Editörler : Pangaea

iron_moon
Daire Başkanı
08 Mart 2006 15:04

yesilyesil kardeşim artık dediğin gibi yapılmıyor. Yani meslek kurasına tabi yedek subaylar artık kurayla belirlenmiyor. Meslek kurasına kimin tabi olacağı sınavdan sonra belirleniyor ve HEPSİ Küçükyalı Levazım ve Maliye Okulu'na gönderiliyor. Buradaki herkes de meslek kurası oluyor ve takım komutanlşığı yapmıyor. Acemilik de 18 gün sürüyor.

Her celp döneminde askere gidenlerin 650-700 kişisi gönderiliyor buraya. Benim celbimde 116 bilgisayar mühendisi, 60 civarı İngilizce öğretmeni vardı. Ama mesela mimar 1 taneydi. Meslek önemli yani. 305.dönemden itibaren uygulama bu. Asteğmen olmak için en şanslı dönem Ağustostur bu arada. En şanssız Aralık. www.kkk.tsk.mil.tr adresinden biraz daha resmi bilgi bulabilirsiniz.


ertugrul 23
Aday Memur
08 Mart 2006 15:08

bir de yüksek lisansını yapmış olan mühendisler kısa dönemi seçseler bile büyük ihtimalle asteğmen olarak alınıyorlarmış.bu konuda bilgisi olan arkadaşların cavaplarını bekliyorum.


yesilyesil
Aday Memur
08 Mart 2006 15:19

evet doğro söylüyosun iron_moon, ben üç ay önce bitirdim ve bir çok şey değişmiş. ama şuda var 2007 veya 2008 de asteğmanlik kalkma ihtimali çok yüksek çünkü böyle bir öneri var. lisans mezunlarının hepsinin kısa dönem gitmesi düşünülüyor. kabul edilirse çok doğru bir karar olur.


siyocu
Daire Başkanı
08 Mart 2006 16:52

sınavla ilgisi yok asteğmenliğin eğer ordunun ihtiyacı varsa bölümüne göre asteğmen alıyorlar. ben hacettepe ü. sağlık idaresi mezunuyum ve şu anda eskişehir asker hastanesinde asteğmenim ( artık TEĞMEN)31 martta bitiyor askerlğim benim dönemimde tüm sınıf arkadaşlarım yedek subaydı ikisi istisna. işin kötüsü ağustostaki atamalarda Devlet hava meydanları işletmesi hava trafik kontrolörlüğünü kazandım fakat asker olduğum için atamam yapılmadı mahkemeye dava açtım sonucunu bekliyorum. şimdiden hayırlı teskereler

işletme mezunlarının çok büyük kısmı kısa dönem gidiyor. uzun dönem gidenler sağlık idaresi, tıp, diş hekimleri, eczacılık, hukuk, veteriner hekimlik, psikoloji gibi bölümlerin çok büyük kısmı uzun dönem gidiyor. diğer bölüm mezunlarında bu oran çok az.


yesilyesil
Aday Memur
08 Mart 2006 16:56

siyocu ben senin durumuna düştüm ve 1,5 yıl oldu dava hala sonuçlanmadı.inşaallah seninki erken sonuçlanır


bilgidostu
Aday Memur
08 Mart 2006 17:40

asteğmen olarak görev yapan arkadaşlar veya yapmış olanlar nekadar ücret alıyorsunuz veya aldınız ?


iron_moon
Daire Başkanı
08 Mart 2006 18:05

Asteğmen maaşı eğer evli değilseniz ve çocuğunuz yoksa ve dil tazminatı almıyorsanız ve sınıfınız jandarma değilse (mesela benim gibi levazımsa) 940 YTL.

Ben 23 YTL de dil tazminatı alıyorum (B) ediyor 963 YTL. Bu ay 40 YTL ek ödeme de vereceklermiş.

Ayrıca acemi birliğinden buraya gelirken 700 YTL yolluk aldım. Teskereye giderken de 500 YTL vereceklermiş yolluk olarak. Başka sorusu olan?


JiGSaW
Aday Memur
08 Mart 2006 19:22

iron_moon slm, sen kacıncı dönem levazımsın. ben 299 levazımım. 303 den sonrası isen soruyorum: Haluk Ergöz hala orda bölük komutanımı? Kadro aynımı hala takım komutaları filan?


hayrola
Genel Müdür
09 Mart 2006 00:00

Askerliğimi hava personel asteğmen olarak yaptım. Torpilim yoktu. Ve bu iş, kesinlikle şans işi değil. Forumlar takip edildiğinden ayrıntısına girmeyeceğim ama şunu söylemek isterim: Birinin asteğmen olup olmayacağı, üniversite 2'den itibaren belirlenir. Gerisi sakıncalı bilgi....

arkadaşımız böyle bir şey yazmış ben anlamıyorum enteresan bir bilgi böyle bir şey mümkün değil...mademki öyle açıklasın neye göre konuşuyor bu arkadaş ....


kosecki35
Memur
09 Mart 2006 01:48

asteğmen olarak görev yapan arkadaşlar veya yapmış olanlar nekadar ücret alıyorsunuz veya aldınız ?

ben şırnak ballı'da asteğmen olarak görev yaptım.temmuz

2003'de teskere aldım(2,5 sene önce)en son aldığımız maaş 1250 ytl civarıydı.


iron_moon
Daire Başkanı
09 Mart 2006 08:14

@Jigsaw

Ben 305 levazımım. Haluk bölük komutanı değildi.


enozka
Kapalı
09 Mart 2006 10:42

hayrola arkadaşım asıl bir açıklama yapması gereken sensin.sakıncalı bilgi deyip işi kesitirip atmak çok kolay.madem bu kadar söylüyorsun gerisini de söyle.silahlı kuvvetler ikinci sınıftan itibaren kimleri nasıl izliyor?

benim açıklama yapmam gereken bir durum yok.yazdığım herşey çok açık ve net.silahlı kuvvetlerimizin yedek subay belirleme yöntemini yargılamak da haddime düşen bir konu değil.

askerliğini başarıyla bitirmiş tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun,henüz buna nail olamamış tüm kardeşlerime de kolaylıklar dileklerimi iletiyorum....


ailton
Kapalı
09 Mart 2006 17:16

2002de ben de istanbulda deniz asteğmen olarak askerliğimi yaptım.

evimden hergün servisle gidip geliyordum.

ist.işletme mezunuyum ve torpilim yoktu.

benden bir celp sonraki arkadaşların ikisine doğuda kısa dönem 1 ine komando ast.lik çıkmıştı(2 kat alıyordu)

aldığınız parayı hakediyorsunuz biz çok iyi çalışmıştık.

subay kıyafeti ömürde bir defa giyilebiliyor.yine gitsem asteğmen olmak isterdim ama artık zorlaşmış subay olmak.


bilgidostu
Aday Memur
09 Mart 2006 17:23

ailton

siz meslek kurasındanmı as.teğmen olarak yaptınız?

çünkü takım komutanı olarak as.teğmenlik veya komando olarak yapanlar pekte hallerinden memnun değiller gibi?

ayrıca anlaşılan tarih ilerledikçe askerlik görevini as.teğ. olarak yapanların maaşları 940 ytl civarında oluyor ve bu git gide azalıyo gibi doğrumu?


bilgidostu
Aday Memur
09 Mart 2006 17:34

arkadaşlar benim kafama takılan bir diğer soru ben ilk olarak as.teğm. olarak yapmayı çok istiyordum çocukluktan gelen bir istek fakat daha sonra bu forum daki arkadaşların görüşlerini öğreneyim dedim ne göreyim neredeyse bütün arkadaşlar askerliği takım komutanı sıfatıyla veya komando olarak yapmanın zorluklarını sıkıntılarını yazmaya başladı fakat hepsinin ortak görüşü meslek kurasından as.teğm. yapılması halinde bunun çok çook daha rahat olacağı. ama malesef benim meslek kurasından as.teğ. olarak yapmam neredeyse imkansız çünkü ben Atatürk Üniversite İİBF işletme bölümü mezunuyum yani işletme ve bnzeri bölüm mezunlarıın meslek kuarasından as.teğ. olarak yapması zor.

sorum ise şu benim ve benim durumumdaki bazı arkdaşların kendi iradeleriyle kısa dönem olarak yapmak istemeleri halinde bu durumun tersinin olması yani as.teğ. olarak seçilmesi ihtimali nedir. ve böyle bir tesadüfe mağruz kalmış arkdaş varmı?

peki bu neye göre oluyor yani adam boylu posl oluyo kısa isiyo ama sınav esnasın da şöyle bir süzülüp te yok yok iz bunu as.tğmen yapalım bu bizim işimiz yarar falan mı oluyor?

Teşekkürler...


hayrola
Genel Müdür
09 Mart 2006 19:51

enkoza nikli arkadaşıma cevaben .............

intelligent.tr nikli arkadaş yazmış gerisi sakıncalı diye ben yazmadım kardeş ben alıntı yaptım ....yanlış anlamışsın sen ..


hayrola
Genel Müdür
09 Mart 2006 19:55

enozka nikli arkadaşıma cevaben ...........!!!!!!!!!!intelligent.tr nikli arkadaş yazmış gerisi sakıncalı diye ben yazmadım kardeş ben alıntı yaptım ....yanlış anlamışsın sen ..........

umarım anlamışsındır...ben ne açıklama yapacağım ki ben zavallı bir türk vatandaşıyım ben ne anlarım prosüdürden yedek subayluk seçiminden ..........


ailton
Kapalı
09 Mart 2006 23:38

bilgidostuna

4 ayın sonunda 4 işletmeci meslek kurasına girdik

3 istanbul 1 çanakkale orduevi vardı.

eğitimde takım komutanlarının biri polis diğeri odtü lü mühendisti.

işletmeciler de asteğmen oluyor verilecek çok görev var ama kısa dönem işaretleyenleri asteğmen yapmazlar.denizciler ing.öğretmenleri vs.kısa dönem işaretlemelerine rağmen uzun dönem almışlardı.

maaşlar memurların nasıl artıyorsa öyle artıyordur.

ne kadar doğru bilmiyorum ama sınava ilk gün girenlerden komando seçiliyomuş diye bir söylenti var...


boyboys
Aday Memur
10 Mart 2006 00:29

arkadaşlar mrhba ben 301.dönem asteğmen olarak yaptım kimyagerim polatlı topçu opkulunda eğitim gördüm 3 ay ve ordan adanaya en az asteğmen çıkan dönemdi karakuvvetleri sayfasına bakarsınız bşvuranlardan %20 si asteğmen olarak çıkmış topçu olmak güzeldir ama en iyi askerlik en kısa olanıdır astğemnlik zor iş zimmeti sorunu çok !! bence kısa dönem gidin 12 ayınız ölmesin sınav formalite pek değil mantık ve zeka soruları bence belirleyici ama ben işletme iktisat mezunu asteğmen çok az gördüm yanı zor çıkıyor tüm gideceklere hayırlı teskereler diliyorum şansınız bol olsun!!


collcorps
Aday Memur
10 Mart 2006 01:36

arkadaşlar ben 299. dönem atgm. olarak askerliğimi yaptım yaklaşık 8 ay önce askerden gelidim ve şu an kpss a grubu kadrolar için hazırlık yapıyorum şunu süylemeliyim ki nerede askerlik yaptığınız askerlikte çok önemli ben istanbul tuzla ve daha sonra izmir foça ya gittim daha sonra kura ile batıda bir ilde askerliğimi takım komutanı olarak tamamladım. biraz şanslıydım herhalde güzel yerde tamamladım askerliğimi ama arkadaşlarımın yaklaşık %70 i askerliğinin son 9 ayını doğuda dağlarda geçirdiler. demem o ki arkadaşlar biraz şans lazım.benim kimi arkadaşların söylediği gibi hiçbir torpilim yoktu ve ben asteğmen olarak değil de kısa dönem olarak askerliğimi yapmak istiyordum ve zaten size askerliğinizi ne şekilde yapmak istediğiniz konusunda bir işaretleme yaptırılıyor. ben burada da kısa dönemi işaretlediğim halde uzun dönem çıktı. şunu söyleyebilirim ki askerlik biraz şans biraz nasip. askerde kpss hazırlığına gelince; eğer atğm. olarak yapıyorsanız biraz şanslısınız her yerde geçerli olmasa da isterseniz askeriye dışında eve çıkabilirsiniz. ama sabah 8 akşam 17 mesai vardır ve bazen uzayabilir. ayda yaklaşık 5 nöbet olur ve bu nöbetlerde askeriyede kalırsınız bunun dışında yorgun olmazsanız çalışırsınız. kısa dönemiseniz ne görevde olduğunuz çok önemli benim bulunduğum yerdi kimi kısa dönem arkadaşlar vardı çalışabiliyorlardı ama kimisi ise işte fırsat bulamıyordu.

velhasılsı arkadaşlar çok fazla ümitlenmeyin askerlikten önce ne yapabiliyorsanız yapın 12 ay da olsa 6 ayda olsa sonuçta yapılması gerekiyor. neyin ne olacağı hiç belli olmaz.

akere gidecek arkadaşlara allah kolaylık versin şimdiden hayırlı teskereler..

Toplam 269 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi