Editörler : Pangaea
«8910111213141516171819»

enesalp20
Kapalı
15 Şubat 2010 11:56

İnanın siz inanırsanız olacak Almanca geliyor az kaldı .İnşallah bütün almanca öğretmenleri şimdiden hayırlı olsun.Ben inandım sizlerde inanın .Geliyoruz .Deutschlehrerler geliyor...


enesalp20
Kapalı
15 Şubat 2010 11:58

Wir kommen ...Deutschlehrerler geliyor ...Yakında göreceksiniz inşallah...

15 Şubat 2010 12:07

Arkadaşlar ne oldu sizlere neden birbirinize düştünüz?Sorun hepimizin sorunuydu bir zamanlar neden şimdi ayrışmaya başladınız?Çabalarımız tüm mağdur arkadaşların sorununu çözmek içindir.Almanca fransızca farketmez...Ben konuştuğunuz tartıştıgınız bu işlere hiçbir anlam veremedim.birlikten rahmet doğar bizler de baştan beri bunun için uğraşıyoruz.Okullarda almancamı olacak dersiniz varsın olsun sevınırım.en azından sıkıntı içinde olan arkadaşlarımız mutlu olur.bencillik ne kötü şeydir ya daha öncede bu forumda çok bencillik gördüm ama bızım gıbı yıllardır sıkıntı içinde olan bölümlerde olmamalı bu ya daha tas yok hamam yok bu neyin kavgasıdır anlamış değilim bir yanda atanmış ama bölümüne geçmek isteyenler öbür yanda almanca gelecek dıyenler derdiniz nedir?insanlar perisan durumda herkes alınden gelenı yapsa hakettıgımız yerlere gelsek ıyı olmaz mı?ben bölümümde yalnızım biliyorum hatta moralimi bozanlar bıle var ugrasma diyenler var..ben şimdi ne yapayım yıllardır başımıza ne geldıyse bu bencilliklerden geldi.lütfen kendınıze gelın koyun can derdinde kasap et ya


deutchelehrer2007
Genel Müdür
15 Şubat 2010 13:06

murat yıldırım

Arkadaş haklı ve haklılığına kulak verilmeli...

hep birlikte orta öğretimde zorunlu ikinci yabancı dil

için...

inşallah orta öğretimde zorunlu ikinci yabancı dil olması

için çalışanlar atanır.

aminnnnn

15 Şubat 2010 13:08

AB ülkelerinde öğrencilerin yüzde 89'u İngilizce, yüzde 32'si Fransızca, yüzde 18'i Almanca ve yüzde 8'i de İspanyolca biliyor.

Türkiye'de ise rakam bile bilinmiyor.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi 2001 yılını 'Avrupa Diller Yılı' olarak ilan etti ve bu amaçla konseye üye 45 ülkede bir dizi etkinlik başlattı. Avrupa genelinde yapılacak etkinliklerin açılışı 18-20 Şubat 2001 tarihleri arasında İsveç'in Lund kentinde yapılacak.

Açılış törenine Avrupa Konseyi'ne üye 45 ülkenin milli eğitim bakanları ve temsilcileri katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeyde kutlama etkinliklerine katılacağını açıkladı ve bu amaçla "Avrupa'da Türkçenin İkinci Dil Olarak Öğretimi" konusunda Türkçe öğretimiyle ilgilenen tüm Avrupalı uzman ve dilbilimciler ile Avrupa üniversitelerinde Türkoloji bölümlerinde çalışan bilim adamlarının da katılacağı bir sempozyum düzenleneceğini duyurdu.

Avrupa Birliği'nin normlarına göre genç kuşak Avrupalılar en az üç dil bilecek şekilde yetiştiriliyor. Avrupa Eğitim Komisyonu 1995 yılında yayınladığı 'Öğrenen Topluma Doğru' başlıklı bildirisinde Avrupa Birliği vatandaşlarının anadillerinin dışında en az iki Avrupa dilini yeter düzeyde bilmelerini ilke olarak benimsenmiş ve bireylere yardım edilmesini kararlaştırılmıştı.

Türkiye'de ise ikinci bir yabancı dil bilenlerin sayısı sınırlı olmakla birlikte bunların oranı bile bilinmiyor. 2001 Avrupa Dilleri Yılı Türkiye Koordinatörü Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel, konu ile ilgili somut veri olmadığını ve ikinci dil bilenlerin bilinmediğini söyledi.

Avrupalı üç dil biliyor, ya biz?

Türkiye'deki eğitim sistemiyle dil öğrenimi de yeterli düzeyde yapılamıyor. Öğrenimini yabancı dille yapan Anadolu liseleri ve yabancı dil ağırlıklı liselerden mezun olanlar bile yabancı dili konuşamıyor. Yabancı dil öğretmeni ise bulunamıyor. Türkiye'nin şu an ihtiyaç duyduğu yabancı dil öğretmeni sayısı 15 bin.

Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan araştırmaya göre Avrupa'nın yarısı çok dilde konuşuyor. Avrupa vatandaşlarının yüzde 44'ü anadillerinin yanı sıra başka bir dili konuşabiliyor. Lüksemburg'da hemem hemen herkes birden fazla dil biliyor.

Hollanda, Danimarka ve İsveç'te her 10 kişiden 8'i birden fazla dil biliyor. İngiltere, İrlanda ve Portekiz'de başka bir dili konuşma oranı en az seviyede. İngilizlerin yüzde 9'u Fransızca, yüzde 5'i Almanca biliyor. Belçika'da ikinci dil olarak İngilizce yüzde 42, Fransızca yüzde 37, Almanca yüzde 15 oranında konuşuluyor.

Danimarka'da bu oran yüzde 76 İngilizce yüzde 50 Almanca, Yunanistan'da yüzde 39 İngilizce, İsveç'te yüzde 77 İngilizce, Finlandiya'da yüzde 51 İngilizce, İtalya'da yüzde 28 İngilizce, İrlanda'da yüzde 12 Fransızca ikinci yabancı dil olarak konuşuluyor.

Araştırma, Danimarka, Hollanda, Belçika, Yunanistan, İspanya, Avusturya, Finlandiya ve İsveç'te ilköğretime devam eden yüzde 33'ten fazla öğrencinin ikinci bir dil öğrendiğini ortaya koyarken, Türkiye'de ilköğretimde ikinci dili öğretecek öğretmen bulamıyoruz.

Avrupa Birliği ülkelerindeki öğrencilerin yüzde 89'u İngilizce, yüzde 32'si Fransızca, yüzde 18'i Almanca ve yüzde 8'i de İspanyolca biliyor.


zeybah
Şef
15 Şubat 2010 16:57

madem sözcü bu vekile mail,faks yağmuru teklifi haydiii

Prof. Dr. Yüksel Özden

AK Parti Muğla Milletvekili

Türkiye Büyük Millet Meclisi

A Blok Alt Zemin 3/8

Bakanlıklar

ANKARA

tlf 0312 420 55 42

faks 0312 420 69 47

BU VEKİLİN SİTESİNDEN MAİLDE GÖNDEREBİLİYORUZZZ,mutlaka NİMETE,BAŞBAKANA İLETECEKTİR


mcivlak
Şube Müdürü
15 Şubat 2010 20:20

arkadasım murat ben bunu aylar onceden forumlarda yazmıstım ama bır kere olsun memurlar net yetkılırının bunu dıle getırmsını ve bızım durumuzu bakanlıga ıletmesını isterdık...


deutchelehrer2007
Genel Müdür
15 Şubat 2010 22:50

zeybah

sen türkçe biliyor isen yukarıdaki yayınladığım @maillere bakta şunu bunu meşhur etme adına reklamda bulunma çalışacaksan 6000 civarında @mail yayınladık o maillere @mail gönderirsin bulandırmadan ortalığı ortalığı olur mu?

mailer hazır onlara gönderi ver bir zahmet


deutchelehrer2007
Genel Müdür
15 Şubat 2010 22:59

murat yıldırım

rakamlarla dil öğrenmeyi açıklamaya çalışmışsın ama yalnışın var. Sen den fazlasını biliyorum. Evet Fıransızca aşk dili ama bilimse dil değil.

Biliyormusun goolenin bile %30 Almanca ve dahası Avrupada daha doğrusu dünyada yalnızca ana dili olarak kaç ülke Almanca konuşuyor. Tahminen sen bunları bilmiyorsun. Ben açıklamıyacam sen araştırıp öğreneceksin. Yalnızca ip ucu vereyim Rusyanın bir kısmı bile Almanca konuşuyor. Bunuda geçtim ben yazıktır diyorum bu konular tartışılmasın. Ama bakıyorum sen ince ayardan bırakıyorsun...

Dostum orta öğretimde zorunlu ikinci yabancı dil için çalışalım.

burda afedersiniz sidik yarışında birinci tesbitine kalkılaırsa hepiniz nanay olursunuz ve 2011 de de bizim nende atamamız yok der ağlarsınız.

Birlik ve düzen içinde çalışalım ve bu davayı kazanalım...


rufnid
Aday Memur
15 Şubat 2010 23:09

hocamm uğraşma onlarla boşverrrr iki günden beri yorumlarıı okuyorum da yazıkk onlar zaten kendi içinde bölünmüşşş boşverinn ehh deyip gecinn karnı dar inan onlarrr biz kendi branşımıza bakalımm boşverinnn gercektendee neyin nolduğuu ortadaa anlatmaya değmezzz...


deutchelehrer2007
Genel Müdür
15 Şubat 2010 23:21

ya halen daha yapılan çalışmalarda bi haber olan kişiler var ve kalkıp mail gönderilmesi için kişiler önriyorlar lütfen diyoruz bakın biz hepsini toplamışız derlemişiz siz rüyanızda bile göremediğiniz @mailler var diyoruz halen daha yandı bilmem neremiz diyorlar.

ya gerçekten konuştuğumda ahaa konuştu diyorlar bakıyorumda bu kişiler bilerekmi yapıyor. bu kişiler nasıl üniversite mezunudur anlamadım.

gerçekten anlata anlata ben aptallaştım. aferdesiniz evinde olmaz ayran aşı kendisi gezer bölük başı hesabı bir şey bilemz ama biliyormuş gibi sallayanlar varya adamı bitiriyor.

ben artık diyorum ki sizden hiç bir şey olmaz...

yeter artık ya benim işim size burda laf anlatmak değil ne ... yaparsanız yapınnn

15 Şubat 2010 23:52

ben bölüm muhabbeti olsun diye yazmadım o yazıyı, zaten benım yazım da degıl yahu bır yerden alıntı durum nıye boyle demek ıcın yazdım tabıkı ıkı dılde cok onemlı ıkısıde okutulmalı arkadaslar yanlıs anlamayın. hep beraber calısmaya devam edecegız hocalarım ben hıcbır zaman ayırmadım oyle bır nıyetımde yok herkes aklına soksun,benı yanlıs anlmasın lutfen kımse ...


thr28
Şef
16 Şubat 2010 00:15

arkadaşlar şuan yardımlaşma, dayanışma ve bereberce kamuoyu oluşturma zamanı lütfen...

(FRANSIZCA ve ALMANCA MEZUNLARI)


Die Taube
Şube Müdürü
16 Şubat 2010 10:17

aslında benim demek istediğimde oydu.ben sadece almanca için çalışalım demedim de almanca mezunu arkadaşlardan da duymadım.ama o başlıkta sadece fransızca için denildi.diyende kendini ii biliyor.

neyse herkesin asabiyeti hat safhada.mazur görün artık.biz görüyoruz çünkü.

bu arada Avrupa Birliği'nin resmî dillerinden biri ve en çok konuşulanıdır. Özellikle Almanya, Avusturya, Lihtenştayn, Lüksemburg, İsviçre'nin büyük bölümü, İtalya'nın Güney Tirol bölümü, Belçika'nın doğu kantonları, Polonya ve Romanya'nın kimi bölgeleri ve Fransa'nın Alsas-Loren bölgesinde konuşulmaktadır. Ayrıca bu ülkelerden kimilerine özgü eski sömürgelerde (Namibya gibi; ama Güney Afrika da) dikkate değer ölçüde Almanca konuşan nüfûsa rastlanır. Çeşitli Doğu Avrupa ülkelerinde Almanca konuşan azınlıklar bulunmaktadır. Bunların arasında Rusya, Macaristan ve Slovenya sayılabilir. Ayrıca Kuzey Amerika'nın (özellikle ABD), Latin Amerika'da Arjantin ve Brezilya'nın kimi bölgelerinde Almanca konuşulmaktadır.

38 ülkede yaklaşık 120 milyon kişinin konuştuğu Almanca, özellikle Almanya, İsviçre ve Avusturya'da konuşulmaktadır. Türkiye'de 25.000 kadar Alman ikâmet etmektedir. Bu grup eski tâbiriyle "Bosporus-Deutsche" ("Boğaziçi Almanları") ve Akdeniz Bölgesinde yaşayan Alman vatandaşlarından oluşmaktadır.

içimden geldi kopyaladım.deuschlehrer hocam söylememiş ben yazayım dedim:)

herkese kolay gelsin. yılmak yok.bu arada effsuncan hocam süper pozitivsin yaa.


Össten
Genel Müdür
16 Şubat 2010 17:08

Arkadaşlar bakın şubat ayının ortasına geldik ve hala konuşulan şeylere bakın elde birşey yok sadece saçma sapan tartışmalar açılıyor.Konu başka yerlere saptırılıyor lütfen bu tarz şeyler yapılmasın günlerce mail adresi bulduk araştırdık hala birileri çıkıp birkaç kişiyi ön plana çıkarmaya çalışıyor niyet nedir anlamıyorum elimizde bize egreken her yerin adresi var neredeyse eklemk istedikleriniz varsa gereçketn gerekli olduğunu düşündüğünüz paylaşın ama birilerinin çıkarı uğruna değil lütfen.

Hepimizin sorunu belli ama kimse birlik olmuyor yok o dil şöyle yok bu dil böyle benim bunlara ayrıracak ne vaktim var nede dayanacak gücüm....Zaman bizim için çok değerli neden hala boş şeylerle uğraşıyoruz???Lütfen ne durumda olduğumuzu unutmadan sadece gerçek amacımız için çalışalım.

Eğer bir ayrım yapılmış olsaydı bu başlık zaten 2. YABANCI DİL adına açılmazdı herkesi çalışmaya ve kazanmaya çağırıyorum..........


mcivlak
Şube Müdürü
16 Şubat 2010 19:30

UNESCO 19 şubat 2009 günü dünya dillerinin durumunu gösteren ?Dünya Dil Atlası?na göre,Dünyada çok konuşulan dillerin çeşitli kriterlere göre bir etkililik sıralaması yapılmıştır. Buna göre ilk üç sırayı İngilizce, Fransızca ve İspanyolca almaktır.Bunu Rusça, Arapça, Çince, Almanca, Japonca, Portekizce ve Hintçe izlemektedir.

Almancacılar buda size kapak olsun :)


mcivlak
Şube Müdürü
16 Şubat 2010 19:35

sızın yazdıklarınız yanlıs bu gercek: turkıyede almanca fransızcanın bıraz onunde bunun nedeni ıse almanyada 3 mılyon türkün olması bu bır gercek egerkı almanyada 3 mılyon vatandasımız olmasayıdı fransızca tum dunyada oldugu gıbı bızded e 2. sırada olacaktı yanı almancacılar eger almanca turkıyede 2.dıl olarak bu kadar cok ragbet goruyorsa sız bunu oradakı 3 mılyon ınsana ve almanya ilişkilerinde yasanan tıcaret anlasmalırına borclusunuz tebrıkler...


mcivlak
Şube Müdürü
16 Şubat 2010 19:37

ha bız burda bız burada afedersınız bı sey yarıstırmaya kalkmıyoruz amacımız fransızcaya anadolu lıselerınde bıraz daha fazla kadro ayrılsın saygılar...


Össten
Genel Müdür
16 Şubat 2010 19:47

inanılır gibi değil şu tavırlar gerçekten de burada hiç kimse Fransızcanın okullarda okutulmasına karşı değil sizin atanmamanızda da veya yer değiştirememenizde bizim yani alamanca öğretmenlerinin bir suçu yok biz ne söylüyoruz sizler ne yapıyorsunuz.İsterseniz dünyada sadece fransızca konuşulsun bize ne atanamadıktan sonra arkadaşlara bir faydası var mı???Biz gelin birlikte 2. yabancı dil için çalışalım diyoruz hala kalkıp buraya yok kapak olsun yok şu olsun yazabiliyorsunuz ya sadece TEBRİK EDİYORUM sizleri.

Ve arkadaşlar lütfen bu tarz kışkırtmalara da gelmeyin çalışmalara odaklanın sadece.


Össten
Genel Müdür
16 Şubat 2010 19:57

Bu başlıkta gerçektende 2. yabancı dil adına birşeyler yapmak için uğraşıyoruz neden destek olmak yerine bu tarz boş işlerle oyalanıyorsunuz?Bizler 'gerçektende çalışanaları' kastediyorum tek bir amaç için buradayız ama görüyorum ki bu ortak amacı bile baltalamaya çalışıyorsunuz.Biz birlik olmak isteyen ve amacımız doğrultusunda ilerleyen arkadaşları bekliyoruz lütfen çalışmayı duyurun arkadaşlar boş işlerle uğraşmayacak insanlar lazım bize....

Toplam 2131 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi