Editörler : supporters.

bettyblue34
Yasaklı
01 Ekim 2011 15:23

okutmanlık veya öğretim görevliliği kadrosunda genelde "şu alanda yüksek lisans yapmış" diye ibareler vardır. sadece yüksek lisans veya alanında yüksek lisans yapmış diyeyese tezsiz mezunları da başvurabilir. yasal haktır. ancak pek de tezsiz mzeunlarına itibar edilmez. itibar ediliyorlarsa da zaten cv.lerinde itibarlı bir kaç isim vardır.

tezsiz mezunu biri akademik kariyer düşünüyorsa tezli yl.la uğraşmak yerine doktora programlarına başvurmalı. vakit kaybına gerek yok. doktora öğrencisi her zaman için yl. öğrencisinden daha prestijlidir.


sense2010
Kapalı
01 Ekim 2011 18:50

bana da bu saçma geliyor işte. Yukarıda Yök'ün sitesinden alınmış doğruluk oranı /100 olan bir bilgi var ve orada diyor ki;

4) Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak,

(5) Okutman kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Yabancı dil okutmanları hariç olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerde (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) atanacak okutman adaylarında en az yüksek lisans mezunu olmak,

6) Uzman, Çevirici ve Eğitim-Öğretim Planlamacısı kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) En az lisans mezunu olmak,

b) Belgelendirmek kaydıyla alanlarında en az iki yıl tecrübeli olmak.

Adamlar açık açık belirtmiş ama hiçbirinde TEZLİ-TEZSİZ ayırımı yapmamış. Eğer bir üniversite lisans mezununa öğretim görevliliği kadorlu ya da değil eğer o ünvanı ona veriyorsa paşa paşada TEZSİZ YÜKSEK LİSANS mezununa bu şansı tanımalı. Neden bir proje ya da tez ile bunun ölçülmesi yapılıyor. Hiçbir şans denememek hata olmaz. Öyle bir durum olur ki tezli bitiren ile projeli bitiren aynı üniversiteye aynı görev için başvurur o dikkate alınmayan tezsiz yüksek lisans mezununu alır. çok derin mezular ve yoruma o kadar açık ki anlatılmaz yaşanılması lazım derim sadece !!!


boby
Müsteşar Yardımcısı
03 Ekim 2011 02:18

KESİNLİKLE olur..tezliden hiç bi farkı yoktur...başarılar dilerim


bettyblue34
Yasaklı
03 Ekim 2011 09:47

tezsiz yl. kabul edilir tabii ki ancak ilanlarda yl. mezuniyeti için alan belirtilir. sizin tezsizden kastınız formasyon yerine verilense çok zor (imkansız demiyorum) bulursunuz başvurabileceğiniz bir ilan.


pedaliza88
Memur
03 Ekim 2011 12:46

tezsiz yüksek lisansın açılımı formasyon değil bunun bilincinde olalım.. başvuru yapılır şartları taşıyorsan alınırsın sıkıntı yokk..

tabi hatırı sayılır referansların varsa için çok daha kolay ve yolunda gider :)


usagi21
Aday Memur
03 Ekim 2011 14:42

Erciyes üniversitesi alıyor ama Akdeniz üniversitesi tezli şartı arıyordu..


sense2010
Kapalı
03 Ekim 2011 14:46

merakımdan soruyorum; yüksek lisansta formasyon nedir-lisansta anlarımda yüksek lisansta formasyon nedir???-


numanax
Daire Başkanı
25 Aralık 2011 14:19

tezsiz yüksek lisans yaptım. şimdi doktoraya başladım 1. sınıf 1. önemdeyim. geçen ay torpilim olmadan bir MYO'ya öğretim görevlisi olarak yerleştim.(daha işe başlamadım tebliğ bekliyorum)


deniz2003
Müsteşar Yardımcısı
25 Aralık 2011 22:25

numanax hocam bölüm nedir nnasıl oluyor ben de tazsiz yaptım dilim maalesef ki 40 alesım 85 ortalamam 2.65 şansım nasıldır nerden takip edeyım benim bölümüm edebiyat


mina27
Şube Müdürü
06 Ağustos 2012 09:01

gncl

Toplam 50 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi