Editörler : F16 Gökçen
14 Ağustos 2009 11:52

Sanko Holding Hakkında

Merhaba arkadaslar...Sanko holding denetim uzman yardımcılığı için gelecek hafta görüşmeye çağrıldım...Acaba bu firma hakkında bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Çalışma koşulları, maaş vs...

Şimdiden teşekkürler....

- S A N K O H O L D İ N G-

* * *

"Ö.S. Forumu İlkeleri!" Tıklayınız.

Mülakata Hazırlık Uygulamaları - Güncel Bilgiler - Online Etüd Salonu

Banka Mülakatlarına Hazırlık Arşivi: Döküman Havuzu


imperial
Memur
14 Ağustos 2009 14:59

evet bende merak ediyorum.ben de çağırıldım.bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar.


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 16:02

valla ben de çağrıldım.. herhalde yeni başlıycak mülakatlar.. benimki pazartesi onun için bugün ya da bu hafta içi giren varsa ve bilgi verirse çok süper olur.


imperial
Memur
14 Ağustos 2009 16:14

o zaman sandsofttime senden bekliyorum mülakat bilgilerini:)

benim daha sonra çünkü..


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 16:31

ok ;)


renato
Aday Memur
14 Ağustos 2009 17:08

İyi ya sandsoftime bize gerekli bilgileri verir ve ona göre gideriz mülakata, değil mi imperial ;) Sandsoftime sana güveniyoruz arkadaşım :)

Şaka bi yana da acaba kaç kişi çağırdılar ve kaç kişi alacaklar, bu önemli...Bir de bu firma kariyer başlangıcı açısından iyi midir ya? Bilmiyom işte, ben öylesine gitcem,pek de üzülmem kabul edilmezsem, muhabbet edip dönerim :)


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 17:14

ben de aynı hissiyattayım aslına bakarsan. big4'a dair hayalkırıklığı daha üzerimdeyken şu ara karşıma çıkan her iş yavan geliyor zira. ama biraz araştırdım grubu. insaniyeti yüksek bi yere benziyor,ha ne kadar kurumsallaşma beklenir o ayrı. patron firması sonuçta.


renato
Aday Memur
14 Ağustos 2009 17:49

Dediklerine kesinlikle katılıyorum abicim...Yapcak bişey yok, gidicez ve görücez...Dediğin gibi çaresizlik içinde gençlik her yöne savruluyor uzun ince ve sonu görünmeyen bir yolda...Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler....


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 17:54

:))) abartma o kadar yaa!!


renato
Aday Memur
14 Ağustos 2009 18:01

Hacı ne bileyim yaa...Garip bi halet-i ruh içerisindeyim bu aralar...Canım hiçbişey yapmak istemiyo...Ama çok da şey yapmak istiyor....Bu ne ya, iyicene saçmaladım....

By the way, editör bu başlığı kapatır bu gidişle :)

Eeee ne diyoduk? Evet arkadaşlar bu firma hakkında bilgisi olan yok mu ;)


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 19:06

www.sanko.com.tr'de bulursun belki bişeyler :))


imperial
Memur
14 Ağustos 2009 19:23

pozisyon güzel bir pozisyon ama kurumu bilemiyorum..iidr heralde..

hakkaten kaç kişi çağırdılar acaba..

size telefonda bilgi verdiler mi grup mülakatımı bire bir mi diye?


renato
Aday Memur
14 Ağustos 2009 20:00

sanko.com.tr ? Allah allah bu niye benim aklıma gelmedi? Çok yaratıcısın sand :) Sen varken beni almazlar dostum merak etme ;)

imperial yok ya söylerler mi telefonda....

Valla abicim bu saatten sonra güzel bir fırsat diyorum artık...ama şöyle bilgisi veya tecrübesi olan bi abimiz-ablamız bizi biraz aydınlatsaydı hani fena olmazdı...


imperial
Memur
14 Ağustos 2009 20:23

senin hangi gün görüşmen renato?


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 20:36

Pazartesi akşamı elimden geldiğinice aydılatmaya çalışırım ben..

Kurum için söylenecek şey çok az,zira anlattığım gibi patron firması zihniyetiyle bugünlere gelmiş ama yine de rapor-sunumlarına baktığımda insaniyeti yüksek biyer gibi duruyor. ((çalışan memnuniyeti,sosyal sorumluluk projeleri vs...))

Benim başvurumu etkileyen kriter kurumun adı ya da holding olması ya da büyüklüğü değildi.Daha çok pozisyon ve iş tanımı başvuru yapmama neden oldu. Çünkü ne kadar big4'dan henüz olumlu bir dönüş almasam da hala auditor olmayı ve CIA belgesini almayı istiyorum.

&&imperial;sorduğun soruyu ben de sordum davet aldığımda, birebir mülakat olacak ve İç Denetim Yönetici Yardımcısı ile görüşeceğiz.

&&renato;gönül isterdi ki içerde çalışan bir arkadaşım olsun ya da auditor arkadaşlarımdan birisinin gittiği field şans eseri Sanko Holding olsun.. ne yazık ki böyle değil.. hal böyle olunca elimde sadece kendi internet sitesi ve Google kalıyor bilgi almak için.Ama ayrıntılı olarak ne yaptıklarını bilmek bence önemli.Bunun için de kendi internet sitelerinden yıllık raporlarını incelemek en azından hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.Kaç kişi alacaklarını da sorcam mülakata gittiğimde.Belki iş arkadaşı oluruz sen varken beni de alırlar ne dersin!!! ;)))

Şaka bi yana bu grubun denetim raporunda da sadece tek bir mali müşavirin imzası var.Öyle bir şirket bir ortaklık ismi falan yok. Beni düşündüren ve bilgi almama engel olan bir sebep oldu.Ya da bakmasını bilemedim...


renato
Aday Memur
14 Ağustos 2009 21:28

imperial çarşambaya çağırdılar beni, sen ne zaman gitcen?

sandsoftime, aga yazdıklarından büyük bi kapasiteye sahip olduğun belli...Hacı seni kesin alırlar, bak buraya yazıyom...Zaten big4 falan diyosun, iyi bi deneyim edinmişsindir muhakkak...İngilizce de perfecttir...Daha ne diyim...Eğer ikimizi de alırlarsa senin engin bilginden faydalanma fırsatım olduğu için sevinirim dostum ( " engin" derken küçümsemek için veya alay etmek için söylemiyom, ciddi ciddi yani gerçek anlamında kullandım bu sözcüğü )...Ama herşeyden önce senin için hayırlıysa inşallah olur kardeşim...Bana gelince önceden dediğim gibi elenirsem hiç üzülmem...Firma eve biraz yakın olduğu ve pozisyon güzel olduğu için öylesine başvurmuştum...Açıkçası çağırcaklarını hiç düşünmüyodum....Bakıcaz hanımefendi karşısında nasıl bi izlenim bırakcaz ....


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 21:35

dediğim gibi anlatırım gerekli herşeyi..

söylediklerin için sağol ama insan o kadar çaba gösterdiği yerlerden offer alamadıkça her defasında özgüveni yerçekimine biraz daha yenik düşüyo.aksi gibi tek bi yerden teklif alsan da diğerlerini küçük görmeye,aslında istediğin herşeyi yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu düşünyosun.umarım artık bu sefer 2.si geçerli olur hepimiz için.zira bu sıcakta hala iş aramak,mülakata gitmek??? pöfff!!!!


imperial
Memur
14 Ağustos 2009 22:34

ben 2nizden de sonra giricem mülakata ikinizdende bekliyorum ona göre:))

şaka bir yana ben de pozisyon için başvurmuştum zira bugünlerde bu şekilde gelişime açık br pozisyon ilanı pek çıkmıyor kaldı ki big4 tamamladı süreci.zaten kariyer sitelerinde adam akıllı iş ilanları da yok.günlerden sonra ilk kez bugün foruma girdim baktım sanko ile ilgili bir yazı var renato konu açmış bakıyım yeni bir iş ilanımı derken "hmmm sanırım bu ilana ben de başvurmuştum amaan yaa aramdılar bundada sanırım" diye iç geçirirken 10 dk sonra telefonum çaldı sanko dediklerinde saçmaladım aslında beni daha telefonda elemişlerdir:))

umarım herkes için hayırlısı olur.umarım çalışmak isteyen herkes gönlüne göre iş bulur.zira gittiğm görüşmelerden elim boş dönmekten bıktım artık.hiç bir umut kıvılcımı kalmadı artık içimde.daha görüşmeye giderken 5-0 mağlup olarak gidiyorum...


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 22:56

DHL'in MHY ilanı var çağrı merkezi gibi duruyor ama yetenek havuzu gibi değerlendirdiklerini söylüyolardı sunumlarında ilanları kariyer.net'te bi incele istersen.

foruma baktıkça tel.in çalıyosa Mckinsey,Accenture vs. için de başlık açabiliriz yani :)))

big4 tamamladı gibi ama Mazars'a kendi sitesinden form gönderebilir,yine kariyer.net'ten BDO'nun Vergi Asistanı ilanına başvurabilirsin ilanları açık. Mazars devam ediyor BDO daha başlamadı bile.onun dışında esamesi okunmayan bikaç denetim firması da var ilan veren ama mülakatlara başladılar mı başlıycaklar mı hiçbir fikrim yok.

audit'te kararlığın varsa denetim master'ı yapmanı öneririm özellikle Marmara'da tezsiz yükseklisans için bşavuru süreci başlamadı daha. 1 yıl orda harcayarak big4 için de diğerleri için de büyük avantaj elde edebilirsin.


imperial
Memur
14 Ağustos 2009 22:59

evet evet başlık açın:)))bdo ya başvurdum aslında geçen seneden sınıf arkadaşım da var çalışan bdoda..

evet aslında düşünüyorum tezsiz yüksek lisans marmarada ama iş bulursm daha kolay olacak benim için yüksek yapmak çünkü tezsiz paralı..

bu sene aldığım duyuma göre pek sallamamış big4 denetim yüksek lisansı yapanları?


sandsoftime
Kapalı
14 Ağustos 2009 23:12

o dediğin şöyle oluyor sanırım...

geçen yıl daha fazla alım yaptıkları için sona doğru kalan kontenjanları doldururken denetim master'ı olanlar ön planda tutuluyordu..

bu yıl o kontenjan epey aşağıya çekildiği için teklif verdikleri grubun denetim master'ına ihtiyaç duymayacak bir background'a sahipler.. ((en azından benim görüp-gözlemlediğim kadarıyla))

öne çıkan kriterler sırasıyla...

-eğitimi ingilizce almak.

-muhasebe-finans-denetim derslerinin alınması/yoğunluğu.

-not ortalaması.

-denetim/vergi stajı (big4 preferred)

-TAKIM ÇALIŞMASINA YATKINLIK :)))

bu profilde olanlar yine istisnasız teklif aldı benim bildiklerimden.diğerlerinin durumu tam olarak nedir bilmiyorum ama geçen yıl teklif alan profiller bu yıl almadılar.bunda yaşın da etkisi olabilir,başka şeylerin de.ama bu yıla kadar ortalaması düşük, audit ya da finans stajı olmayan birinin iyi bi sunum yaparsa denetim master'ını da ekleyince teklif alma olaslığı epey bir artıyordu. bu yıl olmadı,muhtemelen krizden. bundan sonra nasıl olur kimse bilmez ama yine de denetim master'ı ve staj başlatma sınavını kazanmak bikaç adım öne atar diye düşünüyorum.

Toplam 93 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi