Editörler : supporters.
«428429430431432433434435436437438439»

illusia
Aday Memur
12 Ocak 2023 02:38

katılım yapacak arkadaşlara başarılar dilerim öncelikle.

ingilizce sınavı yazılı olan çok zor değil ortalama üstü bir ingilizce ile rahat geçersiniz hiç zorlanmadan. sözlü kısımda akıcı ve net cümlelerle cevap verin. illa kafanızda ki cevabı vermeniz gerekmiyor. bazı şablonları oturtun cevabınızı verin. ona yakın bir cevap versenizde olur. amaç sizin özel hayatınızı öğrenmek değil ne kadar akıcı konuştuğunuzu görmektir. kurul mülakatı işin en önemli noktası. kurul mülakatından elenen bir daha uzun süre başvuramaz. 5-6 yıldan fazla kabul olmuyor . o sebeple kurul mülakatına gelenler bunun son şansı olduğunu düşünüp sorulara dikkatli cevap versinler. bir kurumu temsil ettiğinizi hatırlayın. güler yüzlü olun ve ekip içi iletişimin önemini kesinlikle vurgulayın. tavsiyeler şimdilik bu kadar.

eğer başlarsanız size getirileri çok büyük. euro ile maaş alacaksınız. ulaşım evinizin önünden alınıp ev önüne bırakılırsınız. aileniz ve sizin için %80 civarı standby indirimli bilet haklrınız olacak. üniforma , ayakkabı gibi tüm aksesurları şirket sağlıyor. yeni başlayan birisi bile yazın min 30k maaş alıyor ki yoğun uçarsanız bu 40k'ları görebilirsiniz demektir ayda. şirket içi eğitim ve disiplin üst düzeydedir. ama buna rağmen özgürlüklere önem verilir. erkek kabin memurlarının sakal bırakması serbesttir. kaptanlar üzerinizde baskı kurmaz. öyle sert bir hiyeraşi yoktur. işinizi yaptığınız sürece hiç kimse size birşey söylemez. en ufak dilek ve şikayetinize resmi mail aracılığı ile iletip cevap alabiliriniz. öyle ben yeni girdim bana cevap vermezler gibi birşey yok. farzedinki norveçte , almanya da yaşıyorsunuz. yani hak hukukunuza o kadar çok önem verilir. yıllık bonuslar olur , eğlenceler düzenlenir , aktiviteler olur vs vs.

herkese bol şanslar.

mervr123
Aday Memur
13 Ocak 2023 20:15

Ingilizce video mulakat degerlendirme kisminda ne soruluyor arkadaslar rica etsem soyler misiniz neleri cevaplayip gonderiyoruz

mahserin4atlisi
Aday Memur
13 Ocak 2023 23:26

E-nabız'a bakılıyor mu?

illusia
Aday Memur
14 Ocak 2023 13:33

What do you know about Sun express?

What kind of job do you want to

work?

Why do you want for Sun Express?

How does people describe you? / What

does people say about you ?

Are you a good colleague /

co-worker? Could you give an example ?

What do you say about your dream

job?

What languages can you speak?

What is your weakest and strongest

sides?

Bu sorular gelebilir. Kesin gelir demiyorum tahmini sadece.

mervr123, 2 yıl önce

Ingilizce video mulakat degerlendirme kisminda ne soruluyor arkadaslar rica etsem soyler misiniz neleri cevaplayip gonderiyoruz

mervr123
Aday Memur
18 Ocak 2023 14:35

Arkadaslar gonderilen online ingilizce sinavi eskinden oldugu gibi 100 sorumu yoksa degisti mi girenler nasildi

guapissima
Aday Memur
18 Ocak 2023 14:53

Merhaba öncelikle başarılar :) birkaç gün önce girdim online sınava, önceden sanıyorum ki 100 soruluk testten sonra 5 adet pratik ingilizce soruları geliyordu fakat benim girdiğim sınavda sorular bitmeden 5 speaking sorusu geldi ve ardından birkaç tane en az 300 kelime yazılması gereken writing soruları vardı ve yine birkaç tane listening sorusuyla test bitti.

mervr123, 2 yıl önce

Arkadaslar gonderilen online ingilizce sinavi eskinden oldugu gibi 100 sorumu yoksa degisti mi girenler nasildi

mervr123
Aday Memur
18 Ocak 2023 15:22

Tesekkur ederim umarim sizin de guzel gecmistir :) 5 speaking sorusu neler oluyor hocam soyleme sansiniz var mi ilk kez giriyorum da ben :)

Bi de ise alindiktan sonra surekli ingilizce mi konusuluyor ucuslarda bilginiz var mi :)

guapissima, 2 yıl önce

Merhaba öncelikle başarılar :) birkaç gün önce girdim online sınava, önceden sanıyorum ki 100 soruluk testten sonra 5 adet pratik ingilizce soruları geliyordu fakat benim girdiğim sınavda sorular bitmeden 5 speaking sorusu geldi ve ardından birkaç tane en az 300 kelime yazılması gereken writing soruları vardı ve yine birkaç tane listening sorusuyla test bitti.

Mama Magglione
Aday Memur
18 Ocak 2023 15:43

ÖZET ADAY REHBERİ

Öncelikle herkese merhabalar;

Belirtmeliyim ki hayatım boyunca hiçbir foruma ve bu tarz bir platforma üye olmadım ancak şu an içerisinde bulunduğum süreçte buradaki arkadaşların bana çok faydası oldu ve bu sebepten ötürü benim gibi SunExpress Kabin Memuru adayı dostlarıma ufak bir bilgilendirme yapmak isterim.

Bildirmeliyim ki;bahsi geçen süreçte bir değişiklik mevcut.Daha önce deneyimleyen arkadaşların ve SunExpress?in de söylediği üzere önce taban puanı 50 olan 100 soruluk bir İngilizce seviye tespit sınavına ve sonrasında online İngilizce pratik(speaking) değerlendirme sınavına da girdikten sonra başarılı olunduğu taktirde yetkinlik envanterine de dahil oluyorduk.

16 Ocak Pazartesi günü bana iletilen mail aracılığıyla sınava dahil oldum.Muhtemelen biliyorsunuzdur ancak tekrar hatırlatayım sınavın başlangıcından,sonuna kadar mikrofon ile birlikte kamera her zaman kayıt altında ve aynı zamanda bilgisayar ekranınız da aynı şekilde kayıtta (farklı bir sekmeye veyahut pencereye geçmemeniz için).

??SINAVIN REVİZE EDİLMİŞ HALİ??

Bahsi geçen bu sınavda Çoktan Seçmeli Sorular-Reading(Paragraf)Sorusu-Speaking-Listening-Writing diyerek 5?e ayırabiliriz.Yani tam anlamıyla bir seviye tespit sınavı.

**ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR**

?Önce karşınıza çoktan seçmeli sorular çıkmakta emin olmamak ile birlikte yaklaşık 35-40 adet.Genellikle boşluk doldurma şeklinde.Kesinlikle gözünüzü korkutmak için söylemiyorum ancak bu soruların pek de kolay olduğunu söyleyemeyeceğim.

?Ardından opera ile ilgili bir paragrafı okuyup,metinle ilgili birkaç soruyu cevaplayacaksınız.

**SPEAKING**

?Daha sonrasında speaking bölümü geliyor.Karşınızda bir beyefendi size soruyu soruyor(canlı değil,video şeklinde),dinleyip kayıt tuşuna basıyorsunuz ve konuşmaya başlıyorsunuz.Bu şekilde 5 soru mevcuttu.

Soruları defalarca dinleyebilirsiniz ancak bir kere kayıt tuşuna bastıktan sonra cevaplamak zorundasınız.Siz sormadan söyleyeyim,bana sorulan sorular çok spesifik ve sıkıcıydı;

-Kendinizi nasıl tanımlarsınız,biraz kendinden bahseder misin?

-Zayıf yönlerin nelerdir?

-Kendini 5 yıl sonra nerede görüyorsun,bir planın var mı?

-Kişisel olarak kendini güçlü gördüğün yanların nelerdir?

Fazla uzatmadan,akıcı olmaya çalışarak az ve öz şekilde bu soruları cevapladım.

**LISTENING**

?Daha sonrasında yanlış hatırlamıyorsam eğer 5 soruluk bir listening bölümüne geçiyorsunuz.Ses kayıtlarını dinledikten sonra soruyu cevaplıyorsunuz.Genel olarak ses kaydında bir konu hakkında konuşuluyor,açıklama yapılıyor ve soru da direkt ses kaydında ne hakkında konuşulduğunu soruyor.Bu bölümün kolay olduğunu söyleyebilirim,rahatlıkla yapacaksınızdır.

**WRITING**

?Ve son bölüme geldik.-Writing-Size yöneltilen soruları en az 300 karakter olması kaydıyla cevaplıyorsunuz.Yani yazacağınız yazının en az 300 karakter olması gerekiyor.Çok zor değildi ancak zamanla yarıştığınız için düşünmek için çok fazla vaktiniz olmuyor.Bana şu şekilde sorular soruldu;

-İşe alındığınız taktirde ilk eyleminiz ne olacak?Neden bizi tercih ettiniz?Bize nasıl bir yenilik katabilirsiniz?

-Zayıf yönleriniz nelerdir?3 yıl içerisinde ne yapmayı planlıyorsunuz?

**NOT**

Üzerinden birkaç gün geçtiği için soru sayıları konusunda emin olmadığımın tekrar altını çizmek isterim.Anlattığım tüm bu süreçte söylemeyi unuttuğum,gözümden kaçan durumlar olabilir.Ancak hemen,hemen bu şekilde gerçekleşti.Size tavsiyem zamanınızı iyi değerlendirmeniz.

**DİPNOT**

Tüm sınavı tamamlamak için size verilen 55 dakika var ve tüm aşamalar bu süreye dahil edilmekte.Yani şıklı soruları 10 dakikada bitirip geri kalan bölüme daha fazla zaman ya da şıklı kısıma daha fazla zaman ayırıp,diğer bölümleri 10 dakikada bitirebilirsiniz.

Dürüst olmak gerekirse eğer ilk girdiğimde beklediğimden daha farklı bir sınav ile karşılaşmak beni biraz gerdi ve ilk sorularda zorlanınca moralim epey bozuldu ancak hemen doğrulup kendime bir çeki düzen verdim.Süre yönetimini pek iyi yapamadığımı da itiraf etmeliyim ki sınavı kılpayı yetiştirebildim.Bittikten sonra derin bir oh çektim çünkü epey zorlanmıştım.Yaklaşık 2 saat sonra kendi,kendime SunExpress defteri de kapandı artık diye kara,kara düşünürken Kişilik Envanteri ile ilgili bir mail aldım.Hem çok şaşırdım hem de çok mutlu olduğumu gizleyemeyeceğim.O akşam müsait değildim ama diğer gün 17 Ocak günü ilk işim Kişilik Envanterini tamamlamak oldu.Daha sonrasında başka mail almadım,beklemedeyim.Sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.Herkese bol şanslar🤞

guapissima
Aday Memur
18 Ocak 2023 16:29

Aşağıda başka bir aday uzunca bir yazı yazmış, benim sorularım da buna benzer sorulardı. Beklenmedik bir durum olunca haliyle biraz geriliyor insan ama writing çok daha rahat geliyor. Genel olarak B2 seviyesinde diyebilirim sorular. İnsan ne kadar hazırlanırsa hazırlansın sanki bi noktada hepsi akıldan gidiyor ve doğaçlama konuşmak gerekiyor. Mükemmel cevaplar vermedim ama ingilizce cümle kurabildiğimi bir şekilde göstermeye çalıştım. Aynı günün gecesi envanter maili aldım. Belli ki yoğunluk çok gece gündüz çalışılıyor. Cumartesi envanter gönderdim, hala beklemedeyim.

mervr123, 2 yıl önce

Tesekkur ederim umarim sizin de guzel gecmistir :) 5 speaking sorusu neler oluyor hocam soyleme sansiniz var mi ilk kez giriyorum da ben :)

Bi de ise alindiktan sonra surekli ingilizce mi konusuluyor ucuslarda bilginiz var mi :)

byzgi
Aday Memur
20 Ocak 2023 22:43

merhaba ben online sonav ve speaking sınavından geçtim envanter aldım fakat emin olamadım heyecandandoğru mu gönderdim 240 soru vardı ama önceki sayfalarda kişisel bilgiler ve yazılı cevaplardan bahsetmişlerbaşka bir kısım bardı da ben mi kaçırdım acaba envanter alanlar cevap verirse sevinirim

Rainrainrw
Aday Memur
21 Ocak 2023 22:57

Sunexpress kurul mülakat maili envanteri gönderdikten kaç gün sonra geliyor ve Antalya da mülakata girenler varsa aramızda neler soruldu bilgi verebilir mi

abcde0123
Kapalı
22 Ocak 2023 02:57

Envanter testinden sonra geri dönüş alan oldu mu ?

abcde0123
Kapalı
22 Ocak 2023 02:58

byzgi öyle bir kısmı hatırlamıyorum. Her şey envanterde istenmişti bence içiniz rahat olsun

byzgi
Aday Memur
22 Ocak 2023 17:33

abcde0123 teşekkür ederim🙏🏼 bana da dönüş olmadı henüz envanter sonrası bekliyorum dönüş alırsak yazalım🙏🏼

Rainrainrw
Aday Memur
22 Ocak 2023 21:22

Envanteri 19una gönderdim ama henüz bir geri dönüş olmadı

byzgi
Aday Memur
23 Ocak 2023 15:20

ben de henüz dönüş almadım ama ilanı güncellemişler sanırım ne demek oluyor anlamadım

Dreamer05
Aday Memur
24 Ocak 2023 10:38

Arkadaslar merhaba ben 5 ocakta başvurdum kariyer uzerinden basvurdugumda daha 6000 lerdeydi basvuru sayisi şimdi neredeyse 15000 oldu 20 güm gecti hala herhangi bir donus almadım cv me bakılmadı.İk yı mı aramam gerekiyor acaba

Mama Magglione
Aday Memur
24 Ocak 2023 15:26

Sayın aday arkadaşlarım bugün kurul mülakatı için dönüş aldım.Antalya?dayım ve haftaya mülakata katılacağım,bilginize.Herkese sağlıklı günler ve bol şanslar diliyorum :)

byzgi
Aday Memur
24 Ocak 2023 16:32

Mama Magglione tebrik ederim umarım sonucunda daböyle mutlu oluruz, darısı bize olsun. envanterden ne kadar sonra dönüş yaptılar bilgi verirsen sevinirim başarılar

Mama Magglione
Aday Memur
24 Ocak 2023 19:57

?byzgi? selam! Öncelikle teşekkür ederim, kişilik envanterini 17Ocak günü iletmiştim.Yani geri dönüşte bulunmaları 1 hafta sürdü.Benimle iletişime geçen İK çalışanı arkadaşın söylediğine göre önümüzdeki hafta boyunca kurul mülakatları sürecekmiş.Telefon görüşmesinde gün ve saat konusunda anlaştıktan sonra tarafıma mail olarak dönüş yapıldı.Endişe etmeyin, önümüzdeki günlerde sizinle de irtibata geçilecektir.

byzgi, 2 yıl önce

Mama Magglione tebrik ederim umarım sonucunda daböyle mutlu oluruz, darısı bize olsun. envanterden ne kadar sonra dönüş yaptılar bilgi verirsen sevinirim başarılar

Toplam 9032 mesaj
«428429430431432433434435436437438439»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi