Editörler : Pangaea
«456789101112131415»

Die Taube
Şube Müdürü
04 Şubat 2010 12:51

ARKADAŞLAR ŞU BİLGİLERİNİ GÖNDERMEYENLER LÜTFEN BANA AD SOYAD TLFN VE ADRESLERİNİ ÖZELDEN MSJLASINLAR... BURDA DURMADAN YAZI YAZMAKLA OLMUYOR.

İSİMLERİNİ GÖNDERMEYENLERİN NİCKLERİNİ BURDAN YAYINLICAM. BURDA YAZI YAZIP AHKAM KESMEKLE İŞ HALLOLMUYOR.. DAHA VAKTİMİZ VAR. 1 HAFATA FALAN. BEKLİYORUM.


deutchelehrer2007
Genel Müdür
04 Şubat 2010 12:57

thr28

arkadaımıza çabalarından dolayı teşekkür eder çalışmalarıyla birlikte oluruz inşallah


alnoluyor
Daire Başkanı
04 Şubat 2010 13:02

milli gazetede yayınlamış olduğu ikinci yabancı mağduriyeti için thr28 arkadaşımıza teşekkür edrim


thr28
Şef
04 Şubat 2010 13:45

http://www.milligazete.com.tr/haber/15-yildir-atama-bekliyorlar-152087.htm

04 Şubat 2010 14:20

MİLLİ GAZTEDE YAYINLAN

İKİNCİ YABANCI MAĞDURLARI İLE İLGİLİ YAZI ARKADAŞLAR

Binbir emekle üniversite okuyan fakat sonrasında ataması yıllarca yapılmayan binlerce Fransızca ve Almanca öğretmenliği mezunu öğretmen adayı, 15 yıldır atama bekliyor.

Küreselleşen dünyada dil eğitiminin önemi her geçen gün artıyor. Ancak, yeni nesillerin farklı kültürleri tanımalarında dilde donanımlı ve nitelikli bireyler olarak yetiştirilmelerinde yabancı dil öğretmenleri çok önemli rol oynuyor. 15 Yıldır atama bekleyen Fransızca ve Almanca mezunları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu alanda kadro verilmediği için öğretmenlik mesleğini icra edememenin büyük hayal kırıklığı ve üzüntüsü içerisinde.

Birçok AB ülkesinde Fransızca ve Almanca dili eğitimde yerini alırken, ülkemizde İngilizce tek yabancı dil olarak veriliyor. Bu durum, Türkiye'deki Fransızca ve Almanca Öğretmenliği bölümü mezunlarını işsizlik ve gelecekten umutsuzluk sebebiyle strese sokuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2005 yılında, 15 yıl aradan sonra, Fransızca'ya 20 kişilik, Almanca'ya ise 50 kişilik kadro verirken, 2008 yılında sadece 29 tane Almanca öğretmeni atandı.

Çoğu okulda müfredatlara eklenmiş olan Fransızca ve Almanca dersleri, ilgili bölümlere öğretmen ataması olmamasından kaynaklanan öğretmen açığı sebebiyle hayata geçirilmemektedir. Fransızca ve Almanca Bölümü mezunları da kendi alanlarında istihdam edilmemenin sıkıntısını yaşamaktadır.

Sertifikalar "işe yaramaz" oldu

Kendi bölümlerine atanamayan Fransızca ve Almanca Öğretmenliği mezunları, öğretmen olma umuduyla birçok maddi ve manevi sıkıntıya girerek "Sınıf Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği Sertifikaları" almışlardı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK tarafından verilen bu sertifikaları tanımayarak bu bölümlerden mezun olanların çalışma hakkını ellerinden aldı. Şu anda birçok mezun işlerine yaramayan bu sertifikalarla ortada kalmış durumda. Çünkü, binbir umutla her yıl KPSS sınavına giren, ancak bölümlerinden bir tek alım dahi olmadığı için vermiş oldukları emek ve almış oldukları puanlar her hiçbir işe yaramıyor

Bu bölümlerden mezun olan gençlerin çoğu işsiz. Küçük bir kısmı da ya 600 TL'ye ücretli öğretmenlik yapıyor.

Sefaletten kurtulmak için hükümetin harekete geçmesini isteyen Almanca ve Fransızca bölüm mezunları, gerekli kadrolarının bin an önce verilmesini istiyor..


minaaraf
Aday Memur
04 Şubat 2010 16:27

Güzel yazı. İnşallah yetkililer okur ve 2. yabancı dilede sürekli olarak kontenjan ayırır.


Die Taube
Şube Müdürü
04 Şubat 2010 17:42

teşekkürler thr28 hocam....


Pokerface
Şube Müdürü
04 Şubat 2010 18:51

arkadaşlar, mail gonderme kotası var. sanıtrım günde 1000 kişiye gönderebiliyoruz. ben her gün kotamın yettiği kadar gönderiyorum.

benim metin çok kısa. ama gönderdiğim gün cevapalr geliyor birçok yerden. daha önce yayınlanan metin çok uzun ve onu gönderdiğimde içerisinde hatalar olduğuna dair cevapalr aldım. az ve öz yazmak daha iyi bence . cevaplarda çoğu kişi aynı şeyden bahsediyor. biz türkiyenin iç konularına karışamayız, türkiye hükümeti halletmeli vs. gibi şeyler söylüyorlar...

neyse en azından gün içinde cevap geliyor...

ben metnimi vereyim size buyurun :

Geehrte Zuständige,

Wir schreiben Ihnen aus der Türkei. Wir sind hunderte von Deutschlehrern, die nicht angestellt werden, weil in der Türkei in den Schulen keine zweite Fremdsprache unterrichtet wird. Wir Denken, dass es für den EU Beitritt der Türkei wichtig ist, dass weitere Fremdsprachen nach Englisch gelehrt wird. Wir bitten Ihnen unsere Probleme in die Tagesordnung zu bringen.

Wir warten Ihre positive und baldige Antwort

Mit freundlichen Grüssen


deutchelehrer2007
Genel Müdür
04 Şubat 2010 22:00

arkadaşlar evet b8u cevabı verebilirler ama ülkeler arası ilişkilerdede önüne koyarlar adamın

kendinize altı mail adresi açın ve tüm adreslere bir günde hepsini gönderin

AB liği basın ve yetkili kişiler bu konuya gündeme getireceklerdir

lütfen baskı yapın


Pokerface
Şube Müdürü
04 Şubat 2010 22:55

evet laf arasında geçse bile yeter. sizin okullarda ikinci yanbancı dil yokmuş deslerse bile, ertesi gün zorunlu olur gözlerine girmek için


Össten
Genel Müdür
04 Şubat 2010 23:01

Bencede yeterki gündeme gelsin kukla olduğumuz için hemen uygulanacaktır


farfalla
Şef
05 Şubat 2010 01:06

arkadaşlar bu adresleri ve maili neden facebookta da paylaşmıyoruz orada daha çok kişiyiz ya da paylaşıldı mı?


deutchelehrer2007
Genel Müdür
05 Şubat 2010 02:53

bu sesi mezarda ölüler bile duyup cevap vermeli

bu sesi duyurmak için her yol açıktır

isteyen istediği gibi bu sesi duyursun


Pokerface
Şube Müdürü
05 Şubat 2010 11:50

hocam hergün mailler atıyorum çok yerden cevap geliyor. isteğinizi gündeme taşıyacağız diyorlar. gazeteler repörtaj yapmak istiyor. telefon numarası istediler. akıcı almanca konuşan birisi lazım telefon görüşmeleri için, kim gönüllü ????


Pokerface
Şube Müdürü
05 Şubat 2010 12:02

mail adreslerini facebook grubumuzda yayınladım arkadaşlar...


Die Taube
Şube Müdürü
05 Şubat 2010 12:09

evet yaa deutchlehrer hocam haklı.akıllarına sokmak yeterli bencede. kısa zamanda önlrine gelir bu durum. okulöncesi gibi birden zorunlu yapılıverir.(inşlh) evet mail göndermeye devam. sonunda zafer bizim olacak inşlh. bu arada isim göndermeyenler? ben hala bekliyorum. kimileri isme ne gerek var neden alıyorsun gibi msj lar atmış.ben gerekli açıklamaları forumda yazdım. okuyun bir zahmet. yani korkmayın yaa.ne yapcam ki ben sizin kişisel bilgilerinizi.başka işim yokmuş gibi sanki.....


Pokerface
Şube Müdürü
05 Şubat 2010 12:13

facebook grupe daha çok kişiye ulaşıyoruz hocam


Die Taube
Şube Müdürü
05 Şubat 2010 13:12

ok hocam ben facebook kullanmıyorum.oraya da vermeniz ii olmuş.tşk.bende bir çok mail attım bakalım ne cvp gelecek.sbah öğlen akşam atıcaz artık mailleri.:) bu arada hocam siz isim göndercek misiniz?

öselden size msj atamadım bu arada..

05 Şubat 2010 15:31

Chers parlementaires,

je suis d'un professeur de français à la Turquie, mais je ne peux pas enseigner formation linguistique en français dans mon pays.. Parce que très peu de gens peuvent enseigner le français à l'école. L'anglais est la langue la plus enseignée, mais nous voulons enseigner le français. Plusieurs fois, nous sommes allés au ministère de l'éducation nationale mais malheureusement,nous n'avons pas pu obtenir un résultat. Autorités, quelle importance est la langue que les Français ne sont pas au courant. nous, les enseignants de français du français comme langue que nous savons l'importance et essayez d'expliquer. Aussi, moi et mes amis sont au chômage pendant des années parce que le ministère de l'éducation ne nous donne pas d'emplois. Ainsi, nous essayons de continuer notre vie dans des conditions très difficile

Monsieur ou madama

vous êtes maintenant attendre de l'aide, s'il vous plaît déplacer ce sujet ici, si nécessaire, S'il vous plaît fournir à nos fonctionnaires de ne plus voir leur professeur de français, vous vous en serons reconnaissants si vous nous aidez nous voulons enseigner cette belle langue aux jeunes et aux enfants. Nous savons que les gens apprennent la langue comme ils apprennent la culture découvrez la culture d'une nation ou le peuple de cette culture est loin des préjugés contre sans préjudice, dans un monde de paix et de fraternité qui va dominer

au revoir?

arkadaslar bıseyler yazdım ben ama kıme ve nasıl gondercegımı bılmıyorum fransızcacı arkadaslarda kontrol edebılırlerse unuttum fransızcayı cunku duzeltılecek yerlerı lutfen duzeltsınler


Pokerface
Şube Müdürü
05 Şubat 2010 15:37

die Taube hocam ben daha önce bilgilerimi göndermiştim facebook üzerinden. bu aradana artık mesaj atabilirsiniz özelden

dilek çelebi ben

Toplam 2131 mesaj
«456789101112131415»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi