Editörler : crops35


Yasaklı
02 Ekim 2009 18:11

Yan gelip yatan memurlar

Hep başkalarını eleştiriyoruz(siyasileri,bürokratları v.b)peki kendimize bakıyormuyuz.Özellikle halkla ilişkisi olan kamu kuruluşlarında çalışan(maliye,nüfus,tapu,hastaneler,emniyet v,b)memur arkadaşlar dışında çalışan kamu mensuplarının çoğu yan gelip yatıp ayın 14-15'inde maaşlarını alıyor.Hiç mi sormuyorlar kendilerine ben aldığım parayı hakediyormuyum diye.Vicdan sahibi insan en azından mesai saatine dikkat eder.Ama nerde.Bu sözler sadece G.İ.H sınıfında çalışanlara değil tüm sınıflara!


Ağrıdaki_Kütahyalı
Daire Başkanı
02 Ekim 2009 21:13

bak kardeşim boş konusuyorsun. ben sana kısaca anlatayımda hakedıp etmediğimizi birdaha düşün...

eşim LÖSEMİ yani kan kanseri hastası. ağrıda bu hastalığın tedavısı yok dolaysıyla eşim istanbulda bir yaşlı kadına bakma karsılığı yatacak yer bulup tedavısını devam ettırmekte. çalıştığım iş yerınde ise benden baska aynı işi yapan 2 kişi yanı toplam 3 personel var. yıllık yaptığımız işlem sayısı 600-700 arasıdır. 3 e böldüğünde 200-230 arası iş düşer. bunuda yılda çalıştığımız gune böl yanı ortalama gunde 1 işlem yapıyoruz. bır işlemın süresıde 5-10 dakıkamızı alıyor. yanı 8 saatlik mesaıde 7 saat 50 dakıkasını yatarak geçiriyoruz.

ben bütün bunları belırterek tayınımı bana daha çok ıhtıyac duyulan istanbula ıstıyorum. cevap komık :) MESAİNİZE DUYULAN İHTİYAC NEDENİYLE MÜMKÜN GÖRULMEMISTIR.

1 - mesaıme ıhtıyac duyulsada duyulmasada kanunı olarak eşimin saglık durumundan dolayı benı göndermelerı gerekır.

2 - dılekçelrımde fazla personel oldugunu belırttıgımden vede kurum amırlerım tarafımdan muvafakat verıldıgınden boyle sacma bır cevap verılmemesı gerekır.

ŞİMDİ SEN SÖYLE İŞ VERDILERDE YAPMADIKMI ?

İŞ OLAN YERE TAYINIMIZI İSTEDİK VERDILERDE GITMEDIKMI ?

böyle saçma uygulamalar oldugu surece herkes yatar. istesede istemesede.

aldıgım parayı hakedıyormuyum dıye sor dıyorsun.

soruyorum ve HAKETTIGIM KANAATINDEYIM.

SONUCDA 8 SAATIMI ORDA İŞ VERECEKLERDE YAPACAGIM DIYEREK BEKLIYORUM.

İş verıpde yapmasaydım dedıklerınde haklısın derım ama

hıc bır memurda amırlarının verdıgı işi yapmıyorum demeye yetkısı yoktur.

herkesın bır görev ve yetkı alanı vardır. o alanda iş varsa yapar yoksa oturur bekler. kalkıp baska bırının görevıne müdahale etmeye veya yapmaya kalkarsan olan işindende olursun. BU SÖYLEDIKLERIMDEN SONRA BİR DAHA DÜŞÜN İSTERSEN MEMURLAR ALDIKLARINI HAKEDIYORMU HAKETMIYORMU DIYE..


bruce_16
Yasaklı
02 Ekim 2009 22:08

Öncelikle geçmiş olsun eşiniz bir an önce sağlığına kavuşsun.Benim yazdığım şeyleri tam olarak okumadığınız belli.Çalıştığım kurumda yüzü aşkın personel var ve bunlardan ancak yirmi tanesi işleri itibariyle sorumluluk alıyor.Diğerleri yan gelip yatıyor.Sorarım size bir memur mesai saatinde müteahlitlik yapabalir mi?Bir memur mesai saatinin çoğunu borsa salonunda geçirebilir mi?


bruce_16
Yasaklı
02 Ekim 2009 22:12

Ayrıca bu sistemi savunmanızı anlamıyorum bu sistem yüzünden tayin olamıyorsunuz.Adamınız olsa anında tayin olurdunuz.Günde bir iş yaptığınızı söylüyorsunuz çalıştığım yerde yıllardır hiçbir iş yapmayan insanlar var.Benim bütün eleştirim sisteme.

02 Ekim 2009 23:37

Çok işi olan yerlerde bile örneğin Maliye amirin insiyatifine kalmışınız kimi sabah imza atar bütün gün gelmez dışarda orda burda gezer iş takibi yapar kimi sevkli olsada hastaneye gidemez iş çok diye hamili kart yakınlık var bu işlerde, Koskoca bakanlık iş çok denir toplasan yarısı kadar adamla işler yürür gerisi zaten bakanlıkta bulunmaz çok gördük ama yalakalıkta bir numaradırlar sicillere baksanız kaytaranın sicili bütün gün kafasını kaldırmayıp çalışandan çok daha yüksektir. Bu iş böyle gelmiş gider bir üstü adam kayırma performans yasası


saenes74
Genel Müdür
03 Ekim 2009 05:56

beyler

memur yan gelip yatarmı işte cevabı girin m*ynet.com a oyun oynayan bi dolu 657 Sayılı D.M mühendis varmış ben onların yalancısıyım. demekki ülkede yapılacak mühendise göre bi iş yokmuş !!!!!!

çalışana sözüm yok ekmek nimettir ve kutsaldır.


bruce_16
Yasaklı
04 Ekim 2009 14:25

Doğru yalakların sicil notuda herşeyleride çalışan dürüst kişiden daha üstündür.


memur xyz
Şef
04 Ekim 2009 16:52

(maliye,nüfus,tapu,hastaneler,emniyet v,b) dışındaki memurlar yatıyor diyorsun.

sen kimsin de bütün kamu kuruluşlarını denetledin demi bu kararı verdin ?

madem ki denetçisin başbakana yaz!

yan gelip yatanların nerede olduğunu söyle sana versin cevabını.

bence sen maliye,nüfus,tapu,hastaneler,emniyet gibi kurumun birinden memursun ekstra ücret yazacan şimdiden ağlamaya başladın vah vah tüh tüh.

o ekstradan verilen ücretlerin hepsi haram zıkkım olsun.

hükümet kafasına göre para dağıtıyor

birileride burada utanmadan densizce yazıyor .

yazıklar olsun .

kalkmış bide ahkam kesiyor kaç senelik memursunda,

hayatında ne kadar çok kurumları gezdin .

sisteme konuşacaksan, memuru kötülemeyeceksin.

direk hükümete yazabilirsin.

kendinede bu yazdığın kurumlardan birilerini arkana takıp memuru bilip bilmeden eleştirmeyin .

ama ben anladım senin sorunun daha çok para ile ekstra ücret.

zaten bu yazdığın kurumlara fazladan para veriyorlar.

sende tam hükümet adamı olmuşsun.

sağdan git


bruce_16
Yasaklı
04 Ekim 2009 19:59

10 senelik memurumSiyasi görüşümde sol ama sen solcuysan ben değilim.Ben her zaman emekten yanayım 10 senedirde emek vermeme rağmen ilerleyemiyorum.Çalıştığım kuruluşada 1999 Dms sonrası atandım çok kurum gezdin mi diye soruyorsun hayır gezmedim ama çalıştığım kurumun misafirhanesine her kuruluştan adam geliyor ve çoğuda senin gibi yatıyor.sen önce aldığın parayı hakediyormusun onun cevabını ver sonrada nasıl girdin işe onu cevapla bakalım.


bruce_16
Yasaklı
04 Ekim 2009 20:07

Emek en kutsal değerdir.

Sol görüşte tamamen emeğe dayanır.


bruce_16
Yasaklı
04 Ekim 2009 20:22

Şunu da belirteyim saydığım kuruluşlar dışında çalışan arkadaşlar yanlış anlamasınlar diğer kuruluşlardada çalışan memurlar tabi ki var.Sorumluluk itibarıyla sırtlarındaki yükü taşıyorlar.Bende onlardan biriyim.


memur xyz
Şef
04 Ekim 2009 21:42

bak seninle iddiaya girelim 1 maaşına.

editörün hesabına maaşları yatıralım.

ve resmi olarak kanıtlanacak.

devlet ile haklarını kullanan

benim bi tane bulabilirsen

o zaman sana maaşımı verecem, ama sen kendi memleketinden bulamazsan sen bana maaşını verecen.

var mısın.................

alırım anahtarını

bunların gerçekleşmesi için editörün aracı olması gerek.

ama tabi ki bu sana kalmış

sen kendini haklı başkasını bön olarak görmeyeceksin.

baştan sana kızdım ama ilk yazdıkların memuru aşagılar nitelikte idi.

şimdi devlet daireleri amirin çiftliği olduğu için yatan memur çok olabilir.

kurumun amiri kendi ekibini kurunca diğerleri maydonoz gibi dışarda kalır.memur ne yapsın.

amir imzayı at sorumluluk benim der. sonra haberim bile yok kime sordunuz der. memur küser.

şimdi 657 çok masum değil bi kere hatalar karşılıklı .

amirin tanımında geçen memurlar arası adaleti sağlamak ve kamuya elverişsiz memuru elemektir fakat böyle bişey yok. yapamıyorlar kolay değil.

657 de bozuk.

torpille atanan amirde doğrumu sanki.

insanlık kalmamış olduğunu zaten cümle alem biliyor.

devlet dairelerinde o yazdğın kurumların çoğunda rüşvet devam ediyor .

yalan mı gözlerimizle görüyoruz.

şu da var ki birileri memur olacak ki karnı doyacak.

ülkede iş yoksa kimin suçu

şimdiye kadar ki siyasilerin suçu değil mi?

tüm partilerin suçu ( sağda + solda dahildir)

bu ülkede insanlar okumazsa yazmazsa hiçbir gelişme sağlanamaz.

ilk önce eğitim şart.

adalet zaten bu hükümette yok.ülkeyi birbirine katacaklar millet hala saçma sapan şeyleri tutturmuş onları kovalıyorverğileri çoğalmıyorlar fakat yeni vergilerle eziyorlar.

bizim tarih kitablarımızda yazmazmıydı ki osmanlının avrupaya doğru ilerlemesi çok rahat olmuştur.çünki fazla verği alan derebeylerinden, bizanslılardan bıkmışlardı.

şimdi de derebeyleri kim acaba soruyorum?


onur altay
Şube Müdürü
04 Ekim 2009 22:08

alsana bir kurt işte

ağacın düşmanı içindeki kurttan olurmuş yoksa ağaca durduk yerde bişey olmazmış derlerya o mesele işte.sadece bankamatik memurları sözünü kabul edebilirim. yani evde orda burda oturup devletten geçinenden.onun dışında az veya çok görevine gelip mesaisini yapanlara yan gelip yatıyorsunuz demek her işin kendine göre zorluğu vardır.içimizde bizi böyle bölen arkadaşlar olduğu sürece biz bir yere varamayız o zamanda başkaları çıkar al sen sus payını diğerleri zaten anlamaz bişeyde çıkmaz der ve %2 zam ilaç kesintisi muayene kesintisi bilmem ne kesintisi vs.maaşımız ve özlük haklarımız budanmış bir ağaca benzer ve içimizdeki kurtlarda gövdeyi yer bitirir ve sosyal devletten çıkıp tüccar devletine döneriz ve memur diye bişeyde kalmaz sadece işini bilen siyaseti güçlü olup her kılıfa girebilenler yanlız kalır meydanda işte filmin sonu bu olur.


barbados
Genel Müdür
04 Ekim 2009 22:14

bruce_16 yan gelip yatan memurlar(maliye,nüfus,tapu,hastaneler,emniyet v,b)memur arkadaşlar dışında demişsin, peki sen kurumunda böyle insanları amirlerine rapor ediyor musun arkadaşım? Vicdanı falan bırak bence. Böyle bir kanıya nasıl ulaştın bunu da izah edebilir misin? Kamuda malesef senin gibi bazı arkadaşlar kendileri bulunmaz hint kumaşı, yaptıkları işleri de ağzıyla kuş tutmak sanıyorlar fakat yanılıyorlar.


erturkel
Kapalı
05 Ekim 2009 11:24

Doğru bir tespit ben TAPU da çalışıyorum iş çok bildiğim nufus da bizim gibi yoğun maliye hakkında bilgim yok hastahaneler konusunda farklı düşünüyorum hastahaneler öğleden sonra 3 gibi bırakıyorlar işi emniyet zaten belli herkesin işi kendine göre zordur kimse kimseyi suçlamamalı çok çalışıyoruz vicdanen rahatız çalışmayan varsa kendi düşünsün yada maaşlar çalışma yoğunluğuna göre belirlensin yada boşverin HERKES İŞİNE BAKSIN


ultraviolet
Kapalı
05 Ekim 2009 11:28

üniversitede çalışıyorum. 4 büro arasında eşşek gibi sabahtan akşama kadar dolaşıyorum. günde hiç gitmiyorsam 15 km yol gidiyorum. birde bana idare --sen ne iş yapıyorsun ki-- gibi söylemlerde bulunuyor. birgün kafam bozulacak çekeceğim resti. bakalım bu eşşekliği kime yaptırabilecekler.


memur xyz
Şef
06 Ekim 2009 16:23

ya işte böyle her düşündüğünü yazamazsın.

saçma sapan yazacan sonra adamım diyecen.

böykkk.

editör bu başlığı sil bari

gerçi ne yazdığını bilmeyenlere örnek olsun.


bruce_16
Yasaklı
06 Ekim 2009 17:19

Sen asalaklığına devam et.Çocukluğunada devam et.


bruce_16
Yasaklı
06 Ekim 2009 17:22

Senin gibi sadece internette ahkam kesip hayatı boyunca hiçbir eyleme katılmamış tiplere inat GÜNCEL


memur xyz
Şef
07 Ekim 2009 11:57

sen bi halt değilsin.

sen iddaya girde göreyim boyunun ölçüsünü.....

hah hah


memur xyz
Şef
07 Ekim 2009 12:08

kurumunda yatan memur varsa amirine söyle .

işlem yapın .

milletin parasını dağıtmayın çarçur etmeyin.

ata biliyorsanız atın meslekten .

ama boş boş yazma ki çok çalıştığın belli olmasın.

sen çok çalışkansan ,kafanda çok basıyosa seni görürler zaten fark edilirsin.

ama nerde olmayan şeye ne yapabilirsin.

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi