Editörler : gül-feşan
«46474849505152535455565758

nhlcgds
Aday Memur
05 Ocak 2023 13:36

Evet bence de bu kapsama alınmalı. TH sınıfında olması gereken bir kadro mütercim kadrosu. çünkü mütercimlik mesleğini yapabilmek için teknik bir eğitim alıyoruz. Ama maalesef kamuda mütercim sayısı az olduğu için organize olup sesimizi duyuramıyoruz. Bu yüzden göz ardı ediliyoruz hep

meliss06, 4 yıl önce

Herkese merhabalar

Hepinizin malumu olduğu üzere 3600 ek gösterge çalışmaları gündeme alındı.

Sizce bu çalışmada mütercim tercümanlar lehine bir gelişme olur mu acaba?

Hangi unvanlara hangi gerekçe ile bu gösterge bilinmez ama bu kapsamda dikkate alınabilecek bir sınıf olduğumuzu düşünüyorum?

ervos
Aday Memur
30 Mayıs 2023 09:43

Edindiğim bilgilere göre kamuda 190 kişiyiz arkadaşlar.

ruscaci07
Aday Memur
13 Temmuz 2023 10:02

Oldukça azız, bu gidişle günden güne daha da azalır!!!

ervos, 3 yıl önce

Edindiğim bilgilere göre kamuda 190 kişiyiz arkadaşlar.

kerouac79
Daire Başkanı
04 Kasım 2023 19:00

+

kerouac79
Daire Başkanı
05 Ocak 2024 11:27

twitter'da her gün ali yalçın'ın twitlerinin altına "kamuda mütercim tercümanlar niçin en düşük memur maaşı alıyor" şeklinde twit tıyorum...

Buradaki her arkadaşımız katılım gösterirse haklı davamızda yol alabileceğimizi umuyorum. 2 senelik bölümlerin bile çoğu bizden fazla maaş alıyor.

ruscaci07, 3 yıl önce

Oldukça azız, bu gidişle günden güne daha da azalır!!!

ruscaci07
Aday Memur
09 Ocak 2024 16:30

Durum malesef bu! Ben mütercim kadrosundayken arkadaşlar veya başka birisi sen iyi maaş alıyorsundur derdi ama en alt lisans mezunu maaşı alınıyor malesef. Tabi herkes tweet atsın, belki biri görür de gündem olur.....

kerouac79, 2 yıl önce

twitter'da her gün ali yalçın'ın twitlerinin altına "kamuda mütercim tercümanlar niçin en düşük memur maaşı alıyor" şeklinde twit tıyorum...

Buradaki her arkadaşımız katılım gösterirse haklı davamızda yol alabileceğimizi umuyorum. 2 senelik bölümlerin bile çoğu bizden fazla maaş alıyor.

ruscaci07
Aday Memur
09 Ocak 2024 16:34

Bu arada ben Antalya'ya geçiş yaptım bulunduğum kurumun Antalya il yapılanmasında mütercim kadrosu yoktu bu yüzden VHKİ memuru oldum. Ama yinede mütercimlerin arkasındayım. Benim gibi veri hazırlama, veya diğer memurluklara göre mütercim çok daha iyi bir maaş almalı diye düşünüyorum.

ruscaci07, 2 yıl önce

Durum malesef bu! Ben mütercim kadrosundayken arkadaşlar veya başka birisi sen iyi maaş alıyorsundur derdi ama en alt lisans mezunu maaşı alınıyor malesef. Tabi herkes tweet atsın, belki biri görür de gündem olur.....

Fasto
Aday Memur
20 Mart 2024 03:14

Ne diyelim. Yıllardır mütercim tercümanların sorunları yazacak paylaşacak yer aradım. Sıradan iki yı

albertt91
Aday Memur
12 Şubat 2025 13:24

arkadaşlar mütercim kadrosuna atanan birisine tercümanlık ta yaptırılır mı?

Emel Nurşah GEDİK
Aday Memur
23 Şubat 2025 16:27

Arkadaşlar sözlü mütercim tercümanlık mülakatına gireceğim. Hazine ve maliye bakanlığında. İngilizce türkçe sözlü sınav yaptırılmış ve atanmış kişiler bana yardımcı olabilir mi? Ne beklemeliyim? Sizde nasıldı? Nasıl bir sınav olacak? Kaç dakika olabilir?

aheng
Şube Müdürü
26 Nisan 2025 23:25

Arkadaşlar hayattamisiniz hala?

aheng
Şube Müdürü
28 Nisan 2025 17:47

Elinde yökün Mütercimler için Teknik Hizmet konulu yazısı olan varsa bana ulaştırabilir mi acaba?

MSB Mütercim
Aday Memur
13 Şubat 2026 20:18

A

nhlcgds, 3 yıl önce

Evet bence de bu kapsama alınmalı. TH sınıfında olması gereken bir kadro mütercim kadrosu. çünkü mütercimlik mesleğini yapabilmek için teknik bir eğitim alıyoruz. Ama maalesef kamuda mütercim sayısı az olduğu için organize olup sesimizi duyuramıyoruz. Bu yüzden göz ardı ediliyoruz hep

MSB Mütercim
Aday Memur
13 Şubat 2026 20:23

Arkadaşlar teknik hizmetler sınıfa geçiş için sesimizi duyurmayı sendika aracılığıyla yapmayı planlıyorum meslice sunulması lazım sosyologlar kütüphaneciler yaptıysa biz de yapabiliriz msb de hava üssünde teknik tercümanım sendika temsilcisiyim onların gerekçelerini kendimize de daha haklı şekilde uyarlayacağım ama sizlere ihtiyacım var lütfen kamudaki mütercimler bana msj atsın az olmamız önemli değil 05315096817 Didem

aheng, 11 ay önce
Arkadaşlar hayattamisiniz hala?

MSB Mütercim
Aday Memur
13 Şubat 2026 20:28

Arkadaşlar teknik hizmetler sınıfa geçiş için sesimizi duyurmayı sendika aracılığıyla yapmayı planlıyorum meclise sunulması lazım sosyologlar kütüphaneciler yaptıysa biz de yapabiliriz msb de hava üssünde teknik çeviri yapan bir tercümanım nokta atamam teknik koordinasyon kısmı teknik kitaplık uçak dokümanları teknik raporlar çeviriyorum..gördüğünüz üzere bizden daha teknik olamaz ths ye geçenler. Aynı zamanda sendika temsilcisiyim onların gerekçelerini kendimize de daha haklı şekilde uyarlayacağım ama sizlere ihtiyacım var lütfen kamudaki mütercimler bana msj atsın az olmamız önemli değil 05315096817 Didem

Ben mücadele edeceğim hak ettiğimiz maaşı almamız için. Sizlerin desteğine ihtiyacım var toplu bir dilekçe ve imza için.

nhlcgds, 3 yıl önce

MSB Mütercim
Aday Memur
13 Şubat 2026 20:30

Arkadaşlar teknik hizmetler sınıfa geçiş için sesimizi duyurmayı sendika aracılığıyla yapmayı planlıyorum meclise sunulması lazım sosyologlar kütüphaneciler yaptıysa biz de yapabiliriz msb de hava üssünde teknik çeviri yapan bir tercümanım nokta atamam teknik koordinasyon kısmı teknik kitaplık uçak dokümanları teknik raporlar çeviriyorum..gördüğünüz üzere bizden daha teknik olamaz ths ye geçenler. Aynı zamanda sendika temsilcisiyim onların gerekçelerini kendimize de daha haklı şekilde uyarlayacağım ama sizlere ihtiyacım var lütfen kamudaki mütercimler bana msj atsın az olmamız önemli değil 05315096817 Didem

Ben mücadele edeceğim hak ettiğimiz maaşı almamız için. Sizlerin desteğine ihtiyacım var toplu bir dilekçe ve imza için.

ruscaci07, 2 yıl önce

MSB Mütercim
Aday Memur
13 Şubat 2026 20:33

Yıllardır yapmıyorsan yapamam dersin. Hepsinin uzmanlık alanı ayrı.

albertt91, 1 yıl önce

arkadaşlar mütercim kadrosuna atanan birisine tercümanlık ta yaptırılır mı?

MSB Mütercim
Aday Memur
13 Şubat 2026 20:34

Amir bir mütercime görev tanımı formunda yazan çeviri yapmak dışında zorla hiçbir iş yaptıramaz bu kanunlarla belirlenmiştir lütfen sizi hiçbir amirin sömürmesine izin vermeyin.

aheng, 6 yıl önce
Amir bir mutercime her türlü işi yaptırabilir. Siz bu işi yazılı tbligini talep eder mesleginizle uyuşmadığı için dava edebilirsiniz. Konusu suç teşkil ediyorsa yapmazsınız yaparsanız sorumlu olursunuz. Memurlar nette ayrıntılı açıklaması var

MSB Mütercim
Aday Memur
13 Şubat 2026 20:35

Amir bir mütercime görev tanımı formunda yazan çeviri yapmak dışında zorla hiçbir iş yaptıramaz bu kanunlarla belirlenmiştir lütfen sizi hiçbir amirin sömürmesine izin vermeyin.

burdurspor, 5 yıl önce

mütercim maaşları neden az ?

Toplam 1159 mesaj
«46474849505152535455565758

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi