Editörler : Pangaea
15 Temmuz 2009 16:41

MÜJDE Formasyonsuz atanabiliyoruz!

Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Olmayanların Atamaları

Madde 8 - Bu Esasların 7 nci maddesinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleriyle sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla; ek Çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarından mezun olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı?nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde, pedagojik formasyon eğitimleri daha sonra yaptırılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler. Hâlen Devlet memuru olup mezuniyeti itibarıyla eğitim kurumlarına atanabilecek durumlarda olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanların durumu da bu kapsamda değerlendirilir


imamadayı
Memur
15 Temmuz 2009 16:46

Bu şekilde öğretmenliğe atananların pedagojik formasyon eğitimleri adaylık dönemi içinde gerçekleştirilir.

Birden fazla alanda öğretmenliğe başvuru hakkı bulunanların, bu alanlardan birine ait pedagojik formasyon belgesi diğer alanlar için de geçerlidir.


figani
Genel Müdür
15 Temmuz 2009 16:54

İyi de, bu madde hep vardı ki. Sadece geçen, bir önceki atama döneminde memurların sözleşmeliye atanabileceği maddesi eklendi. Zaten kpss 75 ve üstü alanlar atanabiliyordu.


imamadayı
Memur
15 Temmuz 2009 17:04

danıştay bu sene 75 üzeri atanan formasyonu olmayanların öğretmenliğini iptal etmişti hocam hatırlayın


figani
Genel Müdür
15 Temmuz 2009 17:11

Ya onlar 1. öncelik gibi atanmış, ondan iptal edildi. Yoksa 1.önceliklerin ataması yaptıkdıktan sonra kalan yerlere veya kimsenin tercih etmediği 21. tercih vs. biliyorsunuz, o zaman formasyonsuz atama zaten oluyor. Yine de olur, olacak inş. i.h. liselerine ilköğretim dikap mezunlarını atayamazlar heralde. Şahsen ihl meslek 200 kişi alacak diye tahminim var bu sene.


imamadayı
Memur
15 Temmuz 2009 17:14

imam hatip liselerinin kat sayı engeli kalktı hocam inşallah önümüzdeki yıllarda bol bol ihl meslek öğretmeni ataması olacaktır


geflatun
Şef
15 Temmuz 2009 17:31

formasyonlular için baraj 50 devam ederse 100 olsa yine gelmez. Fakat bu sene iki avantajımız var.

1. Bu yılki dikap mezunları sadece ilköğretime atanabiliyor.Çünkü diplomalarında ilköğretim din yazıyor. ve sadece 460 kişi mezun oluyor. 2005 ösym kılavuza bakabilirsiniz.

2. Diyanet yeterlilik belgesi verirse ve alım yaparsa (ki yapacak)şimdi olmasa dahi kasımda veya şubatta kesin alırlar. Bunu nerden biliyorum söyleyeyim. 2007 yılında baya fazla kkö ve imam aldılar. Buna formasyonu olanlarda başvurdu ve 2008 şubat atamada bazı arkadaşlara 76 yla bile atana oldu. fakat bir daha böyle şans gelmedi. İnşallah yine olur ve formasyonsuzlar atanır.


cezeri
Şube Müdürü
15 Temmuz 2009 18:25

geflatun hocam, din kültürü mezunları zaten ilköğretime atanabiliyor bu yeni olan birşey değil.( atandıktan sonra atandığı yerde hem liseye hem ilköğretime giriyor ama bu ayrı bir mesele yani atamayla alakası yok)


şevv@l
Memur
15 Temmuz 2009 18:40

Bazı arkadaşlar olayları 5 yıl geriden takip ediyorlar galiba. Başlığa bakın altındaki yazıya bakın.


figani
Genel Müdür
15 Temmuz 2009 18:50

Bilmeden yorum yapmayalım lütfen.

Yeni olmayabilir ama eskiyi teyid eden bir haber bu ve bence arkadaş bunu paylaşmak istemiş.Ana sayfada var bakarsanız görürsünüz...

http://www.memurlar.net/haber/144423/


figani
Genel Müdür
15 Temmuz 2009 18:54

Bir de şu var ve çok önemli, sanki ayrıntıymış gibi. İyi incelerseniz bakın :

Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Olmayanların Atamaları

Madde 8 - Bu Esasların 7 nci maddesinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleriyle sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla; ek Çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarından mezun olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı?nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde, pedagojik formasyon eğitimleri daha sonra yaptırılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler. Hâlen Devlet memuru olup mezuniyeti itibarıyla eğitim kurumlarına atanabilecek durumlarda olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanların durumu da bu kapsamda değerlendirilir.

Bu şekilde öğretmenliğe atananların pedagojik formasyon eğitimleri adaylık dönemi içinde gerçekleştirilir.

''Halen Devlet memuru olup..... pedagojik formasyon p. tamamlamamış olanların durumu da bu kapsam da değerlendirilir'' ...

ne demek sizce, devlet memuru olanlar da kpss puan üstünlüğüne göre mi atanacak ?!!!!

çok ilginç.


simall
Aday Memur
15 Temmuz 2009 19:07

arkadaşlar bu yeni değil bu sene nasıl olur bilmiyorum ama geçen sene 80 ve üstü puan alan atanan formasyonsuz arkadaşların ataması iptal edildi.


figani
Genel Müdür
15 Temmuz 2009 19:17

Kimse yeni bir şey oldu demiyor zaten. Haberde memurlar ve formasyonsuzlar da ihtiyaç halinde başvurabilir ve ataması yapılabilir yazıyor.

''Üniversitelerin hangi bölüm mezunlarının öğretmen olabileceği 2004 tarihli 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararıyla belirlenmekteydi. Yine öğretmenlerin aylık karşılığı okutabileceği dersler de bu kararla belirlenmekteydi. Kurul, söz konusu bu kararını 7 Temmuz 2009 tarihi itibariyle tümüyle değiştirmiştir''

Başlık bu http://www.memurlar.net/haber/144423/ haber bu. Kimse kafasından bir şey söylemiyor. Meb kendisi yayınlamış ve 7 temmuz 2009. Bu karara göre çok şey değişmiş.

Herşeye rağmen klavuzu beklemek lazım.

15 Temmuz 2009 19:23

arkadaşlar bunda yeni olan memur oluta formasyonu olanlarda şözleşmeli kadrolu fark etmez kpss ile atanbilir, formasyonu olmaynlar memurda olsalar diğer formasyonsuzlar gibi 75 yukarı alırsalar , 2.öncelikli olarak atnır diyor . benim anladıgım bu.


figani
Genel Müdür
15 Temmuz 2009 19:35

Bende öyle anladım. Hayr olsun bakalım.


şevv@l
Memur
15 Temmuz 2009 20:05

Arkadaşım ben başlıkla altındaki yazıdan bahsediyorum: Müjde Formasyonsuz Atanabiliyoruz.

Bu başlığı okuyan ne anlar sizce?? Ben bunu söylemek istedim. Yoksa 75 ve üzeri alan formasyonsuzlar,şayet sıra gelirse, atanabiliyorlardı zaten.İlköğretim Din Kült. mezunları da sadece ilköğretime başvuruyorlar.

Neyse çokta önemli değil...Maksat eskiyi teyid etmek ne de olsa


-firuze-
Kapalı
15 Temmuz 2009 20:47

suraya yazıyorum dkab tabanpuan en fazla 60 olacak en fazla her ıddıa ya varm ..cunku adamlar frmasynsz atmayı englelemk ıcın bılınclı olarak 50 yaptılar..ha bnce bu yılda 50 olcak ama en fazla 60


figani
Genel Müdür
15 Temmuz 2009 20:56

Bence de hiç önem değeri yok!.

15 Temmuz 2009 21:39

" Hâlen Devlet memuru olup mezuniyeti itibarıyla eğitim kurumlarına atanabilecek durumlarda olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanların durumu da bu kapsamda değerlendirilir."

halen memur olan biri zaten başka bir memurluğa ancak istifa edip yasalarda belirtilen süre kadar bekledikten sonra atanabiliyor.

şu halde bu maddeden benim anladığım şu;

halen devlet memuru olan birisinin ataması ancak kurumlar arası naklen atama ile olur.bu ise şu ana kadar hizmet süresi üstünlüğü ve formasyonunun olup olmadığına göre belirleniyor,ama benim anladığıma göre bu nakiller artık kpss ustünlüğüne göre olacak,formasyonu olsada olmasada!

inşallah doğru anlamışımdır da dinazorlaşmış 20-25 senelik dedeler atanmazlar.sıkıyorsa kpss ye girerlerde boylarının ölçüsünü alırlaaaar...

ALLAHIM YARABBİM İNŞALLAH İNŞALLAH!!


cezeri
Şube Müdürü
15 Temmuz 2009 22:20

evet hocam sanki bundan sonraki atamalarda devlet memurlarınında kpss ile atanmasının önü açılacak da onun altyapısını hazırlıyorlar gibi anlaşılıyor.hayırlısı bakalım.


cezeri
Şube Müdürü
16 Temmuz 2009 02:29

6- Devlet memurlarının durumu: Hâlen Devlet memuru olup mezuniyeti itibarıyla eğitim kurumlarına atanabilecek durumlarda olanlardan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanların durumu da 2. öncelik kapsamındadır. Yani, Devlet memuru olup tezsiz yüksek lisans yapan veya pedagojik formayon olanlar ihtiyacın karşılanamaması halinde 2. öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır.

bu maddeden birşey anlayan varsa banada anlatsın. " yani" ile başlayan cümleden önce formasyonsuzlardan bahsederken daha sonra formasonluların da 2 .önceliği oluduğundan bahsediyor.ya benim uykum geldi okuduğumu anlamıyorum ya da bu işte bir yanlışlık var.. hayırlısı bakalım

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi