Editörler : "eskiyara"Pangaea
16 Şubat 2010 12:25

ilköğretim kurumları disiplin yönetmeliği

merhaba arkadaşlar

bugün okulda koridorda 6.sınıf öğrencisi topla ilerlerken topu eline almasını söyledim. o da eline almadan sınıfa kadar gitti, bende arkasından gittim. neden topu eline almıyorsun dediğimde beni " artislik yapma diye ittirdi" bende disiplin yönetmeliği uygulanırda olay büyürse ilçe milli eğitime şikayet olmasın diye dövmeden müdür odasına götürdüm. müdür konuşma yapıp gönderdi. bende bir disiplin cezası almıyacak mı dediğimde ilköğretimde disiplin cezası yok dedi. gerçekten ilköğretimde herhangi bir disiplin cezası yok mu? eğer bir disiplin cezası yoksa aynı davranışı yapan öğrenciyi çok sağlam dövücem kim ne derse desin.


mvlnsm
Şef
16 Şubat 2010 17:00

aman hocam kendinizi düşünüyorsanız sakın yapmayın, öğretmene disiplin yönetmeliği fena işliyor..


ayhi
Kapalı
16 Şubat 2010 20:58

ilköğretimde "öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu" var:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html


atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Şubat 2010 21:25

Burada öğretmene fiili müdahale var.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html

Buradaki 108 ve 109. maddeleri okuyunuz.

Yaptırım gerektiren davranışlar var. Tacizden dolayı bizim okuldan bir öğrenci okul değiştirme cezası aldı. Disiplinsiz bir okul olmasına rağmen. Olaylar iyice çığırından çıkacak olması ve çocukların emanet olduğu düşüncesindeki öğretmenlerin sağlam duruşu buna yol açtı.


damlacıkkk
Daire Başkanı
16 Şubat 2010 22:02

hocam ben de bu disiplinsizlik durumlarından muzdaribim. Öğrenci ceza verilmeden önce mutlaka rehberlğe yönlendirilmeli midir? Rehberlikten olumulu sonuç alınamayınca mı ceza verilir? Bazen öğrenciler öyle şeyler yapıyorlar ki affedilecek şeyler değil. Mesela öğretmenine vuran bir öğrenci rehberliğe mi gönderilmeli yoksa direkt okulunu değiştirmesi yönünde ilçe öğrenci davranışları değerlendirme kuruluna mı gönderilmeli? 108. maddede şöyle bir ifade var "Öğrencilerin gelişim dönemleri de dikkate alınarak, bilinçlendirme ile düzeltilebilecek davranışlar için "Uyarma" süreci uygulanır." bu ifade öğrencilere önce rehberlik anlayışıyla yaklaşılacağı, bunun fayda göstermemesi halinde ceza verileceği anlamına mı geliyor?


atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Şubat 2010 22:25

Rehberlik sadece rapor hazırlar. Bahsettiğiniz öğrenci davranış değerlendirme kuruluna gönderilir. Yalnız ilgili olay hakkında tutanak tutulmalı ve kayıt ettirilmelidir. Her davranışa uyarı cezası verilmez. Gerekirse direkt kınama hatta okul değiştime ki ilçedeki kurul son kararı verir ve genelde okulun yazdığı rapora göre karar alırlar.

Okula yaralayıcı alet getirmek okul değiştirme cezasına sebep oluyorsa öğretmene vurmayı ona göre kıyas edin. 108. maddeden ziyade 109'a bakınız. Olay sadece davranış değerlendirme kurulu değil adli bir olay.

17 Şubat 2010 10:14

arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. gerçekten çok teşşekkürler. 108 ve 109 olayı açığa kavuşturuyor.


kaybedenler800
Kapalı
17 Şubat 2010 18:21

Bir kere şunu kabul etmek gerekir hocam ..Okul idaresinin disiplin işlerine nasıl yaklaştığını iyi gözlemlememissiniz ..

Bundan dolayı maalesef bu olaydan sonra öğrencinin gözünde "kendisine yapılan hakaratte müdüre götürüyor ,o da bi halt yapmıyor"imajı oluşacaktır

SEÇENEKLERİNİZ:

1)Okul müdürüne durumu bildirmek

2)Okul müdürlüğüne yazılı olarak durumu bildirmek ve disiplin kuruluna havalesini sağlamak

3)Öğrenciyi hiç kimsenin görmediği bir yere çekip ,yara bere olmadan etkili bir şekilde uyarmak (fiziki ve sözlü hakaretde olabilir ama bu öğretmene aynı şekilde davranırsam başıma daha kötü şeyler gelebilir düşüncesi uyandırmalı )

siz 1.nci maddeyi tercih etmessiniz .

Demekki okulunuzda disiplin olayı ,saldım çayıra mevlam kayıra ,o zaman buna göre hareket edeceksiniz hocam ..

Sizin tek başınıza disiplin kurulundan bir ceza çıkarmanızda pek ihtimal değil..Çünkü yazılı olarak başvursanızda ,okul müdürünün velisini çağırdık ,özür diledi çocuk gibi sölmerle savuşturur ..

Öğrencinin okul değiştirmesi için ,üst disiplin kurulu üyelerinin içinde yani ilçede okul müdürünün tanıdığı okul müdür yardımcısı olması gerekir ..değilse ilçeden yine döner olay


toros42
Daire Başkanı
14 Mart 2010 09:28

öncelikle yapacagınız iş idareye dilekce vererek yapptıgı davrasnıtan doalyı gerekenin yapılmasını istemek . ogrenci davransıalrı degerlendirme kurulu gerekli cezayı verecektir. tabi once rehberlik servisine yönlendirilmesi gerekmekte. REhberlik servisi verecegi rapor dogrultusunda kurulu bi karar verir.


insnck
Aday Memur
28 Mart 2010 12:23

hocam benzer olaylardan ben de muzdaribim idarenin aktif olduğunu söyleyemem çocuğu idareye götürüyorum sohbet edip gönderiyolar en son okul dışında bana saygısızlık etti artık derse almıycam. dilekçe de verdim okula ama ne olacak bilmiyorum. bir de bana dilekçenin işlem numarasını falan vermiyorlar böyle bir şey var mı?

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi