Editörler : F16 Gökçen
28 Eylül 2009 22:05

İçimde Kalan Teşekkür...

GEÇ KALAMIŞ TEŞEKKÜRLER BÖLÜMÜ:

ilki benden....

master mülakatım sırasında kimse birbirine sorulan soruları söylemiyoken ona yaptığım küçük iyilik karşısında çıkışta bana ne sorulduğunu söyleyip üzerinde yeterince düşünme zamanı veren adını bilmediğim o kişiye teşekkürler...o düşünmem bana yüksek puanı getirdi...çünkü benzer soru sorulmuştu...adını bilmiyorum ama...umarım bu yazıyı okursun...sen bilmesende kısmen senin sayende oldu herşey...


wayannesini
Yasaklı
25 Mayıs 2013 18:10

içimde kalan rica


sokaktaki o kedi
Yasaklı
14 Aralık 2017 15:15

Teşekkür.

Kelime alt yapısı şükür/şükrandan geliyor. Maalesef toplumumuzda en az bilinen kelimelerden biri.

Zamanın birinde bir arkadaşım güzel bir hikaye anlatmıştı. Dediler ki, İngiliz centilmenliği nereden geliyor biliyor musunuz? Ben dayanamadım, hah bir batı hayranı/yardakçısı daha dedim. Tabi arkadaşım kişiliğimi ve milliyetçi halimi bildiğinden ses etmedi. Hatta, ecdadımı da katacağını söyledi bu konuya bir yerden.

Dinlemeye başlamıştık hep beraber.

İngilizler çocuklarına akılları erdiğinde (4-6 yaşlarında) iki kelimeyi aciliyetle öğretirlermiş. Birincisi "excuse me", bir diğeri de "thank you"ymuş. Ev içerisinde anne ve baba elbirliğiyle evladını bu konuda geliştirmeye başlarmış.

Bir gün Rus bir sosyolog, bu durumu araştırdığında af edersiniz kelimeleri oluşan havada saygı temelli iletişimin, teşekkür ederim kelimeleriyle oluşan havada da kazan-kazan mottosu kabilinde iki taraflı özgüven/benlik oluşumunu tespit etmiş. İngiliz aile yapısı disiplinli bir yapıdır, ama insani boyut konu olduğunda disiplin her zaman ikinci plana gerilemiştir. Arkadaş konuşmasını bitirdi, hemen atladım ortaya. Eee ecdadım nerede? Onu da anlattı dikkate değer bir şekilde. İki merhaleyi de dinleyen ben etkilenmiştim. Ne diye sorulmasın, ecdadımla olan mesele herkesin bilip de farkında olmadığı bir durum. Her neyse. Çok güzel diyerek bitirildi sohbet.

İşte bugün o günlerden biri yine.

Öncellikle Rabb'ime teşekkür ederim, bana aklı kullanma yolunda güzel bir imkan yaratması sebebiyle.

İkinci teşekkürüm, beni gülüşüyle güldüren, hissiyatıyla sevindiren, tatlı diliyle meftun hale getiren canım dediğim, can dediğim, canan dediğim kişiye...

Üçüncü teşekkür ise, güzel bir yola girmem konusunda bana yaklaşım şekliyle ve ekstradan gönderdikleri ile Türkiye'nin excel ile programlama ve vba uygulamaları konusunda bir numarası olan Muhammed Temel Korkmaz hocama.

Allah razı olsun...

Artık EİP ve VBA ile hayat başka bir yöne doğru akmaya başlayacak. Zaman değerli ve giden zaman bir daha dönmüyor maalesef...

:)


sokaktaki o kedi
Yasaklı
12 Ocak 2018 10:25

Yine bir teşekkür zamanı;

1. Öncelikle aileme. Benim en zor zamanlarımda bana maddi ve manevi her türlü desteği esirgemeden veren ve şefkatle muamele eden hallerine.

2. Hayatıma giren ve yön verme konusunda beni engin düşünceleri ve dinamik yaşantısı ile mutlu eden, farklı bakış açısı edinmemi sağlayan dünyalar güzeli meleğe.

3. Fethiye Devlet Hastanesi göğüs hastalıkları servisindeki tüm sağlık çalışanlarına. Beyaz, yeşil elbiseleri içinde iyilik ve yardım etmede birbiriyle yarışır gibi hastaları mutlu eden, kibar yaklaşımları ile moral veren, hijyen kurallarına en uygun imkanlar geliştiren bu insanlara ne kadar çok teşekkür etsem azdır.

4. Yine ve her zaman ki gibi Muhammed Temel Korkmaz hocama. Bana öyle bir dokundu ki, programlama ve bunu en ileri seviyeye çıkartmak konusunda müthiş istek ve azim oluştu. Ayrıca eşi olan Fatma Hanımefendi'ye de en kısa zamanda Rabb'im sağlık ve afiyet nasip etsin.

Her gün dua ediyorum sizlere.

İyi ki varsınız.

İyi ki sizleri tanımışım.

Rabb'im sizleri rahmetinden ve iki cihanlık affından eksik etmesin.

Allah razı olsun.

:)

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi