Editörler : crops35
10 Ağustos 2009 11:45

Facebookta kamu avukatları grubu

arkadaşlar f.İlgilenen arkadaşlar bakarsa sevinirim."kamu " adıyla...meltem nizamoğlu öztürk


soğanavukatı
Kapalı
16 Ağustos 2009 14:05

ben üye oldum. da bi faydası olacak mı allah bilir.


Hakkını_Arayan_Adam
Şube Müdürü
25 Ağustos 2009 21:46

TOPLANTI:

İzmirdeki Baro binasında (Alsancak'taki) 28.8.2009 tarihinde saat 12'de toplantı yapolacaktır. Barodan da bir gözlemci katılacaktır.

HEDEF:

Katılımcılar içinden her kurumdan birer temsilci belirleyerek Baro bünyesinde Kamu avukatları komisyonu oluşturmak.

Baroya ve Barolar birliğine müdahil olmak üzere bir ?göreve davet? yazısı yollamak. Önceden aynı yazıyı kurum temsilcilikleri aracılığıyla diğer illerdeki avukatlara ulaştırmak ve onların da benzer bir yöntemle hareket etmelerini rica etmek. BU yazıda bir tarih belirleyerek (en uygun tarih bence adli yıl açılışı) bu tarihte açıklama yapmasını istemek.

Meclise hitaben ayrı ir metin oluşturmak.Bu metni kurum temsilcileri aracılığıyla diğer illere yaymak ve ortak tarih belirleyerek (tarih olarak adli yıl açılışın olabilir) bu metinleri faksla meclise ulaştırmak.

Barolardan,üniversitelerden kamu avukatlarına özel bir yasa tasarısı hazırlanması için talepte bulunmak.

Avukat olarak haklarımızı güvence altına alan uluslararası sözleşmeler var.Bunları kendimiz açısından nasıl işler hale getireceğiz?Bu sözleşmelerle mevcut statümüzün çelişkileri nelerdir?

Türkiye AB standartlarına uygun bir yargı sistemi için değişim sancıları yaşıyor.Savcılara hakimlere ilişkin bir sürü yeni düzenleme yapılması konusunda AB ısrarcı.Bu paket içinde kamu avukatları da olmak zorunda.Kendimizi bu programa nasıl dahil ettirmeliyiz?

İletişim:

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi