Editörler : crops35
07 Temmuz 2009 12:34

Danıştay mahkeme socu

benim istanbul 4.idare mahkemesine açtığım İFP iptal davası

süreden RED gelmişti.Daha sonra danıştay Beşinci Dairesine itiraz ettim .İntenetten danıştay karar sonucuna baktığımda karar sonucu kısmında ONAMA yazıyor.Demek istedikleri yani verilen kararımı onamışlar.

Bundan sonra Avrupa İnsan Hakları mahkemesinemi başvurayım.İç hukuk yolları bittimi.Karar henüz elime geçmedi.Saygılarımla.


karaahmet
Şef
08 Temmuz 2009 12:52

Bankacı47 arkadaşım.

Evet Danıştay yerel idare mahkemesinin kararını onamış yani karar doğru demiş. Şimi normalde karar düzeltmeye gitmen lazım ama AİHM.den süreden red kararlarıyla ilgili olarak bazı arkadaşlara davanın görüşülmemesi yönünde kararlar geldi yani AİHM. red etti. O nedenle normalde iç hukuk yönünden bir durum olursa diye kararı Karar düzeltmeye gönderirsen gönder ama AİHM.ne göndermen şu aşamada bir şey ifade etmeyecek.Ama yinede senm bilirsin tabi . ama Ben ne olursa olsun AİHM.ne göndereririm diyorsan kararı "karar düzeltmeye göndermen gerekiyor" onunda karar eline geçtikten yani tebliğ edildikten donra tekrar göndermen gerekiyor. Allah senin ve tüm İFP.lilere yardımcı olsun.

Hanibiliyorsunuz Yunanistan Kıbrıs konusunda bir dava için AİHM.de bir üyeye çok özel bir ödül vererek TÜrkiye (KKTC) aleyhine karar verilemsini sağladı. Bence burada da böyle bir olay,dümen olmuş olabilirmi bilmem nede olsa unsur insan.

Kolay gelsin.


özal64
Şube Müdürü
21 Ağustos 2009 14:41

Merhaba ardadaşlar bende Manisa İdare Mahkemesinde 2007 yılında Bankaya geri dönüş için dava açtam ve davam red olundu (Süreden) Bende yine 2007 yılında Danışdaya itiraz davası açtım. Ancak Dadıiday Beşini Daireden26.05.2009 tarihinde karar verilmiş onama olarak ve karar Manisa İdare Mahkemesinden 21.08.2009 tarihinde geldi ve tebellüğ ettm.Karar oy çokluğu ile verilmiş ve 2577 sayılı yasanıı 7. ve 11 maddelerine göre verilmiş. Aynı olayla ilgili daha önce veriln iptal kararını emsal alarak açılan davada 2577 sayılı yasanıı 10. maddesine göre değerlendirilmesi gerekir diyere Sayın Mahkeme Başkanı Salih ER beyinde karşı oy şerhi vardır bu benim kararımda. Sizlerden ricam ben şimdi nasıl bir yol izlemem gerekir, bununla ilgili dilekçe örneği olan arkadaşlardan yardım. Aynı zamadda süre vardır mutlaka ve bu süreyi geçirmenen müraccat yapabilmem için yardımlarınızı bekler, herkese saygılarımı sunarım. Ama mutlaka ilgilerinizi bekliyorum. Selamlarımla..


özal64
Şube Müdürü
25 Ağustos 2009 11:51

Arkadaşlar lütfen dava konusunda yardılarınızı bekliyorum. Karar düzeltme talebini nasıl nereye ve nezamana kadar yapmalıym. Yukarıda daha önce belirtmiştim davamı Selamlar


halley1
Memur
29 Ağustos 2009 15:41

Karar düzeltme dilekçesini davayı ilk açtığın idare mahkemesine (Danıştay Başkanlığına sunulmak üzere) vereceksin. Süre tebliğ tarihinden itibaren 15 gün. Karar düzeltme dilekçene karşı oy şerhinde açıklanan ifadeleri yazabilirsin bana göre.


özal64
Şube Müdürü
30 Ağustos 2009 01:29

Sayın arkadaşım halley elinizde dilekçe örneği varsa gönderebilirmisiniz ,yada nasıl bir içerik olması lazım bilgilendirirseniz memlun olurum. Başka arkadaşlardan da yardım bekliyorum. aaaçünkü süre 15 gün ise zamanım az kaldı selamlar


bankacı47
Aday Memur
30 Eylül 2009 20:12

arkadaşlar danıştay davamın sonucu red gelmiş fakat 1.karşı oy var onda 2577sayılı yasanın 10.maddesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği yazıyor.

Karar düzeltme dilekçesi olan varsa [email protected] e-mail adresine yollarsanız sevinirim.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi