Editörler : cihan27E.Kayı Han
12 Ocak 2010 15:23

Şef, Memur ve Hizmetli Arkadaşlar Yeter Artık!!!! Sendikalardan İstifaları Başlatalım.

Ek ödeme 16 Ağustos 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile düzenlenmişti.

YAPILAN YENİ DEĞİŞİLİK

"GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, makam tazminatından yararlananlar hariç olmak üzere; bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, il müftüsü, il müftü yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, fakülte sekreteri, enstitü sekreteri, yüksekokul sekreteri, ilçe müftüsü, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında bulunanlardan 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) sayılı Cetvelinin "(A)" bölümü ile (III) sayılı Cetvelin (B) bölümünde yer alanlar için ek ödeme oranı %100 olarak, (III) sayılı Cetvelin (F) bölümünde yer alanlar için %90 olarak uygulanır."

ESKİ MADDE HÜKMÜ

"GEÇİCİ MADDE 1 ? ( 30/12/2008 tarihli Resmi Gazete) (1) Yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, ekli "Ek Ödeme Cetveli"nin "A-Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa Göre Alanlar" kısmının "2-Kadroları Teknik Hizmetler Sınıfında yer alan personelden" bölümünün (a) ve (b) sıraları ile aynı kısmın "3-Kadroları Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında yer alan personelden" bölümünün (d) sırasında sayılan kadro veya pozisyonlarda görev yapmış olup bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan ve müdür kadrolarında bulunanlardan makam tazminatı almayanlar için ek ödeme oranı %100 olarak uygulanır."

DEĞERLENDİRME

Eski hüküm sadece THS'de başmühendis, mühendis, mimar, bölge plancısı ve şehir plancısı; SHS'da ise veteriner hekim kadro veya pozisyonlarda görev yapmış olup bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan ve müdür kadrolarında bulunanlardan makam tazminatı almayanlar için ek ödeme oranını %100 olarak düzenlemekteydi.

Yeni hükümde sınıf ve unvan ayrımı kaldırılmıştır.

Makam tazminatından yararlananlar hariç olmak üzere; "bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, il müdürü, il müdür yardımcısı, il müftüsü, il müftü yardımcısı, daire başkanı, daire başkan yardımcısı, başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, fakülte sekreteri, enstitü sekreteri, yüksekokul sekreteri, ilçe müftüsü, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında" bulunanlarla ilgili bir düzenleme yapılmıştır. Sayılan bu kadrolarda bulunanlardan yan ödeme kararnamesinin (II) sayılı Cetvelinin "(A)" bölümü ile (III) sayılı Cetvelin (B) bölümünde yer alanlar için ek ödeme oranı %100 olarak, (III) sayılı Cetvelin (F) bölümünde yer alanlar için %90 olarak uygulanacaktır.

Son yapılan değişiklikle yine bazılarına bir şeyler verildi.

Yine Mahrum kalan şef, memur ve hizmetliler. Eğitim sendikları bizleri uyutmaktadır. Bizleri üye olarak tutmak için çalışıyoruz demekten başka icraatları yok. Bizlerin haricindeki kadrolara gelince bir şeyler koparılmaktadır.

Arkadaşlar yeter artık. istifaları başlatalım.

Ben bugün iitibarıyla TÜRK EĞİTİM SEN den istifa ediyorum.


delege41
Daire Başkanı
15 Mayıs 2013 11:50

hizmetli ve memur un hakkını savunan varsa herkes orada olsun.


delege41
Daire Başkanı
30 Haziran 2013 18:49

hadi arkadaşlar haklarimizi savunmuyorlar istifalar başlasin


mczm
Şube Müdürü
02 Temmuz 2013 12:53

tam destek


Kojiro Hyuga
Memur
02 Temmuz 2013 13:50

ben de eğitim senden istifa etmeyi düşünüyorum.


pin007
Aday Memur
07 Temmuz 2013 18:15

bizlerden bir halt olmaz. sadece 5 kişi yorum yazmış. paraya ihtiyacı yok bu arkadaşların beyler.


sen-tıkacı
Aday Memur
08 Temmuz 2013 08:50

ayakta uyumaya devam edin sendikalar uyutuyor sadece dolgu malzemesisiniz.


MERT_ULU.
Aday Memur
11 Temmuz 2013 11:42

memur sen üyesi olanlar istifa arkadaşlar şeftaliler istifa hadi


turk182m1
Aday Memur
17 Ağustos 2013 09:54

Sonuna kadar destek ben 2 ay önce istifa ettim benimle ilgilenen bir sendikaya geçtim


yildirimx
Şef
23 Mart 2021 14:53

malesef yıllar öncede aynı durum söz konusu şimdide aynı bir değişen olmadı. aslında oldu bu kadar hakkaybı olmuşken memurların hakkı savunulamıyorken halen üye sayısını artırıyorlar geliyor aidatlar. 1milyon üyesi olan sendikanın aylık geliri 30milyonTL civarında maşallah....


aldımkactım
Şube Müdürü
30 Temmuz 2021 21:58

Şef olup da malum sendikadan hala istifa etmeyen varsa bir umut müdürlük için haklarını satanlardır.
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi