İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Editörler : crops35
22 Ocak 2010 08:21

4/C'nin kaldırılması için geri sayım başladı!

Genel grev için geri sayım başladı

21:50 TSİ 21 Ocak. 2010 Perşembe

İşçi ve Memur Konfederasyonları'nın Tekel işçileri için yaptığı toplantıdan '26 Ocak' çıktı. Açlık grevine ara verilirken, hükümetle yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması durumunda genel grev gündeme gelecek.

ANKARA - İşçi ve Memur Konfederasyonları, Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü için 26 Ocak Salı gününe kadar sonuç alınamaması halinde yeniden bir araya gelinmesini kararlaştırdı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Hak-iş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Aslan, Tekel işçilerinin sorunlarını görüşmek üzere Türk-İş Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantıda, Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü için hükümetle yapılacak görüşmelerde 26 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar sonuç alınamaması halinde, aynı saatte ''Dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarihi belirlemek dahil olmak üzere yeniden bir araya gelinmesi'' kararlaştırıldı.

"ORTAK MÜCADELE KARARI ALINDI''

Türk-İş Genel merkezinde yapılan toplantının ardından alınan kararları, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu açıkladı. Kumlu, 6 konfederasyonun çalışma hayatının tüm sorunlarına ilişkin ortak irade anlayışını bundan sonra da sürdüreceğini bildirdi.

Konfederasyonların öncelikli olarak Tekel işçilerinin içinde bulunduğu durumu görüştüğünü ifade eden Kumlu, ''Bu çerçevede konfederasyonların 4/C uygulamasını kabul etmemekte ve kaldırılmasını talep etmektedir. Konfederasyonlar hükümetle bugüne kadar sürdürülen diyalog sürecinin hızlandırılarak devam etmesini istemektedir. Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda Türk-İş'in hükümetle sürdürdüğü görüşmelerde bundan böyle toplantıya katılan diğer konfederasyonların başkanları da etkin bir şekilde yer alacaktır.

Hükümetle yapılacak görüşmelerde 26 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar sonuç alınamaması halinde aynı saatte konfederasyonlar, ''dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarih'' dahil olmak üzere yeniden bir araya gelecektir.''

AÇLIK GREVİNE ARA

Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel de, hükümetle olan görüşmeleri kolaylaştırmak için yarından itibaren açlık grevine 26 Ocak Salı gününe kadar ara vereceklerini bildirdi.

Toplantının ardından, Türk-İş Genel Merkezi balkonundan işçilere seslenen Türkel, Tek Gıda-İş Sendikası olarak bu yola çıktıklarında yalnız olduklarını, ancak şimdi 6 konfederasyonun kendilerine destek vermesinden onur duyduklarını söyledi.

Türkel, ''Başkanların hükümetle olan görüşmelerini kolaylaştırmak için yarından itibaren açlık grevine 26 Ocak Salı gününe kadar ara veriyoruz. Bu sürede hükümete çağrımız, daha büyük felaketler yaşanabilir, karda kışta... Biz 4-C'yi kabul etmiyoruz. Diyoruz ki biz 4-C'yi istemiyoruz. Aksi takdirde ölmek için buradayız'' şeklinde konuştu.

Konfederasyon başkanlarının balkona çıktığı sırada işçiler, ''ölmek var dönmek yok'', ''genel grev, genel direniş'', ''işçi-memur el ele genel greve'', ''birleşe birleşe kazanacağız'' şeklinde slogan attı.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25047440/

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi