Editörler : supporters.
09 Eylül 2009 18:57

dünya bankası maaşları..

uzman yardımcılarının maaşları hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazmadan gecmesin!


uzmancı
Şef
09 Eylül 2009 20:06

Bizim arkadaş gişesinde çalışıyor; 3250 $ + 70 $ kasa tazminatı var.

120 $ lık sodexo ve tam akbil veriyorlar. Sigortalı.

09 Eylül 2009 20:08

ne diyon hacı ya bi öğrenmişsin uzman yardımcısı, daire başkanı, müsteşar.. dünya bankasında da pozisyon ve kariyer patikası bizim devlet gibiydi.

dünya bangası mı bu, dünya bankası :D

sen girebiliyorsan gir maaşı dert etme..


zamaga
Memur
09 Eylül 2009 20:45

dünya bankasında uzmanlara değer verilmiyor.memurların yaptığı işleri yapıyorlar. müfettişler kurumu ele geçirmiş konumda tüm yöneticiler teftiş kökenli. bence uzmnalık yerine dunya bankası mufettişliğini hedefleyin. ustelik uzmanlık için 42 ingilizce şartı varken teftişte böyle bir şart yok. ancak ilk 10 yıl çok sıkıntılı geçiyor. 11 ay turnesi var, kallan bir ay da yıllık izin zaten. ancak harcırahlaarı sağlamdır. yemekleri çok kötü, ayrıca servisi de yok. mulakatta çok torpil donuyor, referansınız kuvvetli değilse hiç şansınızı zorlamayın. ben bizzat mulakattan elendim.

09 Eylül 2009 23:13

basvuruda doktora isteyen, 5 sene tectube isteyen, ayrica 3 ekonomi profesorunden referans isteyen dunya bankasi miydi imf miydi?

eger bu saydiklarim imf ise, dunya bankasinin basvuru zamanini vs takip eden var mi?


juventus80
Kapalı
10 Eylül 2009 17:38

dünya bankası iyi maaş verir ama turnesi çoktur.Yılın 12 ayı turne var hacım.Can dayanmaz.Harcırah iyi verirler ama harcıyacak yer bulma imkanın yok.Benim arkadaş geçen ay Jüpiter kurumsal şubedeydi, şimdi venüs bireysel şubede turnede.Yatacak yer bulamamış venüste.O nedenle bir kraterin içine şark köşesi yapmış.Venüs çok soğuk olduğundan katalitik sobayla ısınıyomuş,tüpü bitmiş.En yakın uzay mekiğine sipariş vermiş hacım bana çek bir aygaz...emrin olur ağam demişler getirmişler hemen.Venüste yetkili bir ufoyla görüşmüş bizim eleman,yakında Imf programı onaylanacakmış.Kredi vereceklermiş.Benden duymuş olmayın.

10 Eylül 2009 17:56

dünya bankası da nerden çıktı


core_i7
Aday Memur
10 Eylül 2009 20:37

siz beni güldürdünüz allah da sizi güldürsün


mehmet0045
Aday Memur
11 Eylül 2009 00:57

juventus80 :))neşeniz bol olsun.

11 Eylül 2009 09:00

Beklenen ilan verildi arkadaşlar ama Sındırgı Belediyesi İtfaiye Eri Alım ilanı'yla çakışıyor maalesef :((

SINAV TARİHİ : 14 Kasım 2009

SINAV YERİ : Washington Endüstri Meslek Lisesi

ATAMA YAPILABİLECEK BOŞ KADRO SAYISI Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Dünya Bankası Uzman Yardımcılığı kadroları için azami atama yapılabilecek boş kadro sayısı 30 adettir.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1 ? SSPC (Student Selection and Placement Center) tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Public Personnel Selection Examinatin (PPSE) Puan No: KPSSP 121 bölümünden 98 ve daha yüksek ya da o civarlarda puan almış olmak (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 3 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 2 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 2.sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların hangisi uzun boyluysa sınava o çağrılacaktır.)

2 - 657 sayılı State Officer Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, taşıdığını iddia etmek, bir süreliğine taşımış olmak ya da başkasına taşıtmak

3 - Üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme ve idari bilimler fakülte veya yüksekokulları ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulların lastik-plastik, el örgüleri, halı-kilim ve at yetiştiriciliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak,

4 - Yazılı sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı başında 90 yaşını doldurmamış bulunmak, 14 teşrin-i evvel 1332 ve daha sonraki bir tarihte doğanlar ya da düşük olarak düşenler

5 - Erkeklerde askerliğini yapmış veya erteletmiş veya firari olmak,

6 - Görevini yapmasına engel olabilecek daimi vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak,

7 - Daha önce Dünya Bankası Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılıp ilkinde yarım saat geçmeden ?oyyşşşş bu ne lan? deyip çıkmak,

8 - Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

SINAV BAŞVURUSU Başvurular 10 Ağustos 2009-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesi Kazım Karabekir Sok. No:14 Times Square Garden/Hollywood adresine şahsen yapılabilir. Havaalanında meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGESİ Sınava gireceklere Kemal Derviş?çe ?Sınava Giriş Belgesi? verilir. Sınava ancak bu belgeyle beraber ?Kredi Yurtlar Kurumu?na borcu yoktur ya da borcunu taksitlendirmiş yavaş yavaş ödemektedir? belgesi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi veya yastık gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır.

SINAV KONULARI

I - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

II - Hukuk Grubu ? O hukuku,Bu hukuku,Şu hukuku.

III - İktisat Grubu ? O İktisat, Bu İktisat, Şu İktisat

IV - Muhasebe Grubu ?Defter-i Kabir

YAZILI SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE DUYURULMASI

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava belki alınırlar. Yazılı sınav 243 tam puan üzerinden değerlendirilir, bu değerlendirme sonucunda altı nokta sıfır iki çarpı on üzeri 23 (mol sayısı kadar) puan ve üzeri not alanlar yazılı sınavda başarılı sayılırlar, belki de sayılmazlar. Sınav sonuçları sınav bitim tarihinden itibaren üçüncü dünya savaşına kadar içinde liste halinde uygun yerlere(portmanto, askılık, kapı arkası) asılarak duyurulur ve internet aracılığı ile bilgi edinilebilir. Ayrıca yazılı sınavda başarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati kendisini 5 dk. İçinde imha edecek bir zarf içinde yazılı olarak bildirilir.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sözlü sınav 100 bin ton tam puan üzerinden değerlendirilir, bu değerlendirme sonucunda bi ton puan ve üzeri not alanlar ile en azından kafası bi milyon olanlar sözlü sınavda başarılı sayılırlar.

GİRİŞ SINAVI NOTU

Giriş sınav notu, üçyüz beşyüz üçyüz beşyüz puandan aşağı olmamak üzere, yazılı sınav notu ile sözlü sınav notunun geometrik ve periyodik ortalamasıdır.

GİRİŞ SINAV SONUÇLARI

Giriş sınavında başarılı olan adayların listesi Sınav Kurulunca Başkanlığın ilan için ayrılmış yerlerinde ve ?http://www.worldbank.gov.tr? internet adresinde bireysel krediler bölümünün orda sırıtıp duran ?benimle tanışmak istersen hemen tıkla? yazılı kızın sol gözüne tıklandığı takdirde görülecek şekilde duyurulur. Ayrıca, başarılı olanlara yazılı bildirimde bulunulur, gel de başla denir.

İlan olunur.


zamaga
Memur
11 Eylül 2009 09:51

off yaaaa. ekonometri işaretlemediğim için p 121 hesaplanmamış:((((


kurtkara
Şef
11 Eylül 2009 09:57

yaa hiçmi üşenmedin arkadaşım yazarken hazırlarken. hakkaten ellerine sağlık. güzel olmuş ilan metni:)


rober_arda
Aday Memur
11 Eylül 2009 11:45

harika olmuş.


mehmet0045
Aday Memur
11 Eylül 2009 23:12

burayı kazananları astronot yapıyorlarmış.(kaynak:nasa):))


INOVASYON
Kapalı
18 Şubat 2011 21:58

...


T.A_87
Memur
23 Şubat 2011 11:50

yakınlarda sınav varmı arkadaşlar bilgisi olan ve yakınlarından çalışan biri varsa belirtebilirmi maaşların 7000$ olduğunu duydum doğrumudur acep.....


T.A_87
Memur
23 Şubat 2011 13:50

....


T.A_87
Memur
23 Şubat 2011 13:53

Dünya Bankası ve IMF, Türk personel arıyor

BM'nin uzman kuruluşlarından biri olan ve 186 üye ülkesi bulunan Dünya Bankası Grubu ve IMF 140'ın üzerinde Türk çalışırken, dünya çapında 12 binden fazla çalışanı bulunan bu kurumlarda Türk çalışan sayısının artırılması hedefleniyor.

Bünyesinde Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD), Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı (MIGA) ve Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) olmak üzere 5 ana kurum bulunan Dünya Bankası Grubu'nun bugün, Washington D.C.'deki merkezi ve dünya çapında 128 ofisinde dünya milletlerinden 10 binin üzerinde kişi görev yapıyor. IMF'de ise 2 bin civarında kişi çalışıyor. İki kuruluşta büyük bölümü ekonomist olmak üzere birçok önemli pozisyonu ise kadrolu ve kısa dönemli sözleşmeli dahil olmak üzere 140'ın üzerinde Türk çalışan dolduruyor.

Kar amacı gütmeyen ve politika dışı kurum bir organizasyon olarak 2006 yılında kurulan ''Dünya Bankası Grubu?IMF Türk Çalışanları Derneği'' de (WITSA) bu sayının artırılması gerektiği görüşünü ifade ediyor.

WITSA Başkanı ve aynı zamanda Dünya Bankası Kuzey Afrika ve Orta Doğu Bölgesi'nde makroekonomi politikası ve kamu maliyesi ağırlıklı projeleri yöneten Kıdemli Ekonomist Sibel Kulaksız,

WITSA'nın, Dünya Bankası Grubu ve IMF'de çalışan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve bu kurumlarda Türkiye'nin ekonomik kalkınma konularıyla ilgilenen herkese açık olduğunu söyledi.

WITSA'nın kuruluş amacının, üyeler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek, bilgi ve deneyim paylaşımı yoluyla üyelerin profesyonel gelişimine katkıda bulunmak, Dünya Bankası Grubu ve IMF'de sosyal organizasyonlar yoluyla Türk kültürünü tanıtmak olduğunu anlatan Kulaksız, derneğin hem Washington D.C.'de hem de Türkiye'de ekonomik kalkınma konularında paneller ve konferanslar düzenleyerek entelektüel bilgi paylaşımını desteklediğini ve Türkiye'deki uzmanlarla bir bilgi köprüsü oluşturduğunu kaydetti.

Bugüne kadar Türk akademisyenlerle, özel sektör ve hükümet temsilcileriyle bu hedefe yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Kulaksız, ayrıca ABD'deki Türk organizasyonlarıyla da yakın işbirliği içinde çalıştıklarını anlattı.

Dünya Bankası Grubu ve IMF'de bugün ekonomistten mühendis, mimar ve çevre uzmanına kadar kadar pek çok meslek grubundan Türk çalışanın görev yaptığını ifade eden Kulaksız, bu sayının artırılması konusundaki çalışmalara WITSA Yönetim Kurulu olarak liderlik ettiklerini ve Ekim ayında İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarında Yönetim Kurulu olarak bu konuyu dile getirdiklerini bildirdi.Özellikle 10 binin üzerinde çalışanı bulunan Dünya Bankası Grubu'nda daha fazla Türk çalışan görmek istediklerini dile getiren Kulaksız, ''Bu konuda WITSA Yönetim Kurulu olarak Dünya Bankası'nın insan kaynakları bölümü ile irtibata geçtik.

Kurumumuzda çalışmaya ilgi gösteren nitelikli Türklerin istihdamının artırılması konusunda nasıl bir yol izleyeceğimize dair önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz toplantı ile görüş alışverişinde bulunacağız. Türkiye, şu anda Dünya Bankası'nın işe alım açısından öncelik verdiği 22 odak ülkeden biri ve biz Türkler olarak bu konudaki diyaloğu geliştirmeyi ve insan kaynakları bölümüyle ortak bir strateji hazırlamayı istiyoruz" diye konuştu.

Sibel Kulaksız, Dünya Bankası Grubu'nda ve IMF'de çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısının artırılmasının bir çeşit insan kapitali yatırımı olduğunun altını çizerek, ''Kendi sektörel uzmanlık alanlarında en iyi düzeyde donanım sağlayan ve ülkeler arası karşılaştırmalı analitik raporlar ve operasyonel projeler yoluyla spesifik kalkınma alanlarında dünyada ekonomik hedefler açısından en iyi sonuç veren plan ve projelere hakim olan Türkler, bu birikimlerini Türkiye'de kullanarak ülkemizdeki mevcut kapasiteye katkıda bulunabilirler'' dedi.

''TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ'NİN YAKINDA DOLDURULMASINI ÜMİT EDİYORUZ'

Kulaksız, Dünya Bankası İcra Kurulunda her ülkenin veya ülkeler grubunun İcra Direktörü pozisyonunda bir temsilcisi bulunduğunu belirterek bu pozisyonun Türkiye adına bir süredir boş olduğunu, önemli kalkınma stratejilerinin tartışıldığı ve karara bağlandığı İcra Kurulunda Türkiye çıkarlarının en iyi şekilde temsil edilmesi ve korunması açısından bu atamanın en yakın zamanda yapılmasını ümit ettiklerini vurguladı.

''BAYAN ÇALIŞAN KAZANMA ÖN PLANDA OLMALI''

Dünya Bankası'nda 29 yılı geride bırakan WITSA Bilgi ve İletişim Başkanı ve Kıdemli Proje Yöneticisi Mimar Şeyda Özpaker Koçer ise Türkiye'nin Dünya Bankası için odak ülkelerden biri olduğunun altını çizerek, kurumda Türk çalışanların talep gördüğünü anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayılarının artırılması ve özellikle kadın çalışanların üst düzey görevlerde temsil edilmesinin çok önemli ve kritik bir konu olduğunu ve bu konuda ciddi atılım yapılması gerektiğini ifade eden Koçer, Dünya Bankası Başkanı Zoellick'in de gelişmekte olan ülkelerden kadın yönetici atamalarını kuvvetle desteklediğini hatırlattı.ABD'nin başkenti Washington D.C.'de bulunan uluslararası organizasyonlar, avukatlık şirketleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve bazı Fortune 500 şirketlerinde bir çok üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışan kadın yöneticilerinin görebildiğini anlatan Koçer, karar verici mercilerde olan bu üst düzey kadın yöneticilerin her alanda erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu söyledi.

Bazı ülkelerin bu kurumlarda çalışanların sayılarını artırmak için özel destek programları düzenlediklerini söyleyen Koçer, böyle bir programın Türkiye tarafından da gündeme alınması gerektiği görüşünü dile getirdi.


vincentdegourney
Şube Müdürü
23 Şubat 2011 14:08

vergi diliminden ötürü düşüyormuş maaşlar. değmez.

vergi diliminden etkilenmeyen bir kuruma girilmeli.


T.A_87
Memur
23 Şubat 2011 14:16

düşsede nekadar düşerki adamlar 7000$ dan bahsediyorlar...:)


vincentdegourney
Şube Müdürü
23 Şubat 2011 15:07

işte 7000 olunca daha çok düşüyor. mümkünse yıl sonuna doğru maaş artsın.

dünya bankası yozgat şubede çalışan arkadaşlar yoğunluktan şikayetçiler bu arada. girmek isteyenlere duyurulur.

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi