Editörler : crops35

wxxw
Daire Başkanı
24 Temmuz 2009 17:50

PETKİMDE ÇALIŞAN VARMI ARKADAŞLAR TEKNİSYEN OLARAK BENİ MÜLAKATA ÇAĞIRIYORLAR ŞU ANDA SOSYAL MAAŞ OLANKLARI KARİYER YÜKSELME TAYİN HAKKI VARMI PETİM NASIL TEKNİK ÖĞRETMEN OLARAK TEKNİSYEN ALIYORLAR KURUM DEĞİŞTİRME ŞANSIM VARMI


YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
25 Temmuz 2009 21:31

Sayın ahmetzeki, her mesajınızda yeni bir şey öğreniyoruz. Şimdiye kadar yazdıklarınızı il mesajınızda belirtseydiniz daha iyi olurdu.

1 - Siz başlarken zaten MYO mezunuymuşsunuz. Bu durumda KPSS'ye hangi düzeyde girdiğiniz önemlidir.

2 - Eğer lise mezunu olarak girdiyseniz ve sınavdan sonra (atamadan önce) MYO'yu bitirdiyseniz göreve başlamdan önce kurumunuza MYO diplomanızı ya da çıkış belgenizi verip vermediğiniz ve buna göre başlatılmayı talep edip etmediğiniz önemlidir?

3 - Diplomanızı başlamadan önce verdiyseniz sizi hangi düzeyemzunu olarak göreve başlattıkları yani göreve başlama derece kadaemeniz önemlidir.

4 - Diplomanızı başlamadan önce değil de başladıktan sonra verdiyseniz size intibak yapılmaz. Çünkü intibak için memurken mezun olmak şarttır.

5 - BAşladıktan sonra verdiyseniz sizn için tek yapılabilecek olan maaş artışı yani özel hizmet tazminatı ve yan ödemenin arttırılmasıdır.

5 - Bu işlem için tek şart atanılabilecek bir üst öğrenimi bitirdiğinize dair belgeyi kurumunuza bir dilekçeyle verip üst öğrenim maaşı talep etmenizdir.

6 - Kuruma düşen ise bu dilekçe ve belgeye istinaden ita amiri yani şimdiki adıyla harcama yetkilisi onayı alarak takip eden ilk ay başından itibaren maaşınızı arttırmaktır.

7 - 6. maddedeki işlemin insiyatifi, düşünmesi, emsali vs gibi gerekçeleri yoktur. Diploma verilir ve ita amiri onayı alınarak maaş arttırılır. Gerek kararname gerek tebliğde bu hüküm açıkça belirtilmiştir.


ayhan6974
Aday Memur
01 Ağustos 2009 12:45

ahmetzeki kardeş tekniker kadrosu yok diye okumamazlık yapmayın beni de öyle geçiştirdiler ve myo bitiremedim şansım boşa gitti mutemetimiz banada öyle söyledi tekniker kadrosu hastanede yok diye ama kadro öneli degil yeterki bulundugun kadroya uygun bir bölüm olsun maddi ve sosyal imkanlarından yararlanırsın


ahmetzeki
Şube Müdürü
11 Ağustos 2009 18:41

tekniker kadrosunda olman gerekiyor bu zamdan fazyadalanabilmen için. ben ısrarla diyorum ben teknisyen kadrosunda bulunan bir teknikerim.

Mutemet illa ki senin tekniker kadrosunda olman gerek ki onların maaşını alabilmen için diyor...


feremek
Müsteşar
11 Ağustos 2009 21:25

ahmetzeki, mutemetiniz yanlış biliyor. Galiba mahkemeye vermeniz gerekiyor.


UFUKYALGIN
Kapalı
15 Temmuz 2011 19:16

faydalı bilgiler yorum yapanlara teşekkürler


derebeyi89
Aday Memur
21 Ağustos 2016 22:36

Mrb arkadaşlar konu baya eski ama bu bahsedilen durum sözleşmeli teknisyenler içinde geçerli mi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim


serhad63
Memur
22 Ağustos 2016 09:44

Ben de Milli Eğitim de Teknisyen olarak çalışmaktayım İnşaat bölümü mezunuyum.

Açıköğretim fakültesi tarım bölümünden 2 yıl önce mezun oldum,

bana da başta dediler Teknikerlik haklarından faydalanmak için aynı bölümden mezun olman gerekiyor diye AÖF bana yazı gönderdi memurlar nete birkaç tane yazı vardı onları kuruma sununca sorun çıkmadı 2 yıldan beridir tekniker maaşı almaya devam ediyorum.

Yani mezun olduğunuz bölüm farklı olsa bile yeter ki Teknik bölüm olsun tekniker maaşı alırsın.


derebeyi89
Aday Memur
22 Ağustos 2016 22:53

serhad63 teşekkürler bu durum sözleşmeliler içinde geçerlimi acaba bilgin var mı ?


serhad63
Memur
23 Ağustos 2016 08:53

Sözleşmeliler konusunda bir bilgim yok.

derebeyi89, 8 yıl önce

serhad63 teşekkürler bu durum sözleşmeliler içinde geçerlimi acaba bilgin var mı ?


ayıkyağız
Aday Memur
02 Ekim 2016 21:36

Ek göstergeler teknisyen mi Teknikere göre mi alıyor ?

korki74, 15 yıl önce

Arkadaşım Bende Teknisyenim ve 2008 Yılı Agustos ayında MYO 'nu bitirdim okuldan çıkış belgemi aldım ve dilekçe ile kurumuma gönderdim. Şu an Tekniker maaşı alıyorum.

Dilekçene bu kararı yaz.....

BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10344

Bazı özel durumlara ilişkin esaslar

MADDE 4

e) Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai durumlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.


faruk7380
Aday Memur
31 Ekim 2016 00:38

Çalısılan kadro teknisyen kadrosu ve o teknisyen kadrosuna en bastan tekniker olarak olarak alınıp çalıştırılanların emeklilikte hak kaybı olurmu

Çalışırken yapılan iş türü nasıl fark eder

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi