belirlenen hiyerarşik kadro sıralamasına uygun ve bu kadrolarda belirtilen süreler kadar görev yapanlara diğer niteliklerin yanında, bu Yönetmelikte öngörülen görevde yükselmeye ilişkin usul ve esasların uygulanacağı, söz konusu personelin ilgili yönetmeliklerinde bulunan görevde yükselmeye ilişkin hükümler ile bu yönetmeliğe aykırı hükümlerinin uygulanmayacağı belirtilmiştir. Yönetmeliğin öğrenim düzeyi başlığını taşıyan 14 üncü maddesinde müdür kadrolarına atanacak personelde öğrenim düzeyinin en az dört yıllık yüksek öğrenim bitirmiş veya denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak olduğu, diğer taraftan Yönetmeliğin hizmete ilişkin özel şartlar başlığını taşıyan 15 inci maddesinde ise bu Yönetmeliğe tabi personelde hizmete ilişkin olarak; müdür kadrosuna atanabilmek için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler kadar hizmeti bulunmak şartının yanında 3 yıl şef veya aynı alt hizmet grubunda bir kadroda bulunmak, hiçbiri yoksa biriminde 4 yıl çalışmış olmak şartı da getirilmiştir. Yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirmediğiniz ve zabıta hizmetleri grubunda çalıştığınız sürece zabıta müdürlüğü dışındaki müdürlük kadroları için açılacak görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılmanız mümkün görülmemektedir.


zabita
Aday Memur
06 Temmuz 2009 22:25

O kısımlar tamam bizde kıdem okul yıl sorunu yok daha bizim belediyede kadro zabıta komseri bile yok hep görevlendirme.Hizmet içi eğitim ve sınavla yapılacak ama bunu yapan varmı nasıl yapılmış bana anlatabilirmisin ?


ademdemir07
Aday Memur
08 Temmuz 2009 23:15

Demekki bu konuyu bilen yok yinede teşekkürler.


er-ruha
Memur
09 Temmuz 2009 12:03

sn ademdemir07 arkadaşım

bu konu ile ilgili zabıta ve itfaiye yönetmeliğine göz attığınızda göreceksiniz ki itfaiye ve zabıta görevde yükselmesi kurum kendi içinde yapacaktır. bununla ilgili ayrıntılar var. göz atmanızda fayda var

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi