Editörler : Pangaea
24 Temmuz 2009 13:32

oss de alan

Arkadas bu yeni sisteme gore ihl mezunlari nasil olacak. biz sozel cikisliyiz acaba ea veya sayisal tercih edemeyecek miyiz. bilgisi olan paylasir mi. ayrica editorler de bu konuya el atarsa sevinirim. cunku kimse pek bir sey anlayamadi bu durumdan. simdiden tsk ederim


kalem84
Daire Başkanı
24 Temmuz 2009 13:38

yeni sistem 2010 da geçerli olacak herhalde.

24 Temmuz 2009 13:48

onu biliyoruz da bu alan olayi nasil olacak. sozel sayisal falan


figani
Genel Müdür
24 Temmuz 2009 15:32

Alan olayı yok, bildiğim kadarıyla açıklamada demiş ygs 1-6 alanlar var mesela ygs 4 Öss'nin sözel eskinin TS ve S alanları gibi.

Mesela tıp ygs 2 gibi bi şey. Siz ygs den Tıp fak. ne yetecek kadar puan almanız lazım.

Ygs2 nasıl hesaplanacak? şöyle demişti sanki mat %40 fen %37 türkçe %10 .... gibi. Sanırım 5 alandan sorular var 40 ar adet gibi bi şeydi.

Ayrıntıları bilemiyorum. Aslında bakmak lazım ama şunu söylemek için yazıyorum ki bu sınav sistemi farkları tefrik için iyi bir ölçü koymuş. Yani bilen, yenetekli, kapasiteli öğrenci lisede alanı ve bölümü ne olursa olsun çok çalışırsa istediği yeri kazanabilir. Sadece meslek liseliler kendialanlarına girerken ek puan alacak.

Affınıza sığınarak diyorum ki bazı dengesizler sanki meslek liseleri lehine bir değişim olduğunu, meslek lisesi çıkışlı olmayanların mağdur edildiğini söylüyor. Bunlar dengesizce ve dünyadan bihaber yaşayanların ettiği laflar. Söz, fikir bile değil sadece laf-ı güzaf.

O yüzden bu değişime sevindim, hak eden kazansın.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi